View Full Version : מיזוג אויר
פונטו שנת 2000 1250 סמ"ק
מה הסיבות שהרכב לא מקרר טוב ביום חם?
המדחס גדול והכל תקין
וגיא אל תשווה בבקשה לעומת סקודה
חוסר גז במזגן.
על המיכל השחור בתא מנוע אמורה להיות חלונית (לחלק מהדגמים. תקווה שיש גם אצלך). כשהמזגן עובד האם אתה רואה בתוך החלונית קצף או שאתה לא רואה כלום?
איפה נמצאת החלונית הזאת? איזו קופסא שחורה?
בצד ימין או שמאל בתא המנוע? אתה יכול להגיד ליד איזה חלק זה נמצא בדיוק?
בעיקרון מדובר על המייבש. באונו עם המזגן המקורי הוא היה נמצא בצד ימין למטה, סמוך לפנס ראשי קדמי. (במידה ואתה עומד מול הרכב כשמכסה המנוע פתוח זה נמצא מצד שמאל שלך למטה). אני מאמין שעוד מעט יכנסו לכאן בעלי רכבים כאלו ויוכלו להנחות אתכם במדוייק (או רפי לין), מכיוון שבפונטו דור ראשון אני לא שמתי לב האם יש חלונית כזאת בכלל (כאמור, באונו זה היה).
הכל תקין אמרתי יודע את נושא החלונית.
להבנתי המזגן פשוט לא עומד בעומס החום חלונות פחות כהים (דש לניר ואל תענה)
זרימה לא חזקה של קור תריסים קטנים .
האם לבעלי פומטו דור ראשון במיוחד מרגישים את זה
חוסר גז במזגן.
על המיכל השחור בתא מנוע אמורה להיות חלונית (לחלק מהדגמים. תקווה שיש גם אצלך). כשהמזגן עובד האם אתה רואה בתוך החלונית קצף או שאתה לא רואה כלום?
אני מצטרף לשאלה. מה צריך להיות בחלונית (אם קיימת), קצף או כלום?
כמו כן, כל כמה זמן בערך צריך להוסיף גז והאם החלונית הזו היא אינדיקציה לדעת אם חסר גז?
יש לי ברכב (פונטו שנת 97) מזגן 3 מצבים (לפי מה שקראתי פה בפורום זה מזגן לא מקורי) ואם אני מפעיל אותו על מצב 2 או 3 האוויר שיוצא כבר לא מספיק להתקרר. במצב 1 האוויר קר אבל העוצמה חלשה וזה לא מספיק לקרר את הרכב ביום חם - ויש הרבה כאלה.
תודה וסליחה אם נדחפתי לשרשור של יאיר, זה נראה לי די קשור.
בכל הפיאט פונטו יש מזגן עם הגז החדש יותר R134a ולכן אין בהם חלונית הצצה כמו במכוניות עם הגז הישן R122.
צריך לבדוק אםן לא חסר גז (ע"י הצאתו מהרכב למכונת מיחזור השוקחלת אותו), את הלחצים המע' המזגן, את פעולת מאורר/י הרדיאטור ואת הנקיון החיצוני של מעבה המזגן (כעין רדיאטור שנמצא בחזית הרכב).
בברכה - רפי לין :)
תודה. וכל כמה זמן בערך הגיוני שצריך להוסיף גז?
נעשה קצת סדר
שאלתי היא כשכל המערכות תקינות המזגן צריך לקרר טוב מאוד ולא כמו אצליבינוני או בפונטו בכלל .
סנפקין אם אצלך המזגן לא מקורי אז על הבלון למעלה יש חלונית ובהפעלת מזגן אם יש זרימה של בועות אז חסר גז.
אם חסר הכנס גז עם צבע שיראה מהיכן יש דליפה.
במערכת גז סגורה ותקינה לא צריך להיות בריחה של גז.
תודה יאיר, אני אבדוק.
לגבי השאלה שלך, היא נשמעת לי קצת מוזר. אתה טוען שכל המערכות תקינות אבל בכל זאת המזגן לא מקרר טוב, וזה סימן שמשהו לא תקין כי מזגן שעובד טוב צריך לקרר בצורה טובה את הרכב. אצלי אישית הקיץ קצת יותר קשה למזגן לקרר טוב לאומת מה שזכור לי מלפני שנה שנתיים. כמובן שאני לא יכול להשוות את המיזוג של הפונטו שלי לזה של טויוטה קורולה חדשה אבל בכל זאת מערכת מיזוג תקינה צריכה לעשות את העבודה.
כיוון שחקרתי קצת לעומק ראו פנייה דומה אז תנסו כך.
כיוון שבעצירה או נסיעה איטית ואו רכב כהה נכנס הרבה שמש לתוך המכונית וגוברת על המזגן.
גם אני אנסה את זה שימו וילון אחורי לבג'ז ועל החלונות אכי אחוריים מצאו פתרון דומה.
מקדימה אם הדשבורד אם אני לא טועה הוא שחור שימו כיסוי שמותאם לבהיר יותר.
בשלב הראשון לבדיקה שימו קרטון בצבע לבן על החלקים האחוריים ומקדימה וילון לבן
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.