התחבר

View Full Version : תיקון מנוע הגה חשמלי

iz2
08-07-09, 17:06
חברים יקירם היום נפתרתי סוף סוף מבעית ההגה כוח בפונטו ספייס שלי 2002,לאחר שיחה טלפונית אם עופר ממושב גנות שמפרסם באתר אינטרנט הנ"ל,נפגשתי איתו הוא החליף לי את המנוע חשמלי במשופץ בערך רבע שעה עבודה ונתן לי 6 חודשיים אחריות כול זה כולל עבודה החלפה ומע"מ יצאה לי 815 שקל,מדובר בבחור מקצוען מבחינת מנועי הגה חשמלי ומזגנים של הרכב,ממולץ בחום.

raanan_t
08-07-09, 17:35
תתחדש,
האם היתה התחברות עם מחשב לרכב?

iz2
08-07-09, 21:26
איזה התחברות ואיזה נעליים,פחות מי 15 דקות עבודה פתח את הפלסטיקה הוציא את המנוע הגה חשמלי התקול חיבר הגה חשמלי משופץ אם אחריות ל6 חודשיים,תאמין לי כול החיבורי מחשב האלה חרטא שמדובר במנוע הגה חשמלי זה סתם בזבוז כסף לבצע היבחון.אמרתי כבר שממולץ בחום:)

raanan_t
09-07-09, 03:13
אם אני זוכר נכון, יש צורך בכיול מערכת ההגה לאחר הרכבת המנוע.
מצד שני, התקלה באה ונמחקת מעצמה מה שמעיד על אתחול המערכת מחדש בכל התנעה וכיבוי הרכב.

אמתין למידע מהמומחים.

iz2
09-07-09, 14:45
אין צורך לאמתין לאף מידע,מרגע שהוא החליף לי את המנוע הגה חשמלי התקלה תוקנה,לא היה צורך בשום התחברות למחשב מאחר והרכב אינו עושה בעיות,רק בתור ידע כללי כמעת בכול מוסך שכולל את מוסך פיאט ביהוד שימשון אף הוא לוקח 250 שקלים על התחברות למחשב לצורך בדיקת התקלה כמובן שבמידה ואתה מתקן אצלו יש לך הנחה מסוימת לבדיקה,לאחר בירור אם מוסך פיאט ביהוד נאמר לי שאם אינם מתעסקים במנועי הגה חשמלי משופצים אלה רק חדשים שעלותם 3000 אלף שקל:eek:פשוט סכום מטורף לאומת התיקון שבצעתי אצל עופר ועוד הוא נתן לי 6 חודשיים אחריות

gsk
09-07-09, 15:53
ע"פ מה שקראתי בפורום הזה בעבר, נורת תקלת ההגה יכולה להצבע או על בעייה במנוע או על בעייה שמצריכה החלפה של כל המוט. אני מניח שצריך ציוד אבחון מתאים כדי להבדיל בין 2 המצבים.

האם עופר קצב יודע לאבחן ולהבדיל בין שני המקרים, או שזו החלפה "על עיוור" של מנוע ההגה?

iz2
09-07-09, 17:19
זה לא החלפה על "עיוור" כפי שאתה אומר מפני שמרגה החלפת המנוע הגה חשמלי ועד לרגע זה אתקלה לא חזרה עליה מה שאומר שנפתרה התקלה,לגבי ציוד היבחון למחשב פיאט לא קיים אצלו אבל בדרך כלל מה שאולך זה המנוע הגה חשמלי,כמובן שכך בחשבון שיש לי 6 חודשיים אחריות על המנוע מה שאומר שבמידה והתקלה תחזור(מה שאני לא חפץ שיחזור על עצמו כי אני לא איזה בן אדם משעומם שאין לי מה לעשות בחיים) הפנה ישרות לעופר בחזרה.

gsk
09-07-09, 17:30
סה"כ מחיר זול מאוד, יותר זול מאצל אייל נוימן ובטח ובטח יותר זול מברשת היבואן.

iz2
09-07-09, 17:41
בדיוק,עוד התקשרתי לאייל נומין אזא הוא אומר לי להביא את הרכב ועוד להשאיר אותו אצלו עד סוף היום ממש חשב שתפס איזה פראייר.

Caveman
09-07-09, 19:51
בדיוק,עוד התקשרתי לאייל נומין אזא הוא אומר לי להביא את הרכב ועוד להשאיר אותו אצלו עד סוף היום ממש חשב שתפס איזה פראייר.
למה פראייר? אולי הוא זקוק לזמן לעבור על הרכב?

זה לא החלפה על "עיוור" כפי שאתה אומר מפני שמרגה החלפת המנוע הגה חשמלי ועד לרגע זה אתקלה לא חזרה עליה מה שאומר שנפתרה התקלה,לגבי ציוד היבחון למחשב פיאט לא קיים אצלו אבל בדרך כלל מה שאולך זה המנוע הגה חשמלי,כמובן שכך בחשבון שיש לי 6 חודשיים אחריות על המנוע מה שאומר שבמידה והתקלה תחזור(מה שאני לא חפץ שיחזור על עצמו כי אני לא איזה בן אדם משעומם שאין לי מה לעשות בחיים) הפנה ישרות לעופר בחזרה.
אם הוא החליף לך מנוע, מבלי לנסות לבודד את התקלה, זו החלפה על עיוור. נקודה.
הבעיה אמנם נפתרה, לכאורה, אבל את זה אתה יודע בדיעבד לאחר שהוחלף החלק ללא בדיקה לפני (שוב, לפי דבריך).

iz2
09-07-09, 20:16
לגבי אייל נוימן תראה לי בן אדם שישאיר לו את הרכב מבלי לראות מה הוא מבצע לו ברכב.
ולגבי עופר כמובן שהוא בדק שלא נותק איזה חוט במקרה מהמנוע חשמלי ,אני הייתי בכול מהלך הפירוק והחלפה של המנגון החשמלי ,וכמובן הוא בדק אולי שמע נותק איזה חוט מה שגרם למנוע החמשלי להפסיק לעבוד.

Caveman
09-07-09, 22:05
אנשים משאירים את רכביהם במוסכים ברחבי הארץ מידי יום.
אייל נוימן הוא בעל מקצוע הגון ומקצועי מאוד.

iz2
10-07-09, 13:10
הגון ומקצועי אין ספק,אבל כצת יקרן.

ארילו
10-07-09, 18:13
העניין הוא שאם הבעיה לא הייתה במנוע הגה, אז אתה היית זקוק למקצועיות של אייל.

gsk
10-07-09, 18:40
לפי מה שאני מבין מקריאה בפורום על תקלות ההגה בפונטו יכולות להיות 3 סיבות להדלקות מנורת תקלת הגה:

1. מצבר חלש או שחיבורו רופפים/ חלודים.
2. תקלת במנוע החשמלי.
3. תקלה במוט ההגה.

אני צודק או שיש עוד מצבים? האם מחשב האבחון יודע להגיד אם להפריד בין שלושת המצבים כלומר
תקלת חיבור מצבר; תקלת מנוע הגה; תקלת מוט הגה?

iz2
10-07-09, 20:01
אירלו ידידי כפי שכבר רשמתי הבעיה הייתיה קיימית בכך שנורת ההגה הייתיה דולקת וההגה היה קשה לאחר התעייצות קיבלתי החלטה שכדי לי לגשת לעופר שיסדר לי את הבעיה וזה בעיקר אבל בעיקר בעקבות המחיר הנמוך ששילמתי לו לאחר שהוא פתח את הפלסטיקה שמסתירה את המנוע הגה חשמלי ובדק שאין שום נתק של אחד החוטים לאחר בדיקה יסודית לא נמצא שום נתק ואז הוא החליף את המנוע הגה חשמלי לאחר החלפה המנוע חזר להיות מרגרינה הנורה הפסיקה לעבוד מה שמלמד על תיקון התקלה ובנוסף קיבלתי אחריות לחצי שנה שעד אז בתוך אני המקור את הרכב.

שורה תחתונה חברים יקרים הבעיה סודרה ההגה חזר לתפקד כרגיל השירות היה מהיר
בפחות מרבע שעה הבעיה סודרה ולא כמו אדון אייל שאמר"תשמע אתה צריך להשאיר את הרכב בבוקר ולבוא לקחת אותו בסביבות 3 שזה ריצות+הפסד יום עבודה+תשלום בהרבה יותר כפול מי מה שאני שילמתי.

Caveman
10-07-09, 21:52
אתה עדיין לא הבנת את הנקודה כאן.
במקרה הבעיה הייתה במנוע ההגה אצלך. מה היה קורה אם הבעיה הייתה במוט? היית משלם סתם עבור מנוע חדש.
רק על ידי חיבור למחשב, או אצל אייל נוימן תוכל לדעת מה התקלה לפני, שוב, לפני, שאתה מתחיל לשחק בלהחליף ולקוות לטוב.

stio
10-07-09, 22:27
אתה צודק, אבל במקרה כזה אני מאמין שעופר קצב היה מחזיר לו את המנוע הישן ולא היה מחייב אותו (או מחייב מעט מאוד). זה א' ב' של הגינות כלפי הלקוח.

iz2
10-07-09, 22:46
בדיוק ידיד כפי שכבר רשמתי מספר פעמים קיבלתי אחריות על המנוע החשמלי לחצי שנה עם קבלה שבוא נגיד שמידה והיה תקלה נוספת אני יכול לפנות אליו ישירות והוא פשוט יטפל בבעיה כי מבחינתי ומבחינתו שילמתי לו על מנת שיטפל בתקלה,במקרה הנ"ל היה באמת תקלה במנוע הגה חשמלי
ולאחר החלפת המנוע הגה חשמלי התקלה טופלה.

Ron_Dadon
11-07-09, 03:50
אם התקלה תחזור במנוע אז יש לך אחריות. אם התקלה לא תהיה קשורה למנוע אז אין אחריות. שים לב להבדל הדק.

iz2
11-07-09, 15:01
צודק בהחלט,אבל היה שווה את הסכום ששילמתי שווה כול שקל לאומת המוסכים האחרים במקרה הספציפי של המנוע הגה חשמלי.

snufkin
11-07-09, 15:35
Iz2, אני חושב שכולם פה מתכוונים לכך שאתה מבסוט מהטיפול כי היה מזל ובאמת היה לך בעיה במנוע ההגה. אם הבעיה היתה בחלק אחר של ההגה אז סתם היו מחליפים לך מנוע והבעיה לא היתה נתפתרת והיה לך אחריות על המנוע אבל הבעיה היתה נשארת ולא היתה קשורה למנוע. בכל מקרה, כולם שמחים שנפתרה הבעיה וכולם גם מסכימים על כך שגם אייל וגם עופר בחורים מקצועיים ואחראים ואמינים, רק שדרך פעולה של אחד היתה לבדוק תחילה מה הבעיה והדרך פעולה של השני היתה להחליף מה שהוא חושב שצריך להחליף ולקוות לטוב.

סך הכל קיבלת אחלה טיפול באחלה מחיר (במקרה או שלא במקרה, זה לעיני המתבונן)

iz2
12-07-09, 01:12
צודק בהחלט,רק לגבי שמבידה והוא היה מחליף את המנוע ההגה חשמלי ההגה היה עדין קשה והנורה הייתיה דולקת הייתי פונה למקום אחר,וכמובן הייתי מבקש מימנו שיחיזר את המנוע החשמלי שהיה לי מפני שהמנוע לא הבעיה.
אבל לאחר שהתעייצתי אם מספר מומחים והם אמרו לי שסבירות גבוה שמדובר במנוע חשמלי החלטתי ללכת לעופר קצב ואכן הבעיה טופלה לשביעות רצוני.

eladzad
19-03-10, 09:13
חברים יקירם היום נפתרתי סוף סוף מבעית ההגה כוח בפונטו ספייס שלי 2002,לאחר שיחה טלפונית אם עופר ממושב גנות שמפרסם באתר אינטרנט הנ"ל,נפגשתי איתו הוא החליף לי את המנוע חשמלי במשופץ בערך רבע שעה עבודה ונתן לי 6 חודשיים אחריות כול זה כולל עבודה החלפה ומע"מ יצאה לי 815 שקל,מדובר בבחור מקצוען מבחינת מנועי הגה חשמלי ומזגנים של הרכב,ממולץ בחום

שלום גבר, לדעתי קיימת אצלי ב ELX תקלה זהה, האם כאשר ההגה היה תקול המנורה המשיכה לדלוק גם בהפעלה מחדש של הרכב או שהתאפסה כמו אצלי? בנוסף, ההגה עדיין פועל כראוי (בלי עין הרע) ללא תקלות הגה חוזרות?
אשמח לתגובה

BentzZz
19-03-10, 10:10
תיקון הגה חשמלי ומתגים, במוסך מורשה "שחר" בנתניה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=66421&highlight=%E4%E2%E4+%E7%F9%EE%EC%E9#post66421)
מומלץ בהחלט

cereal killer
21-03-10, 01:24
לצערי יש לי תקלה דומה וזה מתסכל מאוד...
זה בא משום מקום, עד היום זה קרה לי 3 פעמים בטווח זמן של 3 חודשים.
פעמיים ככה סתם אחרי שהדלקתי את האוטו ופעם אחת במהלך נסיעה...
כשאני מכבה ומדליק מיד הנורה עדיין דולקת. אז אני מניח לאוטו ויום אח"כ הוא חוזר להיות בסדר כאילו כלום לא קרה.
הבנתי שמדובר בתיקון של אלפי שקלים אצל שמשון, טוב לדעת שיש עוד אפשרות, אשמח אם תוכל להגיב.
RAANAN, כתבת ש" התקלה באה ונמחקת מעצמה מה שמעיד על אתחול המערכת מחדש בכל התנעה וכיבוי הרכב."...
אתה, או מישהו אחר, יכולים להסביר לי האם מסוכן לנהוג באוטו ללא תיקון הבעיה?
או שבמידה והנורה נכבת אז התקלה נחמקת עד להודעה חדשה?

אודה לתגובות.

moty003
21-03-10, 01:42
שלום לכולם,
אמנם אין לי רכב בעל "הגה חשמלי" , אך אין המלצה גורפת מצד החברים למוסך או לבעל מקצוע שמתעסק בזה שיכול לתת מענה מבחינת איבחון התקלה (שכפי שהבנתי יכולה לנבוע מכמה סיבות. מוט, מנוע חשמלי וכו') או מבחינת מחיר הוגן. כי זה מתסכל שחבר'ה מחפשים המלצה רק שהבעיה "נופלת" עליהם, ואז אין שיקול דעת מספיק ויש פתח ליפול במחירים גבוהים מאד, מאשר אם תהיה המלצה.
לסיכום: כדאי לפתוח שרשור שבו יומלצו מקומות לאיבחון והחלפה של המוט, מנוע חשמלי וכו' ע"י חברי הפורום, כי הבעיה הזאת פשוט עולה די הרבה,
מקווה שזה יעזור.

BentzZz
21-03-10, 01:56
תיקון הגה חשמלי ומתגים, במוסך מורשה "שחר" בנתניה (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=66421&highlight=%E4%E2%E4+%E7%F9%EE%EC%E9#post66421)
מומלץ בהחלט

חוזר על עצמי בשנית, כבר נפתח

chenrp
02-05-14, 11:18
לצערי גם לי זה קרה היום באמצע פניה. מזל שהספקתי לבלום.
כיביתי מנוע, הדלקתי שוב וההגה עובד טוב.
אשמח לשמוע על תיקון בצפון איזור חיפה בעלות כזו.