View Full Version : בדיקה של פונטו ספייס בירושלים
שלום לכולם,
אני לוקחת פונטו ספייס לבדיקת קנייה בירושלים (כנראה בטסט ליין).
הרכב טופל לא במוסכים מורשים לכן חשבתי לקחת אותו לבדיקה נוספת במוסך/מוסך מורשה בירושלים.
למישהו יש המלצות על מקום?
באופן כללי יש משהו ספציפי שכדאי לשים לב בבדיקה?
תודה רבה!
עכישו גיליתי שהבעלים לא השתמש בנוזל הקירור המקורי פרפלו אלא במים ירוקים פשוטים.
עד כמה זה קריטי?
הרכב הוא מ 2005, זאת אומרת שכבר 4 שנים נוסע עם הנוזל הזה...
מה אתם אומרים, האם זה סיבה לוותר ולחפש אקסמפלר אחר?
תודה רבה!
אם אני לא טועה, נוזל קירור צריך להחליף כל שנתיים או 60,000 ק"מ.
בקשר לפראפלו
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?goto=newpost&t=10&highlight=%F4%F8%E0%F4%EC%E5
ובירושלים יש מוסך מורשה 'אוטו די' בגבעת שאול.
בהצלחה
תודה רבה.
השאלה היא האם לוותר על קניית רכב שלא השתמשו בפרפלו אלא במים ירוקים (במשך 4 שנים)?
זה רכב ראשון שלי ולכן אני בודקת טוב לפני הקנייה.
אשמח מאוד לכול דעה או עצה!
השאלה איך הגיעו מים ירוקים למערכת.
הרכב בין 4 והוא הגיע מאיטליה עם פראפלו אדום.
האם סתם החליט ביום בהיר אחד להחליף את כל הנוזל האדום במים ירוקים ?
האם היתה לו בעייה במערכת הקירור שהצריכה ריקון הנוזל המקורי ?
האם סתם הוסיף מים ירוקים לתוך הפראפלו האדום ?
בכל אופן , פונטו שלא השתמשו בה בנוזל המקורי מועדת לפורענות
אבל אני לא אגיד לך לא לקנות את הרכב רק בלל זה, אם שאר הרכב במצב טוב, ריקון הנוזל הירוק , שטיפת המערכת ומילוי פראפלו אדום טרי
ותקווה שלא ניגרם נזק גדול מדי יכולים להוות פתרון בשבילך
הבעלים הנוכחיים הוא יד 2.
הוא קנה מהמוכר הראשון שהיה לרכב 79,000 ק"מ ו 3 שנים על הכביש.
בזמן שהוא קנה אותה הם היו במוסך מורשה (כך הם טוענים) ושמה החליפו לו פלאגים, מסנני אוויר, וגם החליפו נוזל קירור ושמו את המים הירוקים.
כלומר נסע שנה (בערך 20-25k) עם המים הירוקים.
נראה לי גם שהחליפו את הנוזל קירור באיחור, לא?
יש איזו אינדיקציה אם כן או לא נגרם נזק בגלל הנוזל?
מעבר לזה כשקנה היתה בעיה במחשב ושילם 2000 ש"ח תיקון.
מה דעתכם?
תודה רבה!
במוסך מורשה של פיאט לא ישימו מים ירוקים.
בגלל שהרכב הזה כל כך רגיש לנושא הזה, אני אישית הייתי ממשיך לחפש.
רכב מ-2005 שכבר עבר תיקון מחשב (מישהו אמר טיפול עם פלאגים לא מתאימים במוסך מדרכה חאפר? :p), וזילזלו בו כך - עשוי להתגלות כצרה צרורה.
המשיכי לחפש לדעתי, למרות שזה מייאש לפעמים.
התקשרתי למוסך אוטו די, שהם המורשה בי-ם.
אמרו לי שם שמים ירוקים בעקרון לא הורסים את המנוע ואם הלקוח מבקש זה מה שישימו לו. בשירות לקוחות של פיאט אמרו לי שבמוסך הזה מטפלים אך ורק לפי הוראות היצרן...
אח"כ נתתי להם מספר רכב ואמרו לי שבכלל לא החליפו את המים ברכב הזה.
מה שכן, הייתה בעיה חשמלית במחשב (חיישן לא עבד) ותיקנו אותו.
השאלות שלי:
1. האם למישהו יש ניסיון עם אוטו די? לפי התשובה של המוסכניק לגבי המים אני לא בטוחה שזה המקום הכי טוב לגשת.
2. איזה אינדיקציות יכולות להיות לי לגבי אם כן או לא שמו מים ירוקים ויותר חשוב איך אני אראה (בעין) שכן או לא נגרם נזק? זה רכב ראשון שלי ואני לא הכי מבינה במה שקורה מתחת למכסה מנוע.
3. מתי צריך להחליף לפונטו מי קירור?
מצ"ב תמונה של הגיר. המוכר לא ידע להגיד לי אם הרכב הוא ELX. זה גיר טיפטרוניק ולא רובוטי, נכון?
תודה רבה רבה!
אוטו די בירושלים אכן משתמשים בנוזל קירור ירוק של פז, וגם שמן מנוע של פז. למרות השירות הטוב שנותנים שם המקצועיות שלהם לא מעלה חיוך. נוזל קירור שעדיף לשימוש בפיאט זה מה שהיצרן ממליץ, זה לא אומר שאם שמים נוזל קירור יעודי ברמה טובה של חברה אחרת יהרס המנוע. נזק למנוע יגרם רק אם הוא יתחמם בטווח הקצר ולטווח הארוך יגרם נזק אם השתמשו במים רגילים מהברז או במי קירור זולים (פז לא כאלו זולים).
אוטו די בירושלים אכן משתמשים בנוזל קירור ירוק של פז, וגם שמן מנוע של פז. למרות השירות הטוב שנותנים שם המקצועיות שלהם לא מעלה חיוך.
מהניסיון שלך איתם יכול להיות שהם כן החליפו נוזל קירור אבל לא רשמו את זה במחשב שלהם?
שווה לי לקחת אליהם את הרכב אחרי הבדיקה במכון כדי לקבל יותר תמונה מה המצב שלו? כמו שזה נשמע כרגע לא ברור עד כמה הם יגידו לי אם באמת נגרם נזק למנוע או לא.
תודה רבה!
לדעתי לא נגרם שום נזק כל עוד הוא לא הישתמש עם מים הכל בסדר.
יש לי HGT שקניתי לא מזמן ויש לי נוזל ירוק במקום פרפלו (שאני מחליף השבוע בטיפול), והכל בסדר אצלי...
עם הרכב בסדר אז אין לך מה לדעוג בקשר לנוזל הירוק, אחרי שתקנה תחליף אותו וזהו...
אוטו די בירושלים אכן משתמשים בנוזל קירור ירוק של פז, וגם שמן מנוע של פז. למרות השירות הטוב שנותנים שם המקצועיות שלהם לא מעלה חיוך.
מהניסיון שלך איתם יכול להיות שהם כן החליפו נוזל קירור אבל לא רשמו את זה במחשב שלהם?
שווה לי לקחת אליהם את הרכב אחרי הבדיקה במכון כדי לקבל יותר תמונה מה המצב שלו? כמו שזה נשמע כרגע לא ברור עד כמה הם יגידו לי אם באמת נגרם נזק למנוע או לא.
תודה רבה!
יכול ליהיות שהחליפו מיים, אבל לא במוסך מורשה אז זה לא יהיה רשום בהיסטוריה של האוטו.
וצריך להחליף כל שנתיים בערך.
תודה רבה!
אני אקח לבדיקה ואראה מה מתקבל.
:)
לפי דעתי אתם עושים מעכבר הר.
הבחור שם נוזל קירור ירוקים, ולא פראפלו .
נו בסדר ו....?
לא יגרם שום נזק! היות וגם במים ירוקים אין אבנית וברזל.
כך שאין שום השפעה רעה על משאבת המים, פקקי מים במנוע ורדיאטור.
נכון, פראפלו זה מה שהמליץ היצרן, וכבודו במקומו מונח. אבל מי שישמע אותכם עלול לחשוב שעם נוזל קירור של פראפלו הרכב לא יכול לקבל ראש מנוע כתוצאה מהתחממות כתוצאה מכשל במערכת קירור המנוע, אז תרשו לי לחדש לכם, גם בפראפלו וגם במים ירוקים אפשר לקבל ראש מנוע במידה ויש כשל במערכת קירור המנוע והנהג אינו עירני לכך בזמן.
אז מקסימום להחליף נוזל קירור, זה הכל.
כן
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.