PDA

View Full Version : 330 מיקרוגרם לליטר אוויר בינשוף

01-07-06, 23:09
זאת היתה התוצאה בבדיקה ששוטר עשה לי ביום שישי כשרציתי לקחת את חברה שלי לאיזה פינה חשוכה כדי שנתמזמז, כן כן הוא לקח לי את הפיאט ואת הרישיון. השאלה שלי אליכם היא האם מה שמצאו אצלי זה נחשב להרבה? כמות המותרת בחוק היא 240 מיקרוגרם....
זאת העבירה הראשונה שלי ב4 שנים שיש לי רישיון ואני לא יודע אם זה נחשב להרבה או שזה מעבר למותר אבל עדיין אפשר להקל עלי....בטוח מישהו פה בפורום מבין בנושא זה....

02-07-06, 15:56
לצערי הטיפ היחידי שאני יכול להציע זה לפנות לעו"ד שמתעסק בעניני תעבורה.

בהצלחה, ועדכן אותנו איך זה התקדם.

02-07-06, 22:32
אני מבין את ההרגשה שלכה אבל לצערי החוק היבש לא מותר הרבה אופטימיות:
עשיתה עבירה לפי סעיף 62 (ד) לפקודה – נהיגה בשכרות כולל ממונה על הרכב ועל כך רשאי קצין משטרה למסור הודעת איסור שימוש (השבתה מנהלית) לרכב, במקרה הזה פיאט.
וכפי שאתה יודע הרכב יועבר למגרש אחסנה המיועד לכך וכל הוצאות האחסנה והגרירה ישולמו על ידי בעל הרכב.
החוק קובע שאסורה נהיגה ברכב כאשר רמת ריכוז האלכוהול בדם עולה על 50 מיליגרם של אלכוהול במאה מיליליטר של דם, אוו 240 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף ואילו בבדיקה שבוצא לך מצאו 330 מיקרוגרם לליטר באוויר נשוף.

בברכה עידן.

03-07-06, 00:34
השאלה היא אם מבחינת החוק קיים איזהו שהו מדרג של חומרה...למשל מישהו נבדק ויש לו תוצאה של 400 מיקרוגרם ועוד מישהו נבדק ויש לו 330 למשל...האם העונש הוא אותו עונש בלי קשר למספר

03-07-06, 22:32
למיטב ידיעתי העונש הוא זהה בלי קשר "למיספר" אבל את זה ניתן לברר במשטרה, פשוט יש לגשת לתחנת המשטרה הקרובה לביתך ולבקש לברר את העניין, תמיד חשוב לזכור שישנו חוק "חופש המידע" וכל אזרח רשאי לקבל מידע מהרשויות.

16-07-06, 09:23
לא רוצה להלחיץ, אבל לא מזמן היתי במשפט על מהירות ו-2 אנשים קיבלו, שימו לב, שנתיים שלילה בפועל על נהיגה בשכרות.
זאת עבירה מאוד חמורה!
אני לא אומר שאף פעם לא נהגתי אחרי בירה או 2 אבל היום או שיש נהג תורן, או שלוקחים מונית או שיושבים בבית.

מקס.
:D

22-07-06, 14:24
אז מישהו כאן רוצה לקנות את הפיאט שלי? :D

רודי
20-03-10, 12:48
יש עורך דין אחד שמצליח להביא לזיכויים גם כשרמת האלכוהול עולה על המותר. הרעיון שלו מבוסס על מומחים בעלי שם המתייצבים להעיד עם חוות דעת מלומדות שהינשוף פסול. הוא כבר הביא על הבסיס הזה לזיכוי של רבים עם 300 400 ואפילו 700 מיקרוגרם (במקום 240 המותרים). הוא זה שהביא את בית המשפט לרדת על ברכיו ולקבוע בלי ברירה רף של 400. הקביעה הזו היא לא יותר מקרב מאסף של מערכת האכיפה שנאלצת להיכנע לטענותיו המבוססות.
אני מציע לך לפנות אליו ורק אליו. קורים לן קולקר.

raanan_t
20-03-10, 14:23
בשביל זה להקפיץ שרשור מ-2006?