PDA

View Full Version : אתר פיאט ישראל עודכן - האם שמתם לב?

Essencee
06-07-09, 00:01
אהלן.

היום כאשר נכנסתי לאתר פיאט ישראל (http://www.fiat.co.il), נוכחתי לדעת כי הם סוף סוף הוסיפו דגמים חדשים של פיאט 500 וגם דגם חדש לגרנדה פונטו (1.2 ידנית).
מהי דעתכם? לדעתי מגיע לסמל"ת כל הכבוד על כך, בכך היא מאפשרת לכלל הציבור הישראלי לרכוש את המכוניות המדהימות של פיאט בדגמים פשוטים יותר וכך גם במחירים זולים יותר.

ערב טוב לכולם :)

yair068
06-07-09, 00:14
נראה לי שהמצאתה את הגלגל ועוד 1.2 מדהימות ובמחיר זול.

stio
06-07-09, 00:59
לדעתי מגיע לסמל"ת כל הכבוד על כך, בכך היא מאפשרת לכלל הציבור הישראלי לרכוש את המכוניות המדהימות של פיאט בדגמים פשוטים יותר וכך גם במחירים זולים יותר.

אני קורא וצוחק.
על מה מגיע להם "כל הכבוד", על זה שדרדרו את המותג כעסקת חבילה (מכירות+ שירות) אל התחתית שבתחתית, ובמקביל הקפיצו את מחירי החלפים ומחירי שעות העבודה במוסכים המורשים?

איפה (לכל הרוחות) מנועי ה- 16V בנפח 1400 ו- 1600 סמ"ק של הגרנדה?! איפה האיבזור?! (מערכת בקרת אקלים, סאנרוף, חישוקי סגסוגת, פנסי ערפל קדמיים וכבר שכחתי מה עוד). איפה גרסת ה"אבארט" היפהייפיה והמצויינת של הגרנדה?!

במקום להתחיל להתייעל הם עסוקים בלייבא דגם "חדש" כדי להפחית מחיר. אז קבלו את הדגם החדש: מנועי 1.4 8V ומנועי 1.25 8V עם אבזור עוד יותר עלוב: רק 2 כריות אוויר, נעלם הר"ד המקורי ביחד עם השליטה מההגה, הידיות חזרו להיות בצבע שחור ועוד... באמת "כל הכבוד".

כבר דנו בפורום הזה על ההתנהלות שלהם עשרות פעמים. משום מה מאז תחילת שיווק הגרנדה ב- 2007 שום דבר (כמעט) לא השתנה, וחבל. בשום מבחן השוואתי בשנים האחרונות הגרנדה פונטו לא משתתפת, אף כתב רכב לא ממליץ על הרכב הזה, מכירות עלובות ביותר (90% לציי רכב)... מה יהיה?

עם הפיאט 500 הם חשבו שהציבור טיפש. 135,000 ש"ח לרכב שנמכר בחו"ל פחות מהגרנדה פונטו! אז אף אחד לא קנה, ועכשיו הם חתכו מהמחיר עשרות אלפי שקלים ובמקביל ייבאו גם פה דגם עוד יותר עירום מאבזור.

אני יודע שאני גורם להרמת גבה אצל חלק מחברי המועדון/ פורום, אבל זה המצב וכדאי שנהיה מודעים לעיניין.

Essencee
06-07-09, 01:22
אתם כולכם פה טועים.
אתם לא יכולים לבוא בטענות ליבואן, במקרה הזה סמל"ת, על כך שהם לא מביאים דגמים טובים יותר. נכון - אנחנו שונים משאר הצרכנים הישראליים המעדיפים רכבי "יוקרה", או פיאט במקרה שלנו, אולם יש לדעת כי לא כולם עשירים בכסף וביכולם לרכוש את דגמי הפאר המוצעים בחו"ל.

תגידו תודה על מה שעושים בשבילכם.
הצרכן הישראלי תמיד יודע לבוא בטענות, וחבל.

stio
06-07-09, 01:30
אנחנו לא טועים.

אני לא יכול לבוא בטענות אל היבואן, זה הריי עסק שלו ואני לא יכול להתערב בעינינים שלו, אבל אם הוא לא רוצה למכור לי רכב ראוי כיאה לכ- 100K ש"ח ולשנת 2009- שילך לחפש... יש אלטרנטיבות טובות יותר כמו שאתה רואה בסמלון בצד ימין.

כמו שצ'מפיון מוכנים לייבא כל דגם של הפאביה (בהזמנה מיוחדת, רק חכה 3 חודשים) אז גם סמל"ת יכולים, הבעיה היא שהם לא רוצים. הסוכן אמר לי בפירוש שהנהלת החברה בת"א לא מאפשרת הזמנות מיוחדות.

"רכבי פאר"? על מה אתה מדבר? זה פיאט, לא לקסוס. סה"כ שייבאו את המנועים הנורמליים. אין סופר מיני שמשווקת בארץ עם מנוע 8V חוץ מהגרנדה פונטו.

Essencee
06-07-09, 01:40
אז תסביר לי בבקשה, איזה דגמים היית רוצה שסמל"ת יביאו לארץ?
וגם אם כן, כמה צרכנים היו רוכשים אותם, באחוזים?

stio
06-07-09, 02:02
אני לא מצפה מהם לייבא בייבוא סדיר דגמים נוספים (כי כבר הבנתי שזה לא יקרה). אני מצפה מהם לפתוח הזמנה מיוחדת עבור לקוח, שמגיע לסוכנות ושמעוניין ברכישת רכב שאינו נמכר בייבוא סדיר לארץ. זה מתחיל בדגמי ה- 3 דלתות של הפונטו, ממשיך בדגם הספורטינג 1.4 ו- 1.6 עם 16 שסת' ומסתיים עם האבארט. על הדרך אפשר לשחק עם האבזור שמגיע עם הרכב (פה להוריד משהו, פה להוסיף וכ').

אני מבין לאן אתה חותר בנושא האחוזים. ההודעה הבאה שלך תהיה: "זה לא משתלם להם", "צריך להכשיר עובדים", "צריך לייבא חלקי חילוף"... אז בתור לקוח זה לא כ"כ מעניין אותי, בעיה שלהם. אם הם לא מסוגלים לספק לי את הרכב שבו אני חפץ, אני אגש לסוכנות המתחרה ואזמין מהם רכב ממותג אחר באותה הקטגוריה עם מנועים נורמליים.

ארילו
06-07-09, 02:11
גיא אני אתקן אותך, בזמנו הגה עשו השוואה בין יאריס לגרנדה פונטו, והגרנדה פונטו זכתה לשבחים גדולים יותר למרות המנוע החלש יותר.
חוצמזה שכל רכבי פיאט עברו גם סקירה עיתונאית. להזכיר לך שלפיאט 500 אין באמת מתחרה? (מיני של במוו? הצחקת אותי) וחוץ מהפנדה, הגרנדה וה-500 סמל"ת מביאים רק רכבים מסחריים.

עכשיו נעבור להשתלחות ביבואן - אני מסכים איתך שזה עצוב שהם לא מאפשרים לשחק עם התוספות.

ותיקון אחרון, תמורת 90,900 ש"ח אתה יכול לקבל גרנדה פונטו 1.4 ידנית עם אבזור מלא (כולל רדיו עם שליטה מהרכב, וידיות בצבע הרכב).
אני חושב שמדובר ב-15K פחות ממה ששילמת על הפאביה. לא שאני משווה.

KoF-sHeLeG
06-07-09, 04:33
גיא, האמת כשאני ביררתי לגבי האלפא מיטו, לא הייתה להם בעיה לעשות לי הזמנה מיוחדת עבור איזה אבזור שאני רק רוצה. הכל עניין של כסף.
אני לא חושב שתהיה להם בעיה לעשות זאת בשבילך גם עבור הגרנדה פונטו. כנראה נפלת על סוכן שלא היה לו חשק להתאמץ טיפה, והעדיף לומר לך שהם לא עושים את זה...

shachar
06-07-09, 09:31
חברים, כולכם צודקים, גם התומכים וגם המצדדים.
השורה התחתונה היא כזו : אני מחזיק כיום פונטו ELX , הרכב כבר למעלה מ 5 שנים על הכביש
וכשאחליט להיפרד ממנו (בתקווה שלא בקרוב :) ) עם כל האהבה שלי לרכב הזה ,
כניראה שלסמל"ת אני לא אחזור
והסיבות הם כלהלן :

1. אין להם להציע להציע לי רכב אחר עם אבזור נורמלי במחיר הוגן
עם מחיר התחלתי של 135K ל 500 זה לא בא בחשבון וכמובן לא המנוע החלש והמיושן של הגרנדה,
בתוספת גיר רובוטי בעייתי.
אם היום אני מחזיק רכב עם מנוע 1250 16V המסוגל לפתח 80 כ"ס
אין סיבה בעולם שכמעט בשנת 2010 אני אצעד אחורה מבחינה טכנולוגית/מכנית
או כל דבר שתרצו ואעבור למנוע חלש ומיושן עם תיבה רובוטית בעייתית
כשבשוק יש מנועים חזקים יותר חסכוניים יותר ואת תיבת ההילוכים כפולת המצמדים

2. פריסת מוסכי שירות בעייתית מאוד, לא ייתכן שמכל קצוות הארץ
(לפי המועדון הנ"ל ממצפה רמון ועד עכו) פעם בשנה (במקרה הטוב)
כל מחזיקי פיאט בישראל יעלו למוסך 1 ויחיד הידוע באמינותו,
עוד יוסיפו לשלושת הרגלים שלנו רגל רביעי ושמו יהיו שמשון.
זה פשוט ביזיון וחוצפה כאחד.

זה בגדול, ואני בטוח שאני לא לבד

stio
06-07-09, 13:23
גיא אני אתקן אותך, בזמנו הגה עשו השוואה בין יאריס לגרנדה פונטו, והגרנדה פונטו זכתה לשבחים גדולים יותר למרות המנוע החלש יותר.
חוצמזה שכל רכבי פיאט עברו גם סקירה עיתונאית. להזכיר לך שלפיאט 500 אין באמת מתחרה? (מיני של במוו? הצחקת אותי) וחוץ מהפנדה, הגרנדה וה-500 סמל"ת מביאים רק רכבים מסחריים.

לא זכור לי מבחן כזה בין היאריס לגרנדה פונטו, אך בכל אופן דבר כזה יכול להיות, מכיוון שבשתי המכוניות מותקנים גירים רובוטיים חד מצמדים, והגיר בטויוטה מאוד בעייתי ומציק יחסית לזה המותקן בגרנדה. יכול להיות שהגיר מסרס את המנוע של היאריס ומכאן הגרנדה קיבלה שבחים גדולים יותר.
לפיאט 500 אין מתחרים, אבל מצד שני אין גם קונים. למעשה, יצא לי לראות רק אחת כזאת בחושך בכביש 70, וכ"כ הייתי סקרן כדי לראות של מי הרכב, שנסעתי מספיק מהר כדי להשיג אותו. כשהתקרבתי, גיליתי שהרכב שייך לחברת ליסינג, חברת "פרי" או משהו כזה. חבל.

גיא, האמת כשאני ביררתי לגבי האלפא מיטו, לא הייתה להם בעיה לעשות לי הזמנה מיוחדת עבור איזה אבזור שאני רק רוצה. הכל עניין של כסף.
אני לא חושב שתהיה להם בעיה לעשות זאת בשבילך גם עבור הגרנדה פונטו. כנראה נפלת על סוכן שלא היה לו חשק להתאמץ טיפה, והעדיף לומר לך שהם לא עושים את זה...

נפלתי על סוכן מכירות שלא היה לו חשק למכור באופן כללי, בקושי הוא קם מהשולחן. אבל זה לא העיניין: סמל"ת לא מאפשרת הזמנות מיוחדות עבור המותג "פיאט", בעוד שאצל "אלפא" היא כן מאפשרת הזמנות מיוחדות לאנשים רצינים שיגלו רצינות (לפחות כך היה בזמנו), אז זה דיי מסתדר לי עם עיניין המיטו.

ארילו
06-07-09, 14:23
דווקא פה במרכז יצא לי לראות לא מעט פיאט 500 מסתובבות על הכביש. זה לא רכב שאמור להיות נפוץ, אלא יותר רכב מעוצב. אני מסכים איתך שבאירופה הוא מתומחר כמו הגרנדה פונטו וחבל שבארץ הם יקרות יותר.

stio
06-07-09, 18:19
יכול להיות שאני לא רואה כאלו בגלל שאני גר בפריפריה. אבל עזוב לרגע את ה- 500. איפה הבראבו, הלינאה, הסדיצי? עד שיש להם רכב עם מנוע 1.6 וגיר אוטומט מלא הם לא מייבאים אותו?

ראו הודעה מהיום (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2179916#post2179916) בקשר ל- SX4 של סוזוקי (הכפילה של הסדיצי), לפי הביקרות זהו רכב מוצלח. אז איפה הוא?