התחבר

View Full Version : דפקתי את הצמיג... המלצות לצמיגים?

agent5
04-07-09, 13:31
:confused:
לא חשבתי שדבר כזה יקרה לי אבל באיזור בניה פה במודיעין נצמדתי יותר מדי לשפת מדרכה שבלטה והצמיג חטף מכה. לשמחתי, הצמיג לא התפוצץ או איבד אוויר אבל אחרי יום נהיה לו "גולה". ברור לי שהצמיג עכשיו פסול לנהיגה ואאלץ להחליף אותו בימים הקרובים.

שאלתי, היכן אתם ממליצים להחליף צמיג באיזור מרכז? האם ללכת למוסך הכי טוב? (כבר נשחטתי פעם במחיר בפנצ'ריה) כמו כן, אשמח להמלצות לצמיגים קדמיים לHGT. אני בהחלט מחפש משהו קצת ספורטיבי אבל המחיר גם שיקול.

אם אתם ממליצים על משהו, אשמח לדעת גם איפה הכי כדאי לקנות\להרכיב.
אתם קונים לחוד ומרכיבים במקום אחר? אני באמת לא יודע מה הכי טוב.

תודה מראש,

raanan_t
04-07-09, 14:41
אהלן ד' :)

TOYO T1R 185-55-15 עולים אצל אנטון בראשון לציון 350 ש"ח ליחידה.
תאריך יצור: 0409
החלפתי שלשום זוג קדמי אצלי ככה שהמחיר ותאריך היצור מעודכנים.
צריך להזמין היות ואין לו במלאי והוא צריך להביא אותם מהמחסנים שלהם.

הקפד על שימון ברגי הגלגלים ושב לו על הראש כאשר הוא מאזן שיעשה עבודה כמו שצריך.

Caveman
04-07-09, 15:02
T1R 185/55 מ09?
אני רץ לקנות.

raanan_t
04-07-09, 15:07
גדעון, אתה לא מרחיב מידה?!

רפי לין
04-07-09, 15:13
אכן הם מהזולים ביותר בארץ וסניפיהם להלן:
סניף ראשון לציון: http://www.musach.co.il/details.asp?id=658
סניף יפו: http://www.musach.co.il/details.asp?id=203
בברכה - רפי לין :)

Caveman
04-07-09, 15:33
גדעון, אתה לא מרחיב מידה?!

מעדיף שלא, אם יש במידה הזו, טריים, במחיר הזה.

vRS
04-07-09, 15:35
גדעון, קח 195/45/15...

עזובת'ך 185/55/15... :rolleyes:

merlin77
05-07-09, 12:43
יש עכשיו מבצע באוטודיפו על צמיגי good year - השני בחצי מחיר. לא יודע אם הם ספורטיבים או לא אבל המחיר טוב ואני מרוצה מהם עד הגג.

agent5
05-07-09, 14:59
תודה לכולם על ההצעות. אני בהחלט אבדוק את הTOYO, למרות שקיבל ביקורת סבירה ומאוזנת, היא לא נראית מיוחדת יותר מדי, אני טועה?

שוב תודה לכולם, חבל שאני לא יכול לעשות מידות שונות במודל שלי... :-(

פיליפ
05-07-09, 17:34
ה-TOYO מעולים!
הכי הרבה אחיזה לשקל בארץ.

raanan_t
05-07-09, 17:44
ה-TOYO הם פחות או יותר זהים מבחינת האחיזה והמאפיינים ליוקוהמה CDRIVE, על אף שנראה לי כי היוקוהמה שקטים יותר במעט. למרות זאת היוקוהמה מתומחר גבוהה יותר בצורה משמעותית, אם אינני טועה בכ-70 ש"ח יותר לצמיג.

אתה יכול לבדוק את ה-SDRIVE של יוקוהמה אך המחיר כבר יהיה קרוב ל-550 ש"ח לצמיג, להערכתי.

לטעמי, הטויו הם הבחירה הכדאית גם מבחינה ספורטיבית. דקה ושלוש עשרה שניות בערד עם HGT על טויו, זה לא משהו שהולך ברגל. תקשיב לפיליפ הוא עשה את זה :)

dodihob
05-07-09, 17:46
מסכים עם פיליפ ;)

agent5
06-07-09, 09:29
תודה לכולם!
אני מזמין את הTOYO. איזה כיף, סוף סוף נפתרתי מהצמיגים הסיניים של הבעלים הקודמים. :)
אתן לכם משוב ברגע שאשים.

agent5
06-07-09, 11:18
שיט... אין להם במלאי..... :( :( :( :( :mad: :mad: :o :o

raanan_t
06-07-09, 11:21
צריך להגיע משלוח חדש בקרוב, על פי שמועות ששמעתי.
שווה המתנה אם זה סובל דיחוי.

agent5
06-07-09, 11:25
זהו, שיש לי גולה בצד של הצמיג, לא יהיה נעים אם פתאום יהיה לי פיצוץ. כמה ימים אפשר לסחוב אבל אני קצת מפחד יותר מזה.

פיליפ
06-07-09, 12:03
ה-TOYO הם פחות או יותר זהים מבחינת האחיזה והמאפיינים ליוקוהמה CDRIVE, על אף שנראה לי כי היוקוהמה שקטים יותר במעט. למרות זאת היוקוהמה מתומחר גבוהה יותר בצורה משמעותית, אם אינני טועה בכ-70 ש"ח יותר לצמיג.

אתה יכול לבדוק את ה-SDRIVE של יוקוהמה אך המחיר כבר יהיה קרוב ל-550 ש"ח לצמיג, להערכתי.

לטעמי, הטויו הם הבחירה הכדאית גם מבחינה ספורטיבית. דקה ושלוש עשרה שניות בערד עם HGT על טויו, זה לא משהו שהולך ברגל. תקשיב לפיליפ הוא עשה את זה :)
הטויו זהים ל-s drive ולא ל-c drive שממוקמים מתחת.
בחלק מהאתרים בחו"ל הטויו אף עולים על ה-S DRIVE.

לכן בגלל ההפרש מחירים בין ה-S לטויו ללא ספק הטויו נותן תמורה טובה יותר לכסף וביצועים זהים פחות או יותר.

אגב, הטויו מאוד שקטים, לפחות לעומת הפאלקן 512 שהיו מורכבים לי על הפונטו בג'אנטים 16.

toyo t1r

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Toyo&tiremodel=Proxes+T1R

S DRIVE

http://www.1010tires.com/tire.asp?tirebrand=Yokohama&tiremodel=S%2EDrive

מבחן ל-10 צמיגים ספורטיביים הטובים ביותר:
http://www.caranddriver.com/reviews/comparison_test/tires/tire_test_the_quick_and_the_tread_comparison_test+ page-5.html

agent5
06-07-09, 13:04
טוב- עידכון.
היה לו זוג אחד של S DRIVE אז הזמנתי, נקווה רק שהשנת ייצור סביר. המחיר לא סוף העולם, משהו כמו 440 ש"ח כולל הכל.
אם היה לי אפשרות לחכות לTOYO הייתי עושה זאת אבל אפשר תמיד לשים את הTOYO באחוריים כאשר יהיה לו במלאי, גם אותם ארצה להחליף מתישהו.

agent5
06-07-09, 13:14
אגב. ה S-DRIVE לא מקבלים מי יודע מה משוב חיובי
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Yokohama/S-Drive.htm
אתם בטוחים שהC DRIVE לא יותר טובים? הם קיבלו שם רייטינג מטורף בשביעות רצון.

פיליפ
06-07-09, 13:50
s drive ספורטיבי יותר מה-C, קהל היעד שונה לכן השביעות רצון שונה, מה שמעניין לקוח של C דרייב פחות מעניין לקוח של S דרייב ולהפך.

קח סופר מיני שהביקורות עליה טובות מאוד, קח מכונית פאר שהביקורות פחות אהודות, זה לא אומר שהרכב פאר פחות טוב מהסופר מיני.

:rolleyes:

agent5
06-07-09, 13:52
אוקיי, קיבלתי. תודה פיליפ. מחר בבוקר אני קופץ להרכיב אותם. :)

raanan_t
06-07-09, 16:07
פיליפ, תודה על העדכון בעניין השוואת הדגמים.

shachar
06-07-09, 17:29
טוב- עידכון.
היה לו זוג אחד של S DRIVE אז הזמנתי, נקווה רק שהשנת ייצור סביר. המחיר לא סוף העולם, משהו כמו 440 ש"ח כולל הכל.
.

440 לזוג ? כלומר 220 ש"ח לצמיג ? זה ממש מחיר ריצפה.
לפני כשנה ה A drive עלו לי יותר..
נקווה שזה צמיג חדש ולא מהארכיון פשוט נשמע לא סביר המחיר

agent5
06-07-09, 18:35
סליחה, לא, טעיתי... ליחיד.. לא לזוג.. הלוואי!

shachar
06-07-09, 18:55
עכשיו יותר הגיוני. :)

פיליפ
06-07-09, 19:42
440 ש"ח ל-S DRIVE נחשב גם מחיר טוב.
אתה הולך על המידה המקורית נכון? 185.55.15?

khc
06-07-09, 20:25
ברשותי ספייס 2006 שנועלת את הצמיג הירוק של קונטיננטל שהגיע עם הרכב. בדקתי ת.ייצור והצמיגים נולדו במרץ 2005, הבנתי שהצמיג הירוק מאריך חיים לעומת צמיג אחר (אין לי מושג כמה יותר) והרכב עצמו עם נסועה נמוכה 30K עד כה, הצמיגים נקיים ממכות, סדקים או שחיקה מוגברת.
אני שוקל להחליפם משתי סיבות- ומבקש את דעתכם
1. הזדקנות הצמיג -האם צריך להחליפם בשלב זה?
2. בכל פנייה ובכל סיבוב הצמיגים משמיעים לי חריקות שכמותם נשמעים רק בסרטי פעולה סוג ז' כשניידות המשטרה עושות דריפטים על הכביש... :mrgreen: אם נתעלם לרגע מהעובדה שזה קצת מעצבן-אבל לא מספיק מעצבן כדי להחליפם-קראתי כאן ובפורומים אחרים שהצמיגים הירוקים הם בעלי אחיזה נמוכה יותר מצמיג רגיל ויעילות הבלימה נפגמת-הנכון הדבר?
חשוב לי לציין שאני נוהג ברכב בצורה מנהלתית רגילה ביותר ולא מחפש את האקשן.
אז אם כבר מחליפים-מה מומלץ? איזה צמיג מתאים ביותר לרכב הזה, מה מקנה לו שקט ואחיזה טובה?
אני מאוד ירוק בקטע הזה ולא במובן הסביבתי, אז כל תשובה תתקבל בברכה.
תודה

ארילו
06-07-09, 21:26
לגבי 2 - כן, האחיזה שלהם נמוכה יותר בדרך כלל, אבל הם לא אמורים לחרוק בכל סיבוב. לך תעשה כיוון פרונט (או לפחות תוודא שהוא תקין).

shachar
06-07-09, 22:00
יש לי זוג קונטיננטל שהגיעו עם הרכב ונולדו באמצע 2004 והם לא חורקים ואפילו לא שורקים
מה שכן, זמנם הגיע מסיבה אחרת, התיישנות והם יוחלפו ממש בקרוב, לכן חריקות אינן סימן לבלאי הצמיג.

חוץ מהקונטיננטל יש לי ניסיון של למעלה משנה עם זוג אחורי של יוקוהומה A DRIVE
השקטים להפליא ואוחזים לא רע בגלל בכל מזג אויר

khc
06-07-09, 22:44
לא טענתי שהחריקות נובעות מהתיישנות או בלאי.
לפי מה שהבנתי -החריקות נובעות מהרכבו של הצמיג (שילוב של גומי עם אין לי מושג מה)

agent5
07-07-09, 12:39
היי פיליפ,
כן, הולך על המידה המקורית, אין לי הרבה ברירות ואין לי רצון להכנס להרפתקאה. חבל ש ס.מ.ל.ת לא מאפשרים לדגם שלי לקבל אישור.

שאלה אחרונה וחביבה (היום בערב מתקין את הצמיגים). מה התאריך ייצור הכי סביר שעוד בסדר? עד שנה?
סליחה על כל השאלות, עד היום הייתי על אופנועים. :rolleyes:

shachar
07-07-09, 13:13
שנה זה כבר הרבה מדי, חצי שנה-8 חודשים (מקסימום!) זה עוד סביר

raanan_t
07-07-09, 13:40
שנה זה הרבה, מסכים, אך נסיעה עם צמיג עם בונגילה הרבה פחות עדיפה ואף מסוכנת.
מעבר לזה, אני אעדיף צמיג טוב בן שנה מאשר צמיג דרעק בן יום.

אסור לשכוח שלפותח השרשור אין הרבה אפשרויות, הוא חייב להחליף צמיגים.

פיליפ
07-07-09, 16:59
שנה זה הרבה, מסכים, אך נסיעה עם צמיג עם בונגילה הרבה פחות עדיפה ואף מסוכנת.
מעבר לזה, אני אעדיף צמיג טוב בן שנה מאשר צמיג דרעק בן יום.

אסור לשכוח שלפותח השרשור אין הרבה אפשרויות, הוא חייב להחליף צמיגים.

בהחלט.

agent5
21-07-09, 16:21
רק רציתי לעדכן על היוקוהמה ששמתי.
ראשית, תודה לכולם על העיצות ועזרה- עזרתם לי המון ואני מעריך את זה.
אז בקיצור, אחרי קצת יותר משבוע עם היוקוהמה אני יכול להגיד לכם שאין ספק שהצמיג בעל אחיזה טובה, הרבה יותר שקט. יש לו קצת צורך להתחמם בשביל ביצועים טובים.

מה שהכי הצחיק אותי, היוקוהמה הורכבו על הקדמיים והאחוריים נשארו צמיגים סיניים כלשהם. אז עכשיו, כאשר אני לוקח סיבוב או בכביש טכני, הקדמיים אוחזים ממש יפה והאחוריים עושים לי דריפטים- אבל נשלטים! זה די מבדר וגם כיף, האחוריים ממש משאירים שובל עשן בסיבובים חזקים- אבל שוב, הם חורקים, מחליקים אבל לא לגמרי מאבדים אחיזה או שליטה וקצת פיצוי בהיגוי שומר על קו (רחב מעט) בפניות.

אז הצמיגים הטובים הבליטו את המצב של הצמיגים האחוריים.. אז מחר הTOYO יהיו לי על האחוריים (כי יש במלאי). סתם רציתי לשתף.

shachar
21-07-09, 16:38
כשהתחלתי לקרוא ,לא הבנתי מה משמח אותך שאתה בסכת חיים עם הסינים מאחור
טיפה רטיבות מקרית על הכביש ובסיבוב הבא היית מאבד אחיזה ולא סתם דריפט או עשן כזה או אחר

שמחתי לשמוע שמחר אתה שם מאחורה במקום הזבל הסיני, איכות יפנית
בהצלחה :)

agent5
21-07-09, 16:55
כשהתחלתי לקרוא ,לא הבנתי מה משמח אותך שאתה בסכת חיים עם הסינים מאחור
טיפה רטיבות מקרית על הכביש ובסיבוב הבא היית מאבד אחיזה ולא סתם דריפט או עשן כזה או אחר

שמחתי לשמוע שמחר אתה שם מאחורה במקום הזבל הסיני, איכות יפנית
בהצלחה :)

תראה, יותר עניין של הנאה מלהבין את ההבדל- משהו שהיה פחות מורגש דווקא כאשר הכל היה סיני, כי אתה לומד גבולות אחיזה ו..זהו. פה אתה מבין שיש לך גבול יותר גדול ומבין את ההתנהגות של הצמיגים עם הפרש.

אני לא חסר הבנה בנהיגה או רכיבה מתקדמת על אופנועים- מה שנותן לך הבנה מאוד טובה על קריאת התנהגות של מכלולים, המסקנה הייתה מתבקשת אבל השובבות בלתי נמנעת בינתיים... :-)