התחבר

View Full Version : בעיה בהגה כח - פונטו 2001

adicho
04-07-09, 00:48
שלום רב
לפני כחודשיים, החלה להדלק לי לסירוגין הנורית תקלה של ההגה כח, וההגה עצמו ננעל. הבעיה הלכה וחזרה לסירוגין, לפעמים תוך כדי נסיעה.
כשלקחתי את הרכב למוסך, ההגה היה בסדר, ויחד עם המסכניק פתחנו את הפלסטיק שמכסה את ההגה כח והפיוזים. הוא אמר שהבעיה היא שאו שבאמת ההגה כח התקלקל וצריך להזמין חדש, או שייש איזשהי שבעיה של התחממות של איזה פחם (לא הצלחתי להבין שום דבר מעבר לזה).
סיכמנו שפעם הבאה שזה קורה, אני אתן מכה חזקה איפה שההגה כח, ואם זה יסתדר, זה אומר שזה בעיה בפחם הזה. אולם, בחודש שעבר מאז (כשהפלסטיק פתוח כל הזמן) התקלה כמעט ולא חזרה, עד היום. מספר מכות קטנות שנתתי לא עזרו.
למישהו יש רעיון מה הבעיה, לפני שאני הולך למוסך והוא מחליף לי את כל ההגה כח.
בתודה מראש

Ron_Dadon
04-07-09, 01:57
אני לא מבין לאיזה מוסך הלכת.
הנורה נדלקה - משמע יש תקלה.
מתחברים עם סורק (שקיים בכל מוסך מורשה של פיאט) ומוציאים את הקוד תקלה שאומר בדיוק מה הבעיה.
יש שירשור דיי טרי בנושא ההגה, תחפש אותו.

adicho
04-07-09, 03:21
תודה רבה על התשובה המהירה.
הייתי אצל מוסך לא מורשה, אבל שעובד עם מחשב ועשה לי עבודה טובה בעבר.
שאלה קטנה - האם יש אפשרות לבדוק את קוד התקלה גם כשהנורה לא דולקת?
היא דולקת/נכבית לסירוגין, וקשה לי לתזמן את ההגעה שלי למוסך לפיה.

lag5
04-07-09, 03:57
בעיקרון כל תקלה שקרתה נרשמת בזיכרון המחשב ובסריקה מגלים אותה (גם אם בזמן הבדיקה הכל תקין והמנורה לא דולקת).

בכל אופן תקלת מנוע הגה כוח בדגם זה של הפונטו היא תקלה ידועה (והסיבה העיקרית שהתפשרתי שנה אחת אחורה וקניתי דגם 2000, לפני הספייס רק כדי לא להכנס להחלפה של המנוע הזה), מקווה מאוד בשבילך שלא צריך להחליף את כל המכלול (כמה אלפי שקלים טובים), בכל אופן התקלה מסוכנת ויש לטפל בה באופן מיידי.