התחבר

View Full Version : כיצד אמורה להיראות הקופסה של הפילטר אויר באונו 95

maayan135
28-06-09, 23:33
שלום לכולם,

שמתי לב שהקופסה של הפילטר שלי נראית קצת משונה, בנוסף יש לי חלק שנמצא בבגא'ז ונראה לי שהוא אמור להתחבר אליה איכשהו.

בנוסף יש לי איזהשהי פלומבה מגומי שאוטמת איזשהו פתח במנוע, זה נראה כמו אילתור כלשהו רציתי לוודא איתכם שכך המנוע אמור להיראות.

תודה מראש לעוזרים.

צביקה קרבורטור
29-06-09, 00:07
שלום רב !
הצינור הנמצא , בתא המטען הוא צינור הנשם, שהוא יבש וקרוע, הוא אמור להתחבר למכסה השבתומים ובקצהו השני לבית מסנן האוויר, קיים בצינור הנשם יציאה נוספת המתחברת במקום צינור הגומי החסום בבורג, כדי למנוע יניקת אוויר, ובעת קניית מימור נשם חדש, ניתן לפרק את האילתור ולחבר צינורית מקורית.
בברכה
צביקה

ארילו
29-06-09, 14:22
ואגב, התמונה הפוכה :)

maayan135
29-06-09, 18:48
לא הבנתי.. החלק הקטן מתחבר לחלק שסגור בגומי, ולאן שני הקצוות הגדולים מתחברים?

וסתם בשביל הסקרנות.. מה ההשפעות של נסיעה ללא האטם הזה?

ארילו
30-06-09, 01:33
צד אחד לקופסה של הפילטר אוויר, וצד שני לפתח של הנשם מנוע.

זה אומר שהמנוע שלך יונק אוויר שלא עבר דרך פילטר האוויר, זה גם אומר שבסרק הוא לא יונק את כמות האוויר הנכונה, ואחרון חביב כנראה שאתה מזהם את הסביבה (וזה בהנחה שלא סתמו את פתח הנשם אצלך).

אם סתמו את פתח הנשם אצלך, אז מתפתח שם לחץ שלא בריא למנוע ויכול לגרום להזעות ופריצה של אטמים שונים ומשונים.

maayan135
30-06-09, 12:56
מעדכן.

הבאתי מפירוק את הנשם ואת הכבל שאמור להיות איפה שיש את הגומי שסותם את הצינור (שניהם ב50 שקל).

אני עכשיו יורד למטה לחבר את הכל, נקווה שזה ישפר ולא יזיק.

אגב יכול להיות שהיעדר הנשם והצינור הסתום יכולים לגרום לצריכת דלק גבוהה מהרגיל? (סתם שאלה כי מישהו אמר לי את זה)

ושוב תודה לכל העוזרים

Ron_Dadon
30-06-09, 13:35
זה אומר שהמנוע שלך יונק אוויר שלא עבר דרך פילטר האוויר, זה גם אומר שבסרק הוא לא יונק את כמות האוויר הנכונה, ואחרון חביב כנראה שאתה מזהם את הסביבה

ציטטתי מההודעה של ארילו.

המנוע מבצע שריפה של דלק עם אוויר. ברגע שיש כמות אוויר לא נכונה, מערכת ההזרקה מוסתת את הדלק בהתאם ואי לכך ישנה השפעה על צריכת הדלק.

אני מאמין שאחרי שסידרת את המחבר של חיישן הטמפ' ואחרי שתסדר את צינור הנשם - כבר תרגיש שיפור גם בתגובות המנוע וגם בתצרוכת הדלק.