PDA

View Full Version : טורים לא יציבים בפיאט אונו IES 70 שנת 95

maayan135
28-06-09, 23:26
שלום לכולם :) לא מזמן התחדשתי בפיאט אונו שנת 95 וזאת ההודעה הראשונה שלי בפורום.

תיאור הבעיה:

האוטו נוסע רגיל לחלוטין חוץ מההנעה הראשונית אחרי שהוא עמד זמן מה ואז ההנעה לוקחת קצת זמן.

בזמן נסיעה או בזמן עמידה ברמזור, הטורים פתאום קופצים להערכתי סביבות ה 3-4 ממש כאילו אני עם פול דוושה ברמזור.. ולפעמים היא בסדר גמור, לפעמים גם משחק על ה 1500 סלד בערך ואז מתייצב.

לפעמים כשאני בהילוך האוטו פתאום דוחף קדימה כאילו יש משהו שלוחץ על הדוושה במקומי למרות שהדוושה לא זזה.

פתרתי את הבעיה על ידי ניתוק כבל מסויים שנראה שמתחבר לסעפת, צירפתי תמונות, עכשיו הטורים אולי קצת נמוכים מהרגיל אך האוטו נוסע חלק וזה לא קורה יותר.

השאלה שלי אם זה בריא ליסוע ככה כי אין לי מושג מה ניתקתי (ניתקתי רק לצורך הבדיקה כי שמתי לב שכשמשחקים עם הכבל הנ"ל אז הכבל גז זז קצת (בנקודה שבה הוא מתחבר למזרק לעניות דעתי).

מצטער אם התמונות גדולות מידי פשוט רציתי שתראו על איזה כבל מדובר, אני חושב שהוא מחובר לסעפת.

תודה מראש לעוזרים.

Ron_Dadon
29-06-09, 00:39
לפי התמונה השמאלית זה נראה כמו החיישן טמפ' של מערכת ההזרקה.
חיישן לא תקין עשוי לגרום לתופעות שתיארת.
עלותו לא יקרה (100-200 שקלים) וניתן להחליף אותו בכל מכון הזרקה.
עם קצת ידע טכני אתה יכול לרכוש אותו ולהחליפו לבד, סיפור של בסה"כ 5 דקות -> ואם תעשה זאת לבצע שהמנוע קר, מכיוון שיתכן ומעט נוזל קירור יצא משם ונוזל קירור לאחר נסיעה נמצא דיי קרוב לרתיחה (+- 85 מעלות)

maayan135
29-06-09, 00:43
ואם ניצא מנקודת הנחה שזה מה שאמרת, כמה נורא זה אם אני נוסע בלעדיו? זה יכול להזיק איכשהו? כי אני רואה שהטורים נשארים יציבים וגם כשהדלקתי מזגן הטורים נפלו טיפה לכמה שניות וחזרו לנורמל.

ארילו
29-06-09, 14:35
כן, כי כאשר המנוע לא מקבל את נתון הטמפרטורה הוא נוסע עם תערובת עשירה מדי. זאת אומרת שהמנוע שלך בינתיים צובר פיח, שמזיק למנוע ולממיר הקטליטי, ולא בריא באופן כללי.

תחליף חיישן וסע כמו שצריך.

(לא סתם שמו את החיישן הזה שם).

saar
29-06-09, 15:09
אם אין לך בעיה לעשות הוראת קבע לתחנת הדלק הקרובה לביתך, אתה רשאי לוותר על החיישן הזה.
כמו כן, יכול להיות שהרכב לא יעבור כך בדיקת 4 גזים של הטסט, היות ותערובת הדלק היא עשירה מידי.

maayan135
29-06-09, 19:57
מוזר, האמת שהיום נסעתי איתו נסיעה קצרה והאוטו ישב על טורים נמוכים (בדרך כלל הם קצת גבוהים) ונסע חלק לגמרי, לא נראה לי שאלה הסימפטומים של תערובת עשירה?

saar
30-06-09, 09:32
תערובת עשירה לאוו דווקא מתבטאת בטורים גבוהים.

maayan135
30-06-09, 12:53
טוב, אני מעדכן.

בקיצור, גיליתי שהבעיה היא לא בחיישן עצמו אלא בכבל שמתחבר אליו.. הפלסטיק קצת שבור ולכן הקליפס לא יושב טוב.

בכל מקרה הבאתי כבר אחר מפירוק ב20 שקל וזהו Problem Solved

תודה לכולם על העזרה.

(אגב אני לא יודע אם מותר לרשום מחירים אבל אני עושה זאת אך ורק כדי שמי שנתקל בבעיה כזו יידע שזו לא צרה בכלל כי אני חושב שראיתי מישהו עם אותן הסימפטומים בנושא אחר בפורום)

Ron_Dadon
30-06-09, 13:20
שמח שהבעיה נפתרה.

מותר ואף מומלץ לרשום מחירים, וגם מקומות שהיית מרוצה מהשירות (כמובל בגבול הטעם הטוב, לא פרסומת), וגם מקומות שממש לא נהנת מהם (גם פה בגבול הטעם הטוב, לשון הרע).