PDA

View Full Version : המלצה למגבר ורמקולם 6*9

hgt
26-06-09, 15:19
יש לי מערכת של קלריון ורמקולים קידמיים של פולק אודיו
קלריון 52 *4 ו4 יצאות למגבר והפולק אודיו זה 300 ואט 100 rms ויש לי אלו החלקים הטובים שלי! ויש לי את רמקולים 9*6 של פיוניר 70 RMS ו350 ואט ומגבר של לא יודע משהו לא מוכר ואלו החלקים החרא שלי ואני רוצה להחליף אותם מה אתם ממלצים ?
אני חושב על מגבר של JBL 100*4 ועל רמקולים 9*6 אני מחכה להמלצות? הסכום שיש לי לשני הדברים 2000 ש"ח אז דברו איתי
אהה ואני מחפש איכות גבוהה

אלי_בוני
26-06-09, 18:41
וואלה גבר אם אתה מחפש איכות גבוהה מאוד ואתה אומר שאתה לא אוהב את הפיוניר 350 וואט שיש לך, ועוד אתה רוצה להביא מגבר ברמה גבוהה 4 ערוצים אז אתה צריך יותר מ2000 ש"ח זאת דעתי כמובן.
ועוד משהו אם אתה רוצה איכות זה לא תמיד קשור לוואט שיש לך ברמקולים או RMS עצה אישית אם אתה רוצה איכות שמיעה מצויינת באוטו שלך:
מערכת.
רמקולים אחוריים. המלצה שלי לך על פיוניר 460 וואט
קומפוננט. המלצה שלי לך JBL
סאב וופר. המלצה שלי קיקר או פיוניר
מגבר 4 ערוצים לרמקולים ולקומפוננט.
ועוד מגבר נוסף שתי ערוצים או מונובלוק לסאב וופר.
בנוגע למגברים זאת כבר החלטה שלך שיהיה בהצלחה .

dodihob
26-06-09, 18:57
אלי אני מתנצל מראש...שטויות במיץ! :)
הקומפוננט של Polk audio ברמה, ובטוח מעל ה-JBL למינייהם
אין שום סיבה להחליף pioneer 370 וואט ל-460, פיוניר זה רמקול בסדר, לא "איכות גבוהה" זה על בטוח.
עכשיו השאלה מה אתה רוצה לקנות, לדעתי מה שאתה צריך לעשות הוא לקנות מגבר וסאב, ומקסימום את הפיוניר להשאיר על ההגברה של הרדיו דיסק בעוצמה נמוכה בשביל האנשים מאחורה.
אם אתה לא מעוניין לקנות סאב, ואלה רק להחליף 6x9 ולקנות מגבר, אז יש מגבר יד2 בקארספורום של סאנדאון אודיו במחיר של 1500 ש"ח עדיין עם אחריות, מגבר מצויין ומאוד מומלץ, ורמקולים אחוריים לקנות חדשים של מורל tempo 6x9 שהם בסביבות ה-500 ש"ח.
אין סיבה בעולם לקנות סאבוופר של פיוניר, אלה אם אתה מחפש באס חזק ומרוח, אך אמרת שאתה מחפש איכות, קיקר עוד איכשהו הייתי מתפשר.
שיהיה בהצלחה ותעדכן שנוכל להמשיך לעזור.
ערן

אלי_בוני
26-06-09, 19:13
רגע ערן תן לי להבין משהו שנייה התבלבלתי פה קצת, אתה ממליץ להביא מגבר אחד ולחבר את מה בדיוק לחבר למגבר?
ואין על מה להצטער ערן הכול פה לטובה וכולם לומדים דברים חדשים אחד מהשני אני לוקח הכול בכיף:D

dodihob
26-06-09, 19:59
אני שמח שאתה לוקח הכל בכיף
בתקציב הנ"ל זה מה שהייתי עושה.
במידה והוא מעוניין רק ב6x9 ומגבר, אז לחבר את הקומפוננט וה-6x9 על המגבר.
במידה והוא מעוניין בסאב ומגבר, אז לחבר את הקומפוננט ואת הסאב על המגבר, ואת ה-6x9 לחבר על הרדיו דיסק רק בשביל האנשים היושבים מאחורה.
הקומפוננט מקדימה יתן לו "במה" קידמית אשר תספק לו את כל הצליל, ה-6x9 רק יגרעו מהבמה, אך כמובן אם ירצה לחבר זו הבחירה שלו.
רוב האנשים שהולכים על מערכת בסיסית/התחלתית הולכים על מגבר+סאב+קומפוננט.
המגבר שהצעתי לו הוא מגבר מצויין שיוכל גם להמשיך איתו הלאה אם ירצה להשתדרג בעתיד להגברה אקטיבית.
הצעתך למונו היא לא נראת לי על הפרק, הוספת מונו תיתן לו בעקרון את האופציה להגביר את ה-6x9 על המגבר 4 ערוצים, אך זה פשוט לא משתלם ולא שווה את הכסף, גם בדרך כלל צריך להוסיף קבל למערכת בעלת 2 מגברים.
אם יש עוד משהו אשמח ליעץ.
ערן

אלי_בוני
27-06-09, 20:58
להגיד לך את האמת אני חושב קצת אחרת.
אני הייתי מגבר 4 ערוצים ומחבר אליו את הקומפוננט והאת הרמקולים 6*9, ומביא עוד מגבר נוסף 2 ערוצים לסאב וופר שיתן לו עוצמה מיירבית אבל כול אחד והאיכות שהוא אוהב.
אצלי למשל זה יושב בדיוק ככה ואני מאוד מרוצה מהצליל של המוסיקה שיוצאת ומהסאב וופר שדופק כמו שצריך ולא יותר מידי, ואני מתלבט עכשיו גם אם להוסיף קבל דיגיטלי שיתן לי צלילים מדוייקים ויכוון אותם באופן שווה וייצור את המתח הרצוי ולא מתח מיותר.
הקבל שאתה מוציא למגבר 2 ערוצים אתה יכול להוציא אותו מהמגבר של ה4 ערוצים לא תיהיה שום בעיה כלל.

dodihob
27-06-09, 21:41
חח אבל אתה מתעלם לגמרי ממה שהבחור רוצה
יש לו תקציב של 2,000 ש"ח והוא מבקש רכיבים איכותיים.
ב-2,000 ש"ח אתה לא יכול לקנות סאב,מגבר וקבל. לפחות לא איכותיים זה על בטוח.
ומגבר 4 ערוצים יכול לתת לסאב מספיק כוח, השאלה איזה סאב.
אבל אלי על זה אפשר להמשיך לדבר בפרטי, זה הנושא השני שהבחור פתח בו שנינו המלצנו לו אם אני לא טועה ולאחר מכן הוא לא הגיב ולא שמענו ממנו עד הנושא הזה.
עד שהבחור יענה אני לא מגיב יותר לנושא הזה, כי נראה לי שזה לא רציני.
ערן

אלי_בוני
28-06-09, 03:25
מאה אחוז ערן רק דבר אחרון לפני שניסגור את הנושא הוא ציין שההשקעה שלו עומדת על 2000 ש"ח ושהוא רוצה איכות גבוהה לא טובה אלה גבוהה.
"הסכום שיש לי לשני הדברים 2000 ש"ח אז דברו איתי אהה ואני מחפש איכות גבוהה "