PDA

View Full Version : עזרה| ייעוץ ברכישת אונו - עזרה?

Yaniv09
19-06-09, 02:02
שלום לכולם.

אני לא כל כך מבין גדול במכוניות ואני חדש בכל העסק הזה כי לא מזמן קבלתי רישיון אז אני רוצה לקנות לעצמי אונו נחמדה, מישהו יכול לעזור לי על מה להסתכל לפני שאני קונה פיאט אונו?
אין לי מושג בכלל בכל זה ושוב. אני חדש בעסק,

אשמח אם אוכל לקבל כל ייעוץ ברכישת הרכב הנ"ל.
בתודה,

יניב.

zvir
19-06-09, 17:23
לך רק על מנועי הפייר, עדיף 1108 סמ"ק, מדגמי 1994 ואילך (נדיר אבל שווה).
כמובן, כמה שפחות ידיים וקילומטרז. בדרך כלל הרכבים האלו עברו התעללות קשה.
הקפד שהגיר יהיה 5 הילוכים כאשר הילוך אחורי נכנס עם משיכת כפתור על המוט.

Liber
20-06-09, 10:45
-כבר בהסתכלות חיצונית ניתן לדעת משהו על מצבו של האוטו... אם אתה רואה הרבה פגיעות פח, שריטות אז זה סימן שלאוטו היו חיים לא קלים.
-כאשר האוטו מותנע תשים לב שאין רעשים , צלצולים מתא המנוע.
-שאין קומבינות, כגון חוטי חשמל גלויים, מאוורר לא פועל.
-בנסיעה , תשים לב על חום מנוע ושבגדול הרכב נוסע טוב, ואין בעיות להכניס הילוכים.
אם לאחר שבדקת על פי הרגשתך אישית את האוטו, ואתה מתחבר אליו, גש לאיזשהו מוסך, תתן למוסכניק 50 ש''ח ותבקש ממנו שיעשה סריקה לאוטו (שיעשה גם נסיעת מבחן), ככה יהיה לך חוות דעת מקצועית ועל פי זה תוכל להחליט אם זה יהיה האוטו שלך
-שווה להוסיף עוד אלפייה או שניים ולקבל אותו שמור ומטופל כמו שצריך, מאשר אוטו שמחירו נמוך (שמפתה בהחלט) ואז לבלות את רוב הזמן בין מוסכים. רק תזהר בהגדרת אוטו "שמור".יכול להיות שבעניי מוכר, אוטו שמור- זה גרוטאה בעיניך.
-אגב, לא כתבתי לגבי ספר טיפולים (ספרון כזה שהמוסך חותם שם שהרכב אבל טיפול) אם יש אחד כזה - כנראה שצריך לשים עין על האוטו, אבל לצערינו אין הרבה מכוניות שהבעלים שמרו עליו, כמו שSTIO שמר על האונו שלו ;)
(אל תתביש לשאול פרטים אצל מוכר הרכב, זאת כנראה הרכישה המשמעותית הראשונה שלך ולכן אתה רשאי ווחייב לברר כל מה שמעניין אותך לגבי האוטו)
בהצלחה,

ליבר.

(כמובן שאין לקחת זאת כאל "חוק", אך מבחינתי זה מה שלמדתי מקנייה של האונו העכשוית שלי)

Roi b.e
20-06-09, 22:57
עם אתה רוצה יש לי אונו בשבילך...
מה התקציב !?

stio
20-06-09, 23:04
אבל לצערינו אין הרבה מכוניות שהבעלים שמרו עליו, כמו שSTIO שמר על האונו שלו

תודה, אכן השקעתי מאמצי על כדי לשמור על הרכב. מעניין באמת מה עלה בגורלה של האונו, 8 חודשים שהיא לא אצלי.