התחבר

View Full Version : DTT- שידורי טלוויזיה דיגיטלית קרקעית בחינם. יש למישהו מידע?

stio
16-06-09, 17:49
שלום לכולם,

אני שמעתי בזמן האחרון שמתאריך 02.08.2009 יהיה ניתן לרכוש ממיר דיגיטלי+ שלט המחובר לאנטנה פנימית זעירה בעלות של 380 ש"ח לערכה בודדת, וניתן יהיה לקלוט באיכות מצויינת את ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33 וערוץ 99 (הכנסת) ללא דמי מנוי חודשיים. הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו אחראית על כל העסק. הממירים יימכרו ברשתות החשמל.

מידע בנושא למי שלא יודע:
http://he.wikipedia.org/wiki/DTT

-ברשותי 4 טלוויזיות CRT עם חיבור טיונר וחיבור 3 בננות (אדום, לבן וצהוב). קראתי באיזה אתר נידח שרק בעלי טלוויזיות LCD יוכלו להתחבר לשירות ה- DTT. האם יש אמת בדברים? אם כן, למה? אם לא, איך אני אחבר את הממיר בדיוק לטלוויזיה?

-על איזו תשתית הדבר הזה ייחובר? האם אני לא אצטרך להתחבר כלל לשקע שבקיר? יש על הגג אנטנה חיצונית גדולה מאוד, האם אין שום צורך להתחבר אליה? האם מדובר אולי על התשתית של HOT או קליטה בעזרת הלוויין של yes?

אני באופן אישי לא רואה טלוויזיה יותר מידי מחוסר זמן, ואם אני רואה משהו אלו תוכניות בערוץ 2 ו- 10 בלבד, אז אני ומשפחתי נשמח מאוד לחסוך (במקרה שלנו) 2700 ש"ח בשנה שמשולמים על טלוויזיה נטו בלבד.

תודה לעונים,
גיא.

KoF-sHeLeG
16-06-09, 19:01
האמת שבקישור שהבאת מסבירים את זה די טוב.

- די הגיוני שרק טלויזיות LCD בעלות מפענח תמונה דיגיטלי יוכלו להתחבר לממיר הזה, אלא אם כן תהיה לו המרה מיוחדת משידור דיגיטלי לאנלוגי, מה שלא סביר להניח.

- כעקרון, וכן כמו שציינת, הממיר בא עם אנטנה פנימית משלו, כך שלא תצטרך לחבר אותו לשום שקע בקיר. אולם צויין גם שייתכן שבאיזורים מסוימים יהיה צורך בחיבור לאנטנה חיצונית מיוחדת.

ארילו
16-06-09, 19:43
אל תדאג גיא, הממיר ידע להפוך את השידור לאנאלוגי וכך גם בעלי הטלוויזיות הישנות יוכלו לקלוט את השידורים.

אגב, רוב הטלוויזיות הדקות (פלזמה / LCD) גם לא כוללות את המפענחים המתאימים לשיטת השידור.

stio
17-06-09, 09:15
הקישור שצירפתי זה מויקיפדיה, כותבים את זה אנשים "רגילים" שלא ברור לי מה הידע שלהם בנושא, בגלל זה שאלתי...
בכל מקרה תודה לשניכם, אני אחכה לחודש אוגוסט כדי לראות איך הדבר הזה רץ והאם זה שווה משהו.

gsk
17-06-09, 12:56
יש גם אפשרות לרכוש צלחת לווין פרטית וציוד קליטה ולקלוט את הערוצים הנ"ל ועוד ערוצים.

דוגמא (http://www.rakiacom.com/?gclid=CNvSkqH1kJsCFZ4U4wodATqKpg)

Lior_c
17-06-09, 23:17
אני מכיר את החברה שמבצעת את עבודות התשתית עבור זה.. אני אוציא מהם פרטים ואחזור אליכם

stio
17-06-09, 23:41
תודה ליאור :)
ואת נושא הצלחת הפרטית אני יודע, אבל זה עולה אלפי שקלים ואין לי צורך בערוצים מאירופה, אז אני אוותר..

Lior_c
18-06-09, 08:44
תראו במה נתקלתי הבוקר. מקריות?!?

http://tech.walla.co.il/?w=/4016/1504551

נשמע יותר אמין מויקיפדיה, אף על פי שאני מאמין לאנשים שם מאוד...

בכל אופן, העבודות במלואן, על סף סיום. הממיר שתקנה בסופרמרקטים, חנויות חשמל וכו' תפקידו בין היתר להמיר את השידורים הדיגיטלים לאנלוגיים
כך שלא צריך מפענח מיוחד בטלויזייה לשם כך.
השידורים יהיו בצורה של RF, כלומר באויר. אז אם האנטנה שעל הגג עפה בסופות בחורף האחרון - אל דאגה אין שימוש בה ולא בתשתית הוט ויס.

כל העסק בדומה למה שהיה פעם רק בטכנולוגיה של היום, מה שאמור להבטיח איכות שידור וקליטה טובה יותר של שמע וחוזי.

אם עדיין יישארו שאלות ספציפיות הציפו נא...

stio
18-06-09, 09:06
נשמע טוב, אבל אני בספק אם אני אצליח לקלוט כמו שצריך ללא הפרעות, מכיוון שאני גר בצפון וכל הבית מוקף בהרים גדולים מכל הצדדים, וזה מפריע מאוד. בכלל, הבעיה הזו היא בכל איזור הצפון.

ההתחייבות ל- yes מסתיימת באוקטובר, עד אז הממיר הזה יהיה משווק חודשיים וזאת ההזדמנות שלי לראות אם זה עובד אצל אחרים...

נ"ב
איך אני יכול להשיג תמונה של הממיר, השלט והאנטנה שיימכרו ברשתות החשמל?