PDA

View Full Version : רעידות הילוך סרק

zah
10-06-09, 14:40
שלום לכולם ברשותי ספייס 2003 8V בשנה האחרונה הרכב התחיל לרעוד קלות בהילוך סרק לסירוגין לאחר חיפוש בפורום הבנתי שהבעיה לכך יכולה להיות בית מצערת מלוכלך פניתי למוסך מורשה של פיאט ושאלתי לפשר הרעידות ואם יכוליות שהבית מצערת מלוכלך בתגובה מנהל המוסך אמר שלספייס 16V זה קורה הרבה אבל ב8V בחיים הוא לא ניתקל השאלה שלי מה אני יכול לעשות כדי להפחית את הרעידות ואם יש מצב ש8V ידוע על בעיה אחרת שגורמת לכך

אלי_בוני
10-06-09, 15:03
מצטרף לשאלה זה קורה לי גם לפעמים.

shachar
10-06-09, 15:23
אולי פלאגים/חוטי הצתה ..

Ron_Dadon
10-06-09, 17:14
שים לב למד הסל"ד בזמן הרעידות.
אם מחוג הסל"ד משחק למעלה ולמטה - אפילו ממש קצת - יש צורך בניקוי בית מצערת בתור התחלה.

אם אין משחק של סל"ד - הייתי פונה קודם כל לכיוון של תושבות מנוע.

אלי_בוני
10-06-09, 17:29
רון אצלי בפונטו ספציפית בדגם שלי אין מד סל"ד ואני לא יכול לראות אייך המד משחק לי בזמן הרעידות.
יש לך הצעה אחרת בשבילי ?
או שפשוט לגשת לבדיקה קטנה במוסך.

Caveman
10-06-09, 18:02
למה שלא תנסו לנקות את בית המצערת קודם?
זה פשוט וניתן לביצוע בבית בצורה עצמאית.

shachar
10-06-09, 18:36
ואפילו יש פרויקט מצולם אחד או שתיים בנושא
אמנם אחד מהם על HGT והשני על ELX 16V אבל אני מניח שההבדלים לא כאלו גדולים..

Amit-IL
11-06-09, 00:01
רעידות יכולות לנבוע ממספר סיבות, ביניהן:מצתים לא מתאימים, חוטי הצתה בלויים/לא מתאימים, מנוע צעדים תקול ועוד.
לעניין בית המצערת, המצערת נסתמת ומתלכלכת מפיח שנוצר בעיקר בגלל נסיעה עירונית בטורים נמוכים, לכן מומלץ פעם בשבוע לבצע נסיעה בטורים גבוהים (5000 סל"ד לפחות) ובכך לנקות את הפייח שמצטבר ואז גם זקוקים הרבה פחות לתוספים למיניהם.

saar
11-06-09, 10:41
חיישן חמצן מזייף גם יגרום לדבר כזה,
אני ממליץ להתחיל מהקל לכבד, וזה אומר.
החלף פילטר דלק, בנוסף לכך שים על חצי טנק דלק תוסף לניקוי מעברים פנימיים K44, ובנוסף כך בצע ניקוי בית מצערת עם ספריי יעודי לניקוי בית מצערת, ואתה רשאי גם להחליף פילטר אוויר (פילטר אוויר ודלק זה גרושים).

ככה או ככה, אם נפתרה הבעיה או לא, לא שרפת סתם כסף, כי גם ככה תמיד טוב לדעת שפילטר דלק אוויר וניקוי בית מצערת ותוסף דלק לניקוי מעברים פנימיים עברו על הרכב ותרמו את חלקם.

ארילו
11-06-09, 11:13
אין פילטר דלק בספייס. מפתיע - אני יודע.

stio
11-06-09, 12:01
לא מדוייק, יש פילטר (מסנן) דלק בפונטו ספייס, פשוט הוא מובנה בתוך המשאבת דלק עצמה ועקב כך לא ניתן להחליפו.

Roi b.e
11-06-09, 15:03
אותו הבעהי שי לי....
מישו יכול אויל לתת תמונה של אזור "בית המצערת"
איך זה נראה איפה זה בדיוק !?<
זה מסובך לעשות את זה לבד ?!

Ron_Dadon
11-06-09, 15:39
רבותי, בשירשור המרכזי של הפונטו ספייס בפורום הטכני ישנם פרוייקטים בסוף. בינהם נמצא גם ניקוי מצערת של HGT כולל פירוק מלא, וניקוי מצערת של ELX לא כולל פירוק מלא. (אם אני לא טועה, של הHGT דווקא יותר קרוב לSX/S מבחינת המיקום של המצערת).

פשוט להכנס ולהביט.

בפעם הבאה שאעשה את שלי (ELX) אעשה זאת עם פירוק מלא ואצלם את השלבים. בכללי זה דיי פשוט, בסה"כ 4 ברגים, קונקטור חשמל אחד (בELX בכל אופן, לא בטוח לגבי האחרים), להוציא, לרסס ספריי יעודי לניקוי ולנקות הייטב עם מטלית שלא משאירה סיבים ומברשת שיניים עדינה (למי שיש קומפרסור אוויר עוד יותר טוב).

אלי_בוני
11-06-09, 18:06
הייתי שמח לנקות את בית המצערת שלי, וראיתי את הפרוייקט שהאלו כאן באתר אחלה פרוייקט דרך אגב ומוסבר פרט פרט.
אבל אני משום מה מפחד לעשות זאת לבד היות ואין לי כול כך ניסיון רב במנוע יש לי חשש שאני לא יסתדר.
האם זה מסובך עד כידי כך ?

Caveman
11-06-09, 18:36
ממש לא.
אני חושב שהמדריכים שעמלנו עליהם רבות בהחלט מספיקים להדריך שלב אחר שלב בצורה מפורטת מאוד.

shachar
11-06-09, 19:12
רבותי, בשירשור המרכזי של הפונטו ספייס בפורום הטכני ישנם פרוייקטים בסוף. בינהם נמצא גם ניקוי מצערת של HGT כולל פירוק מלא, וניקוי מצערת של ELX לא כולל פירוק מלא. (אם אני לא טועה, של הHGT דווקא יותר קרוב לSX/S מבחינת המיקום של המצערת).

רון אתה טיפה טועה : את פרויקט ה ELX התחיל צביקה ללא פירוק, והמשיך אותו רענן עם פירוק
אך ללא תמונות ואני הוספתי את הפירוק המלא שלי עם תמונות כך שפרויקט ה ELX מכוסה מא עד ת :)

אלי_בוני
11-06-09, 21:48
Caveman אתה יודע למה התכוונתי שזה מסובך כי ראיתי שמגיע הקטע שאתה צריך ללחוץ על דוושת הגז כדי הפרפר יצא החוצא ואז להתיז עליו את התרסיס שמנקה וזה נראה לי מסובך לא כול כך הבנתי את זה.
אבל אני חושב שאני יעשה את זה מחר או בשבוע הבא על החיים ועל המוות.

Ron_Dadon
11-06-09, 22:04
רון אתה טיפה טועה : את פרויקט ה ELX התחיל צביקה ללא פירוק, והמשיך אותו רענן עם פירוק
אך ללא תמונות ואני הוספתי את הפירוק המלא שלי עם תמונות כך שפרויקט ה ELX מכוסה מא עד ת :)

כנראה שפיספסתי את זה :)
פשוט לא נכנסתי לשירשור הזה מאז שעשיתי את זה.

Caveman
12-06-09, 03:50
Caveman אתה יודע למה התכוונתי שזה מסובך כי ראיתי שמגיע הקטע שאתה צריך ללחוץ על דוושת הגז כדי הפרפר יצא החוצא ואז להתיז עליו את התרסיס שמנקה וזה נראה לי מסובך לא כול כך הבנתי את זה.
אבל אני חושב שאני יעשה את זה מחר או בשבוע הבא על החיים ועל המוות.

אתה לא חייב לעשות את זה ככה.
אפשר להזיז גם את הפרפר באופן ידני, ככה אני עושה.

אלי_בוני
12-06-09, 17:53
מאה אחוז אני ינסה ככה או ככה רק שאני יצליח.
תודה לעוזרים.

zah
15-06-09, 19:15
אין משחק בסלד ובקשר לפלגים וכבלי הצתה הם הוחלפו לא מזמן בטיפול יש להוסיף שלפעמים בלחיצה קבוע על על הגז הרכב פתאום משפר את הנסיעה שלו כאילו נפתחה סתימה לפי מה שהבנתי מהמוסך לא מחליפים פילטר דלק בפיאט

ido
15-06-09, 21:04
בדקו אינג'קטורים? נשמע כאילו אחד מהם מזייף.

טוני_חאין
18-06-09, 21:18
מה זה אנג'קטורים?

ארילו
19-06-09, 00:54
מזרקים

zah
20-06-09, 03:16
קודם כל תודה רבה על כל התגובות
ולפי הרושם שקיבלתי מהמוסך אין להם זין לבצע בדיקות לבעיה זו מכיוון שלא יכול להיגרם נזק למנוע והרעידות לא רציניות אבל לי זה מפריע אם יש אפשרות שאני אעשה את הדברים הפשוטים בבית אם זה אפשרי עזרו לי בהוראות ביצע או הפניות לקישורים לכל בעיה אפשרית שכדאי לבדוק
ושוב תודה רבה על העזרה