PDA

View Full Version : איך מתמודדים עם תופעת ה- "טל" בבקרים, או: ייבוש הרכב ללא השארת סיבים

stio
09-06-09, 01:41
שלום לכולם

בזמן האחרון (ליתר דיוק מאז שאני זוכר את עצמי בערך) כל בוקר הרכב מכוסה בשכבה גדולה של "טל". זאת אומרת כל השמשות, הפח וכל האוטו. לא ברור לי אם זה בכל הארץ או רק בצפון, אבל לא משנה.
כשאני מפעיל את המגב האחורי הוא מסית את כל המים לכיוון דלת תא המטען ואז נשאר המון לכלוך, אז אני פשוט מפעיל את ההפשרה של החלון האחורי.

הבעיה היא בגג הרכב ובמכסה מנוע בעיקר: אני לא יכול לכסות את הרכב ככה כי אח"כ הכיסוי נדבק וזה מהווה בעיה, אז אני נאלץ לנגב את המים קודם. אם אני מנגב את הטל עם מטלית מטבח של סנו, אז נשארים מלא סיבים על הפח בצבע המטלית (היום זה היה צהוב). במהלך הייבוש אני נאלץ לסחוט את המטלית כמה פעמים כי היא מתמלאת מים (לא לקנות מטליות של סנו, הם לא שוות כלום, לפחות לא לרכב). אם אני מחכה שהשמש תייבש את זה, זה קורה רק בסביבות שעה 10:00, אחרי ששעתיים הרכב משתזף בשמש, ואז גם נשאר מלא אבק על כל האוטו.

בקיצור, אני שמעתי על אנשים שקונים מטלית מיוחדת לייבוש הרכב (רלוונטי גם לייבוש הפח לאחר רחיצת הרכב. אני נתקל באותה הבעיה). רציתי לשאול מאיפה אני משיג כזה דבר (אולי באוטודיפו?), כמה זה עולה, האם כדאי לקנות ואיך זה נקרא?

תודה מראש.

ארילו
09-06-09, 09:22
אני מניח שאתה מתכוון לג'ילדה המפורסמת.

כל מטלית מיקרופייבר תעשה את העבודה - ואכן יש כאלה גם באוטו דיפו.

iz2
09-06-09, 19:14
אני חושב שאתה יותר מדי פרנאויד לגבי ניקוי הרכב יום ביומו על תשכח שהרכב צריך לשרת אותך ולא אתה אותו,זה לא אומר שצריך לא לטפל בו אבל במינון יותר נמוך לפי דעתי

stio
09-06-09, 23:24
אם לא תשרת את הרכב הוא גם לא יישרת אותך. אני לא מנקה כל יום את הרכב, רק מנגב את הטל כדי שאוכל להלביש את הכיסוי על האוטו (היום זה היה רק גג ושמשה אחורית).

אביעד: תודה על התגובה. אני הולך לאוטו דיפו ומבקש מהם מטלית שנקראת ג'ילדה? יש סוגים לדבר הזה ואם כן מה לקנות?

תודה :)

shachar
09-06-09, 23:45
עם מה ניקית ב 22 שנה האחרונות את הפאביה , אונו , 127 ?
ג'ילדה היא מצרך חובה בכל ניקוי רכב
זו מין מטלית (האיכותיות באות עשויות מעור צבי) שסופחת אליה את המים
עד היום איך ניגבת את הרכב לאחר ששטפת אותו ??? :confused:

stio
09-06-09, 23:51
את הפיאט 127 לא הספקתי לנקות הרבה- הייתי קטן. את האונו ואת הפאביה אני ייבשתי עם מטלית :)

shachar
09-06-09, 23:54
אז באייס בביג יוקנעם יש כמה סוגים של ג'ילדות
אל תלך על הזולה ביותר , לך על זו עם המחיר ביניים ומעלה
בנוסף יש להם ג'ילדות בשני גדלים: אל תיקח את הקטנה , לא נוח לעבוד איתה (אפילו לא על פונטו קטנה)

stio
09-06-09, 23:59
תודה, אני אקפוץ לשם בשישי בבוקר, לא ידעתי שיש להם דבר כזה. כמה זה אמור לעלות?
בפעם אחרונה (שישי) שהייתי שם ורציתי לקנות נוזל לשמשות ושמפו לרחיצת מכוניות- לא היה להם בכלל.
המוכר לוקח ווקס של טרטל ושואל אותי: "זה שמפו, נכון?" :o

shachar
10-06-09, 00:35
ניראה לי ש 20-40 ש"ח יספיקו
זה מגיע בתוך גלילי פלסטיק צהובים עם כיתוב שחור (סוג 1) או גלילי פלסטיק שקוף "מט" (סוג 2)

stio
10-06-09, 00:48
אוקיי, עזרת לי מאוד, תודה רבה לך ולכולם :)

Caveman
10-06-09, 18:16
הצהובים הם המפורסמים יותר.
נקרא Chamois באנגלית.
http://www.homesupplies-b2b.com/b2b/pics/Chamois.jpg

יש לי אחת שקיבלתי פעם מקארפלאן במתנה. משום מה היא הטובה ביותר שהייתה לי. אפילו יותר מהאמיתיות. (היא סינטטית)

stio
14-06-09, 08:56
אז ככה: נסעתי לאייס, היו 3 מטליות (כולן סינטטיות):

א. קטנה ב- 30 ש"ח.
ב. בינונית ב- 35 ש"ח.
ג. גדולה ב- 50 ש"ח.

אז קניתי את הכי גדולה! מגיע במיכל ארוך. היום השתמשתי בה להוריד את הטל בבוקר מהרכב (והיה הרבה!). התוצאה מצויינת: הפח חלק ומבריק. לא ראיתי תוצאה כזו מאז שעשיתי ווקס לרכב ב- 1.5.09 וכמו כן לקח לי לייבש את הרכב 10 דקות מבלי לסחוט את המטלית בכלל, בעוד שבמטלית הרגילה סחטתי אותה 3 פעמים לפחות ולקח לי לפחות חצי שעה לייבש את הרכב (וגם היה משאיר סימנים ולא לגמרי יבש).

אם תרצו אני אצלם אותה.

Caveman
14-06-09, 09:18
רק תדאג לסחוט אותה טוב טוב לפני האחסון, שתישאר מעט לחה, ורק אז להכניס לקופסא.