התחבר

View Full Version : למה אין פונטו גרנדה 3 דלתות !!!

MKII2002
07-06-09, 11:03
הייתי רוצה מאוד לקנות פונטו גרנדה אבל גרסת 3 דלתות
לא אכפת לי מנוע אלא נטו המראה..
למרות שבדרך כלל 3 דלתות זה גרסאות ספורטיביות.
למה לא מביאים לארץ !!!

ארילו
07-06-09, 11:29
אתה מוזמן לפנות בכתב אל היבואן ולשאול אותו.

כשתקבל תשובה תספר גם לנו

אלי_בוני
07-06-09, 14:54
רק לידע כללי יצא לי לראות שמוכרים ביד 2 שתיים או שלוש פונטו גרנדה 3 דלתות אני לא יודע אם הם עדיין שמה אבל אתה יכול לבדוק .

yair068
07-06-09, 19:27
אין צורך לצטט את ההודעה מעליך

פעם לא הבנתי איך מחזיקי פיאט שונאים את היבואן היום אני מבין.

stio
07-06-09, 21:21
הם לא מייבאים את דגם ה- 3 דלתות כי הם פוחדים להישאר עם מלאי תקוע, מכיוון שלא הרבה קונים את ה- 3 דלתות (פחות שימושי).

אגב, בלוח יד 2 מעולם לא ראיתי דגם 3 דל' למכירה.

MKII2002
07-06-09, 23:40
הם מתבססים על השוק מלפני כמה שנים בתקופת הHGT
הרבה השתנה מאז...
גרסת הגרדה ABARTH מדהימה!!!
אני לא בחור עשיר אבל אני רווק ומוכן להשקיע סכום נכבד על רכב כזה.
חבל...אני בטוח שיש עוד הרבה כמוני

stio
08-06-09, 00:03
אכן האבארט מדהימה. הבעיה היא היבואן בארץ שלא מייבא כלום חוץ מדגם הליסינג של הגרנדה.
לייבא בייבוא אישי זו גם בעיה- אתה צריך את אישור היבואן על זה שהוא מסכים לטפל לך ברכב, וגם אם הוא אכן ייאשר לך- אין לך אחריות בכלל!
מכיוון שאין גם חלקי חילוף זמינים- כל פעם צריך יהיה לחכות שבוע עד שיגיע חלק.

Amit-IL
08-06-09, 00:14
הם לא מייבאים את דגם ה- 3
אגב, בלוח יד 2 מעולם לא ראיתי דגם 3 דל' למכירה.

אני מנחש שהתמונות שפורסמו באתר יד 2 (אם בכלל) היו סתם תמונות להמחשה שהורדו מגוגל.

אלי_בוני
08-06-09, 01:39
יכול להיות שאתה צודק makara זה נשמע יותר הגיוני אבל STIO אני בטוח שראיתי פונטו גרנדה 3 דלתות ביד 2 אני אף פעם לא אומר סתם, וכנראה כמו ש -makara אמר זה היה סתם תמונה להמחשה בלבד.

stio
08-06-09, 08:02
כל התמונות שם מועתקות מאנשים/ אתרים אחרים. אין 3 דל' למכירה.
משום מה לפני כמה שבועות מצאתי 3 מודעות שונות, בכל מודעה תמונה אחרת של האונו. בסעיף הפאביות גם כיכב הרכב שלי במודעה אחת.

MKII2002
08-06-09, 12:02
בעסה לאללה !
מתאים לי פונטו גרנדה אבראת'
השוק הישראלי שוק של קמצנים..ואני יודע אני עובד מול לקוחות (חנות מחשבים)
מה שקורה זה שהיבואנים מתאימים את עצמם לשוק ומביאים את הדגמים הזולים יותר...
אני לא מאשים אותם...

stio
08-06-09, 15:05
אני קניתי מחשב לא מזמן, רכשתי את הרכיבים שלא בהכרח הכי יקרים, אלא מה שאני צריך.
למשל מעבד E5300 בלבד, מארז פשוט, כרטיס מסך מובנה, מקלדת מייקרוסופט פשוטה ב- 53 ש"ח ונשארתי עם מסך CRT 17 אינץ' שהיה לי, ואפילו ביצעתי בו תיקון בעצמי פעת אחת. זה לא שוק של קמצנים, אנשים פשוט קונים מה שהם צריכים.

בסעיף הרכבים יש יבואנים שפשוט לא איכפת להם מהלקוח, והם שמים על הלקוח פס אחד גדול וארוך, ויש כאלו שייבאו לך מה שתרצה בהזמנה מיוחדת, רק תשלם ותחכה 3 חודשים. כולל אחריות יצרן וכולל הכל.

אנשים פשוט צריכים להצביע ברגליים. יבואן שמצפצף על הלקוח מגיע לו שהלקוח יצפצף עליו בחזרה.

MKII2002
09-06-09, 00:57
קמצנים זה כאלה שרוצים מחשב גיימינג מטורף אבל לא מוכנים להשקיע יותר מ1200 ש"ח.
ולגבי הזמנה של רכב אם אני לא טועה אתה משלם על זה אקסטרה רציני....
לא?

stio
09-06-09, 01:11
לכל רכב יש את המחירים שלו. למשל צ'מפיון מוטורס מאפשרת ללקוחות להזמין כל רכב (כמעט) עם כל אבזור שבא לך, גם אם אין ייבוא סדיר שלהם, רק תחכה 3 חודשים.

חוץ מזה אם אתה חושק ברכב כדוגמת הפונטו אבארט אז או שתעשה ייבוא אישי, או שתפזול למתחרות: פולו GTI, אלפא מיטו, קליאו ספורט וכ' שמיובאות בייבוא סדיר.

VivaItalia
09-06-09, 11:49
לעניין הגראנדה פונטו 3 דלתות, אין טעם לפנות ליבואן בכתב, פשוט לך לשם ברצינות ותבקש להזמין אחת, קשה לי להאמין שיגידו לך לא כי לא אומרים איכס על כסף ... :D
אם תהיה בעיה, אני מוכן לסייע לך מול סמל"ת, קח בחשבון שהזמנה מיוחדת יכולה לקחת כמה חודשים (סמל"ת מזמינה את המלאי כחצי שנה מראש והמפעלים מכניסים את ההזמנות למיועדות לישראל ללו"ז הייצור), אבא שלי הזמין בדצמבר אלפא 159 3.2 Q4 עם כמה שינויים מהסטנדרט ונקבל אותו רק ביום חמישי הקרוב (השקה במועדון אלפא ביום שישי הקרוב בהרצליה :) ), זה נובע מזמינות החלפים אצל היצרן לקונפיגורציה הספיציפית שהוזמנה.

ניר.

stio
09-06-09, 12:14
מניסיוני האישי הסוכנויות של סמל"ת קיבלו הוראה מגבוה (לדברי הסוכן מ- "החברה ביגאל אלון") לסרב ללקוחות לבצע הזמנות מיוחדות, ולהתמקד במכירת המלאי בארץ בלבד. מה גם שאני באופן אישי דיברתי עם אדם שניגש כדי לנסות להזמין פונטו 3 דלתות וקיבל סירוב חד משמעי.

פותח השרשור: אם במידה ואתה נוסע לסוכנות כדי לנסות להזמין גרנדה פונטו בהזמנה מיוחדת והם אכן מאשרים לך- אשמח (מאוד) שתעדכן אותי בה"פ או אפילו כאן. דרך אגב, אני רואה שאתה גם מהצפון, באיזו סוכנות בצפון אתה מתכוון לבקר/ כבר ביקרת?

MKII2002
09-06-09, 23:00
לא עוד לא הייתי
ואם אני הולך זה לסוכנות ליד חוצות המפרץ
אני פשוט חושש וכבר ציינו את זה , מבעיה בזמינות חלקים או לאור העובדה שהרכב נדיר
מ"שחיטה" במחירים החל מביטוח ועד טיפולים..
אני חושב שאני פשוט אמתין עד שיגיע משהו או שאני אלך על הסיאט איביזה החדשה.

נ.ב.
כשאחליט סופית על העניין אצטרך למכור.
לפונטו שלי 2002 יש 70k ק"מ אני יד שלישית ושני הקודמים הם זקנים קרובי משפחה.נדיר ביותר

Caveman
09-06-09, 23:08
סיאט איביזה? למה?
יקרה ללא שום סיבה...

stio
09-06-09, 23:19
ואם אני הולך זה לסוכנות ליד חוצות המפרץ

אז אל תלך בכלל, חבל על הזמן שלך.

סיאט איביזה? למה?
יקרה ללא שום סיבה...

אבל לפחות יש במלאי רכבים נורמליים. על מחיר תמיד ניתן להתמקח, במיוחד בתקופה כזאת של מיתון.

Caveman
09-06-09, 23:47
לא שרכבים כמו הפאביה שלך, למשל, נותנים כמעט את אותם הדברים (להוציא תיבות DSG, לפחות עד סוף השנה), במחיר התחלתי נמוך יותר.

stio
10-06-09, 00:32
קודם כל פותח השרשור לא נעול על איזה רכב הוא רוצה לקנות. בהתחלה הוא מדבר על רכב בתצורת מרכב של 3 דלתות והוא מציין שלא חשוב לו המנוע בכלל אלא רק המראה, ובהודעה אחרת הוא רושם שהוא מעוניין ברכב ספורט כמו הגרנדה פונטו אבארט. בתור התחלה אני חושב שיש להגדיר תקציב ואת מטרת השימוש ברכב (נהיגה ספורטיבית או רכב לשינוע ממקום A ל- B), ואז גם לראות האם שווה להתעקש בקניית הגרנדה בהזמנה מיוחדת (אם ניתן) או בייבוא אישי.

במידה ומשווים את הפאביה לאיביזה צריכים להבין שחוץ מעיניין המחיר יש בהם הבדלים נוספים:
גיר (אוטומט 6 הילוכים בפאביה מול DSG רובוטי כפול מצמדים באיביזה), מערכת אודיו (לא מקורית בפאביה, מקורית עם שליטה מההגה בדגם המאובזר באיביזה) וכן הלאה.

מבחינת מנוע מדובר באותו מנוע של פולקסווגן גרמניה: 1598 סמ"ק המספק 105 כ"ס ב- 5600 סל"ד. מעניין אותי באופן אישי אם הרכבים האלו חולקים עוד חלפים משותפים כמו אלטרנטור, משאבת מים וכ'. ייתרון משמעותי שבפאביה אין רצועת תזמון מגומי, אלא שרשרת שלא נזקקת לטיפול, כנראה גם באיביזה אותו דבר.

מבחינת עיצוב אני מעדיף דווקא את העיצוב של הפאביה. אני עברתי עם הרכב שלי ליד האולם תצוגה של צ'מפיון בחיפה לא מזמן, ממש במקרה, ונתקלתי ברכב הדגמה שלהם לידי. אז בזמן שהמתנתי ברמזור אדום בחנתי את הרכב, ולדעתי הוא נראה מוזר, לא יודע איך להסביר את זה.

MKII2002
10-06-09, 01:02
לא אמרתי שאני רוצה גרנדה אבראת'
רק התעניינתי למה היא לא מגיעה לארץ ובכלל מרכבי ה3 דלתות
והוספתי שהיא מדהימה.
במידה ומחירה לא יעלה על 120K
לא אתנגד לעשות עליה תשלומים ולהתחדש לי
לאחר בדיקות נוספות גיליתי שלא כדאי להזמין רכב שלא נפוץ בארץ מכמה סיבות.

MKII2002
10-06-09, 01:05
לא להתייחס לסמיילי -אין לי מושג איך הוא הגיע לשם
התשובה שלי היא לא בנימה מרוגזת בכלל כפי שהסמיילי מיחס
סליחה ותודה

stio
10-06-09, 01:09
הגרנדה פונטו אבארט כבר בישראל. לא, לא ללקוח הפרטי, אלא לבן של היבואן יש אחת, כך שמבחינת חלקי חילוף וכ' היבואן (אם הוא מספיק רוצה) יכול לדאוג לך, ללקוח הפרטי, כמו שהוא דואג לאנשים הקרובים אליו. יכול להיות שיש עוד אחת באיזו מכולה בנמל חיפה כבר שנתיים (עיניין פנימי של ותיקי הפורום).

המחיר של הגרנדה אבארט לדעתי נע סביב 140 עד 150K ש"ח במידה והיא הייתה מיובאת לכאן. היבואן חושש להיתקע עם מלאי, ולא מעוניין להכשיר בעלי מקצוע וכנראה גם לא לפתוח מקט"ים ב- SAP במיוחד, ולכן לא טורח לייבא. מדובר בעסק כלכלי נטו, ז"א רכב שיכול ליצור רווח ליבואן מגיע לכאן, וזה שסתם מעמיס על היבואן- נשאר באיטליה.

בקרוב ייפתח השוק ליבוא מקביל ואז אני מקווה שדברים ישתנו.

shachar
10-06-09, 10:17
מעניין באמת לאן נעלם הבחור עם המכולה, ניראה לי הלך לו כבר המצבר מרוב שהרכב נירקב שם ;)

stio
10-06-09, 11:18
אז זהו, גם אני התענינתי בזמנו ושלחתי לבחור ה"פ כדי לעזור לו לשחרר את הרכב (אני מכיר בנמל חיפה מישהו שעובד בתחום שהיה יכול לעזור). הוא רשם לי שהרכב אכן הגיע לנמל חיפה והיה בתוך מכולה, אך בהמשך התברר שאי אפשר להניע אותו בגלל בעיה מסויימת במערכת הדלק.
מכיוון שהרכב היה באחריות יצרן ולא באחריות יבואן, הבחור שלח את הרכב בחזרה לאיטליה לתיקון התקלה, ועל הדרך ויתר עליו! זאת אומרת הרכב נשאר באיטליה.

נשמע סיפור מוזר, אבל לא התווכחתי איתו.

MKII2002
10-06-09, 13:17
140K- 150K כבד עליי...
אני פשוט אחזור לתוכנית הרגילה של לחפש מישהו עם
punto HGT עם קילומטרז' נמוך
תודה על התגובה

KoF-sHeLeG
10-06-09, 15:36
כששאלתי סוכן מכירות ראשי ביגאל אלון למה הם לא מייבאים את הגרנדה פונטו אבארת', הוא אמר לי שאם הם היו מביאים אותה, מחירה היה יוצא קרוב למחיר של אלפא מיטו, והוא טוען (בצדק) שאנשים יעדיפו את המיטו במחיר הזה.
אז ככה שהתקבלה ההחלטה בסמל"ת להתמקד במכירות של האלפא מיטו, שבינתיים גם נמכרת לא רע בכלל...

shachar
10-06-09, 15:51
בנתיים לא ראיתי אפילו אחת על הכביש..

stio
10-06-09, 16:01
שחר אתה פשוט לא נוסע במקומות הנכונים :)
אני ראיתי את המיטו אבל הייתי בנהיגה אז לא יכולתי כ"כ להתעמק. מדובר באחת שחורה, בעל הרכב הוא נהג צעיר. נצפתה בעיר התחתית בחיפה.

גל- במקרה הזה הם צודקים, רוב האנשים היו רוכשים את המיטו. מה שנכון נכון.

KoF-sHeLeG
10-06-09, 17:58
אגב, הוא גם אמר לי שהם ישקלו להביא את המיטו GTA, כאשר זו תצא, והוא מעריך שהמחיר יהיה בסביבות ה-200 אלף ש"ח.
אופציה די מעניינת למי שהפרוטה מצויה בכיסו.

MKII2002
10-06-09, 23:43
אלפא מיטו???
לא ראיתי אחת בכביש...

MKII2002
10-06-09, 23:48
ראיתי בגוגל- מי שרוצה Alfa Mito
מדהימה...!!!

VivaItalia
15-06-09, 10:49
לפני שקניתי את ה-500, שקלתי ברצינות, כאלפיסט מושבע וכחבר ועד מועדון אלפא, לקנות אלפא מיטו, זה היה בדצמבר האחרון כשהיו בארץ רק 2 המיטו המאובזרות שהובאו לתקינה. הן מאובזרות יותר מהסטנדרט המיובא כיום והמחיר הכי נמוך שהצלחתי להוציא היה 160,000 ש"ח, על הפיאט 500 קיבלתי עסקה פיצוץ (גרסת LOUNGE שיש רק כמה בודדות ממנה) אז הלכתי על ה-500, לא מתחרט אפילו לרגע :)

ניר.

VivaItalia
15-06-09, 10:52
לבחור שרוצה מכונית 3 דלתות, לך לאולם התצוגה של קיה (באמת, לא צוחק !) ותבחן את הקיה פרו-סיד, האוטו פשוט יפה, מאוד מאובזר (מושבים ספורטיביים, מערכת סטיריאו עם יציאת USB, בקרת שיוט, מחשב דרך, בקרת אקלים, ESP ועוד), מנוע 2.0 והמחיר סביר. היא מיובאת בגיר אוטומטי אבל אם תתעקש יזמינו לך ידני.

ניר.