PDA

View Full Version : משענת יד לספייס 2006-קיימת חיה שכזו?

khc
03-06-09, 23:02
התחדשתי בובה לבנה וזריזה (דינמיק) והדבר שחסר לי יותר מכל הוא משענת ליד (כל השאר בגדר מושלם), הרצתי חיפוש בפורום הנ"ל וגם בקארספורום (וגם בגוגל) ולא מצאתי תשובה חד משמעית.
יש משענות יד שמתאימות לפונטו ספייס ? אני שואל בגלל שגלגל כיון המושב נמצא בחלקו הפנימי והדבר בטח יפריע למשענת אונברסלית.
אז אם מישהו מצא/הצליח להתקין/חשב על פיתרון יצירתי-אשמח לדעת.

תודה מראש.

BentzZz
04-06-09, 01:28
אשמח להצטרף לשאלה גם בHGT :P

matanmelman
05-06-09, 02:14
קניתי משענת יד אוניברסלית ויש בה רווח שבדיוק מתאים לגלגלי כיוון של המושבים.
קניתי את המשענת באייס.
אני אשתדל לצלם ולעלות תמונה.

khc
05-06-09, 16:54
זו במקרה המשענת של HR או אמריקן אייגל ?
אם תוכל לתת גם את שם החברה שייצרה אותה והמידה המתאימה... זה יעזור לי מאוד.

ido
05-06-09, 17:29
מה זה משענת יד? שתי ידיים על ההגה!

khc
05-06-09, 17:38
אבל מה עם הנוסע/ת שלידי? לקנות לו/ה הגה פלסטיק? :lol:

אלי_בוני
05-06-09, 17:55
אהבתי עידו חזק אתה.
הנוסע שלידך זה כבר משהו אחר קודם כול חשוב מאוד שלנהג יהיה נוח בנסיעה תאמין לי שהנוסע שיושב לידך לא יתבאס אם לא יהיה משענת יד.

stio
05-06-09, 18:32
אצלי זה בדיוק ההפך.
הנוסע לידי משתמש במשענת יד ואני לא. אם קורה מקרה ואני רוצה להניח את היד על המשענת, אני פתאום מרגיש שהנחתי את היד על יד אחרת :-o

ולא, אני לא שם 2 ידיים על ההגה, היד השמאלית מונחת על איזור הדלת נהג.

ארילו
05-06-09, 19:12
גיא, אני חושב שהגיע הזמן שתעבור קורס נהיגה מתקדמת.

stio
05-06-09, 19:33
בשביל מישהו שיאמר לי להניח 2 ידיים על ההגה אני לא צריך לשלם 1500 ש"ח, אבל תודה על ההצעה בכל אופן.
חבל שלא ראית מאילו מצבים אני יצאתי בשלום בזכות התמרונים והעירנות שלי. אני אתן לך דוגמא מלפני שבועיים בלבד:

אני נוסע בנשר לכיוון צומת יגור. זהו כביש עם 2 נתיבים לכל כיוון ושטח הפרדה.
אני נוסע בשמאלי על 80 קמ"ש ובנתיב הימני נוסע רכב. כשחזית הרכב שלי נמצאת באיזור הדלת האחורית של הרכב שלו, אולי אפילו קצת יותר קדימה (כשאני בשמאלי והוא בימני) אני מזהה בזוית העין הימנית שהרכב סוטה לכיוון הנתיב שלי במהירות, ללא איתות.
מה עושים? אם אני בולם זה מאוחר מידי= אני אכנס בו, הוא כבר חצי בנתיב שלי.

למזלי בזוית של העין השמאלית ראיתי נתיב המיועד לפנייה שמאלה, פשוט לחצתי על הגז, הגיר הוריד הילוך והעלה לאיזור ה- 90 קמ"ש, הפנתי הגה בחדות לשמאל ועליתי על הנתיב לפנייה שמאלה ובכך התחמקתי מהרכב ההוא.
המשכתי עד לסיום הנתיב (כי אם הייתי חוזר מיד הרכב היה יכול להסתחרר) וחזרתי לכיוון ימין תוך הפניית הגה חזקה.
כל התהליך ארך מקס' 4 שניות, ללא התמרון הרכב היה נכנס בי בוודאות. אחרי שחזרתי לנתיב השמאלי המקורי שלי אני רואה במראה את הרכב נוסע מאחוריי! ולא היה לי זמן לצפור או לאותת. יש לציין שה- ESP לא התערב בשום אופן ובשום צורה.

היו עוד מיליון מקרים כאלה, אך בזכות עירנות ותגובה מהירה מאוד, ניצלתי. אין לי שום צורך לעבור קורס שכזה במקרה שלי.

אני לא מתלהב חלילה, אבל אני הפתעתי אפילו את עצמי באותו היום.
בקיצור: לבצע תמרונים של ירידה מהנתיב ועלייה בצורה בטוחה- אני כבר יודע. לכיוון מראות/ מושב- אני יודע. לבלום בצורה בטוחה- אני יודע. בקיצור- מיותר.

הנה שרטוט: (את הנתיבים ממול לא היה לי כוח לצייר, זה גם לא רלוונטי)

khc
27-07-09, 15:30
חפירה מעמיקה באיביי עזרה לי למצוא משענת יד מיוחדת לפונטו ספייס.
השאלה היא האם המחיר שווה? 660 ש"ח כולל המשלוח ועוד לא חושב המכס...:-(
לכל מי שמתעניין http://cgi.ebay.com/Fiat-PUNTO-MK2-1999-2006-Armster-Armrest-Brand-New_W0QQitemZ200363440137QQcmdZViewItemQQptZUK_Car sParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2ea6977809&_trksid=p3286.c0.m14

האם גורלי נגזר לנהוג ללא משענת יד ? (לא רוצה אונברסליות שיהרסו את הקונסולה של הבלם יד בכל מיני קומבינות)

Roi b.e
27-07-09, 16:20
שלום,
לי יש פונטו דור ראשון
ועשיתי דבר כזה
לקחתי משענת אוניברסלית משו פשוט באייס 100 שקלים לא יותר
הוצאתי את גלגל כיוון המושב
ואופל'ה המשענת נכנסה כמו מרגרינה
אומנם ויתרתי על כיון המושב אבל בנינו- כמה כבר אתה משתמש בגלגל הזה
זה עבר בדור 1 אני חושב שלא תיהיה בעיה לנסות את זה גם על ספייס

raanan_t
27-07-09, 16:44
חפירה מעמיקה באיביי עזרה לי למצוא משענת יד מיוחדת לפונטו ספייס.
השאלה היא האם המחיר שווה? 660 ש"ח כולל המשלוח ועוד לא חושב המכס...:-(
לכל מי שמתעניין http://cgi.ebay.com/Fiat-PUNTO-MK2-1999-2006-Armster-Armrest-Brand-New_W0QQitemZ200363440137QQcmdZViewItemQQptZUK_Car sParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2ea6977809&_trksid=p3286.c0.m14

המוצר נראה טוב מאוד ולעניות דעתי עדיף על כל קומבינה אחרת. השאלה הנשאלת היא, האם אתה מוכן לשלם 800 ש"ח עבור משענת יד?
לי באופן אישי לא חסרה משענת יד בכלל.

khc
27-07-09, 17:41
אז זהו, שממש לא, 800 ש"ח לסטודנט הם הון תועפות, שלא לדבר על כך שבראש ובראשונה אני מעדיף להשקיע כל סכום קודם בבטיחות ובטיפולים שוטפים ואח"כ בקוסמטיקה...
אבל... אם תעיף מבט באתר של החברה , הם נותנים הסבר איך להלביש את המשענת על הקונסולה ולפי האיור שם רואים שהרגל של המשענת מותאמת במיוחד לקונסולה של פיאט, אז עלה בראשי רעיון-ליצור איזו שבלונה לפי הקונסולה, לבנות "רגל" מותאמת אישית, לקנות משענת אונברסלית ולחבר את הרגל אליה.. ככה המשענת תשב כמו שצריך... כמה חבל שזה רק משאלת לב, יש לי מבחנים ועבודות על הראש ככה שזה לא יקרה בקרוב.

המנע בבקשה משימוש בשלוש נקודות שלא לצורך.

pompa
27-07-09, 17:50
יש לי הברכב כרית בצורה של גליל שיכולה להיות משענת יד (אם היא תעבור את הקו של המושב
היא אחלה משענת לראש של הכלבה שלי כשהיא ברכב :P
היא לא בולטת היא לא מפריעה לכלום ולא צריך לפרק כלום כדי למקם אותה

raanan_t
27-07-09, 19:08
אפשר לבצע העתקה בעזרת פיברגלאס ודומיו. ידרוש הרבה עבודה ועדיין תדרש התאמה של המשענת עצמה, ליטוש וצביעה (ולך תדע לאיזה רמת גימור תגיע). המוצר הנוכחי נראה מושלם מבחינת הגימור וההתאמה ולכן הייתי שוקל לרכוש אותו אם זה היה חושב לי.

אם אתה מחליט לעשות משהו לבד, נסה להעלות צילומים והסברים למען אחרים אולי יעשו גם.

khc
27-07-09, 21:13
רענן, אתה מתכוון להעתקה ועבודה על המשענת כולה? הרעיון שלי היה רק להכין תחליף דומה לרגל המשענת. כפי שמופיע בתמונה המצורפת.
הבהרתי היטב שלמרות רצוני.. השתעבדותי כסטודנט למערכת הלימודים מונעת ממני לבצע זאת.
אגב, האם מדבקת רשת על החלון האחורי עוברת טסט ?http://www.armster.co.uk/armster_armrest_fiat_punto2_classic.htm

raanan_t
27-07-09, 23:21
ברשמי העתקה, לא התכוונתי למשענת כולה כי-אם רק לבסיס. לאחר מכן נראה אותך מתאים את המשענות הג'נריות לבסיס שיצאת ועוד בגימור יפה.
היה ברור לי את שרשמת אך כנראה לא רשמתי בבירור את דעתי. 800 ש"ח זה יקר אבל, לדעתי האישית, זה או זה או כלום. על-אף שאפשר לייצר משהו לבד שעדיין לא יהיה ממש זול ולך תדע איך הוא ייצא.