View Full Version : רטיבות על המצבר
שלום לכולם.
היום פתחתי מכסה מנוע להגיד שלום וראיתי שיש על המגעים של המצבר נוזל אדום סמיך.
תמונה שווה אלף מילים אז אני מצרף 2 תמונות.
ממה זה יכול להיות?
אני לא חושב שזה נוזל קרור כי לא חסר והמכסה סגור טוב.
המצבר חדש, נקנה לפני כחודש.
תודה!
אין צורך לצטט את ההודעה מעליך
החומר האדום בדרך כלל מרססים כנראה למניעת אבנית והולכה כשהחליפו לך את המצבר ונראה לי שלא לפני הרבה זמן.
אצלי שמו באוטו דיפו
הבעיה שאני לא ממש זוכר שהחומר הזה היה שם עד היום...
נראה לי שזה משהו חדש. אולי ריססו ורק עכשיו זה יצא מאיפשהו?
בבקשה תתיחסו לאם המצב הזה נראה תקין או שזה לא צריך להיות כך. לא כל כך הבנתי מהמגיב לגבי תקינות העניין ולא נראה לי שנוזל הולך טוב עם מצבר.
מישהו יודע מה זה? בבקשה תענו גם תשובה של "לא יודע" וכך אדע אם ללכת לראות את החשמלאי שקניתי ממנו את המצבר.
תודה
בכול מקרה אני מציע ללכת לבדוק את זה על ידי איש מקצוע אם אתה חושב שזה יכול לגרום נזק למצבר.
כמה זמן יש לך את הרכב snufkin ?
לי יש אותו בערך 7 שנים.
תודה על התגובות, אני מבין שזה כנראה משהו לא תקין. אני אבדוק את זה בהקדם אצל חשמלאי. המצבר חדש ויש עליו אחריות ל-12 חודשים. אני מקווה שזה לא תופעת לוואי של מצבר לא תקין או משהו כזה ובהחלט בקווה שזה איזשהו ריסוס נגד חלודה.
וחושב שזה ריסוס למניעת קורוזיה(אני לא מכיר את זה אבל זה יפה;)) .תבדוק עים האצבע אים זה יבש.
כפי שאולי ניתן לראות בתמונות בדקתי עם האצבע ויש לזה מרכם סמיך אך נוזלי.גם אם זה מים שהגיעו מאיפשהו אני לא מבין מה זה הצבע האדום ולכן אני כן חושב שזה תרסיס כלשהו אבל זה עדיין מוזר כי זה לא משהו שהיה מהתחלה אלה הופיע באיזשהו שלב כמה שבועות לאחר התקנת המצבר. כמו כן זה נמצע רק על המגעים ולא הגיע לשום מקום אחר. אני אבדוק זאת בכל מקרה אצל בעל מקצוע.
אין מנהלים לפורום אין שומר לפורום .
הבחור שאל שאלה קיבל תשובה לא הוא חייב לטחון והעדר עונה אין דברים יותר מעניינים.
אוליי מנורה שלא פועלת או מזגן שמרטיב או פלסטלינה שהתייבשה נושא הבולמים אין כותרת ערוכה צריך לנחש עד סוף השרשור שהבכוונה לזוג בולמים המנהל מתריע בפניו
ותשובתו שהוא לחוץ כי יש לו טסט
הגיע הזמן לסגור שרשורים שאין בהם עניין ולא עומדים בכללים..
במקום זה הייתי מעדיף לעשות סקר הענות לקנייה משותפת של חלקים כמו בולמים משאבות מים רדיאטורים ברקסים וצלחות בלמים
איפה בדיוק הבעיה בשרשור הזה? בוא תסביר לי?
הוא סיפק תמונות (מה שהרוב הכמעט מוחלט לא עושים), הסביר את הבעיה בצורה יותר מעניינית, כותרת השרשור מתאימה, הוא לא "מקפיץ" יותר מידי מהר, ובאף תגובה שלו לא הוזכרה המילה "טסט" או כל אזכור דומה.
גם בשרשורים אחרים שלו, הוא בסדר גמור.
זכותו לבקש תשובות נוספות, הרי בשביל זה קיים הפורום.
אם כבר נהיה קטנוניים, בשביל להגיד שאנחנו מתלוננים, כי זה מה שאתה עושה פחות או יותר, אחת ההודעות שלך חורגת מעט מכללי הפורום בשרשור הזה, והיא לא היחידה, באופן כללי.
אני לא חושב שזה נוזל קרור כי לא חסר והמכסה סגור טוב.
קודם כל זה שהמכסה סגור היטב- לא נותן אידיקציה לכלום. מע' הקירור היא מערכת סגורה העובדת בלחץ. במידה והתרמוסטט ייתפס במצב סגור או שתהיה בעיה אחרת, גם אם המכסה תקין לחלוטין, מים יפרצו ממנו החוצה.
יש לי שאלה: פתח בבקשה את מכסה מיכל נוזל הקירור של הרדיאטור (שהמנוע קר!) ובדוק באיזה צבע נוזל הקירור שלך.
במידה והוא בצבע אדום- בדוק האם על הצינורות השונים בתא המנוע (בעיקר באיזור צינור רדיאטור עליון ותחתון) יש סימני טיפות מים יבשים. במידה וכן, המים שאתה רואה זה הנוזל קירור, והם נוזלים לך בלחץ מנקודה מסויימת (לא מחייב, אבל יכול להיות).
הבעיה שאני לא ממש זוכר שהחומר הזה היה שם עד היום...
נראה לי שזה משהו חדש. אולי ריססו ורק עכשיו זה יצא מאיפשהו?
אם ריססו לך חומר נגד אבנית/ קורוזיה בתצורה נוזלית- הוא אמור להתאדות בשלב מסויים (הייתי אומר תוך יום אחד גג בשמש הישראלית), ולכן לדעתי לא הגיוני שחומר כזה יישאר על המצבר ליד הקטבים. לדעתי אם זה לא הנוזל קירור יש 2 אופציות:
למצבר יש 6 תאים. בכל תא צריכים להיות מים מזוקקים ברמה כזאת שיכסו את הלוחות (לא עד הסוף). בדוק האם המים שקופים או אדומים (כנראה הם שקופים).
בכל אופן, בדוק האם המים הם עד הסוף ממש או רק מכסים את הלוחות. יכול להיות מצב שמים משפריצים מהפקקים החוצה (עקב תקלה או עקב מפלס גבוה מידי) ונתקלים במכסה המצבר העליון הצבוע באדום. מכיוון שהמים רותחים כשהם נתקלים במכסה האדום הם שורפים קלות את המשטח, והמים נהיים בצבע אדום, מה גם שזה סוג של חומצה. בדוק את הנושא ועדכן.
רק אציין שמצפיה בתמונות לא רואים את המכסים של התאים. במקרה כזה בדוק אולי יש מכסה מרכזי שמכסה אותם. במידה ואין כנראה זהו מצבר יבש ("ללא טיפול") ואז אל תתיחס למה שכתבתי.
לבחור הוסבר שהנוזל האדום הוא למניעה תגובה מס'2.
אני הייתי עד ורשמתי שטיפול כזה נעשה באוטו דיפו .
לגבי הטסט התכוונתי לפותח השרשור בנושא הבולמים זיהום וגומיה אתה מתריע בפניו והוא לחוץ כיוון שלא עבר בטסט.
פורום זה חייב להיות רציני ולכבד את עצמו .
מבחינתי אני מצוטט בכדי לא לשנות את הכותרת ואם זה לא מקובל אפתח כל פעם כותרת שעלולה לא להיות מותאמת לפותח השרשור.
אין בכוונתי לפגוע באף אחד בפורום זה .
את ההודעה שנמצאת בדיוק הודעה אחת מעליך אין טעם לצטט כי הרי זו הודעה עוקבת וברור שהיא מתייחסת בדיוק להודעה שמעליך .
אם הינך רוצה להגיב להודעה שנמצאת 2 ומעלה הודעות מעליך אתה מוזמן לצטט אותה
כדי שיבינו למי אתה מגיב .
מקווה שעכשיו זה יותר ברור
לבחור הוסבר, נכון, אבל הוא בתגובה רשם שזה לא היה ככה והופיע רק לאחר מס' שבועות. האם נראה לך הגיוני שנוזל לא יתאדה כשהוא נמצא בתוך תא מנוע רותח?
אני נתקעתי עם רכב שהיה מותקן בו מצבר חדש בן 10 חודשים, גם בדרדור לא הצלחתי להניע מכיוון שהמצבר התפוצץ מבפנים (והוחלף באחריות), לכן הייתי ממליץ לבדוק את הנושא גם בשביל שקט נפשי.
פורום זה רציני ומכבד את עצמו, אך זה לא לעיניין שאתה מחלק טיפים למנהלים בפומבי. ניתן לעשות זאת גם דרך ה"פ. ולא שיש לי משהו נגדך, חלילה, הכל בידידות.
יש פורום אחר ברשת שנועל שרשורים ומחלק התראות על ימין ועל שמאל, ואני חושב שאתה דווקא מתכוון אליו בהודעתך. השיטה של הפורום השני מבריחה גולשים ותיקים בכמויות, וחבל שהמנהלים בו עיוורים ולא רואים מה קורה להם ממש מתחת לרגליים, שכן הם נשארו בעיקר עם נהגים חדשים ורמת הפורום ירדה משמעותית. אני לא חושב שצריך ללכת בעיקבותיהם.
אני מתנצל אם גרמתי בעיות כלשהם בשרשור שלי, אבל ל-yair068, תקרא שוב את התשובה שלך לשאלה שלי (הודעה 2) ותגיד לי בכנות אם המשפט ברור. חסרים שם כמה סימני ניקוד וגם אני לא מבין למה שירססו משהו למניעת הולכה על מגעים שצריכים להוליך חשמל. אני בטוח שהתכוונת לטוב אבל לא הצלחתי להבין מהתגובה שלך לגמרי אם זה נורמאלי או לא ולכן רציתי לשאול אם עוד מישהו ניתקל במשהו כזה. אני גם נכחתי בעת החלפת המצבר ולא זכור לי שריססו חומר כלשהו לאחר התקנתו. כמו כן כתבת "אין לצתת את ההודעה מעליך" באדום בהודעה השניה כך שלא היה ניתן לאף אחד הזדמנות בכלל לצתת הודעה כלשהי מלבד לעצמך.
דבר שני, אני לא ממש מבין את הקשר לתגובה הזועמת שלך לגבי בולמים וטסט וכו. אין לי שום בעיה בבלמים ואת הטסט עברתי בשלום לפני כחודשיים. אם אתה מתלונן על שרשורים שלא קשורים למה אתה מגיב על משהו שלא נאמר בשרשור זה? חשוב לי לדעת לגבי המצבר כי אני מודאג מבטחוני ורוצה למנוע תקלות אפשריות וכמובן שאני שמח ללמוד מנסיון של אחרים וגם לשטף אחרים בניסיון שלי. הרי בשביל זה הפורום קיים.
ל-caveman, תודה על התמיכה.
stio, ציינתי שמכסה נוזל הקרור סגור טוב כי קרה לי כבר שהוא היה קצת פתוח (או לא אטום לגמרי) וכשפתחתי את מכסה המנוע ראיתי סימנים של "שפריצים" באזור המצבר (לא הזה, זה היה מזמן) כך שרציתי לבטל את האופציה שזה קרה ואולי השפריץ על המצבר וכתוצאה מכך התערבב עם צבע כלשהו (אולי מהמדבקות שעל המצבר) וקיבל צבע אדום. לגבי צבע הנוזל קרור - הצבע הוא כחול. עשיתי טיפול לפני כחודש והוחלף לי נוזל קרור ותמיד לאחר טסט הרכב חוזר כשנוזל הקרור מלא עד מעבר ל-max. יתכן ובגלל זה, כמו שאמרת, יוצא נוזל קרור אבל אני לא רואה ירידה במפלס הנוזל ולא רואה סימנים של טיפות מים יבשים.
לגבי המים במצבר, אם תסתכל טוב בתמונה השניה תראה שמתחת למדבקה מבצבץ לו פתח לאחד מתאי המים. אני אבדוק מחר אם יש מספיק נוזל במצבר ואחפש סימנים לבריחת מים מהתאים במצבר. הבעיה היא שאני לא יודע כמה נוזל היה שם לפני אבל אני אבדוק בכל מקרה אם יש מספיק מים (מעל הלוחות)
אני מדגיש שלא התכוונתי להכעיס אף חבר פורום בשרשור זה. אני די חדש פה בפורום ומאוד רוצה ללמוד על הרכב שלי והפורום הזה הוא גן עדן בשביל אנשים כמוני שבתחילת דרכם. אם אני עובר על כללי פורום כלשהם אשמח לדעת, אני לא נפגע ורק רוצה ללמוד.
תודה!
לגבי השורה של "אין לצטט הודעה מעליך" זה לא הוא כתב, אלא הערה מהמנהלים אליו. בנוגע לטסט וכ' הוא מתכוון למישהו אחר שפתח שרשור כזה, זה לא קשור אליך.
בכל אופן- אתה מציין שהיתה לך בעבר בעיה עם מכסה הרדיאטור, עוד אתה כותב: "הוא היה קצת פתוח (או לא אטום לגמרי)"- ז"א אתה לא בטוח מה היתה הבעיה. האם החלפת את המכסה הזה?
למרות שזה לא מסתדר לי עם מפלס מים שנשאר תקין, אבל בכל זאת: התנע את המנוע והמתן שהוא יגיע לטמפ' עבודה (מד חום מנוע על החצי). פתח מכסה מנוע והבט פשוט מה קורה שם. האם יש דליפה מתאי המצבר ו/או ממיכל הרדיאטור הנראית לעין?
אם לא, כבה מנוע והמתן עוד מס' דקות עם מכסה מנוע פתוח והבט, אולי במצב כזה יש בריחת מים. כמו כן נסה להפעיל את מע' המתזים לשמשה קדמית ואחורית, אולי יש איזה סדק בצינור והמים מגיעים משם.
אם לא זה ולא זה, גש לחשמלאי רכב לבדיקה, הריי המצבר באחריות. הבדיקה לא עולה כסף ועדיף לעשות אותה בשביל שקט נפשי. מים על המצבר זה לא תקין, ובחיים שלי לא ראיתי כזה דבר.
stio, ציינתי את המקרה של מכסה לא אטום לגמרי כדי להסביר שפעם (מזמן) קרה לי שיצאו קצת מים ממיכל נוזל הקרור בעקבות מכסה שלא היה סגור כמו שצריך. כמו כן ציינתי שזה היה מזמן וזה לא היה בעיה קריטית ולא רלוונטי לבעיה של השרשור הזה כי מאז עברו לפי דעתי שנתיים לפחות והוספתי חומר אוטם למכסה המיכל ומאז אין בעיה כזו. בכל אופן, הכוונה היתה להדגיש שאין לי בעיה של דליפת מים כרגע. אני אגש לחשמלאי לבדיקה. אם זה מים זה בהחלט לא תקין אבל אני עדיין אופטימי ומקווה שזה בכל זאת תרסיס כלשהו למניעת חלודה או קורוזיה ושפשוט לא שמתי לב לזה לפני. בכל מקרה אגש לבדוק ואפרסם כאן את המסקנות.
תודה
שאלה חשובה לא פחות ששכחתי לשאול: האם אתה ניסית לנגב את הנוזל האדום הזה ולראות האם הוא מופיע שוב?
אם לא, נסה לנגב את זה לגמרי, תייבש את המקום וסע נסיעה של כמה עשרות ק"מ, כבה מנוע וחזור אחרי חצי שעה לרכב. האם הנוזל מופיע שוב?
במידה והוא לא מופיע שוב אני הייתי פחות דואג.
רעיון טוב, תודה. אני אנגב את הנוזל מקוטב אחד של המצבר כך שאם אצתרך להראות לחשמלאי את החומר יהיה קוטב אחד לפחות (במידה והנוזל לא יחזור להופיע) עם חומר.
טוב, אז היום ניגבתי את הנוזל מקוטב אחד של המצבר אבל בדרך עברתי ליד החשמלאי שהתקין לי את הרדיו אז עצרתי ושאלתי אותו אם הוא אולי יודע מה זה החומר הזה ואם זה תקין. הוא אמר שבוודאות זה לא נוזל שיוצא מהמצבר ושלפי המרקם זה כנראה חומר נגד קורוזיה אבל שהוא לא מכיר הרבה חשמלאים שמשתמשים בזה וברמת העקרון זה מראה על עבודה טובה ואיכותית של מי שהתקין לי את המצבר. אז הרווחתי שקט נפשי והפסדתי צד אחד של מצבר שלא חסין לקורוזיה, אבל העיקר שהכל בסדר.
תודה על ההצאות ומקווה שלמדנו משהו חדש (אני בטוח כן).
ושלפי המרקם זה כנראה חומר נגד קורוזיה
לא אמרת שהיית נוכח ליד הרכב ולא ראית שהוא ריסס את החומר? :confused:
בהחלט אמרתי את זה ולכן הגיעו החששות. אני עדיין לא זוכר שהוא ריסס משהו על המצבר ואני גם די בטוח שלא ראיתי את זה בימים הראשונים שלאחר ההתקנה. אולי ברגע שהוא סיים לחבר את המצבר חשבתי שהעסק נגמר והתפנתי לדברים אחרים ולא שמתי לב שהיה עוד אקט של ריסוס. לגבי זה שראיתי את הריסוס רק לאחר כמה ימים יכול להיות שהריסוס עצמו שקוף ורק לאחר כמה ימים הוא הפך לאדום בעקבות המדבקות האדומות שעל המצבר או משהו כזה.
וכמובן שיש עוד אופציה שאני ממש סנילי והחשמלאי ריסס ספריי אדום מולי ולא שמתי לב ;)
בכל מקרה טוב שלא נגרם נזק ושהכל בסדר.
שוב תודה!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.