PDA

View Full Version : מרגיש מכה בגיר בהילוך 1 בעת שחרור מצמד - פונטו 96

chesh
28-05-09, 22:39
הרכב שנת 96
זה מורגש בעיקר בשיפוע קל, האוטו סוחב טוב, משתדל להעביר כל הילוך במרווח של 20 קמ"ש ככה שנראה לי שאני עובד תקין עם המצמד ולא מתפרע. לאחרונה כשאני משחרר את המצמד יחד עם גז אני מרגיש כמו מכה קטנה מכיוון תא המנוע וטיפה רעידות.
בשיפוע ממש חד כשאני בא לעשות זינוק כל האוטו רועד ולאחר מכן יש ריח מאוד חריף של גומי שרוף שלא בא מכיוון הצמיגים, כשקוראת לי בלימת פתע אין ריח כזה וכשאני פותח מכסה מנוע אני מריח אותו.
גם כשאני עושה זינוק ברוורס, האם זה תקין?

האוטו בכלל לא רועד בניוטרל אבל אין לי גם מד סל"ד ככה שאני לא יכול לראות בכלל על איזה טורים הוא עובד.
המצמד בן שנתיים + ועבר משהו כמו 25 אלף ק"מ. שמן גיר הוחלף גם כן בטיפול האחרון לפני שנה

raanan_t
29-05-09, 00:24
ריח הגומי השרוף לא מסתדר לי עם מה שאני הולך לומר, אך נראה לי שהבעיה היא מכיוון תושבות המנוע. התופעות שאתה מתאר תואמות את המצב.

Ron_Dadon
29-05-09, 01:14
דווקא זה שהרכב לא רועד בסרק לא מסתדר לי עם התושבות מנוע.
אצלי שהתושבת העליונה הייתה פגומה הרעידות הורגשו בקלות, וכנ"ל כיום כאשר התושבת התחתונה פגומה (עדין לא מצאתי זמן ותקציב להחליפה לצערי) זה גם מורגש בעמידה.

chesh
29-05-09, 02:45
איך אני בודק את מצב תושבת המנוע/גיר?
הרכב בסרק ממש לא רועד, מרגיש כאילו הוא בכלל מכובה ומאיץ מצוין יחסית במישור. יחסית לחברים שלי שלהם יש רכב אוטומטי הכל רועד במצב עמידה

ארילו
29-05-09, 20:23
אני גם חושב שמדובר בתושבת מנוע שסיימה את חייה.

אגב הריח מחשיד גם את המצמד.

stas203
29-05-09, 22:37
הריח יכול להיות מחלקי גומי של התושבת שהתפוררו בתוך תא המנוע ונשרפים בגלל החום

chesh
29-05-09, 22:46
מישהו יכול לסמן לי בערך איפה נמצאת התושבת מנוע ברכב שלי? איך יודעים אם היא גמורה ומה העלויות?

Amit-IL
30-05-09, 02:24
בדוק תושבת גיר ושתי תושבות מנוע.
תושבות מנוע יש שתיים, אחת מתחברת באיזור הטיימינג והשנייה מתחת לבסיס המצבר או קצת לפניו.
תושבת הגיר נמצאת מתחת לרכב סמוך לצינור האגזוז והממיר הקטליטי.

אחוז במקום נוח ככל שניתן ובשתי ידיים בגיר עצמו כאשר הרכב כבוי ונסה לנערו, אותו דבר לגבי תושבות המנוע אם הן בלויות אתה תראה יובש של גומי וגם התזוזה של המנוע מופרזת.

לגבי עלויות ועבודה קודם תבדוק את תקינותם מחירים ועלויות זה השלב הבא.