התחבר

View Full Version : עזרה בהתקנת דיבורית נוקיה

orensh1
17-05-09, 12:49
שלום,
יש לי דיבורית קבועה לרכב של נוקיה (6100), ואני אשמח לעזרה ממי שהתקין דיבורית כזו לבד (יש לי פונטו ספייס).
יש בדיבורית 3 חוטים לחיבור: פלוס אדום (אמור להתחבר לפלוס קבוע), מינוס שחור (אמור להתחבר לגוף של הרכב), וכחול (אמור להתחבר לפלוס אחרי המצת).
אז את כל התיאוריה אני כבר מכיר, אני רק לא יודע לאיזה חוטים ברכב עצמו לחבר.
הבנתי שאת הפלוס כדאי לי לחבר לפלוס הקבוע שמגיע לרדיו (הרדיו לא מחובר אחרי המצת), את המינוס לגוף (יש ברגי הארקה בגוף) ואני רק לא יודע לאן לחבר את החוט השלישי.
אשמח מאוד לקבל המלצות, מאחר ואני יודע שהספייס רגישה לעניני חשמל ולא הייתי רוצה לגרום נזק.
(אגב, כן, כבר הייתי אצל מתקין שרצה 300 ש"ח על התקנה...נראה לי קצת מוגזם)
תודה רבה!
אורן

ido
17-05-09, 13:34
בחוטים שמחוברים לרדיו חייב גם להיות פלוס אחרי סוייצ', תשיג מנורת ביקורת וחפש, כאשר הסוויצ' פתוח, פלוס בחוטים שמגיעים לרדיו. אחרי שמצאת כבה את הסוויצ' ובדוק אם הפלוס נשאר, אם הוא לא נשאר אז מצאת את הפלוס אחרי סוויצ'.

yair068
17-05-09, 17:59
אתה צריך פלוס אחד קבוע
ופלוס שני שמתחבר לסוויץ
השחור מינוס
התקנה נכונה נעשית מבית הפיוזים שם יש לך פלוסים אפשר לבדוק ע"י בית מנורה או מכשיר.
ומינוס חבר אך ורק לנקודות מינוס.
הצעתי אל תקצר הליכים כי זה עלול לגרום לנזק לך לבית הפיוזים

orensh1
17-05-09, 18:12
אני מבין שהכי נכון לחבר לבית פיוזים (לפחות ממה שהצלחתי למצוא באינטרנט, למרות שראיתי כבר כאלה שחיברו פלוס ומינוס גם לרדיו דיסק), אבל הבעיה היא איך אני מוצא לאיזה פיוז בדיוק לחבר?
ז"א איך אני מוצא פיוז עם פלוס קבוע, ואחד אחרי הסוויץ? להתחיל להוציא אותם ולראות מתי המצת (של הסיגריות) נכבה גם כאשר הסוויץ דלוק?
ואת המינוס, לא טוב מספיק לגוף הרכב?
המחשבה שלי היתה לחבר פלוס קבוע לרדיו, פלוס שני למצת, ומינוס לגוף.
זה עלול לגרום לבעיות כלשהן?

yair068
17-05-09, 18:47
אם אתה לא יודע למצא פלוס אל תעשה כלום שלם 300 ש"ח וזהו
הוסבר לך קח מנורת ביקורת קטנה שים צד אחד על מינוס צד שני חפש את את הפלוס בבית הפיוזים.
אם האוטו ללא סוויץ ונדלקת המנורה אז זה פלוס קבוע נקודה אחת.
חפש עכשיו שהמנורה לא תדלק ואז פתח את הסוויץ כשהמנורה תדלק זה הפלוס השני נקודה שנייה.
המינוס הוסבר
רצוי להוסיף לכל פלוס אחרי בית הפיוזים עוד פיוז לפלוס

Caveman
17-05-09, 20:30
רק שים לב להתקין אותה נמוך, ליד ידית ההילוכים למשל.
מקומות באיזור העליון של הקונסולה מפריעים לפתיחת כרית האויר !

Lior_c
17-05-09, 21:28
היי..
קודם קודם כל תשיג נורית ביקורת.
ואל תשכח לחבר פיוזים בחיבורים.. חובה!
מאיפה אתה במרכז?

orensh1
17-05-09, 22:50
היי ליאור, תודה על העצה.
אני מניח שנורה קטנה (למשל כמו של תאורת פנים ברכב) אמורה להיות מספיק טובה כנורת ביקורת?
פיוזים בחיבורים, כבר יש לי עם הדיבורית (2, לשני הפלוסים).
אני מאור יהודה.