View Full Version : מנוע נכבה פתאום ללא סיבה
שלום לכולם.
יש לי פונטו שנת 97, 1250 נפח מנוע. היה לי מצבר דפוק לא מזמן ולפני כשבועיים החלפתי למצבר חדש ועשיתי טיפול לאוטו במוסך מורשה (עמק חפר למי שזה מעניין אותו).
לאחר הטיפול קרה לי כמה פעמים שהמנוע פשוט נכבה ללא סיבה וכאשר אני בא להניע שוב המנוע לא מניע. זה לא בעיה של חשמל כי שומעים את הסטרטר טוב וגם החלפתי ממש לפני שבועיים מצבר. זה גם לא קורה באופן צפוי. זה קרה לי 3 פעמים בדיוק כשבאתי לחנות ועוד פעם אחת כאשר האטתי להיכנס לסיבוב. אני נוסע כל יום כך שבאמת לא מצאתי שום מצב שבו זה בטוח קורה.
לאחר שהאוטו נכבה אני נותן לו קצת לנוח, סוגר ומדליק את האזעקה ואז לפעמים הוא נדלק על הפעם הראשונה ולפעמים לא, אבל אם אני לא עושה את זה אני יכול לנסות להניע כמה שאני רוצה והאוטו לא יניע. בסופו של דבר, לאחר חזרה על סגירה והדלקה של האזעקה, המנוע מניע.
מה זה יכול להיות? האם זה משהו שיכול להיות שעשו בטיפול?
תודה מראש!
אחרי טיפל 10000 המנוע היה ניכבה ורק אחרי מנוחה ארוכה של לפחות חצי שעה היה נידלק.
היתה גם נידלקת לפעמים מנורה מנוע בלוח שעונים.
הפיתרון היה פשוט להוציא את חיישן סיבובי המנוע ולנקות אותו טוב ומאז נסיעות ארוכות והכל בסדר.
עליך לבדוק כאשר הבעיה מתרחשת אם יש ניצוץ שאתה נותן סטרטר.
או חוטי הצתה, או סלילי הצתה או או או.
בקיצור פעם הבאה שזה קורה בדוק ניצוץ, ואז נראה איך ממשיכים הלאה.
דודי - אני לא בטוח שיש לי חיישן סיבובי מנוע (אין לי שעון סל"ד - לא יודע אם זה קשור). אם בכל זאת יש לי דבר כזה, איך אני מוציא ומנקה אותו?
סער - מצטער על השאלה הטיפשית אבל איך אני בודק ניצוץ?
חיישן יש לך.
בדיקה ראשונית היא אם יש ניצוץ ומגיע דלק.
ועוד אפשרות, למצבר מחוברים לא מעט חוטים, יכול להיות שאחד מהם רופף (יש שם הזנה למחשב רכב בין היתר).
יש סיבה מיוחדת שאתה מזכיר את האזעקה?
אילו ניתוקים (באזעקה) יש לך אגב? (אם בכלל...)
שוב, תודה על העצות, אבל בבקשה תהיו יותר ספציפיים לגבי אופן הבדיקות. אני לא כל כך מבין במכניקה של המנוע ולא יודע איך לבדוק ניצוץ או חיישן כזה או אחר.
תודה.
ליאור, אני מזכיר את האזעקה כי זה הדבר היחיד שעבד מכל מה שניסיתי. אני לא מבין למה זה עובד רק לאחר שמפעילים את האזעקה (לוחצים על כפתור הנעילה בשלט ואחר כך שוב על פתיחה) אבל זה מה שגורם למנוע להניע - לפחות מנקודת המבט שלי שהיא ממש לא מקצועית.
אם זה כך הייתי הולך דווקא לכיוון של תקלה באזעקה.
יתכן והאזעקה אצלך מנטרלת את משאבת הדלק (בניגוד לכזו שמנטרלת את הסטרטר), ולכן ברגע של תקלה הרכב כבה במקום, ורק "איפוס" של האזעקה מאפשר הנעה מחדש (ועצם זה שאתה שומע את הסטרטר עובד והרכב לא מניע מתאים לאפשרות זו).
יכול להיות סתם צירוף מקרים, ויכול להיות שאיכשהו בטיפול פגעו באזעקה.
ברכב סוזוקי שכבה באמצע נסיעה, הבעיה בקודן שהתקנה מקומית לקויה שלו חירבשה את החיישנים לאחר שעבד מצוין 8 שנים.
תשמע, גם למערכות הגנה נגד גנבה אלקטרוניות יש אורך חיים מסוים, זה יכול לקרות לאחר 5-10 שנים שהם מתחילות לזייף ואז הם ימשיכו בניתוק הדלק או ההצתה.
כמו שרון הזכיר פה...
יש שני ניתוקים נפוצים:
1. ניתוק דלק - מנתק את משאבת הדלק עד לניטרול האזעקה
2. ניתוק הצתה - מנתק את הסטרטר עד לניטרול האזעקה.
כמובן שניתן לשלב גם בין שניהם. כמו כן יש אזעקות שיש "עלוקות" אלחוטיות.
הכל תלוי בכמה האזעקה מתוחכמת (עד כמה הביטוח החמיר.. חח).
המלצתי היא שתנסה לנתק את האזעקה לגמרי. כלומר לנטרל אותה - סע מס' ימים ותבדוק את הנושא.
שים לב, שאתה מבין ויודע מה אתה עושה.. בהצלחה!
היום נתקעתי ממש ברמזור... זה כבר ממש לא נעים...
האם אתם חושבים שכיבוי האזעקה (ביטול האזעקה בעזרת מפתח מתחת למכסה המנוע) יכול למנוע את כל הבעיות? לפחות לבינתיים...
זו גם יכולה אולי להיות דרך לבדוק אם באמת הבעיה קשורה לאזעקה, מכיוון שאם זה קורה כשהאזעקה מבוטלת כנראה שזה בעיה אחרת (סתם רעיון אבל אולי יש בזה משהו. מה אתם אומרים?)
ליאור, עכשיו ראיתי שהמלצת לי באמת לנטרל את האזעקה. אני מקווה שזה מספיק לכבות אותה עם המנעול שנמצע מתחת למכסה המנוע.
אני אנסה לסוע ככה שבוע שבועיים ונראה אם הבעיה "נפתרה"
תודה שוב לכולם!
תוציא בנוסף כמו שהציעו לך את הצמה של החיווט בתחתית המוח.
טוב חברה, כיביתי את האזעקה עם המפתח, אבל עדיין נכבה לי המנוע היום ללא סיבה. אז או שזה לא מספיק לכבות את האזעקה עם מפתח או שהאזעקה לא הבעיה.
יש לי רעיון אחר. אולי זה האימוביליזר? יש לי אימוביליזר שמובנה בתוך המפתח. כשניסיתי להניע שוב לאחר שהמנוע נכבה לא הצלחתי ומה שעבד זה להוציא את המפתח מהסוויץ ולהכניס אותו שוב.
יכול להיות שזה גם צירוף מקרים ואם הייתי מנסה יותר פעמים בלי להכניס ולהוציא את המפתח בסוף היה מניע לי האוטו. הבעיה העיקרית היא שאני לא יכול לשלוט במתי המנוע נכבה וכשהוא נכבה זה בדרך כלל קורה לא בסיטואציה שיש לי זמן להתחיל לעשות ניסויים ולכן אני מנסה להניע כמה שיותר מהר (אתם בטח יודעים איך זה שיש 10 מכוניות אחריכם שלא מבינים למה לא נוסעים כשיש אור ירוק ברמזור...)
לגבי להוציא את הצמה של החיווט בתחתית המוח, אם אפשר לפרט יותר מה זה צמה ואיפה זה המוח אני אשמח (אני לא מומחה לפרטים טכניים באזור שמתחת למכסה המנוע...). אני מאוד מודה לכם על שאתם מנסים לעזור אבל בבקשה תשתדלו לפרט יותר אם זה כולל פרטים טכניים.
מקווה שנמצא את הבעיה בקרוב!
*** תתחיל לבדוק את החיישנים אחד אחד ... הייתי מתחיל מחיישן קראנק .
תוריד תוכנה שנקראת אוטודאטה ותוציא מערך בדיקה לחיישנים . ניתן לבדוק את רובם בשימוש עם מולטיטסטר ..
האם הרכב נכבה כמו שמכבים עם הסוויטץ או שהוא מקרטע ? מה לגבי נורת הזרקה ??
יש נצנוצים ??
אני מוכן להשאיל לך מחשב רכב (בתול ) לשבוע ניסיון עם לא תמצא פיתרון אחר ..
עמית
שלום עמית,
אני מודה לך על הנדיבות אבל לצערי שוב אני לא מבין מה לבדוק ואיך...
מה זה חיישן קראנק? איך בודקים?
מה זה מולטיטסטר? מה אני אמור לעשות עם אחד כזה?
אוטודאטה זה תכנה שנותנת מידע לגבי רכיבי רכב? אני מוריד את זה למחשב אישי או שזה צריך להיות מותקן על מחשב מיוחד לרכבים? איך זה עוזר לי לבעיה שיש לי?
לגבי השאלות שלך, אז הרכב פשוט נכבה כמו שמכבים עם הסוויטץ. לא מקרטע לפני ולא נדלקת נורת הזרקה. פשוט נכבה ללא שום אזהרה לפני. זה קורה בדרך כלל כאשר אני במצב עמידה. לגבי הניצנוצים, אין לי מושג מה הכוונה...
היום כשחזרתי הביתה חניתי ונשארתי ברכב עוד 5 דקות אבל לצערי הרכב לא נכבה כך שלא יכלתי לבדוק הנעה במצב רגוע. ניסיתי ללחוץ על הדוושות באופן רנדומאלי, להרים קלאץ כשהבלמים לחוצים (כמו זינוק בעלייה), לסוע קצת אחורה וקדימה אבל שום דבר לא גרם למנוע להכבות. אני ממש לא יודע מה הסיבה יכולה להיות.
מקווה שהחידה תפתר בקרוב.
החידה תיפתר שתיקח את הרכב למוסך מורשה על מנת שיאבחנו את הבעיה.
כמו שאני רואה את השרשור שמתנהל ממש לא נראה שתוכל לפתור את הבעיה בעצמך, או אפילו לבודד אותה.
כפי שאתה מעיד על עצמך אין לך ידיים וידע טכני, ולכן מיותר לפרט לך עכשיו כיצד לבדוק ניצוצות, שהרי אתה יכול לגרום ליותר נזק מאשר תועלת.
לפיכך אני ממליץ לך בחום, גש למוסך מורשה של פיאט לפני שיהיה מאוחר מידי.
הקטע הוא שזה התחיל מיד אחרי טיפול שעשיתי במוסך מורשה.
הייתי מאוד רוצה לדעת איך להתעסק יותר עם הרכב וחבל שחברי הפורום, שהם בעלי ידע רב בכל מה שקשור למכניקה ואיך הרכב עובד, יודעים להציע דרכי פתרון אבל לא להסביר כיצד עושים את זה מעשית.
חשבתי שאני יוכל ללמוד מהפורום הזה קצת יותר אבל כנראה שפה עוזרים רק בנפנופי ידיים, וחבל לפי דעתי כי זאת יכולה להיות דרך מצויינת לאנשים בעלי ידע מועט בפרטים טכניים של רכבים ללמוד קצת ולהתנסות מאנשים הגונים וללא אינטרס כספי.
אני אפנה למוסך כי כנראה פה לא אקבל הסברים.
תודה בכל מקרה על שניסיתם להסביר.
תראה סנופקין - אני מבין את התסכול שלך, אבל בעיה כזאת יכולה להיגרם מהמון סיבות. חסר לך ידע בסיסי ביותר בשביל שנוכל לכוון אותך בקלות למקור של הבעיה.
אם זה באמת מעניין אותך אז הכי טוב שתשיג את המדריך של היינס לאוטו שלך (זה בא באנגלית בלבד) ותקרא ותלמד ממנו.
תתחיל מדברים פשוטים (להחליף שמן למשל) ולאט לאט תתקדם. גם רופא לא מבצע ניתוח מוח בשנה הראשונה ללימודים שלו.
אני לא מתיימר לבצע ניתוח מוח אבל אני חושב שלבדוק ניצוץ זה משהו שאפשר להסביר בכמה מילים.
התסכול נובע מכך שאני חושב שמטרת הפורום פה קצת מטפספסת. אף אחד לא יודע הכל וכולנו רוצים ללמוד, בשביל זה קיים הפורום - כדי שאנשים יוכלו לעזור אחד לשני.
כשהיתה לי בעיה עם ההילוכים לא ביקשתי לדעת איך מחליפים גיר אבל דברים פשוטים אני חושב שאפשר, עם קצת סבלנות, להסביר. מה הטעם בפורום למישהו כמוני? אני יכול באותה מידה ללכת למוסך ושהם יגידו לי מה הבעיה ואיפה. אני רואה בפורום כהזדמנות ללמוד מאנשים אחרים שכן יש להם סבלנות וכן יש להם מוטיבציה להעביר את הידע שלהם הלאה.
אני מצטער אם אני מבלבל את השכל. לא נפגעתי או לקחתי קשה שום דבר. פשוט חשבתי שאני אמצע פה תשובות מסויימות וכנראה שפה זה לא המקום.
תודה בכל זאת על העזרה שכן נתתם!
כאן בדיוק הטעות שלך, בדיקת ניצוץ יכולה להסתכם בכמה מילים, אך מה הטעם בלכתוב אותם אם לא תבין אותן?
אני יכול לרשום לך ארבע מילים פשוטות בספרדית ולא תדע מה כתוב.
אז כן, זו בעיה שאין לך ידע בסיסי, אם רצונך ללמוד מהפורום, יכולת לבצע חיפוש והיית מוצא למעלה מעשרים שרשורים שהנושא שלהם הרכב נכבה ולא מניע, ובכל שרשור היית רואה שכתבנו ופירטנו כיצד לבדוק ניצוץ. עם זאת, לא רק שידע טכני בסיסי אין לך, אין לך גם את הכלים הנדרשים, ומעל להכל אתה יכול לגרום לנזק מאשר לתועלת.
אנחנו (חברי הפורום המבינים בידע הטכני) יודעים לנתח כל מקרה לגופו, ובמקרה שלך אני אישית חששתי לכתוב לך ביצוע פעולות מפורט, מחשש שגדול הנזק שיכול להיגרם לרכבך מחוסר הידע שלך מאשר התועלת.
אני חס ושלום לא רציתי לפגוע בך, אני מעריך אותך מאוד, ובטוחני שיש בנמצא המון נושאים שאתה יכול ללמד אותי, עם זאת עליך להבין, שלא ניתן להסביר לבן אדם איך למדוד מקבילית, אם הוא לא למד איך נראה משולש.
השרשור הזה מילא כבר שלושה דפים, שאותו אתה מסיים בדיוק כפי שהתחלת, אומנם אנחנו לא לוקחים אחריות על שום דבר, ואנחנו גם לא מתיימרים לתת לך דיאגנוזה שדרך המסך, כי בכל זאת אנחנו לא רואים את הרכב שלך. אבל עליך להבין, שכל אחד הוא אידיוידואל, אם היה לך ידע בסיסי ביותר, הייתי כותב לך סדרת בדיקות שתריץ ותחזור עם ממצאים, העיניין שהיות ואצלך זה נעדר, אני לא יכול לקחת את הסיכוי הקלוש ביותר, שתגרום לנזק, בהעדר ידע בסיסי וכלים נדרשים. כמו למשל הוצאת חוט ההצתה (מאחד הפלאגים על מנת לבדוק ניצוץ) שלא בצורה נכונה, ועל ידי כך הוא יקרע לך. סט חוטי הצתה חדש מקורי עולה בסך ה 500 ש"ח ומעלה. ולכן אני לא יכול לסייע לך, כי במקרה שלך ספציפית קיים סיכוי שהוא מעבר לסביר שתגרום לנזק (בשוגג ולא במזיד).
קיימים המון שרשורים, שאני מבין שפותח השרשור אינו בעל ידע בסיסי וחוש טכני, ועל כן, לא פעם אני נמנע מלפרט פעולות שיש לעשות, מחשש שיגרם לרכבו נזק או אפילו לעצמו.
הבעיה העיקרית בבדיקת ניצוץ לפי דעתי היא לא שיקרע בטעות החוט (יקרע, לא נורא כל כך, נזק כספי יחסית קטן). אבל - בדיקה לא נכונה(!) יכולה בקלות(!!!) לגרום לנזק למחשב הרכב, וכאן כבר הנזק (בעיקר הכספי כי החלפת המחשב עצמו היא פשוטה יחסית) - כבר גדול.
זו הסיבה היחידה לדעתי שלא כדאי להתעסק עם זה, אם אין את הידע הבסיסי.
כמו כן לא כדאי להתעסק עם חיישנים ללא ידע בסיסי ביותר בחשמל/אלקטרוניקה (וחלילה לא לזלזל, אבל אם אינך יודע מהו מולטיטסטר אז אין לך את הידע הנ"ל). שוב, הסיבה היא שיתכן שתגרום לנזק מבלי להתכוון, ובסופו של יום במקום להחליף רק אזעקה (אני עדין בדעה שזה קשור אליה) בעלות של 400-500 שקלים, תצטרך להחליף גם חוטי הצתה, חיישנים ולא עלינו מחשב הצתה...
ברגע שהסיכון, הן הכספי והן הנזקי הוא יחסית קטן, אני לא מאמין שתהיה פה בעיה למישהו להסביר לך מה לבדוק, לפרק, להרכיב וכו' (סתם לדוגמא - החלפת שמן מנוע אני מאמין שיסבירו לך בקלות ובפשטות).
קח את זה בהבנה. אם אתה מוכן ל"ניסוי וטעיה" ואין לך בעיה כספית שאם יגרם נזק, אז תחליף את החלק - ערוך חיפוש בפורום על בדיקת ניצוץ ועל כל נושא אחר, ואני מאמין שתמצא תשובות איך ולמה.
לי לדוגמא לא הייתה בעיה להתנסות על האונו לשעבר. במקרה הכי גרוע קופץ לפירוקיה וקונה חלק ב100-200 שקלים. אבל עכשיו בספייס, לא מכיר - לא נוגע. עברתי על למעלה מ15-20 הודעות בפורום עד שהעזתי (וגם זה בחשש) לפרק את בית המצערת ולנקות אותו (שזה יחסית דבר פשוט).
לעומת זאת, שהייתה לי תקלה בכרית האוויר (הנורה של הכרית נדלקה), לא העזתי בכלל לנסות לבדוק מה הבעיה (שהייתה יכולה להיות החל מחוט קרוע פשוט), ופניתי למוסך מורשה מכיוון שאין לי שמץ של מושג איך להתעסק עם המערכת הנ"ל, זו מערכת שלא הכרתי מעולם ואין לי את ההבנה הבסיסית בה. עדיף לשלם לבעל מקצוע עוד 100-200 שקלים, ולצאת בראש שקט לפעמים.
הנושא של השרשור הזה כבר הופך למשהו אחר, לכן אני לא רוצה לחפור יותר מידי, אבל גם אתה סער וגם גדול המכונאים בעולם היה צריך להתחיל ממשהו. אני אישית מאוד נהנה ללמוד דברים חדשים בכל נושא כמעט. חומר לקרוא אני יכול להשיג בכמויות ולקרוא על רכיבי המנוע אני יכול כמה שאני רק רוצה אבל בשום ספר לא יהיה כתוב איפה נמצע הבורג שצריך לשחרר בשביל לפרק רכיב כזה או אחר. לא הכל אפשר ללמוד מספרים. אני בטוח שיש גם מכונאים מעולים שלא קראו פסיק אחד בנושא.
אני יודע שאני גם יכול לגרום נזק במידה ואני עושה משהו לא נכון, ומעבר לעלות כספית מדובר פה גם בבטיחות ובחיי אדם, אבל אני בן אדם מבוגר ומספיק אחראי בכדי להבין מה צריך לעשות ולהחליט אם אני מספיק מוכשר בכדי לעשות אותו לבד או לתת לבעל מקצוע לטפל בבעיה. אני לא טיפש ולא ילד. אם זה משנה למישהו אני מסיים עוד חודשיים תואר מהנדס בטכניון. בכל זאת הייתי שמח לקבל פרוט קצת יותר מעמיק מ"להוציא את הצמה של החיווט בתחתית המוח" ואם לא פרוט אז הפניה למקום שממנו אני יכול ללמוד על "מוח", כי כשאני מריץ חיפוש על "מוח" בגוגל אני לא ממש מקבל משהו שקשור לרכב. אני מאוד אוהב ללמוד לבד אבל כשאין לי כיוון זה קצת מתסכל.
אני לא מתכוון לשנות את גישת חברי הפורום ואני בהחלט מאוד מאוד מעריך את העזרה שלכם. אם הייתי יודע קצת יותר הייתי גם מפיק תועלת מרובה מהנסיונות עזרה שלכם.
הצעה כמו של עמית למשל היא מאוד נדיבה אבל יש הרגשה שאתם רוצים לעזור אבל אין לכם חשק לפרט. וכנראה שהסיבה שאני מגיב וכותב כל כך הרבה (כי בדרך כלל הייתי אומר תודה וזהו) היא שאני מרגיש שאתם חושבים שאני טיפש וחסר חוש טכני (מה שבכלל לא נכון).
התשובה של ארילו היתה הכי עניינית לטעמי. נכון שחסר לי ידע בסיסי אבל אין צורך לזלזל. ההפניה שלו למדריך של היינס (דבר שלא ידעתי על קיומו) הוא דבר פשוט ומתבקש ואני אנסה להשיג מדריך כזה ומקווה שאת הידע הבסיסי אני אקבל ממדריך זה.
אז שוב תודה לכם. אני מדגיש שאני לא כועס כי אין לי על מה. אתם רק רציתם לעזור אבל באופן שלא היה רלוונטי אלי.
אם זה מעניין מישהו אני יעדכן כשימצא הפתרון לבעיה.
הסתכלתי קצת על בעיות קודמות בפורום וראיתי מקרה אחד שרפי לין כתב את ההערה הבאה:
"הערה - סיבה מרכזית לנתק פנימי במחשב ההצתה, דיג'פלקס, הנה חוסר זהירות בהחלפת מצבר כך שמפתח פרוק נעלי הכבל קיצר בין הקוטב החיובי של המצבר (+) לגוף מחשב ההצתה."
האם דיג'פלקס זה ה"מוח" שהזכרתם קודם? כי אכן הוחלף מצבר ממש לא מזמן וכנראה שהדיג'פלקס קשור להנעה\הצתה. האם הבעיה יכולה להיות במחשב ההצתה?
כמו כן, כתבתי על השערה שלי שהבעיה היא באימוביליזר אך לא קיבלתי תגובות על זה. לפי מה שהבנתי מהתגובות שלכם האזעקה מנתקת או את משאבת הדלק או את ההצתה. האם האימוביליזר גם יכול לגרום לניתוק הצתה או שזה ממש לא קשור?
תודה מראש!
אזעקה - לא כל אזעקה מבצעת ניתוקים, ואף כיום מרבים המתקינים שלא לבצע ניתוקים במערכות אזעקה היות וזו צרה (קיימות האופציות לניתוקים במע' האזעקה, אך לא משתמשים בהן היות ואם נגמרה הסוללה בשלט, הניתוק ישאר ולא יהיה ניתן להניע את הרכב, ולא יעזור כאן מתג ה ON/OFF הנמצא על המוח של האזעקה, היות ומתג זה שולט רק על הסירנה (הרמקול בלבד)).
הסיכוי שהאזעקה ברכבך מבצעת ניתוק הוא קלוש מאוד.
כמו כן לשאלתך המוח שהוזכר במהלך השרשור זהו מוח האזעקה (המקום בו יש את מתג ה ON/OFF) ולא המוח של מחשב הרכב. תמוה בעיני מדוע להתעסק איתו בכלל אם לא בודדתם את הבעיה.
אימובילייזר - ביצוע ניתוקים זהו יעודו של האימובילייזר, ועל כן, המתקינים היום עושים הפרדה בינו לבין האזעקה, משמע אם לקוח מעוניין בניתוקים ממליצים לו על אימובילייזר, ואם הוא מעוניין באזעקה אז ממליצים לו על אזעקה, ואם הוא מעוניין באזעקה וניתוקים, אז ממליצים לו על אזעקה בנפרד, ואימובילייזר בנפרד.
לגבי פירוט על ניתוקים, הניתוקים מתחלקים ל 2, ניתוק מערכת החשמל (לא תיהיה הצתה), ניתוק מערכת הדלק (לא יגיע דלק). ניתוקים אלו מושפעים מרמת האימובילייזר, דהיינו אימובילייזר זול יתן רק אופציה לניתוק אחד, אימובילייזר מתקדם יותר, יתן אופציה ליותר ניתוקים, ואף אופציה לעלוקה ללא חיווט המשדרת על תדר RF לאימובילייזר עצמו, עלוקה זו תשב בדרך כלל על משאבת הדלק, מתחת למושב הנוסעים האחורי.
האם האזעקה ו/או האימובילייזר שלך מבצעים ניתוקים?
על מנת לענות על שאלתך, יש לבדוק מה שכתבתי בפירוט הניתוקים , משמע יש לתת סטרטר, ותוך כדי מתן הסטרטר לבצע בדיקת ניצוץ וזאת על מנת לראות אם מגיע ניצוץ או לא.
בדיקת ניצוץ משמע, הוצאת חוט הצתה מאחד הפלאגים, להכניס לתוכו פלאג חיצוני ספייר, לתת סטרטר ולראות אם מתקבל ניצוץ באלקטרודה של הפלאג, ניתן גם לעשות זאת ללא פלאג נוסף, על ידי שניגע בחוט הצתה עם מברג ארוך, וניגע ביחד בגוף המנוע, במתן סטרטר נראה אם מתקבל ניצוץ.
במידה ומתקבל ניצוץ הריי שכעת אנו יודעים שמערכת החשמל אינה מנותקת. וכעת נבדוק את מערכת הדלק, על ידי כך שנוציא את צינור הדלק המגיע מפילטר הדלק ולבית המצערת, ניתן סטרטר ונראה אם תוך כדי מתן סטרטר יוצא שפריץ של דלק. ואז נדע אם מערכת הדלק מתפקדת או לא.
לגבי שאלתך בעיניין הדיג'יפלקס, רכבך הוא רכב פיאט פונטו, על כן ברכבך אין את מחשב הדיג'יפלקס, במקומו יש אצלך חיישן נמ"ע המחובר למחשב הרכב שזה משדר את האותות לסלילי הצתה, אשר הם מספקים את הניצוצות לארבעת הפלאגים.
הרבה פעמים לא מעריכים נכון את מקצועות הרכב. הנסיון הוא לא תחליף לספרות טכנית וציוד בדיקה טוב.
לגבי ספרות טכנית - אני בעד הספרים של היינס. הם ספציפיים עבור כל דגם ומפורטים מאוד. (ומה שאין בהם יש לרפי לין בראש).
אגב, אם אתה מאזור המרכז אתה מוזמן לקפוץ אלי (להרצליה) ולהשאיל את הספר.
ציינת בהודעה הראשונה שלך שאחרי שהאוטו כבה אם אתה לא משחק עם האזעקה הוא לא מניע שוב. האזעקה מבצעת מספר ניתוקים במנוע כשהנפוצים שבהם זה הצתה ודלק.
כאשר האוטו מת לך בפעם הבאה תסובב את המפתח לעד הסוף, ואז תסובב אותו שוב למצב של לוח שעונים פעיל.
יש שם כמה נורות שהחיווי שלהן חשוב:
1. הנורה הכתומה של המפתח שכתוב מתחתיה CODE. היא צריכה להכבות אחרי כמה שניות.
2. נורה שניה זאת הנורה של מערכת ההזרקה (צד ימין, נראית כמו צינור משפריץ). גם היא צריכה להיכבות.
3. לא נורה, אבל צריך להיות צליל חד וברור של משאבת הדלק פועלת למשך כמה שניות. אם אין את הרעש היא לא מקבלת פיקוד.
אם בשלב הזה הכל כשורה, אתה יכול לנתק את צינור הזנת הדלק ולוודא (בעזרתו האדיבה של אדם נוסף) שבזמן נסיון ההנעה משאבת הדלק מזרימה דלק.
אם היא מזרימה דלק, כנראה שהבעיה היא בהצתה.
בשביל לבדוק הצתה כמו שצריך (ולא כמו שעושים במוסכים חאפרים) אתה צריך עוד פלאג. שלוף חוט הצתה מאחד הפלאגים, חבר אותו לפלאג הנוסף, ודאג שהתבריג שלו יהיה מוארק לגוף הרכב. אתה צריך לראות אם יש שם ניצוץ או אין.
אם יש ניצוץ, ונכנס דלק למצערת (לא יודע אם יש לך מנוע עם הזרקה רב נקודתית או חד נקודתית) תנסה לחבר בחזרה את חוט ההצתה לפלאג שלו, תוריד פילטר אוויר, וכשהרכב מנסה להניע תרסס לתוך בית המצערת ספריי קרבורטורים. אם הבעיה בהזרקה אתה תשמע מעין פיצוצים מהמנוע. (כאילו הרכב מנסה להניע).
ונניח שאין ניצוץ או זרימה של דלק, אז בגלל שסיפרת על העניין של משחק עם האזעקה תנסה לנתק אותה. איפה החביאו אותה? המתקינים אוהבים לשים את המח שלה (המחשב שמנהל אותה) מתחת לדשבורד באזור של ההגה. היא מחוברת בד"כ באזיקונים. איך היא נראית אין לי מושג אבל כנראה מלבן שחור. יהיה מחובר אליה מולטי-פלאג שניתן במשיכה לנתק אותו. תנסה את זה ואז להניע שוב.
אם זה גם לא זה, אז יכול להיות שזה חיישן סל"ד שיושב על הפולי מנוע (אם תסתכל דרך גלגל ימני קדמי תראה אותו) לפעמים לכלוך מתכתי יכול לגרום לו בשגיאות בקריאה של מיקום המנוע.
אבל בגלל שאמרת שזה קרה בסמוך להחלפת מצבר אני לא הייתי מהמר עליו. מדובר בחיישן אמין למדי.
אחרי שתבצע את כל (או חלק) מזה, תחזור אלינו עם ממצאים. (והיינס, כבר אמרתי?).
שמתי לב מאוחר מדי שסער כבר ענה כמוני. נו טוב :)
אגב הפונטו דור ראשון הוא רכב נהדר ללמוד עליו את מערכות הרכב המודרניות. הוא פשוט, נוח לעבודה ובמקרה של נזקים אפשר למצוא אחד אחר במחיר זול.
רציתי להוסיף גם שאל תתיאש. אני בטוח שגם בלימודי התואר שלך לא התחלת ישר מפרוייקט הגמר. ככה גם במכונאות רכב - עושים כל פעם עוד צעד.
ועוד הערה אחרונה, אני צריך לעשות טיפול לפונטו שלי בזמן הקרוב. אתה מוזמן להצטרף ולשאול שאלות.
תודה סער, אך את הבדיקה הזו אני צריך לעשות רק כשהרכב נכבה, שכן בכל זמן אחר סביר שיש ניצוץ ואין בעיה כי הרכב מניע בצורה רגילה ובאופן חלק. בגלל שאני לא יכול לתכנן מתי הרכב יכבה יהיה לי מאוד קשה לבדוק את זה או להראות את הבעיה במוסך.
בקשר לאזעקה, לפי מה שאני מבין קל מאוד לבדוק את העניין. אני אפעיל את האזעקה, יעביר אותה למצב OFF במוח האזעקה ואנסה להניע. אם מניע אז כנראה שאין ניתוק מהאזעקה. אם לא, כנראה שפה הבעיה. אני אנסה היום בדרך הביתה לבדוק את זה.
לגבי האימוביליזר, לפי מה שאני מבין גם כאן יש פוטנציאל לבעיה, לכן אשאיר את האופציה הזו גם פתוחה.
תודה על ההסבר הקצת יותר מפורט. זה בהחלט עשה את ההבדל. אני אתיעץ עם חברים שיודעים קצת יותר ממני ואנסה לבדוק ניצוץ כשהרכב בסדר כדי שכשהוא יכבה אדע איך לבדוק ניצוץ גם במקרה זה.
ארילו, אם המוח של האזעקה זה איפה שמכניסים את המפתח על מנת לבטל אותה או להדליק אותה אז זה נמצא אצלי ממש על המגש של המצבר. כשהחלפתי מצבר לפני כ-3 שבועות הבחור שהתקין לי את המצבר הזיז קצת את המוח (אם זה באמת המוח) של האזעקה כי הוא לא ישב כל כך טוב קודם ביחד עם המצבר, כך שיכול להיות שהוא פגע בחייוט של החוטים שם. אני אבדוק את זה.
אני יעדכן במידה ויש משהו חדש. שוב תודה
נ.ב.
ארילו, ההצאה שלך מאוד מפתה! איפה ומתי זה יקרה?
אתה יכול להשאיר לי הודעה למייל snufkinvic@gmail.com אם אתה לא רוצה שכל הפורום יגיע ;-)
טוב, עשיתי את הבדיקה הבאה:
פתחתי את הרכב בעזרת האזעקה, פתחתי מכסה מנוע, נעלתי את הרכב עם האזעקה, סגרתי את האזעקה בעזרת סיבוב המפתח במוח האזעקה, נכנסתי לרכב בעזרת מפתח (ללא כפתור בשלט כמובן, שגם כה לא היה עובד כי האזעקה מבוטלת) והנעתי.
הרכב הניע כרגיל לחלוטין.
האם אפשר להסיק מכך שהאזעקה שמותקנת לי ברכב היא לצורך רעש בלבד ולא מנתקת שום דבר?
אם כן אז אפשר לבטל את כל ההשערות לכך שמשהו באזעקה קשור לבעית המנוע שנכבה.
אמשיך לעדכן כשיהיה משהו חדש.
איפה זה יקרה? בחניה של הבית שלי (הרצליה)
מתי? באחד מימי השבת של חודש יוני ככל הנראה. כל מי שרוצה מוזמן מבחינתי. קפה ועוגיות עלי :)
לגבי האזעקה - הניתוק שלה באמצעות המפתח לא אמור לשחזר את הבעיה.
האימובילייזר שלך הוא לא המקורי?
ארילו, אשמח אם תעדכן מתי הטיפול יתבצע.
עד כמה שידוע לי האימוביליזר הוא המקורי. הוא מובנה בתוך המפתח של הרכב.
לגבי מנורת ה-CODE, הרבה פעמים היא לא נכבית ואני נוסע עם המנורה דלוקה. זה לא משהו חדש, זה קיים כבר שנים.
מה שכן קרה היום בפעם הראשונה, 10 מטר לפני שהגעתי הביתה נדלקה לי נורת הזרקת הדלק. היא נדלקה ולאחר כ 2-3 שניות כבתה. הרכב לא נכבה כשזה קרה, אבל יכול להיות שאנחנו מתקדמים לפתרון החידה. אולי יש בעיה בהזרקת הדלק?
סנופקין היקר, תקשיב לעצה ידידותית. כבר מזמן עברנו את השלב של עשה זאת בעצמך.
עליך להגיע עם רכבך למוסך מורשה פיאט, ולומר להם שיחברו את האקזימינר לרכבך ויראו מה התקלות של הרכב.
מנורת הזרקה נדלקת לך, אתה נוסע כבר המון זמן עם מנורת CODE מהבהבת דבר שהוא ממש ממש לא תקין, אתה חייב לגשת למוסך מורשה על מנת שיאבחנו את התקלות שלא מן הנמנע קשורות אחת בשניה.
בפונטו ספייס יש קשר בין המחשב ECU להצתה וסלילים ולאימובילייזר
כשהמחשב גסס אצלי היו לי בעיות שהאוטו לא הניע, הניע וגמגם ובסוף עבד על שני שסתומים
יכול להיות שגם אצלך יש קשר למחשב הזה
שלום לכולם.
אני רוצה לקחת את הפיאט למוסך מורשה. עד עכשיו טיפלתי במוסך אגוז בעמק חפר, אבל בעקרון אני גר בחיפה וזה יוצא קצת רחוק וקצת קשה למצוא את הזמן לסוע לעמק חפר כל פעם שיש בעיה. אז רציתי לשאול אם למישהו יש המלצות על מוסך אגוז או על מוסך קרוב יותר לחיפה. אם המוסך בעמק חפר מומלץ אני מעדיף להישאר איתו אבל אם אתם אומרים שיש מוסך טוב גם באזור חיפה אני אשמח לשמוע.
כמו כן לפני כשבועיים או שלושה שבועות עשיתי טיפול גדול בעמק חפר ויכול להיות שהם עשו משהו לא טוב כי הבעיה שאני מדבר עליה לא היתה לפני הטיפול, לכן אולי עדיף את הבדיקה הנוכחית לעשות בכל זאת שם.
לגבי נורת ההזרקה שנדלקה וכבתה מיד, קראתי בספר הרכב שאם זה קורה ניתן להתעלם מזה ומומלץ לא לסוע ברכב כשהנורה דולקת באופן רציף. אני יודע שיש לי בעיה ברכב ואני רוצה לטפל אבל השאלה היא האם זה יכול לחכות כשבוע או שזה משהו שנראה דחוף ויכול לגרום יותר נזק.
אני רוצה לציין שאתמול (שישי) הייתי צריך לסוע בבוקר מחיפה לאזור טיבעון (כחצי שעה נסיעה לכל כיוון) והרכב נסע חלק. בערב נסעתי עם הרכב מחיפה לתל אביב וחזרה לחדרה ובכל הנסיעה נזאת הרכב נסע חלק ולא נכבה. נורת ההזרקה נדלקה באזור תל אביב פעם אחת למשך כ-2 שניות וישר כבתה. מחדרה בחזרה לחיפה לא היה שום דבר חריג במהלך הנסיעה.
יש לי בעיה להגיע מחר למוסך אגוז בעמק חפר כי אני חייב להיות בחיפה כל היום, לכן שאלתי על המלצות למוסכים. אני יודע שיש מוסך בחיפה שמאוד לא מומלץ ולכן נשארתי עד עכשיו בעמק חפר.
שבת שלום לכולם!
נ.ב.
נורת ה-CODE לא מהבהבת. או שהיא דלוקה מרגע הפעלת הסוויץ עד סוף הנסיעה או שהיא כבויה לאורך כל הנסיעה. בכל אופן זה באמת משהו שיש ברכב כבר לפחות שנתיים ובינתיים הייתי הרבה פעמים במוסך מורשה (אני מטפל תמיד שם בעמק חפר) ואף פעם לא אמרו לי שום דבר לגבי זה.
יש המלצות לגבי מוסכים באזור חיפה?
לפי מה שראיתי מחיפוש בפורום יש באזור חיפה 2 מוסכים מורשים. אחד "פ.י.א צפון" שממש אינו מומלץ והשני - מוסך "הכוכב" - שלא ממש הצלחתי להבין אם הם בסדר שם או לא. כמו כן רציתי בכל זאת לדעת אם למישהו היה או יש נסיון עם המוסך המורשה "אגוז" בעמק חפר, שם אני מטפל עד עכשיו. אני מעדיף להישאר שם אם אתם אומרים שהם מטפלים טוב, פשוט אין לי נסיון במוסך אחר והרכב מתחיל לדרוש יותר טיפולים עם הזמן (לצערי אבל זה טבעי) ולכן גם עניין המרחק מתחיל לשחק פה תפקיד.
תודה מראש!
שלום לכולם
לאחר שבוע שלא היו בעיות כבר הייתי בספק מאוד אם ללכת למוסך, אבל אתמול, לאחר שברצלונה לקחו את הגביע, חזרתי כולי מאושר ושמח לבב כאשר נכבה לי הרכב פתאום. היום בבוקר כבר הייתי במוסך (עמק חפר). חיברו את המחשב והמחשב הראה על חיישן סל"ד (קראנק) פגום.
הזמינו לי חלק לא מקורי (בהמלצת המוסך) תוצרת אנגליה והחליפו תוך 10 דקות בערך. החיישן דומה מאוד לצינור לפי מה שראיתי.
התגובות הראשונות שלכם היו בהחלט על חיישן קראנק תקול (או מלוכלך) ולכן אני מאוד מצטער שלא ידעתי מה זה, איפה זה ואיך לנקות את זה...
הנזק: 290 שח ללא מעמ עבור החלק, סך הכל כולל מעמ ועבודה 380 שח. האם זה הגיוני?
רציתי גם לשאול אם יכול להיות שבטיפול שעשיתי לפני 3-4 שבועות עשו נזק לחיישן כי התופעה הופיעה מייד לאחר ביצוע הטיפול. שאלתי את זה גם במוסך אבל כמובן שהם אמרו שלא יכול להיות.
כמו כן אני מאוד אשמח אם מישהו יתייחס ל - 2 ההודעות הקודמות שפרסמתי לגבי מוסכים.
שבת שלום!
אני שמח שהסאגה נגמרה :)
המחיר ששילמת הגיוני לחלוטין.
לגבי מוסכים בצפון (או בעמק חפר) אני לא מכיר אותם בכלל.
לא יודע אם בטיפול פגעו איכשהו בחיישן קראנק, אבל לא אמורים לגעת בכלל באזור הזה (אלא אם החליפו רצועות או טיימינג).
יש המלצות לגבי מוסכים באזור חיפה?
לפי מה שראיתי מחיפוש בפורום יש באזור חיפה 2 מוסכים מורשים. אחד "פ.י.א צפון" שממש אינו מומלץ והשני - מוסך "הכוכב" - שלא ממש הצלחתי להבין אם הם בסדר שם או לא.
אין שום המלצות למוסכים מורשים בחיפה. לא להתקרב!
הסיפורים ממשיכים גם לאתר מועדון אלפא.
את אותו אחד שגורש "בבושת פנים" אני ראיתי בעצמי ב- LIVE. הוא לא ראה אותי- אני ראיתי אותו (אלא אם הם מגרשים עוד הרבה לקוחות בבושת פנים+ צעקות וכמעט דחיפות).
http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=4191&postdays=0&postorder=asc&highlight=%E4%EB%E5%EB%E1&start=0
תישאר במוסך בעמק חפר. אני הסתדרתי בכל אופן...
לפי כל הסיפורים על המוסכים בחיפה הייתי אומר שנראה לי שמי שיהוד רחוק לו :) אזי המוסך בעכו הוא האופציה הנורמלית ביותר, ביינתים בכל אופן.
גם על המוסך בעכו שמעתי סיפורים.
היה מישהו (חבר פורום) שרכש פיאט אונו 94 אדומה.
הוא שמע רעשים מהמנוע, נסע למורשה בעכו, שם אמרו לו שצריך להחליף אלטרנטור ושממנו הרעשים ועוד כתבו לו את זה בקבלה (הוא ביצע טיפול) שחור על גבי לבן! אני ראיתי את הקבלה המדוברת.
מה מתברר? שהרעש הזה הוא בסה"כ מהרצועה, אז הוא הלך לחשמלאי רגיל וסידרו לו את זה.
אני ראיתי, נפגשתי ודיברתי עם הבחור בתחילת החודש (היה מפגש בעפולה למי שזוכר) ואולי אפשר למצוא את הנושא המדובר בחיפוש.
מה מרגיז במוסך הזה? הם ללא רשות פירקו לו את הלוחיות רישוי ברכב (גם הקדמית וגם האחורית) והלבישו לו מסגרת ללוחית עם הפרסומת שלהם! כבר לא מסתפקים במדבקות למסגרת, עכשיו מפרקים את הכל! אני ראיתי את זה במפגש יש שאלתי אותו "מה זה צריך להיות"?
שים לב (אני צילמתי):
http://img17.imageshack.us/img17/3668/41492894.jpg (http://img17.imageshack.us/my.php?image=41492894.jpg)
קודם כל תודה על ההזהרות מאזור חיפה!
נותרה השאלה אם למישהו יש נסיון כלשהו עם המוסך בעמק חפר. אם אף אחד לא ענה עד עכשיו אז כנראה שאין הרבה נסיון לחברי הפורום עם המוסך הזה. בכל מקרה אם אתם אומרים שהמחיר הגיוני ולפי הרושם שהיה לי הם די בסדר כנראה.
בזמן הבדיקה אחראי המוסך (פבל) הראה לי במחשב איך הוא מזהה שהתקלה בחיישן קראנק וכאשר החליפו לי את החיישן הוא בא והראה לי אותו. כמו כן המוסך נקי ומסודר ומשדר מקצועיות. כנראה שאשאר בינתיים במוסך הזה.
ארילו, אם ההצעה שלך עדיין בתוקף אני אשמח לדעת כשיהיה לך תאריך ספציפי לטיפול.
שוב תודה לכולם!
תקשיב טוב.
ברכב שלי שנת 95 ישנה אותה בעיה אתה יכול לחסוך לעצמך הרבה כאב ראש במס'
בדיקות פשוטות שלא מצריכות ידע רב
א. כנס לרכב סגור את הדלתות תנעל אותו עם האזעקה שב ללא תזוזה כ 2 דקות ואז תנסה להניע
את הרכב, כמובן שהאזעקה תופעל אל תתיחס ובדוק אם הרכב מניע במידה וכן אתה יכול לדעת
בוודאות שמע' האזעקה לא משפיעה על תופעת כיבוי הרכב במידה והרכב לא מניע ונותן סטרטר ומש'
הדלק אתה לא שומע אותה אז כמובן שהאזעקה נועלת את הדלק. במידה ואין סטרטר אז האזעקה נועלת את הסטרטר
עכשיו אם לא מניע סטרטר אז לאזעקה אין השפעה על כיבוי המנוע, אם מש' הדלק לא מופעלת
לא תוכל להניע למרות שיש סטרטר ואז כדאי לך לשקול נטרול של מע' האזעקה (לא ע"י מפתח) ע"י
ניתוק קבוע שלה מהמצבר רק אצל מתקין מורשה
ב.ישנו ממסר שיושב על קיר האשבצד ימין שאחראי בין היתר גם על מש' הדלק וישנה תופעה מוכרת
שממסר זה למרות שכאשר אתה מניע את הרכב אתה שומע אותו מתקתק קורה שהוא עלול לנתק את המש'דלק תוך כדי נסיעה (זן תקלה שקורית לממסרים שעובדים זמן רב) קשה מאוד לאתר את התקלה
כי אם תבדוק את הממסר חשמלית לא תמצא תקלה
וכעת לעניין היותר מעניין ממסר כזה עולה 450 ש"ח בחברה אני אקנה אותו בתחילת החודש (הכיס ריק)
ג. האם בדקת צינורות וואקום למצב שאינן יבשות או סדוקות? זה גם יכול להשפיע.
ד. לגבי מוסך אגוז אני ממליץ עליו הוא אמין וגם פבל נותן שירות מקצועי הרכב שלי קניתי מלקוח שלהם שקיבל שירות שם מעל ל- 6 שנים כך הכרתי אותם למרות שאת הטיפולים אני עושה לבד קיבלו אותי בסבר פנים יפות ופבל ענה לכל השאלות שלי בסבלנות
ה. לגבי האמבולייזר התפקיד היחיד שלו הוא להניע רק עם מפתח יעודי ולאחר הנעת המנוע אין לו שום
השפעה על ניהול הרכב
מקווה שעניתי על הכל אני חופר בעניין מס' חודשים ורק כשאהיה בטוח שזה מעבר ליכולתי אתן למוסך
לגעת ברכב
עודד
עם כבר השרשור נפתח יש לי בעיה כמעט זהה, אצלי כשאני לוחץ קלצ' לפני עצירה אז הטורים לפעמים נופלים והמנוע נכבה, אני מניעה וממשיך לנסוע(אין בעיה של הנעה). כשהמזגן פעול זה לא קורה הוא כאילו מייצב אותו... אז השאלה מה לעשות ? את אותו הדבר שאמרתם לסנופקין בהתחלה ? :cool:
lord1, תודה על ההמלצה על מוסך אגוז. מהתלונות שיש ממוסכים פה באזור חיפה ומההמלצה שלך אני כנראה אמשיך לטפל ברכב במוסך אגוז.
תודה גם על כל הבדיקות שאמרת לי לעשות, אני יעשה אותם כדי לדעת מה בדיוק האזעקה שלי מנתקת, אבל כפי שאמרתי קודם הלכתי למוסך ושם החליפו לי חיישן קראנק ומאז אין בעיות, לכן כנראה שזאת אכן היתה הבעיה. אולי לך יש בעיה דומה בחיישן ולכן הייתי ממליץ לך, אם אתה יודע איך, לנקות את החיישן כמו שהמליצו לי לעשות ואם אתה לא יודע איך אז ללכת למוסך, להתחבר למחשב רכב ולוודא שיש לך בעיה בחיישן.
מקווה שתפתור את הבעיה בקרוב!
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.