התחבר

View Full Version : מה לבדוק בביקורת שנתית במוסך

13-06-06, 16:41
שלום,

מה מומלץ לבדוק/לרענן בפיאט פונטו ספייס (ידני 1.2L 8v) בביקור שנתי במוסך?

לצורך ההבהרה אני משתדל לבקר במוסך בתדירות של לפחות פעם בשנה סתם כדי לבדוק מה העניינים, גם אם לא עברו הרבה קילומטרים (היה כבר מוסכניק שהסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח שבאתי לו בלי סיבה...)

השאלה היא על מה מומלץ לשים דגש (פעם הייתי משאיר את זה לשיקול דעתו של המוסך בלבד, כי לא היה לי את מי לשאול :-)).

תודה,

ניר

13-06-06, 17:15
פעם בשנה? 8O , אצלי זה ההפך הגמור. אם אני לא מגיע לביקור במוסך פעם בחודשיים, המכונאי שלי מתקשר אליי. הוא פשוט יודע שאני דוגל ברפואה מונעת ולא ברפואת חירום.

בכל מקרה - תבדוק רפידות, שמנים וכוו, רצועות , מערכות היגוי. טיימינג אם צריך..
לא חסר מה לבדוק..

13-06-06, 18:35
ניר, נהנה לך מהסימלון החדש, אה? :D

ולניר P, תבדוק אם יש צורך לרענן את נוזלי הקירור והבלימה - כי בדר"כ שוכחים מזה.

13-06-06, 19:12
:roll: פעם בחודשיים?
אופס...

ואני חשבתי שלבקר במוסך תוך פחות משנה ופחות מ-5000 ק"מ זה מוגזם.

ברור לי שאפשר לבדוק המון, השאלה מה הגיוני להגיד. אם אני אצטט למוסכניק רשימה באורך הגלות בלי באמת להבין על מה אני מדבר (והרקע שלי במכונאות שואף לאפס), נראה לי שאני מזמין לעצמי "השחלה" רצינית במיוחד... :-)

דרך אגב, הביקור האחרון לפני קצת פחות משנה היה טיפול 40000, אם זה משנה משהו (יש סט דברים שהם בודקים שם עפ"י הוראות יצרן).

תודה,

ניר

13-06-06, 20:53
סתם הערה,

ביקור של פעם בשנה לדעתי הוא חובה, בעיקר כי יש ברכב מערכות בטיחותיות שחיינו תלויים בהן!

(בנוסף, שמן, נוזל בלמים, שמן גיר, נוזל קירור מאבדים מתכונותיהם אחרי זמן מסויים ולמען עתיד טוב יותר מומלץ להחליפם בכל זאת).

13-06-06, 21:47
טוב לדעת (ברצינות - לא בציניות - אני מוכן ללמוד תמיד).

שאלה טיפשית - פעם שבאתי למוסך לביקורת ה-"שנתית" שלי הוא לא ממש ידע מה אני רוצה, ועשה טובה שבדק משהו. ובטח שהוא לא בדק חצי ממה שנרשם פה קודם...
למי שלא מבין גדול, איך אפשר לדאוג לטיפול מסור וטוב?
ממש לבוא עם רשימה של מה לבדוק?

יש מוסכניקים שיציעו על דעת עצמם את הדברים שפורטו למעלה ושאפשר לסמוך "בעיניים עצומות"? או שתמיד צריך להקפיד עצמאית על כל הדברים?

ניר

14-06-06, 19:49
טוב, קפצתי למוסך, יצא ככה ככה (http://www.fiatclub.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=12&start=22)

מה שכן, מסתבר שאני יותר מפוזר ממה שחשבתי - מסתבר שהייתי בטיפולצ'יק לפני פחות מחצי שנה וכ-4000 ק"מ בלבד. כמה טוב שאני בטעות מבקר יותר ממה שאני זוכר במוסך, ולא הפוך :-)

תודה בכל מקרה על כל התגובות, יש לי עכשיו רשימה מוגדרת לדברים שצריך לבדוק מידי פעם.

ניר