PDA

View Full Version : חוויות מטיפול במוסך.

matanmelman
08-05-09, 12:49
היום בשמחה גדולה כמו ילד שהולך לגן משחקים לקחתי את הפונטו לטיפול 90,000.
החלטתי לא לחסוך בטיפול והלכתי למוסך מורשה,כבר ב7:30 הגעתי למוסך וקיבלו אותי מיד
והסברתי למוסכניק שאני רוצה להחליף נוזל קירור, משום מה הוא אמר לי שלא כדאי לרוקן את הרדיאטור לגמרה בגלל שיש כבר אבנית ולא כדאי להחליף הכל ולהכניס עם הזמן אבנית חדשה,לא קיבלתי את ההמלצה כי חשבתי לעצמי שאם כבר מחליפים אז עד הסוף.
הפראפלו עלה 125 שקל ל3 פחיות.
אז המוסכניק מילא 3 פחיות פראפלו כחול 50-50.
חשבתי שסיימתי עם ההוצאות שלא כוללות בטיפול הרגיל וטעיתי,התברר שהתושבת התחתונה קרועה וצריך להחליף אותה בעלות של 344 שקל,טוב אם צריך צריך.
בהמשך נבדקו גומיות ההגה ונמצאו קרועות שגם אותם היה צריך להחליף בעלות 137 לזוג, אז גם את זה החלפתי.

העבודה מפורטת בצורה כזו:
החלפת תושבת-80
החלפת נוזל קירור-35
טיפול 230-90,000
כיוון הגה+כיוון גלגלים-60
פתיחת תפוחי הגה כדי להחליף גומיות-88
החלפת גומיות-35

חלקים:
מסנן שמן-44
קרב מסנן שמן(אני לא יודע מזה)-42
שמן מנוע-112
פרפלו-125
תושבת תחתונה-344
גומיה להגה-137

סה"כ כולל מע"מ 1460 אחרי הנחה 5%

כמובן שקיבלתי חום כשראיתי את הסכום,חשבתי גג שבגג 1000.

מה אתם אומרים המחיר יקר לטיפול כזה?

המוסכניק גם בדק את הרכב לטסט ב4 גזים וניקוי סעפת.

כשמילאו את השמן ראיתי שנשאר המון שמן בג'ריקן אז החלטתי לבקש אותו' אז המוסכניק עשה לי פרצוף שלא נותנים כי אני מחוייב על 2.8 ליטר והמיכל של 4 ליטר,אז אמרתי לו שבשביל סכום כזה אתה עוד מתקמצן לי על ליטר שמן, וכמובן שקיבלתי אותו למקרה הצורך(שלא נצטרך טפו טפו טפו).

a_eliran
08-05-09, 12:58
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] מנסיוני במוסכים, תמיד הגעתי בתחושה של 500 שקל ויצאתי עם חור של פי 3 הוצאה במקרה הטוב.
המורשים האלה חונקים את השקל כאילו אין מחר
ולרוב על סתם!

GreaseDonkey
08-05-09, 13:22
שעלות תיקון ממוצעת במוסך היא כ 1200 ש"ח אני לא מבין למה אנשים מצפים למחירי מוסך מדרכה שהם באים למוסך מורשה (יבואן או משרד התחבורה) לתחזוקה או תיקון תקלה.

צביקוש23
08-05-09, 14:28
לא ציינת באיזה מוסך מדובר וחבל, הייתי שמח לשמוע איזה מוסך

בכל אופן לענין המחיר המחיר מאד מאד הגיוני למוסך מורשה (ואני אומר את זה מניסיון )
המחיר הגיוני ואף סביר

shachar
08-05-09, 15:04
גם מסנן שמן
וגם קרב מסנן שמן ?!?!

נשמע שזה אותו דבר כי בדף טיפולים בהחלפת מסנו רשום : החלםת קרב סינון ומתכוונים למסנן

חוץ מזה נשמע סביר בהחלט

באיזה מוסך טיפלת ? בעכו ? בפיא צפון ? בכוכב ?

רפי לין
08-05-09, 15:51
המחירים הוגנים מאוד.
המוסך פעל כשורה בזה שבדק את כל המכונית, גילה תקלות נוספות, קיבל אישור לתקנן וביצע זאת.
הזנחה של בעיות כאלו עלולה לגרום אח"כ לנזקים יקרים יותר.
מי שענה שתמיד החשבונות תופחים מעל מה שהוא תכנן אז כמובן שאפשר גם לא לאשר את תיקון יתר התקלות שנתגלו וכך ההוצאה הכספית לא תגדל.
טיפול תקופתי וכל תקון אחר ברכב אצל ,מוסך מקצועי (מורשה יבואן או לא), צריך להיות מלווה לפחות בבדיקת הסתכלות על עוד רכיבים ברכב, כצנורות בלמים (בטיחות) כבל בלם יד (בטיחות), צמיגים
(בטיחות), גומיות ציריות (בטיחות), צנורות מיים, נזילות, רצועות, רעשים שונים וכו'.
בברכה - רפי לין :)

shachar
08-05-09, 16:24
רפי מה ההבדל בין מסנן שמן לקרב מסנן שמן ? למה זה מופיע פעמיים ?

ido
08-05-09, 18:13
אני חושב שהתכוונו לקרב מסנן אוויר ולא שמן. אם החליפו פילטר אוויר אז כנראה שלזה הם התכוונו.

stio
08-05-09, 18:15
מחיר השמן גבוה מידי לטעמי. האם אני צודק?
ג'ריקן שמן 5 ליטר איכותי (אבל זה היה 20-50) עלה לי בזמנו 60 ש"ח.

בכל אופן באיזה מוסך בוצעה העבודה?

raanan_t
08-05-09, 18:40
גיא, מחיר שמן לספייס, 10W40, נע סביב ה-100 ש"ח לחמישה ליטר לשמנם סבירים (LM וכדומה). 60 ש"ח זה מאוד זול ביחס למה שקורה בשוק, אולי באמת צמיגות השמן היא הגורם למחיר.

המחירים בסה"כ בסדר גמור ואין איתם שום בעיה.
כפי שאמרו, מוסך מורשה, בעת הטיפול, מסתכל על עוד מערכות ובוחן אותן ומגלה תקלות נוספות. זה אחד הדברים שאני באמת אוהב במוסך בו אני מטפל ואני חושב שזה חשוב לגבי שמירה על הרכב ועל נהגו לטווח הרחוק.

stio
08-05-09, 19:14
כשמילאו את השמן ראיתי שנשאר המון שמן בג'ריקן אז החלטתי לבקש אותו' אז המוסכניק עשה לי פרצוף שלא נותנים כי אני מחוייב על 2.8 ליטר והמיכל של 4 ליטר,אז אמרתי לו שבשביל סכום כזה אתה עוד מתקמצן לי על ליטר שמן, וכמובן שקיבלתי אותו למקרה הצורך(שלא נצטרך טפו טפו טפו).

גיא, מחיר שמן לספייס, 10W40, נע סביב ה-100 ש"ח לחמישה ליטר לשמנם סבירים (LM וכדומה)

אבל רענן, תראה- הוא רשם שהוא חוייב על 2.8 ליטר בלבד, ורק אחרי התעקשות הוא קיבל את מה שנשאר בג'ריקן ללא חיוב נוסף (שגם ככה היה רק 4 ליטר).

shachar
08-05-09, 19:21
גיא שנה שעברה גם אני שילמתי במורשה 99 ש"ח על 2.8 10W40

gsk
08-05-09, 20:53
משום מה הוא אמר לי שלא כדאי לרוקן את הרדיאטור לגמרה בגלל שיש כבר אבנית ולא כדאי להחליף הכל ולהכניס עם הזמן אבנית...

מה זה החרטה הזה? נשמע כמו הסבר דבילי של מוסכניק או עצלן או שקרן או סתם לא מקצועי.

הפראפלו עלה 125 שקל ל3 פחיות.
אז המוסכניק מילא 3 פחיות פראפלו כחול 50-50.

3פחיות?! אם מדובר בSX/ELX זו עבודה בעיניים! לאחר ריקון למערכת הקרור נכנסים בקושי 4 ליטר נוזל מוכן.

קרב מסנן שמן(אני לא יודע מזה)-42
נשמע לי כמו "אלמנט"

על פניו, נשמע לי כאילו המוסכניק דפק אותך בקטנות. אני לא הייתי חוזר למוסך הזה.

shachar
08-05-09, 21:26
ממש מעניין אותי איזה מוסך זה...איפה פותח השירשור ?!

stio
08-05-09, 21:42
בטח במוסך "הכוכב", התיאור מתאים להם בול.
אם זה אכן המוסך, אולי טיפל לך ברכב אותו מכונאי ששפך לי מים מהברז לתוך הרדיאטור, כשהוא אומר לי שמילא נוזל קירור ייעודי...

s_nadav
08-05-09, 23:55
צוחקים הייתי במוסך בעכו ביקשתי לשים לי טרמוסטט באוטו , הם אמרו לי 280 שקל .... עכשיו תחשבו כמה זה יקר יחסית .. כאילו מה טרמוסטט עולה 50 שקל , כפי שידוע לי צריך לרודן את המים גם אז עוד מים לרדיאטור נגיד עוד 50 שקל יענו 100 שקל חמורים ו 180 שקל עבודה לבדיוק 10 דקות ..
אמרתי לו תודה רבה דבר איתי במירס אני יחליף לבד :)

gsk
09-05-09, 01:35
צוחקים הייתי במוסך בעכו ביקשתי לשים לי טרמוסטט באוטו , הם אמרו לי 280 שקל .... עכשיו תחשבו כמה זה יקר יחסית .. כאילו מה טרמוסטט עולה 50 שקל , כפי שידוע לי צריך לרודן את המים גם אז עוד מים לרדיאטור נגיד עוד 50 שקל יענו 100 שקל חמורים ו 180 שקל עבודה לבדיוק 10 דקות ..

דווקא פה אתה טועה. אתה לא מתמצא במחירים.

Amit-IL
09-05-09, 04:41
S NADAV אתה טועה ומטעה,
קודם כל הטרמוסטט הכי זול שתמצא (סיני) עולה 70 ש"ח, אני לא הייתי מרכיב אותו בשביל לחסוך עוד 20-30 ש"ח לטרמוסטט קצת יותר איכותי, אני רכשתי ב75 ש"ח אחד גרמני לא זוכר את שם החברה אבל כשהחזקתי את שנייהם ביד הגרמני נראה עשוי טוב יותר.
נוזל קירור יעודי (פארפלו) לפיאט במורשה עולה 96 ש"ח כולל מע"מ (יש גם נוזל ירוק ב20 ש"ח)
ולפני כחודש רכשתי ב84 ש"ח גם במורשה פשוט המחירים עלו קצת.

מה אכפת לך כמה זמן המכונאי עובד, מה אתה סופר לו פעימות מונה? העיקר שהוא יודע איך להרכיב ומה להרכיב והתשלום הוא גם על הידע והניסיון שלו.

Ron_Dadon
09-05-09, 16:10

280 שקלים זה בכלל לא נורא לטרמוסטט מקורי ועבודה במורשה.

אחרי הכל, החלק שאתה מקבל הוא מקורי, נוזל הקירור שממלאים לך הוא פרפלו שעולה כ-40 שקלים לליטר.
עבודה?
צריך לפרק את הטרמוסטט, להרכיב חדש, להשלים נוזל קירור ולנקז אוויר מהמערכת.
כמובן שלעמוד ליד הרכב שהוא מונע מספר דקות על מנת לוודא שאין נזילות באיזור החיבור.
אני דווקא הייתי נלחץ, אם המכונאי היה מסיים את כל זה תוך 10 דקות, מבקש ממני 100 שקל ואומר לי "סע לשלום...(ובלב: אני בטוח שתחזור....)".

matanmelman
09-05-09, 19:41
שלום.
הייתי בצימר בסוף שבוע ולכן לא יכלתי לענות.
המוסך שטיפלתי בו היה הכוכב בצ'ק פוסט.
בעיניין הפראפלו ראיתי שנכנסו 3 פחיות מלאות,ככה שאם נכנס 4 ליטר במנוע+רדיאטור, 3 פחיות של ליטר זה הגיוני מאוד.
יש לציין לטובה על המוסך שבדק את כל המערכות אפילו שימן לי את הצירים של הדלתות.
לכל אורך הטיפול ברכב עמדתי קרוב למוסכניק וראיתי שהוא עבד אומנם לאט אבל בצורה מקצועית.
כשיצאתי מהמוסך שמתי לב שההגה נוטה שמאלה,החלטתי לחזור למוסך וביקשתי לבדוק כי כשבאתי ההגה היה ישר,אז הסבירו לי שזה בגלל החלפת הגומיות בהגה הוא יצא מאיזון,אז כיוונו את ההגה ועשינו לפחות 3 סיבובים עד שהייתי מרוצה.
למרות ששאלתי שאלות ועמדתי כל הזמן במוסך, וחזרתי לתקן את ההגה, היחס היה מעולה לאורך כל הטיפול.

stio
09-05-09, 19:52
נו, ידעתי. אין חדש תחת השמש.

עכשיו אני רוצה להבין: איזה מקצועיות זאת לשחרר רכב אחרי החלפת גומיות הגה בלי לבדוק את כיוון ההגה?! ואם היתה תקלה יותר משמעותית מ "יצא מאיזון"?!

השירות בסה"כ טוב- המקצועיות לא, ואני הייתי שם מס' פעמים. בחלק מהפעמים התיחסו אליי יפה והמקצועיות היתה טובה (למשל בהחלפת משאבת בלמים מרכזית), אך בפעם האחרונה ששיקרו לי בפרצוף, באותו הרגע ממש כל הסימפטיה שהיתה לי תחילה כלפי המוסך הזה נעלמה ברגע.

למה אחרי טיפול במוסך (מורשה!) של מעל 600 ש"ח אני צריך להחליף נוזל קירור בעצמי ליד הבית ולנקז אוויר וכ' רק כי המוסכניק שקרן ולא מקצועי? זה נראה לך בסדר? זה שהם דופקים מכוניות של לקוחות ובורחים זה תקין?

בקיצור- עזוב. אין חכם כבעל ניסיון.

matanmelman
09-05-09, 20:40
תשמע בעולם האמיתי אין 100% במקרה שלי יצא בסדר.
על כל מוסך אתה יכול לקבל חוות דעת לשתי הכיוונים.
בקשר להגה, עוד לפני שיצאתי מהמוסך הם בדקו כמה פעמים את הגלגלים במין משטח שמונח על הקרקע ונוסעים עליו, ויצא תקין.
הרכב נסע ישר בלי למשוך לשום כיוון, פשוט ההגה היה טיפה לא ממורכז וזה הפריע לי.
גם אני הייתי כמה פעמים בכוכב ועדין לא התאכזבתי.
למרות שנראה לי שפעם הבאה לא תיהיה כבר שם ובמורשה בכלל.

student
09-05-09, 20:54
למוסך מורשה המחירים ממש סבירים.

לא כל כך הבנתי את עניין העבודה - " פתיחת תפוחי הגה כדי להחליף גומיות-88
החלפת גומיות-35 " - ניסוח די מוזר אבל המחיר נשמע סביר.

מוסך מורשה לא בהכרח הרבה הרבה יותר יקר ממוסך רגיל ובמוסך מורשה לפחות משתמשים בחלקים מקוריים או בתחליפיים מתאימים. טרמוסטט מקורי לספייס לא עולה פחות מ- 100 ש"ח ובאוטו כזה רגיש אין לשים משהו אחר מטרמוסטט מקורי. פאראפלו הוא יקר יחסית אבל אין לשים משהו אחר.

עוד משהו - מה זה 3 פחיות 1 ליטר של פאראפלו 50-50 ? למיטב ידיעתי בפחית 1 ליטר יש רק פארפלו מרוכז שצריך למהול עם "מים" 50-50.
הפארפאלו המוכן לשימוש כבר נדיר במוסכים ומגיע בפחית של 2 ליטר.

בירושלים מצאתי שמן מנוע 10-40 של agip או acdelco במחיר של 65 ש"ח ל- 4 ליטר. אבל עדיין זה לא מונע ממוסכים לקחת מחיר של כמעט פי 2.

אפשר ללכת למוסך לא מורשה אבל אז צריך מו"מ על כל חלק ? - האם הוא מקורי או תחליפי ואיזה תחליפי. איזה שמן ואיזה צמיגות.
בשביל החלפת פלגים ונוזל קירור וכל מיני דברים קטנים מוסך מורשה מספיק טוב. אלא אם תמצא מוסך שמסכים שתביא את כל החלקים בעצמך או שמבין בפיאט ומביא בדיוק ובאמת את מה שצריך. אז כן שווה ללכת למוסך לא מורשה.

ומסר ל- STIO:" אני בטוח שאחרי שתעשה טיפול ראשון לפאביה (ואני מקווה שתעשה לפי זמן ולא לפי קילומטראז') אתה תחזור הביתה בהלם ולא תאמין לכמה שתשלם על למעשה החלפת שמן מנוע+פילטר. באחריות!

matanmelman
09-05-09, 21:10
יכול להיות שטעיתי והפחיות האלה לא היו מהולות עם מים, היה נדמה לי שראיתי שכתוב עליהם 50-50 ולא חקרתי בנושא יותר מדי.

shachar
09-05-09, 21:18
מתן יש הבדל בין לטעות (או שכמו שרשמת אין 100%) לבין לשקר לך במצח נחושה
על גיא שיקרו ואני מבין אותו היטב למה הוא לא חזר לשם מעולם

אצלי לדוגמא טעות מכונאי במורשה גרמה נזק גדול יותר מאצלך , אבל לפחות לא ניסו לרמות אותי
והודיעו לי ישר שקרתה "תקלה מצערת",לקחו אחריות, שילמו על הנזק ונתנו פיצוי בנוסף.
אני עדיין ממשיך ללכת לאותו מורשה

לדעתי "השחילו" לך פחית נוספת מיותרת. לפני פחות משנה החלפתי גם נוזל קירור בפיא צפון ושמו שתי פחיות בלבד ואותה כמות של מים.
מה גם שנושא הקרב סינון שמן + מסנן שמן לא ברור כ"כ יש מצב שגם כאן ישנה "השחלה"
אמנם מדובר בקטנה אך זה עדיין מרגיז ומקומם.

stio
09-05-09, 21:20
סטודנט, בפאביה אלו חלקים גרמניים (רובם), איך אפשר להשוות בכלל?
אין ספק שצ'מפיון חושבים שיש להם חלקים מזהב (וגם מתמחרים אותם בהתאם) אבל לפחות אני לא צריך לבקר במוסך בין הטיפולים.

אם אתה מתכוון לחלקי אלקטרוניקה למניהם אין מה לעשות, זה כמו שתשאל איך זה יכול להיות שטלפון סלולרי עולה 2000 ש"ח.

בכל מקרה עזוב, אם ניכנס לזה אנחנו לא נצא מזה. אין קשר לפאביה בפורום הזה.

בכל אופן:
איך זה יכול להיות שחוטי הצתה לפיאט אונו ישנה עולים במורשה מעל 300 ש"ח, מול 70 ש"ח תחליפיים?
איך זה יכול להיות שתרמוסטט לפיאט אונו עולה במורשה מעל 350 ש"ח מול 50 ש"ח תחליפי?

לדעתי יש הפרש יותר מידי שלא בצדק. אפילו המוסך המורשה הודה בפניי שאלו מחירי שחיטה, צריך יותר מזה?

student
09-05-09, 21:28
אם זה באמת כתוב ככה: " מסנן שמן-44
קרב מסנן שמן-42 "
אז זה פשוט שיטת מצליח!. אם באמת שמו לך 3 פחיות של פארפלו מרוכז ו- 1 ליטר אז זה גובל בחוסר מקצועיות מסויימת.

כמובן שהמוסך יטען שהחיוב הכפול על מסנן שמן זה טעות. והפארפלו ימצאו משהו.

ועוד ל- STIO: נמשיך לדבר אחרי שתחזור מהטיפול הראשון לפאביה. יש לי תחושה שאתה תישאר בלי מילים.

matanmelman
09-05-09, 21:30
הקרב זה פילטר אוויר ולא כמו שרשמתי בהתחלה.
כנראה הצימר קצת סובב לי את הראש [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR].

stio
09-05-09, 21:34
סטודנט: למה יש לי הרגשה שאתה יודע משהו שאני לא?
אתה ידעת שבמכוניות האלו בטיפול ראשון מחליפים רק שמן מנוע ופילטר בלבד- לא הרבה יודעים. האם יש לך במשפחה רכב כזה בדיוק ואתה בקיא במחירים?

vRS
09-05-09, 21:50
סטודנט, אתה מדבר מתוך ניסיון?
אני ממש בספק.

חדל קשקשת - מחירי הטיפולים של שקודה בהחלט יקרים יותר מאשר בפיאט (למרות שיש חלפים שבפיאט עולים לא מעט), אך עדיין זולים יותר מאשר בסיאט ובפולקסווגן (מניסיון עם פולו 16V ואיביזה 1.6 16V "ספורט").

גיא, מכוון שאיני משלם על הטיפולים - איני יכול לנקוב בעלות המדוייק של טיפול בפביה 1.6 16V.
מנסיוני עם הפביה 1.4 16V - טיפול ראשון (15K) עולה בין 250 ל-300 ש"ח (מסנן שמן, שמן וכן הלאה).
בהחלט לא מוגזם יתר על המידה, אסטרונומי או גניבתי.

ולסיכום - לסטודנט (ושאר המתחכמים) - אין לך ניסיון, אז אל תגיב - פשוט ככה.

student
09-05-09, 21:59
כפי שכתבתי נדבר אחרי ש- STIO (שמדבר על 5 ליטר שמן ב- 60 ש"ח), יחזור מהמוסך המורשה של סקודה.

stio
09-05-09, 22:11
נמשיך לדבר אחרי שתחזור מהטיפול הראשון לפאביה. יש לי תחושה שאתה תישאר בלי מילים.
טיפול ראשון (15K) עולה בין 250 ל-300 ש"ח (מסנן שמן, שמן וכן הלאה).

זהו? 250-300 ש"ח עולה הטיפול הראשון? זה כלום בשביל הרכב הזה! בפיאט זה מחיר דומה.

סטודנט, בהתחשב בנסיון רב השנים של אוראל עם המותג והיבואן הזה, לדעתי הוא בקיא במחירים ואתה הוא זה שנשארת כרגע ללא מילים... :D

אגב, השמן שהתכוונתי אליו היה בכלל 20-50 (והמחירים בהתאם), מה הקשר לפאביה?

vRS
09-05-09, 22:13
כבר סיכמתי - הטיפולים בשקודה יקרים יותר מאשר בפיאט (למרות שיש מקרים בהם גם לפיאט יש חלפים לא זולים במיוחד).

לא מבין לאן אתה מנסה לחתור...

אתה החסר ניסיון בענייני שקודה ולכן עדיפה השתיקה.

yair068
09-05-09, 23:13
יש לי משני הסוגים פיאט וסקודה .
אתם השתגעתם הרי קורעים אותכם במורשה של פיאט ואני מציע לחברים לא להתרברב כשאתם הולכים למורשה מהבושה.
אני לא מאמין טיפול 20K שאמרתי שעולה מעל 1000 ש"ח אמרו מה זה אמריקאית שולם 1500 ש"ח.
בסקודה אוקטביה עולה 450 ש"ח

stio
10-05-09, 01:02
זה מזכיר לי את החיובים המוזרים בחשבוניות על בנדים חד פעמיים או אזיקוני פלסטיק במורשה של פיאט.
הייתי רואה תחת סעיף "חלקים":

בנד מתכת: 20 ש"ח.
תופסן: 10 ש"ח. (אזיקון מפלסטיק)

לא זוכר מחירים בדיוק כי הקבלות נמסרו עם הרכב, אבל פחות או יותר אלו המחירים (כמה אגורות מעלה מטה).

חבל לא ידעתי שחסר להם אזיקונים, אני יכול לקנות להם חבילה של 100 יח' בשליש מחיר... שיטת מצליח מצליחה פה יופי יופי, הרי מי יודע מה זה "תופסן"? נשמע שם מפוצץ למי שלא מבין. ממתי אזיקון עולה 10 ש"ח?

זה מזכיר לי מקרה משעשע שקרה בשישי האחרון:
אמי שסובלת מכאבי גב חזקים רצתה לנסוע לקניות השבועיות, ואני התנדבתי לבוא לעזור (לסחוב את העגלה והשקיות כי היא לא יכולה).
כדי לשחרר עגלה צריך 5 ש"ח. לאמי היה רק מטבע של 10 ש"ח, אז הורדתי אותה בכניסה לסופר כדי שתפרוט את הנ"ל למטבעות של 5 ש"ח מהקופה הראשית, ואני בינתיים נסעתי להחנות את הרכב בחניה איכותית.

ניגשת אמי אל הקופאית ואומרת לה: "נתקעתי בלי 5 ש"ח לעגלה. האם ניתן לפרוט את המטבע?" ואמי מגישה לקופאית מטבע של 10 ש"ח חדש, נוצץ ומלא ברק.
חיש קל הקופאית מפשפשת בקופה ומוסרת לאמי מטבע בודד של 5 ש"ח.
שואלת אמי את הקופאית בתמימות: "אומנם אני צריכה מטבע של 5 ש"ח לעגלה, אך כמדומני ממטבע של 10 ש"ח מתקבלים 2 מטבעות של 5 שקלים"...
הקופאית פותחת עיניים כאילו סוף העולם הגיע, פותחת את הקופה ומושיטה לאמי עוד מטבע של 5 ש"ח.
לקוחה נוספת שראתה את המתרחש פנתה לקופאית ואמרה לה: "שיטה יפה יש לכם בסופר הזה"...

לשיטה הזאת קוראים "שיטת מצליח", נדפוק את הלקוח בקטנות בתקווה שהוא לא ישים לב.
לא ישים לב? הרווחנו. ישים לב? נגיד שטעינו.

בסופר זה הולך ע"י קיצוץ בעודף וכ', במוסך משחילים את האלמנט באמצעות בנדים, חיובים מופרזים, נוזלי קירור (נרשום שמילינו 3 ליטר, בפועל נמלא 2.5, הרווחנו חצי ליטר כפול 50 מכוניות, עשינו את היומית שלנו)...

student
10-05-09, 06:54
יש לי משני הסוגים פיאט וסקודה .
אתם השתגעתם הרי קורעים אותכם במורשה של פיאט ואני מציע לחברים לא להתרברב כשאתם הולכים למורשה מהבושה.
אני לא מאמין טיפול 20K שאמרתי שעולה מעל 1000 ש"ח אמרו מה זה אמריקאית שולם 1500 ש"ח.
בסקודה אוקטביה עולה 450 ש"ח

נראה אותך מביא חשבונית לאותו סוג של טיפול ואותם חלקים שבפיאט זה עולה 1000 ש"ח ובסקודה זה 450 ש"ח.

stio
10-05-09, 12:10
למה נטפלת לסקודה? הריי אוראל כבר רשם לך מס' פעמים שהטיפול אצל סקודה יקר מעט מזה של פיאט.

חוץ מזה תראה כמה עולה טיפול ראשון להונדה סיוויק ואז תשווה:
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2107815#post2107815

ארילו
10-05-09, 12:17
הלו הלו
אין טעם להיכנס למלחמות פיאט - סקודה. בקצב הנוכחי פיאט ינצחו :P

וברצינות לרגע, הטיפולים שונים מיצרן ליצרן לפי קילומטראז', מחירי החלפים שונים (בהתאם ליבואן) וכן הלאה.

אתם מוזמנים להתווכח רק אם יש לכם נתונים סטטיסטיים רחבים. (ולא על סמך רכב אחד ויחיד).

yair068
10-05-09, 13:59
הריבואנד חוזר אליי.
לא בא להלהיט אף אחד כשנכבסים למוסך מורשה יוצאים עם חבילה.
יכול להיות שהעלויות אצלי זולות כי אני מטפל ולפעמים מה שנקרא עבודות מדרכה.
הכעס שלי שפיאט עדין מאוד והתקלות בהתאם מק"מ מסויים אתה מקבל מבול של תקלות.
וכשאתה נכנס למוסך ברצף כזה אתה משתגע.
מדברים על נסיון ועובדות קניתי .שני מכוניות משנת 2001
התקלות בסקודה מתגלות בק"מ מאוד גבוהה מנוע בסביבות 500K-700K.
בפיאט זה קורה בדיוק ב-120K פקום ראש. ב 150K משולשים וקפיצים .200K רינגים .
בעיות חשמל לא דיברתי מילה "רעה".
הייתי מצפה מהחברים למצוא פתרון שהרי החלקים זולים מאוד בפיאט לעומת המוסכים.

Ron_Dadon
10-05-09, 14:45
אני לא מבין את המלחמת סקודה-פיאט הזו.

vRs עם כל הכבוד אליך, וראיתי בפורום שעזרת למספיק אנשים - אבל לא צריך לקפץ בראש בכל פעם שמישהו מעלה את השם "סקודה" ולפתח על זה דיון מפה ועד מחר.

בדיוק כמו שפיאט יכולה להתקלקל, גם פיג'ו, גם הונדה, מאזדה וכן - גם סקודה (יעיד על זה המקרה שאתמול בדרך לעבודה, אני רואה אוקטביה 09 עומדת בצד הדרך בזמן שמעלים אותה לגרר, וחייב להודות שזה גרם לי להיזכר בדיון הזה ולהעלות גיחוח).

בדיוק כמו שיבוא מישהו ויגיד שיש לו ספייס שאצלו משנת 2001 וחוץ מטיפולים שוטפים ובלאי רגיל הרכב יתנהג למופת (ואז כל חובבי סקודה לא יאמינו), יבוא גם אחד שיש לו סקודה במשך שנה, ויבכה שכל יומיים הוא נכנס למוסך (ואז בכלל האמונה בטח לא תהיה קיימת).
לא יכול לקרות? - זה לטמון את הראש כמו בת יענה.

אם אתם כל כך רוצים להשוות (שאני לא מבין למה), קחו טיפול מחזורי של 40K במוסך מורשה של פיאט (מבלי שנוספו דברים מבלבד הטיפול) וקחו טיפול מחזורי של 40K של סקודה במורשה סקודה (גם כן מבלי שנוספו דברים) ותשוו.
זה שהמחירים של סקודה יהיו גבוהים יותר זה בטוח.
זה שברמת העיקרון סקודה נחשבת אמינה יותר מפיאט, גם זה בטוח.
אז ההבדל הוא בין לשלם X פעם בY זמן בסקודה, לבין לשלם 0.5X פעמיים באותו זמן Y.

vRS
10-05-09, 19:07
ידידי היקר, בעברנו - היו לנו מספיק רכבי פיאט (ואחי עדיין מתנייד לו בפונטו 60 מזעזעת ואמינה).

מלכתחילה טענתי שהטיפולים בשקודה (כמו בכל וואגית) יקרים יותר מאשר בפיאט (למרות שישנם רכיבים מסויימים של פיאט שגם כן עולים הון עתק).

זהו...

ארילו
11-05-09, 11:10
חברים - אזהרה אחרונה. עוד מישהו אחד מתווכח פה מה עדיף, פיאט או סקודה אני נועל את השרשור הזה.

רוצים להתווכח - תפתחו שרשור תחת "רכב כללי".