PDA

View Full Version : כפתור של הכנסת/סגירת אוויר מבחוץ לא עובד.


s_nadav
02-05-09, 17:44
יש לי את הכפתור הזה שמונע חדירת אוויר מבפנים, וכאשר אני לוחץ אליו יש לי מנורה כאילו זה עובד אבל בעצם האוויר ממשיך לזרום, השאלה שלי מה יכול להשתבש מנוע של הכפתור או משהו כזה??

פונטו 96 1250 סמ"ק כרית אוויר אחת ו מערכת ABS אין לי מושג איזה דגם זה באותיות.

ido
02-05-09, 17:47
אתה מדבר על מערכת מיזוג אוויר? יש כפתור של כניסת אוויר מבחוץ - האוויר של מערכת הקירור נכנס מהעולם החיצון לאוטו. יש כפתור למחזור האוויר הפנימי - האוויר ברכב נשאב וממוחזר בצורה קרירה לחלל הרכב בחזרה ללא התערבות של העולם החיצון. בכל מקרה זרימת אוויר ממשיכה מהמפוח והדרך היחידה לעצור אותה זה לסובב את הבורר של המהירות ל- 0 . מקווה שהבנתי נכון את השאלה ועניתי לך תשובה מספקת.

s_nadav
02-05-09, 19:41
לא התכוונתי לכפתור של המהירות, אלא יש כפתור שמצוייר רכב ומין חץ כזה שמראה שהאוויר נשאר רק באוטו במילים אחרות לא נכנס אוויר מבחוץ. בכול מקרה האוויר ממשיך להיכנס לאוטו

yair068
02-05-09, 21:22
אצלי בםונטו דור 1 כמו אצלך יש ידית מכנית שמזיזים ימינה או שמאלה .
אתה מרגיש גם את הפתח ננעל ולא החיבור פשוט יצא ממקומו או נשבר

Lior_c
02-05-09, 21:22
בזמן הלחיצה על הכפתור הזה נסגר תריס. התריס ממוקם בד"כ מעל המאוורר (שהוא בד"כ ממוקם מאחורי התא כפפות). אם תפתח את המכסה מנוע ותפרק את הפלסטיק שמכסה את הקצה העליון יש מצב שתוכל לראות את התריס המדובר.
לפי דעתי יש מס' אפשרויות, אך הראשונה שעולה בדעתי היא שהמנוע שאמור לפתוח ולסגור הפסיק לתפקד (יכול להיות שנשרף, יכול להיות שנתקע).

s_nadav
03-05-09, 00:55
גם אני חושב שזה המנוע אבל איפה הוא ממוקם???
ואיפה בדחיוק אמרת שננמצא הטריס?

רפי לין
03-05-09, 01:21
בפונטו 96 עם מזגן מקורי אכן ההפעלה היא ע"י מנוע (מנוע אויר צח) הנמצא מתחת לדשבורד בצד ימין
וטלצורך החלפתו יש לשחרר את כל ברגי הדשבורד ולהרימו חלקית בצד ימין ורק אז ניתן להגיע אל מנוע האויר הצח ולהחליפו.
בברכה - רפי לין :)

s_nadav
03-05-09, 21:02
זה מסובך ? אני יכול לעשות לבד?

Ron_Dadon
03-05-09, 21:06
לא בטוח שזה מסובך, אבל עבודה עם דשבורד דורשת הרבה (הרבה!) סבלנות, וזיכרון או לחלופין ספר טכני של הרכב. שכן, גם אם פרקת הכל כמו שצריך, תיקנת את התריס, אבל שהחזרת פיספסת בורג - אתה עשוי להיות "מקורשקש למוות" ע"י רעשים של משהו לא מחוזק.

בכל מה שקשור לנושא חשמל, תמיד תתחיל מהקל לכבד לדעתי.
קודם כל - נתיכים (פיוזים). לאחר מכן רק לפנות לכיוון של נתק בחוטים, בעיות מגעים ובמקרה הקיצוני - רכיב תקול.

s_nadav
04-05-09, 02:05
סבבה אני יבדוק מחר אני יתחיל לפרק מהמכסנ מנוע ונראה משם .. תודה