View Full Version : אוטו רועד- ג'אנט עקום
יש לי רכב פונטו אקטיב 2004, ג'אנטים 14'' נראה לי.
עליתי לפני כשבועיים על מדרכה בטעות, ומאז הרגשתי רעידות ב 100 קמש- כל הרכב נוסע בצורה לא יציבה (מתנדנד). הלכתי לפנצריה, הם אמרו לי שיש לי גאנט עקום, דפקו עליו בפטיש, ועשו לי איזון גלגלים לכל הגלגלים, אבל הרעדיות המשיכו.
חזרתי אליהם שוב והם אמרו שהג'אנט כנראה התעקם מדי - הוא התעקם בחלק הפנימי, שמו לי ג'אנט אחר שהיה להם שנראה די ישן (לא יודעת מאיפה הביאו אותו- סתם היה להם שם). הם רוצים לקחת על זה 100 ש"ח. הם אמרו שאני אראה איך האוטו נוסע ואז אשלם.
עוד לא בדקתי איך האוטו נוסע במהירות גבוהה, אבל בינתתים זה לא הרגיש מי יודע.
לא עדיף כבר לקנות ג'אנט חדש? איפה אפשר להשיג חדש (הכי זול) וכמה עולה? בפנצריה אחרת אמרו לי שאפשר לקנות אצלם ג'אנט ב 175 (זה היה לפני כמה חודשים) - הכוונה לחדש?
בקיצור- כדאי לקנות את הג'אנט הזה המשומש שאני לא יודעת אם הוא טוב או לא או לקנות כבר חדש?
אני גם לא כזה יודעת להבחין אם האוטו נוסע טוב או לא, ככה שאין לי אינדיקציה אם הג'אנט תקין
יכול להיות שיש צורך לבצע גם כיוון פרונט
ההודעה הראשונה צלחת לגלגל.טחנו את זה יופי .
אז ככה יש שם גם למכירה גנטים בדיוק מה שאתה מחפש וחבל שקניתה אבל על חלב שנשפף לא בוכים
אם לא יוצא משם אוויר, אני לא חושב שזה עיקום מאסיבי, ועל כן הייתי ניגש לכיוון פרונט, יכול להיות שהפרונט בכלל עקום. גם לבדיקת פרונט כמו שאמר גדעון.
תחליף גלגלים קדמי לאחור וההיפך ואז תשלול את בעיית הגנט.
בדוק גם את הציר תושבת והמיסב שלא התעקמו.
נקודה שניה הפרונט כלכך עדין בפיאט הייתי מציע לך ללכת ליוון פרונט ואחד שמומחה
פותחת השירשור היא בחורה על כן לפנות בלשון נקבה.
האם את זוכרת את המכה שקיבלת מהמדרכה (זה קורה לכולם) האם המכה הייתה בעוצמה חזקה ובמהירות?
אני מציע לך לעשות את מה שכבר הציעו ולהחליף גלגל קדמי באחורי ובהצלבה,
עדיף להיעזר בבן משפחה/חבר מפני שבתנאים ביתיים זה קצת עבודה, או לגשת לפנצ'ריה
לביצוע ההחלפה בהצלבה.
אם לאחר ביצוע ההחלפה ההגה לא ירעד או יראה סימנים של משיכה הצעתי שוב להיעזר בבן משפחה או חבר ולחפש בפירוקיה (מגרש רכבים לאחר תאונה) ג'נט של פיאט תואם עד 50-60 ש"ח ולהחליף בפנצ'ריה לאחר ביצוע איזון לג'נט "החדש" את הצמיג מהג'נט העקום.
רק לאחר ביצוע פעולות אלו יש לגשת למכון פרונט ולבצע בדיקה וכיוון.
makara- וכולם-
לא זוכרת בדיוק את המכה, אבל זה היה חזק נראה לי.
הלכתי כבר בהתחלה לפנצריה אחת שהחליפו לי גלגלים קדמיים לאחוריים והבעיה רק נהייתה חמורה יותר (הבעיה הייתה בגנטים הקדמיים שעברו אחורה).
הבעיה היא לא שההגה רועד אלא כל האוטו לא יציב- כל כמה שניות אני מרגישה כאילו האוטו מתנדנד.
אז לפי מה שאתם אומרים כדאי להחליף גנט מפירוק- השאלה אם מה שהחליפו(ואיזנו) לי בפנצריה זה בסדר, או להחזיר לו ולחפש אחר מפירוק. אני לא מבינה בזה(ולא מכירה מישהו שמבין) אז גם מפירוק - איך אני אדע שהגנט תקין? לכן אולי עדיף כבר לקנות חדש.
זה עלה לי כבר די הרבה כסף כל הביקורים בפנצריות - אז לסיכום במה עדיף להשקיע? בגנט חדש או בכיוון פרונט?
תודה
מה שהחליפו ואיזנו זה טוב ולא הייתי מחפש מפירוקיה ולא תתדעי אם תקבלי יותר טוב מזה.
ישנם כמה אפשרויות והם בולם .זרוע .משולש ציר ומיסב.
כיוון שאת בחורה ממליץ לך לפנות למוסך שמשון ביהוד הממומלץ פה בפורום.
לאחר מכן גשי לכיוון פרונט
נ.ב לא מחליפים צמיגים בהצלבה קידמי ימני הולך לאחורי ימני
כיוון שהיא בחורה? בגלל זה אתה ממליץ לה לפנות למוסך שמשון?
נא בחר את המילים שלך בהתאם להבא, זה קצת גובל באפליה.
אפשר להצליב צמיגים כל עוד לא מדובר בצמיגים כיווניים.
בכל מקרה, יכול להיות שנגרם נזק מעבר לג'אנט. בדיקה במוסך על ליפט תוכל לעשות את כולנו חכמים יותר.
גדעון אתה מקפיד מעבר לגבול של הטעם הטוב על הכללים, אנשים פה לא בעלי תואר שני ללשון והבעה בספרות, ועל כן ממש שאין טעם להערה שלך בעניין האפליה.
תן לפותח או פותחת השרשור להחליט בעצמו/ה.
אלא אם כן תחליטו להכניס קריטריון לפורום הזה שכל מי שמעוניין להיות חבר בו חייב בקורס הבעה בעל פה ובכתב, ובמבחני כניסה.
לגבי פותחת השרשור, אם לסכם את הדברים עליך להבין, כי קיימים מספר גורמים לרעידות או להנדנדות הרכב בנסיעה. אחת מהסיבות היא צמיגים, נוספת היא ג'אטים, עוד כפי שרשמו לך, בולם וכו'.
היות ואת כותבת שכבר הוצאת המון כסף, אולי את מחפשת משהו שהוא לאוו דווקא הסיבה לבעיה.
על כן גם אני מצטרף לחבר שהמליץ לך, לגשת למוסך מורשה, שקודם כל ישלול שזו בעיה השייכת לרכב, ורק אז תוכלי להתמקד הלאה לכיוון ג'אנט.
הבחורה אובדת עצות ולא יודעת לאן לפנות ופוחדת שתשלם לריק.
אתם מהללים את שמשון כל היום על יושר ואמינות וכשאני שולח אותה לשמשון פתאום זה אפליה.
חבר מהפורום הייתי שולח למקום אחר?
הצעתי היא שתלכי למכון כיוון פרונט (עלות קטנה יחסית) תבקשי כיוון פרונט ותגידי במכון שהרכב פגע במידרכה ולכן הגעת,
בסוף העבודה בקשי מהמוסכניק שיצא איתך לסיבוב ושהוא ינהג, אם זה לא יפתור את הבעיה לפחות הוא יוכל להגיד לך מה הבעיה.
אם תכניסי את הרכב למוסך רגיל/מורשה השמים הם הגבול:rolleyes:
נשמח אם תעדכני כאשר הבעיה תיפתר.
הבחורה אובדת עצות ולא יודעת לאן לפנות ופוחדת שתשלם לריק.
אתם מהללים את שמשון כל היום על יושר ואמינות וכשאני שולח אותה לשמשון פתאום זה אפליה.
חבר מהפורום הייתי שולח למקום אחר?
אמת, היא אכן אובדת עצות, אבל עצם היותה בחורה לא אומר שהיא צריכה לגשת למוסך. אולי יש לה ידי זהב, והיא מסוגלת לתקן בעצמה? אולי יש לה חבר שיש לו ידי זהב והיא מחפשת הנחיות על מנת שיעזור לה?
אני מניח שהכיוון מובן. מין האדם הוא לא הסיבה לעשות X או Y אל מול המין השני.
גדעון אתה מקפיד מעבר לגבול של הטעם הטוב על הכללים, אנשים פה לא בעלי תואר שני ללשון והבעה בספרות, ועל כן ממש שאין טעם להערה שלך בעניין האפליה.
תן לפותח או פותחת השרשור להחליט בעצמו/ה.
אלא אם כן תחליטו להכניס קריטריון לפורום הזה שכל מי שמעוניין להיות חבר בו חייב בקורס הבעה בעל פה ובכתב, ובמבחני כניסה.
כדי שלא נגרר לוויכוח מיותר, אני אסביר את עצמי.
הודעות בלשון הלצה כולנו רושמים. שמשהו בסגנון ההודעה המקורית יכתב בלשון הלצה (בדר"כ קשור להקשר של שאר ההודעות בשרשור), זה בסדר. שוב, כולנו מתלוצצים מידי פעם.
כאן הדברים לא נאמרו בלשון הלצה. ולכן ההערה שלי.
מוסך שמשון מומלץ מאוד, ואני האחרון שידחה המלצה עליו.
הלכתי למוסך מורשה אמרו לי שאין בעיה במיסב וכדו.
כנראה שהגאנט שהחליפו לי לא היה טוב כי הרכב המשיך לרעוד, אבקש את הכסף חזרה ואלך לפנצריה אחרת להחליף 2 גאנטים שהם מזמינים מפירוק. אמרו לי 100 שח לגאנט + 50 שח ההחלפה. זה מחיר סביר לא? התקשרתי למרכז חלפים עצמו ושם אמרו לי שזה 100 שח לגלגל (גאנט + צמיג).
שילמתי כבר פעמיים על איזון (שעשו סתם על גאנט עקום), אבל לא נורא, ללפחות עכשיו אני מקווה שאני יודעת איפה יש פנצריה נורמלית.
אבל מה עם כיוון פרונט?
גם אני עליתי על מדרכה קטנה עם הרכב (הקודם) ומעל 100 קמ"ש היו רעידות ויותר גרוע ההגה היה בורח אם לא הייתי תופס אותו.
לקחתי את הרכב לכיוון פרונט וכל הבעיות נעלמו, בנוסף גם הצליבו צמיגים ובדקו מס' פעמים כיוונים.
היה לי גם ג'אנט עקום, יישרו לי אותו עם פטיש ובטח לא החליפו אותו, חבל על הכסף.
בכל המקומות שהייתי אמרו לי שהבעיה היא לא בגלל כיוון פרונט כי הרכב לא מושך.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.