התחבר

View Full Version : פונטוhgt רעש תיקתוק מההגה לאחר כיבוי המנוע+ שאלה לגבי התקנת טלפון קבוע ברכב


yaniv hgt
25-04-09, 12:14
לאחר כיבוי המנוע נשמע במשך כשניה שניה וחצי תיקתוק מאיזור ההגה מהפשר הדבר מישהו יודע? כמו כן, אתמול התקינו לי מוטורולה ספיריט ברכב. עכשיו יש שלושה חוטים אדום שחור וירוק. המתקין חיבר את האדום לפלוס ואת השחור חיבר לאחד הברגים של מנוע ההגה החשמלי, זאתהדאגה הראשונה... את החוט הירוק חיבר לפלוס של אחד הפיוזים בפאנל הפיוזים שליד ההגה. האם התקנה כזו עלולה להביא לי צרות מאוחר יותר? והאם יכול להיות שהנקישות שאני שומע קשורות להתקנה?

raanan_t
25-04-09, 13:14
מערכת ההיגוי בדגמי הספייס רגישה מבחינה אלקטרונית ואני באופן אישי לא חושב שיש מקום להתקין "עליה" עוד מערכות. למרות שמדובר בסה"כ בהארקה, אני הייתי נמנע מחיבור לאזור מחשב\מנוע ההגה. לא חסרות נקודות נוספות לקבל הארקה טובה במיוחד כאשר מדובר על צרכן זרם לא גדול במיוחד.

הברגים שאתה מדבר עליהם (שלושה?!), אני מניח היות ולא נתת פירוט מדוייק, הם הברגים שמחזיקים את המנוע במקומו. יתכן והבורג לא חוזק כראוי חזרה ולכן ישנם תקתוקים אך זה לא מסביר מדוע יהיו תקתוקים כאשר הרכב כבוי.

אם הנקישות החלו לאחר ההתקנה, אז סביר להניח (אם כי לא בטוח) שיש קשר ביניהם.

yaniv hgt
25-04-09, 13:30
אלו הברגים שדיברתי עליהם. אני אבדוק היום את מצבם מבחינת הידוק. נקווה שזו הבעיה. מה לגבי עניין החיבור לפיוז? זו צורה נורמלית להתחבר?

Caveman
25-04-09, 13:35
אני בכלל מתנגד לכל ההתקנות של הדיבוריות האלו. זה תמיד פתח לצרות, מה גם שזה לרוב כולל כל מיני קדיחות כאלה ואחרות.

בכל מקרה, לגבי החיבור לפיוז, אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון. מעיין טבעת קטנה שמתלבשת על הפיוז. ראיתי את זה כמה פעמים, וזה נראה מזיק ממש. הרי הפיוז תוכנן לעמוד בעומס מסוים, ועוד דיבורית שרוכבת עליו זה לא בדיוק מתאים.

Ron_Dadon
25-04-09, 14:07
על זה נאמר "יחי הבלוטות'" :)

יתכן והתיקתוקים (במיוחד אם הופיעו מיעד לאחר ההתקנה) קשורים לזה שלפי מירב ידיעתי, רוב הטלפונים הקבועים לרכב לא נכבים מיד עם כיבוי הרכב, אלא 1-2 שניות לאחר מכן. יתכן ויש עדין זרם כלשהו במערכת שמועבר למערכת ההגה עקב החיבור אליה (קצת הזוי ולא הכי הגיוני, אבל...מי יודע).

yaniv hgt
25-04-09, 14:18
זו לא טבעת שהולבשה על הפיןז אלא פשוט דחפו את החוט עם הפיוז ביחד לחריץ. בכל אופן אני מקווה לשמוע גם מרפי לין

raanan_t
25-04-09, 14:55
נשמע לי חובבני מדי.

Lior_c
25-04-09, 16:14
היי..
קודם כל אם אינך מרוצה מההתקנה ויש לך ספקות אתה מוזמן לפנות למקום שהתקינו לך את הדיבורית. אם הוא מתקין מורשה הוא עלול לקבל קנס מצד החברה על התקנה רשלנית!
כל חיבור של דיבורית ברכב חייב להיות מלווה בפיוז משל עצמו. כלומר, את הפלוס של הדיבורית יחברו אומנם לצמה קיימת ברכב אבל חייב להיות פיוז באמצע! במקרים מסויימים אפילו שתיים.
את החוט של המינוס הוא אמור לחבר או לגוף הרכב או לנקודת מינוס מרכזית שיש לך ברכב (שגם היא בסופו של דבר מחוברת לגוף הרכב). זה נכון שזה יעבוד אם זה מחובר כמו שחיברו לך אבל לפי דעתי לא מקצועי ולא אסטטי בעליל!
ברמת העיקרון כמו בעוד מערכות שמרכיבים ברכב (לדוגמא - רדיו דיסק) חוט אחד לפלוס אחרי הסוויץ' ופלוס נוסף לחיבור קבוע לפלוס, כמובן שאת המינוס למינוס שהוא משותף.

ido
25-04-09, 16:19
יניב לא מתקינים ככה דיבורית! גש אליהם ובקש פירוק והתקנה חוזרת.

saar
25-04-09, 21:32
אז ככה, החוטים והפירוט, אדום פלוס , שחור מינוס, ירוק מצב memory.

היות וכל מתקין מתעצל לקחת אותם ישירות מהמצבר בצורה מסודרת, ולשים על הפלוס פיוז עם בית פיוז בעד עצמו. אז הם חוסכים ו"גונבים" זרם כבר מצרכנים הקיימים בתא הנהג.
יש מכוניות שפחות רגישות לכך, ויש מכוניות כמו הפיאט שמאוד רגישות לגניבות זרם וחשמל.
על כן, אתה רשאי לגשת לאותו מתקין, ולבקש ממנו, שיבטל את החיבורים שעשה, ויקח את החשמל לטלפון מהמצבר, ומהמצבר בלבד, כמובן ישים עליו ממסר שיתן לו מתח מפתיחת מתג ההנעה, ובסגירת מתג ההנעה ויסגור לו את המתח, זאת על מנת שלא יעבוד לאחר שתדומם מנוע, ויגרום למצב הידוע, של צרכן הגונב זרם.

שיהיה בהצלחה.

לגבי התיקתוקים הללו, בדוק אכן כי הבורג מחוזק שם היטב ולא נגרם נזק, וכמובן בדוק לאחר ניתוק המינוס שגונב ממנו לטובת הדיבורית , שהטיקטוקים יפסקו.

raanan_t
25-04-09, 22:00
אז ככה, החוטים והפירוט, אדום פלוס , שחור מינוס, ירוק מצב memory.

סער, ברשותך תיקון קטן.
החוט הירוק בדיבוריות הספיריט הינו חוט REMOTE להשתקת הרדיו דיסק במהלך שיחה, זאת בהנחה שהרדיודיסק תומך בכך. לפני שבוע התקנו דיבורית כזו ברכב שלנו וביקשתי מהמתקין להשאיר לי את ה-REMOTE גלוי על-מנת שאוכל לחברו למערכת. החוט שהושאר גלוי הינו החוט הירוק.

רענן.

yair068
25-04-09, 22:45
אם אני לא טועה אז כך
האדום והירוק הם + השחור-
האדום ישיר והירוק עקיף לשמירת הזכרונות ולהפעלה בזמן כיבויי הרכב.
את השחור הייתי מוציא ממערכת ההיגוי ומחבר רק לבודי ויש הרבה מקומות ברכב לחיבור.
יכול להיות שיש רכבים שהפעלת מכשירים נעשית ע"י מינוס וזה מה שקורה אצלך
חוץ מזה רפי לין שומר שבת

saar
26-04-09, 00:00
רענן , אני רואה שזה 2 נגד 1, אז אם אני טועה מחילה , ואם אתה טועה אז לא נורא אנחנו בני אדם, ובכל זאת לא זה הנושא, אכן קיימת השראה בעינייני המינוס כמו שכתב יאיר מעלי, על כן מומלץ לבצע זאת לבודי של הרכב, לגבי הפלוס שהולך לפיוז בצורה של חאפרים, הייתי מנתק אותו משום, מחבר אותו כפי שאמרתי למקור מתח עם פיוז שישב בעד עצמו.

yaniv hgt
26-04-09, 00:09
החוטים של הספיריט הם מקוריים ויש על כל אחד מהם מעין כיס כזה לפיוז. יש פיוזים בפנים. האם אני יכול לקחת את החוט האדום והירוק לשלב אותם ביחד ולחבר אותם ישירות למצבר לקוטב החיובי? או שצריך להוסיף משהו נוסף בדרך?

ido
26-04-09, 00:32
לא, כי אז הדיבורית תעבוד כל הזמן ותכבה רק אם תכבה אותה מהכפתור. גש אליהם לביצוע התקנה חוזרת.

saar
26-04-09, 11:26
אכן עידו צודק (זה שמעלי), הדיבורית תעבוד לך תמיד, היות והיא תקבל מתח באופן קבוע. משמע שגם אם תכבה אותה מהכפתור והדיבורית תראה סגורה היא עדיין תגנוב זרם, היות והיא במצב הקרוי "stand by" היא אומנם תגנוב זרם מזערי, אבל אין טעם להסתכן.

אתה יכול לעשות את מה שאמרת, אם תוסיף ממסר, כמו שאמרתי לך פה (אני מבקש לקרוא בעיון את ההודעות שלי, כי לרוב אני מקדים אותכם כבר כמה צעדים קדימה), ממסר יעשה לך את העבודה, היות והוא זה שיתחבר למתג ההנעה, והוא זה שיתן מתח לדיבורית כאשר מתג ההנעה עובד, וכאשר לא, אז הוא יפסיק את המתח לדיבורית.
כמו כן, גם בעבודה מסוג זה, נא לדאוג לשים פיוז עם בית פיוז כמובן שיהיה רכוב על החוט מתח של הדיבורית.

שוב אין טעם לטחון מים, זוהי בעיה פשוטה שניתנת בכמה דקות למתקין לפתור אותה, כמו כן אם אתה אומר שהתיקתוקים החלו מאז שהתקינו את הדיבורית, אז קרוב לוודאי שהם יפסקו לאחר שינוי ההתקנה וביצועה באופן מקצועי ובאופן המיטבי.
סך הכל בעיה פשוטה.

raanan_t
26-04-09, 13:29
עניין החוט הירוק מטריד אותי מעט. סער, יכול להיות ששנינו צודקים?! היתכן ויש שני חוטים ירוקים כאשר אחד נמצא בסמוך לשחור ולאדום יחדיו באותה הצמה, בעוד הירוק השני יוצא מגוף הדיבורית "בנפרד".

אני בטוח במאה אחוז שהחוט שהושאר להשתקת המערכת הוא ירוק.

הדיבורית אצלנו שומרת זכרונות וגם נדלקת/נכבית בהתאם למצב סוויטץ', כלומר התקנה תקינה.

אני מסיק שיש שני ירוקים.

ido
26-04-09, 14:43
רענן, בחלק מהצמות של הדיבוריות החוט הירוק הוא אחרי סויצ' והלבן להשתקה ובחלק ההיפך, הירוק להשתקה והלבן לאחרי סויצ'.

saar
26-04-09, 15:58
בזמנו היה חוט ורוד שהיה להשתקה (mute) למערכת בקבלת שיחה, היות ואז קם בילבול עקב כך שהיה נהוג עד אז שחוט ורוד הוא משמש לאנטנה חשמלית במערכות שמע, שינו זאת.
נכון להיום, כל דגם החיווט שלו, משמע אין דברים בטאבו. היום כל מערכת, וכל ערכת דיבורית יש לה את החיווט שלה, ועליו קיימת סכימה שמודיע למתקין לאן הולך כל חוט.
אם אני טועה אז מחילה מראש.

yaniv hgt
28-04-09, 20:36
עידכון:
הוצאתי את הפיוזים שעל החוטים כדי לדמות ניתוק של הטלפון מהאוטו אבל זה לא השפיע על התופעה הזו. אני מתחיל לחשוב שזה אולי צירוף מקרים...?

Lior_c
28-04-09, 20:42
בדקת את הברגים כמו שאמרו ידידיי?

yaniv hgt
28-04-09, 21:40
אכן...

yair068
28-04-09, 22:42
לדעתי ויכולים לחלוק עליי אין צירוף מיקרים .
אתה אומר שהוצאתה את החיברים של הזרם האם גם פירקתה את המינוס גם?
הרבה מיקרים ונזקים נגרמים מהתקנה לקוייה של מערכת הפלאפון ולפי מה שאמרתה ההתקנה הייתה סופר לקוייה עכשיו לך תוכיח.
אתן לך דוגמא של חברים שהתקינו וקדחו חור שפגע בצמא של מחשב פורד מונדאו נזק של 7000 ש"ח.
מוסך מרכזי נתן את ההוכחה ושילמו עבור הנזק.