View Full Version : הילוך ראשון
שלום יש לי בעיה בהילך ראשון
עכשו כאשר המהירות 20-0 הוא עובר טוב אבל מעל 20 יש בעיה שהוא לא עובר בקלות מה אתם חושבים ??
מתי זה קורה כאשר הרכב קר או חם?
באונו זה מצב רגיל אם אני זוכר עד לעצירה כמעט מוחלטת הראשון לא נכנס.
חשבת להחליף שמן גיר ולבדוק שיש כמות מדוייקת בגיר עצמו?
מניסיוני עם האונואים כנראה שפיאט יצרו כמו מקדם בטיחות, מה שלא מאפשר להכניס הילוך ראשון במהירות שמעל 20, וזה גם הגיוני.
אם במאה קמ"ש תנסה להכניס להילוך ראשון , הוא לא יכנס, מחמת שאם הוא יכנס ואז תשחרר קלאץ' לא יקרה דבר נעים במיוחד.
מה שכן, אם אתה בכל זאת מתעקש להכניס לראשון במהירות שקרובה ל 20 והוא לא נכנס, אז תשחרר טיפה את הקלאץ' ואז הוא יכנס לך חלק. משמע תלחץ חצי קלאץ', וכמובן תרים טורים.
דוגמא:
אתה נוסע ברכב ואתה מהירות 30 קמ"ש הילוך שני, אתה מעוניין להוריד לראשון ללא הורדת המהירות. מה שאתה עושה זה את הדבר הבא, לוחץ קלאץ' עד הסוף, נותן מכת גז על מנת שהטורים יעלו, ואז מכניס לראשון.
השאלה האם זה רגיל או יש לי בעיה ברכב ???
יש לי שאלה אחרת כי שנאראה לי שאתה מבין ברכב יש לי צריכת דלק גבוה מה אתה חושב לבדוק ולעשות [
תודה
אין לך שום בעיה ברכב. בפיאט אונו לא ניתן להכניס להילוך ראשון במהירות העולה על כ- 10 קמ"ש.
בנוגע לצריכת דלק לא רשמת איזה דגם הרכב שלך. במנוע 1.4 הצריכת דלק לא ממש חסכונית גם ככה (בוא נגיד שהפאביה 1.6 אוט' שלי יותר חסכונית מהאונו 1.4 ידנית).
כמו כן- איך בדקת בדיוק את צריכת הדלק ולאילו נתונים הגעת?
נראה לי שככה זה גם אצלי . . .
אם אפשר להעביר להילוך ראשון אם נוסעים מעל 10 קמ"ש או משו כזה .
אני מסכים אם SAAR הוא רשם את הדבר הכי נכון לעשות אם ההילוך הראשון, לעלות טורים חצי קלאץ' זה דבר ידוע מאוד לנהגים חכמים.
על תנסה סתם לשבור את הגיר שלך .
לא הבנתי מה הצורך להכניס לראשון במהירות כזו בפיאט אונו?
זה הכל בגלל שבהילוך הראשון אין טבעת סנכרון.
באופן מעשי אין אף סיבה להוריד לראשון במהירות כזאת.
אפשר לתקן טבעת סנכרון??
או אין בעיקר ברכב
לא מבינים את השאלה שלך.
איך תתקן משהו שלא קיים? הריי אביעד רשם לך שאין טבעת סנכרון על הילוך ראשון.
פשוט אל תוריד להילוך ראשון כשהרכב נוסע מעל 20 קמ"ש, אין בכך שום צורך ואתה סתם הורס את הגיר ומעלה את סל"ד המנוע שלא לצורך.
בחיים שלי לא הורדתי לראשון מעל 10 קמ"ש אפילו.
גאי אל תחמיר איתו, אולי הוא רוצה לנסות תרגיל של ניקולס קייג' מעקיצה בשישים שניות (:
[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח יש לנו עוד הרבה כידי להגיע "לעקיצה בשישים שניות".
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.