View Full Version : בעיות חשמל
אהלן , יש לי כמה בעיות חשמל באוטו .
אין לי זרימה טובה של חשמל באוטו כתוצאה מכך , האורות מהבהבים
איך אני יכול לפתור את זה ?
ועוד משהו , איך פותחים את האור הפנימי של האוטו , אני רוצה לשים מנורה יותר חזקה
תודה לכם
באיזה פיאט מדובר ושנת ייצור?.
תקלת הבהוב האורות נובעת מוסת מתח אלטרנטור לא תקין.
בברכה - רפי לין :)
אני אנצל את השירשור כדי לשאול זאת:
לאחר חיבור למחשב דיאגנוסטיקה במורשה, התסבר שבלוח השעונים מד החום מזייף ומראה חום יתר.. כדי לכייל אותו אני צריך לפנות למכון של מחוונים או שאולי זו בעיית הארקה שאני אוכל לפתור לבד?
רפי, מחכה לתשובתך :wink:
יניב
האם מדובר בפיאט בראבו?.
איזה טמפ' הראה מחשב האבחון ובאותו זמן היכן עמד המחוג במד חום המנוע שברכב?.
אכן כן רפי מדובר בבראבו 1.6
מחשב האיבחון הראה טמ"פ של 90 - 91 מעלות והשעון הראה 2 קווים מעל לחצי..
עם מזגן פועל הטמ"פ ירדה ל 86 מעלות והמחט עמדה על חצי שעון.
אני גם אנצל את השרשור ברשותכם:
אם אני חושש שמד החום מזייף, האם אני יכול לחבר גם את הרכב שלי (פיאט אונו 93) למחשב דיאגנוסטיקה באחד מהמוסכים המורשים או שאין דבר כזה?
אם כן, איזה עוד נתונים אפשר לגלות באמצעות חיבור למחשב?
תודה מראש.
בפיאט אונו 1993 אין מחשב הזרקה ואין אפשרות להתחבר עם מחשב אבחון.
ברכב עם הזרקת דלק, משנת 1994 והלאה, יש גם חיישן טמפ' מיים המשדר נתון אל מחשב ההזרקה וניתן לקרוא הנתון ע"י מחשב האבחון המתחבר אל מחשב הדיאגנוזה.
בפיאט אונו עם הזרקת דלק יש 3 חיישני טמפרטורת חום:
1. למחשב הזרקת הדלק.
2. למד חום מנוע בלוח השעונים.
3. להפעלת מאורר הרדיאטור (נמצא בתחתית הרדיאטור).
ברכ חדיש, כפיאט פונטו ספייס, יש רק חיישן טמפ' מנוע אחד שנתוניו משודרים אל מחשב נהול המנוע ומחשב המרכב (מחשב מרכזי ברכב). נתוני הטמפ' משמשים לנהול המנוע, להפעלת מד חום בלוח השעונים והדלקת נורת התראה על חום גבוה מדי ולהפעלת מאורר הרדיאטור בשתי מהיריותיו לפי חום המנוע.
אז האם עליי להחליך חיישן או לכייל את השעון? או כפי שציינתי בהתחלה, רק לשפר את ההארקה?
לדעתי, התחל בשיפור הארקה וזאת ע"י פרוק כל כבל ההארקה מהמצבר אל המרכב ואל תיבת ההילוכים ועל השולחן קלף מעט את בדוד הכבל ליד אוזן המתכת (אחת של המרכב והשניה של תיבת ההילוכים), נקה את גידי הנחושת ואת אוזן הכבל עם בד שמיר ובצע הלחמת בדיל שתחבר הכבל עם האוזן למגע חשמלי טוב.
נא עדכן בתוצאות.
באונו 93' מתחת לקונסולה המרכזית, בתוך הרכב, ישנו מחשב קטן בצבע שחור.
למה הוא נועד?
סטיו, האם אתה מתכוון למחשב שמחובר מתחת לתא הכפפות? אם כן, מדובר במחשב הזרקה - אבל בגלל שהזרקה הופיעה באונו לרוב בדגמי 94' ומעלה (ואני יודע שיש לך קרבורטור) אז לא נראה לי שזה זה.
יכול להיות שזה מחשב של אזעקה ישנה או אימובילייזר? (אם תוכל לצרף תמונה יהיה הרבה יותר קל לדעת).
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.