התחבר

View Full Version : שאלה|שינוי הקילומטרז בפונטו?

lrl23
21-04-09, 11:55
רפי לוי/חברי הפורום שלום!
רציתי לדעת איך אני יכול לדעת האם וכאשר רכשתי את רכבי שיחקו/ שינו את הקילומטרז?
רכשתי אותו ממגרש, במקור הרכב הוא פרטי הוא לא מהשכרה . 2 הבעלים הקודמים הם מרשל"צ והבעלים הקודמים עשה טרייד אין על רכב אחר.
יש לי פונטו ספייס ELX 2002
תודה מראש!

gsk
21-04-09, 12:53
אם הרכב טופל במוסך מורשה פיאט תוכל להוציא תדפיס הטיפולים שנעשו ברכב. זה לא 100% מדוייק אבל בתקווה שהזינו את הק"מ הנכון של הרכב בזמן הכניסה לטיפול.

i12z
21-04-09, 18:00
אם השעון בסקאלה הוא אנלוגי אז סביר להניח ששיחקו כי זה ממש לא בעייה זה הכי קל בעולם.
ואתה יכול לדעת פחות או יותר במוסך הם יכולים לעשות לך בדיקה של בערך כמה הוא עשה לא במדוייק
ואם השעון הוא דיגיטלי אז אי אפשר לשחק בקילומטרז'

saar
21-04-09, 20:15
השני שמעלי טועה.
פיאט לעולם לא יוציאו לך ק"מ של הרכב בזמן שלא היה בבעלותך.
מקסימום יטיבו איתך ויגידו לך מה הטיפולים שבוצעו, אך גם זה לא תמיד תופס, אלא אם כן אם אתה מגיע עם הבעלים שהיה בזמנו.

אתה יכול לבדוק בלאי מואץ במכון לבדיקה.

mgoldst
21-04-09, 22:11
שהתחברו אצלי עם מחשב למחשב הרכב קיבלו ק"מ בדו"ח

יכול להיות שבמחשב הרכב יש רישום של ק"מ שאי אפשר לשחק.

אלי_בוני
22-04-09, 02:38
i12z שלום קודם כול מה שלומך ? דבר שני מה השם שלך ?ודבר שלישי תן לי להגיד לך משהו קטן זה לא משנה אם זה קילומטרז' אנלוגי או דיגיטלי,
בשתיי המצבים אפשר להחליף את הקילומטרז' יש מספיק קומבינות היום בשביל לעשות את הדברים האלה זה לא בעיה בכלל.

lrl23 תגיד לי גבר על כמה הקילומטרז' עומד לך שאתה מודאג כול כך ששיחקו לך בו שקניתה אותו??

רפי לין
22-04-09, 08:22
בפיאט פונטו "ספייס" הק"מ שהרכב עבר נרשם כל הזמן במחשב ניהול המנוע כך שבתאוריה לא ניתן לזייף את מונה המרחק בלוח השעונים באמצעים פשוטים.
אמר לי מישהוא שכל מה שאדם תיכנת כך אדם אחר יכול לשנות את התיכנות הזה.
איני יודע אם בפועל אכן מישהוא עושה זאת.
בברכה - רפי לין :)

lrl23
23-04-09, 10:21
i12z שלום קודם כול מה שלומך ? דבר שני מה השם שלך [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] ?ודבר שלישי תן לי להגיד לך משהו קטן זה לא משנה אם זה קילומטרז' אנלוגי או דיגיטלי,
בשתיי המצבים אפשר להחליף את הקילומטרז' יש מספיק קומבינות היום בשביל לעשות את הדברים האלה זה לא בעיה בכלל.

lrl23 תגיד לי גבר על כמה הקילומטרז' עומד לך שאתה מודאג כול כך ששיחקו לך בו שקניתה אותו??

כרגע האוטו הוא עומד על 116אלף
אני קניתי אותו ב102אלף
יד רשונה משנת2002-2005לפי ספר רכב עשתה 40אלף.
ויד שנייה משנת 2005-2008 גם לפי ספר רכב עשתה 60אלף.
אני יד3 מ7/08 עשיתי 14אלף.
מה ניראה לך זה הרבה? לגבי כול הידיים.
תודה מראש!

idango
23-04-09, 11:00
נשמע לי סביר לחלוטין

אלי_בוני
23-04-09, 18:02
תקשיב תעשה רגע חישוב כמה זמן עבר בדיוק מאז הקנייה של הרכב וכמה עברתה עד עכשיו, ואז תיקח את יד שנייה של האוטו שלך שעשה ב-3 שנים 60 אלף קילומטר שאתה מחלק לשלוש אתה מקבל 20 אלף קילומטר לשנה ממוצע ותאמין לי במצב שלך אתה תיהיה דיי קרוב ל20 אלף קילומטר שיעבור שנה מאז שהרכב אצלך.
גבר אין לך מה לדאוג לי נראה סביר מאוד ונורמאלי פשוט יש נהגים שנוסעים הרבה ויש כאלה שלא נוסעים הרבה. אני קניתי את האוטו בתחילת שנת 2008 בדיוק והאוטו עמד לי על 126 אלף קילומטר והאוטו שלי שנת 2003 וזה אומר שממוצע שלו עד שנת 2008 הוא עשה 25 אלף קילומטר לשנה, אבל תפו תפו תפו הוא נוסע כמו שצריך בלי בעיות ואני לא מודאג בכלל ( כרגע ) אז אין לך מה להיות פרנואיד או לפחד מהקילומטרז' של האוטו הכי חשוב שהאוטו במצב טוב מבחינה מכנית נוסע כמו שצריך זהו סיימתה תמלא דלק ותיסע בזהירות וכמובן תטפל בו כמו שצריך אם אתה רוצה שהוא ישאר אצלך לטווח הארוך.
מקווה שעזרתי [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR].:lol:

lrl23
24-04-09, 21:02
המון תודה!