View Full Version : האם זה נורמלי שחסר שמן מנוע פעם בשבועיים?
לאחר ראש מנוע (שקרה לפני יותר משנה) אני בודק שמן ומים פעמיים בשבוע.
שמתי לב בחודש האחרון שמילאתי פעמיים שמן כי היה לי חסר.. האם זה הגיוני??
לא. לא אמור להיות חסר לך שמן כל שבועיים.
אין נזילות?
כמה חסר?
כמה ק"מ הרכב עובר בין מילוי למילוי?
מה הייתה תדירות מילוי השמן עד לפני החודש האחרון?
באיזה צמיגות שמן אתה משתמש ? שאלות כלליות.
הרכב עלה גם על ליפוט בשבוע שעבר וביליתי המון מתחתיו ולא ראיתי שום נזילה..
לגבי הראש מנוע, זה כי הלכה המשאבת מים והמד חום מנוע נשאר על האמצע (לא עלה והתריע שהמנוע מתחמם).
חסר בערך חצי ס"מ, לא מדדתי ק"מ לכן לא רוצה להגיד סתם..
תדירות מילוי השמן הייתה ממש פעם בהמון זמן.
בדוק צינור נשם, בדוק אטם ראש שסתומים. בדרך כלל המחלות זה במחזירי שמן צד טיימנינג וצד מנוע גיר, שם קשה לזהות כי יש מכסה פלסיק מגן רצועה וגם זה יורד לאט לאט, טיפה טיפה. בדוק מתחת לסלילי ההצתה (צד ראש שסתומים), בדוק מאחוריו. פרק פלאגים והתבונן בהם, בדוק מי קירור שהם נקיים וצלולים ולא עובר אליהם שמן.
כמה חסר?
כמה ק"מ הרכב עובר בין מילוי למילוי?
מה הייתה תדירות מילוי השמן עד לפני החודש האחרון?
באיזה צמיגות שמן אתה משתמש ? שאלות כלליות.
עדין לא ענית על שאלות אלו, לגבי התגובה של סהר, מסכים איתך לגבי המחלות אבל זה לא יגרום לחוסר שמן, בנוסף הוא אומר
שאין נזילות לכן ממחזירי השמן יש לכל היותר הזעות ואולי מידי פעם נופלת לה איזה טיפה אחת לריצפה והשאר פשוט נשרפים מהחום.
יותר קל יהיה אם תגיד כמה שמן אתה מוסיף עד שהמדיד מראה סימון עליון ולא כמה חסר
אני מסכים פה אם כולם לא הגיוני שהשמן נגמר תוך שבועיים גם אני הייתי ישר חושב על נזילה אבל אני רואה שאתה אומר שאין נזילה, אולי החשיבה שלי מוטעית אבל יש מצב שהוא אוכל הרבה שמן כי בעיה אחרת במנוע או משהו שווה בדיקה כללית במוסך לפני שילך לך משהו חשוב באוטו, אני לדוגמא ממלא כול חודש נדיר אפילו יותר לפי דעתי שווה בדיקה במוסך לגבי בעיה הזאת.
הייתי שמח מאוד שתגיב בסוף שתפתור את הבעיה הזאת כי זה מסקרן אותי גם למה ניגמר לך כול כך מהר השמן.
ואחזיר תשובה כמה שיותר מהר..
אני לדוגמא ממלא כול חודש נדיר אפילו יותר.
אם אתה ממלא כל חודש שמן, מצבך לא טוב משלו. אולי כדאי שגם אתה תיגש לבדוק במוסך אולי יש בעיה כלשהי.
הכוונה הייתה שנדיר שאני ממלא פעם בחודש שמן ואם כבר אני ממלא זה לתקופה של חודשיים שלוש אפילו יותר כנראה לא הבנתה את הכוונה אבל אני.
תלוי גם כמה אני נוסע מאז שאני ממלא.
אכן זה תלוי מאוד בנסועה. אבל אם נצא מנקודת הנחה שהרכב של אף אחד מכאן איננו מונית, גם הוספת שמן אחת לשלושה חודשים היא אינה תקינה.
אני למשל לא מוסיף שמן בכלל, רק פעם ב10K שאני מחליף אותו כחלק מהטיפול.
(אני כמובן בודק אחת לחודש שאין חוסרים כאלה ואחרים).
יפה אמרתה.
מה שניסיתי להסביר לא הצליח לי כול כך טוב מה שאתה אומר מסביר בדיוק מה שניסיתי להגיד לך.
כנראה אין לי אוצר מילים גבוהה ( ;) )
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.