התחבר

View Full Version : רעידות בפונטו 97 S55 1.1

שגיא ישראל
18-04-09, 16:04
שלום לכולם.
רציתי לשאול, שאלה אולי קצת מפגרת, אבל רק כדי להיות בטוח.
האם רעידות בפונטו 97 1.1 במהירות 105 קמ"ש נורמלית?
סה"כ אני מודה כמובן לעובדה שזה אינו אוטו מרוצים אבל האם זה נורמלי שכבר במהירות כזו האוטו רועד? או האם זה לא אמור להיות ככה וזה אמור לסחוב עוד קצת מה שאומר שכלל הנראה נדרש כיוון פרונט?

תודה לעונים.

Caveman
18-04-09, 18:30
אילו רעידות? בהגה? בזמן בלימה? מכיוון המנוע?

שגיא ישראל
18-04-09, 18:54
ממ קצת קשה לי להצביע בדיוק על מה רועד כי אני לא מכיר את המצב, ובגלל זה גם השאלה, אבל בגדול כל האוטו מתחיל לרעוד.

Amit
18-04-09, 19:00
1) איזון גלגלים
2) כיוון פרונט
3) משולשים קדמיים .

מהזול ביותר ליקר ביותר .

אחד מהם יתן פיתרון (במידה והבעיה לא בגלגלים)

עמית

שגיא ישראל
18-04-09, 19:23
תודה עמית
הצמיגים חדשים, משולש קדמי ימין הוחלף יום שני, בשמאלי אין כל בעיה, אז ככל הנראה הבעיה באיזון הגלגלים או כיוון פרונט?
האם הדבר באמת לא אמור לקרות במהירות כזו למרות נפח המנוע הקטן?

Amit
18-04-09, 19:53
לי יש רכב זהה. ורעידות נגרמו רק מהדברים הנ"ל . כמובן איכות הצמיגים משפיעה על יציבות הרכב וכמובן גם על הרעידות . אין שום קשר בין נפח המנוע ליציבות הרכב .

אצלי קיימות רעידות במהירות נמוכה בגלל משולש תקול אבל כאשר המהירות גוברת הרכב מתיצב .

עמית

Amit-IL
18-04-09, 20:06
1) איזון גלגלים
2) כיוון פרונט
3) משולשים קדמיים .

מהזול ביותר ליקר ביותר .

אחד מהם יתן פיתרון (במידה והבעיה לא בגלגלים)

עמית

תבדוק שהג'אנטים לא עקומים= אולי קיבלו מכה ממדרכה או מכביש משובש
למה החלפת משולש, מה היה לקוי בו?
אם החלפת לצמיגים חדשים, החלפת משולש לא כדאי לבצע כיוון פרונט בכל מקרה בשביל השקט הנפשי?
כיוון פרונט אמורים לבצע לאחר פירוק אחד מימכלולי הפרונט (משולש, בולם, תפוח, וכו')
בפונטו הכיוון הוא די פשוט ולא מסובך כנס למכון כיוון פרונט לביצוע העבודה, אם יש לך עוד כל מיני רעשי נסיעה כתוצאה של וויברציות יתכן מאד שגם הם יעלמו לאחר הכיוון.

שגיא ישראל
18-04-09, 20:11
מה הייתה הבעיה במשולש? להגיד לך בדיוק אני לא יודע, המוסכניק שלי רק הראה לי את החדש ומה שאמור להיות, וראו הבדלים משהו בחיבור שלו, אני לא מבין בזה כל כך טוב שאני יודע מה הבעיה.
כמה אמור לעלות בערך כיוון פרונט? האוטו פשוט אחרי טסט ואם זו הוצאה כבדה מדי אני ימתין איתה עוד קצת כי גם ככה אני מגיע למהירויות שכאלה לעיתים די רחוקות.
כמו כן יש למישהו המלצה על מכון אמין וטוב לביצוע כיוון פרונט באזור חיפה והקריות?

yair068
18-04-09, 20:18
האם הרעידות התחילו אחרי החלפת המשולש?
לאחר החלפת משולש בד"כ עושים כיוון פרונט ז"א היה לך חופש שגרם לצמיגים לאבד איזון והצמיג בד"כ נאכל מאחד הצדדים.
מה שאני עשיתי החלפתי את הצמיגים שמקדימה לאחורה ומאחורה לקדימה ורק אח"כ לעשות כיוון פרונט.
אם צריך להחליף צמיגים עדיף לעשות כיוון אחרי ההחלפה.
נ.ב מאמין שהחלפתה משולש אוליי פעם ראשונה אז למה לא החלפתה את השני אצלי אני פתחתי את שניהם והשמאלי התפוח היה חופשי הימני הייה טוב אבל לעומת החדש היה הבדל והוחלף .
בנוסף עדיף להחליף את הבוקסות של מוט המייצב שהרי בטוח שיש שם חופש עלויות יחסית זולות

שגיא ישראל
18-04-09, 20:24
לפני החלפת המשולש השתדלתי לא להגיע למהירויות האלה עקב אזהרה של המוסכניק שלי, אז לא עליתי על כבישים מהירים כמעט.
הצמיגים ברכב חדשים לגמרי (בני חודש)
אני מבין אם כך שאין מנוס מלבצע כיוון פרונט, ואם כך כמו שביקשתי, אם אפשר בבקשה המלצות למכון אמין, טוב ולא יקר כל כך באזור הקריות וחיפה.

Amit-IL
19-04-09, 03:22
לא מכיר את המכון אישית אבל שמעתי שהוא בסדר, אולי אחרים יוכלו לתת דעה אישית או נוספת.

מוסך המכון בע"מ חלוצי התעשייה 85 קרית חיים 04-8414441

כיוון פרונט עולה עד 150 ש"ח באיזור כרמיאל (ולא חסר אצלנו באיזור)
אם שילמת על 4 צמיגים חדשים אז יכול להיות שהקדמיים בסיכון והם יאכלו בצדדים כדאי להשקיע כסף לכיוון פרונט זו השקעה בטוחה ונבונה ברוב המקרים.

אם יש לך אפשרות גש בשעה שאין לחץ עבודה למקום שהרכיב לך את הצמיגים החדשים,
תגיד לו שאתה בדרך לכיוון פרונט ותבקש איזון נוסף לגלגלים הקדמיים, רוב הסיכויים שלא יגבה ממך כסף (אם הוא נחמד) אחרי הכל שילמת על 4 צמיגים ואתה לקוח מרוצה.

בדרך זו תוכל להיות בטוח לאחר הכיוון פרונט שהכל דופק כמו שעון.

saar
19-04-09, 23:38
אמר נכון ומדויק זה שמעלי, אין טעם להוסיף

שגיא ישראל
20-04-09, 00:38
תודה לכם.