PDA

View Full Version : :: ספייס גיר רציף - ממצאים ושאלה ::


Ron_Dadon
15-04-09, 22:27
אז ככה, החלטתי להעמיד סופית את החסכוניות של הרכב למבחן.
כמובן שאפשר לעשות עוד מדידות רבות, אבל מדידות אלו נערכו במשך חודש וחצי, סה"כ 6 תידלוקים מלאים.
המטרה העיקרית הייתה לבדוק את נושא ה-E שהדעות לגביו חלוקות (כשהרוב נגד השימוש בו).

*** חשוב לציין ***
כל הנסיעות הינן על אותו הקו (עכו-כרמיאל / עכו - נהריה / עכו קריות)
90% מהנסיעות - נהג בלבד ברכב. ב-10% האחרים עוד נוסע אחד מקדימה.
בכל הנסיעות התאוצה מעמידה מתונה ורגועה (והיה ממש קשה להתמיד בזה חודש וחצי :) )
מהירות שיוט קבועה של 100 קמ"ש בכבישים פתוחים
אחוז הנסיעות בתוך העיר (עכו) הינו אפסי, ומסתכם בנסיעות בודדות למרחק של לא יותר מ-5 ק"מ ולכן לדעתי דיי זניח.
למי שלא מכיר את האיזור, קווי הנסיעה המדוברים אומנם "בין עירוניים", אבל מרומזרים בכבדות, ולכן לפי דעתי לא נחשבים "בין עירוניים" ממש.
3 מיכלים נסעתי עם מצב D רגיל.
3 מיכלים עם מצב D-E.
צריכת הדלק הינה ק"מ/1 ליטר.

והתוצאות לפניכם:

מיכל ראשון - D רגיל
ק"מ: 431
ליטרים: 34.5
צריכת דלק: 12.5

מיכל שני - D רגיל
ק"מ: 452
ליטרים: 35
צריכת דלק: ~12.9

מיכל שלישי - D רגיל
ק"מ: 443
ליטרים: 34.6
צריכת דלק: 12.7

מיכל רביעי - D עם מצב E
ק"מ: 501
ליטרים: 35.2
צריכת דלק: ~14.2

מיכל חמישי - D עם מצב E
ק"מ: 528
ליטרים: 35.1
צריכת דלק: ~15

מיכל שישי - D עם מצב E
ק"מ: 498
ליטרים: 34.6
צריכת דלק: ~14.4

מסקנות:
מצב E (אצלי בכל אופן) מתפקד בדויק כמו שהוא אמור לתפקד. מורגש חיסכון דיי ניקר בשימוש איתו לעומת נסיעה על D רגיל. אם נסיעה על מצב E קבוע מזיקה לגיר, אין לי מושג, אבל מקווה שלא כי אני מתכנן להשאיר את הE קבוע.
ניתן גם לראות באופן ברור מאד שמצב E גורר נסיעה ב"הילוך גבוה יותר" משלב מוקדם יותר. הדבר ניכר בעיקר בנסיעות יחסית איטיות של עד 60 קמ"ש, כאשר במצב D רגיל הסל"ד לא ירד מתחת ל-2000 לרוב, ואילו במצב DE לאחר 2-3 שניות נסיעה במהירות הזו הסל"ד "צונח" לכ-1500 ונשמרת מהירות קבועה.

ועכשיו לשאלה :)
מבחינה תיאורתית (או פרקטית) - במיוחד במצב של עליות כאשר הרכב "מתאמץ", מבחינת צריכת הדלק. האם עדיף ללחוץ מעט את הרכב, להגיע לסל"ד גבוה יותר (מכאן גם מהירות גבוהה יותר) ולסיים את העליה יותר מהר, או שמע לשמוע על סל"ד מתון (מכאן גם מהירות איטית יותר), ולסיים את העליה לאט יותר?
הדבר מעניין אותי מכיוון שבנסיעה הכמעט יומית שלי למכללה בכרמיאל יש לי עלייה דיי ארוכה, ומעניין מה יהיה יותר חסכוני (תקציבי סטודנט והעליה במחירי הדלק לא עושה טוב :) )

shachar
15-04-09, 22:47
היי רון
אני אתחיל מהסוף, מהשאלה שלך
תשובה חד משמעית אין לי אליך אבל יש דרך (אולי קצת לא מדויקת לבדוק את זה) :
כשאתה מתחיל עלייה העבר את התצוגה בלוח שעונים למצב של : צריכת דלק רגעית
ועלה פעם אחת העלייה בנסיעה מתונה ללא לחיצות וראה בערך היכן מתייצבת הצריכה
עלה את אותה העלייה פעם נוספת עם יותר לחיצות וצפה בהתקדמות הצריכה כפונקציה של הלחיצה

האינטואיציה שלי אומרת שבעלייה עם רגל מתונה על הגז תצרוך פחות דלק.

לגבי הנתונים. כיוון שרוב נסיעותיך הן במישור (מלבד העליות לכרמיאל) , הנסיעה נחשבות
כנסיעות כמהירות שיוט ולכן במקרה שלך כפתור E ממלא את תפקידו בהצלחה יתירה

עשיתי בדיקה דומה מאוד לשלך ואצלי לא היו תוצאות חד משמעיות לכאן או לשם

pompa
15-04-09, 23:25
רון תגדיל את המדגם קצת לפחות ל 10 מכל סוג ואז תוכל לקבל תשובה קצת יותר חד משמעית
3 מכל אחד לא ממש מדגם מיצג סטטיסטית

Ron_Dadon
16-04-09, 01:04
שחר:
כנראה שצריכה רגעית זה פיצ'ר שהוסיפו בMK2 לאחר מתיחת הפנים, מכיוון שאצלי במחשב דרך יש רק צריכה ממוצעת. אכן, רוב הנסיעות הן במישור, העליות הן רק בדרך לכרמיאל.
דרך אגב, זיוף המחשב דרך נשאר דיי קבוע, כמעט תמיד הצביע על 1 ק"מ נוסף לליטר לעומת המציאות, כך שלפי דעתי אפשר כבר לקחת את זה כנתון כמעט קבוע (למרות שאני בכל מקרה ממשיך לחשב בדיוק לפי תדלוק).

בקשר לכמות המדידות, רשמתי שניתן למדוד הרבה יותר, וברור שאם רוצים לעשות סטטיסטיקה של ממש, אז 6 מיכלים זה כלום, אבל זה בהחלט נתן תמונה ברורה מאד, עקב כך שכל הנסיעות שהתבצעו הן כמעט זהות לחלוטין וניתן לראות בבירור את ההבדל.

shachar
16-04-09, 01:08
גם אצלי הזיוף הוא של 1-1.5 ק"מ לליטר ככה שאתה בהחלט יכול לקחת את זה "כמעט כנתון" :)

Caveman
16-04-09, 01:19
הגיוני שאלו המספרים שהתקבלו, שהרי הנסיעות היו ברובן בין עירוניות במהירויות שיוט. אלא אם לא הבנתי אותך נכון.

Ron_Dadon
16-04-09, 01:29
הבנת נכון, רק כמו שרשמתי, קצת קשה לי לקרוא לזה נסיעה בין עירונית.
האיזורים המדוברים מרומזרים באופן כבד כל כך, שבנסיעה מהבית שלי בעכו למכללה בכרמיאל (סה"כ 22 ק"מ), חולפים על פני 12/13 רמזורים (לא זוכר בדיוק כמה, אבל זה הנתון בערך מספירה מהראש), יוצא בממוצע רמזור לכל 1.8 ק"מ לערך, ומיותר לציין שעם העומסים של הבוקר ושעות אחה"צ, הסיכוי לעבור יותר מ-2 רמזורים בירוק קטן עד לא קיים, משמע - אני עובר מעמידה מלאה להאצה עד ל-100 דיי הרבה פעמים בדרך.
לכן, זה לא בדיוק בין עירוני, אבל זה גם לא עירוני.

(בבין עירוני ארוך, לדוגמא, עכו-אילת, הגעתי לצריכת דלק מעולה עד כדי לא שפויה :) של 1:19~)

Caveman
16-04-09, 01:36
בזמנו הייתי מקבל תצרוכת דלק טובה יותר (הבדל של כ-1.5 ק"מ לליטר) לטובת כיבוי מצב האקונומי. כמובן בנסיעות עירוניות יחסית פקוקות. עצירות, האצות תכופות וכו'
מאז ומתמיד טענתי שנסיעות רצופות וממושכות עדיפות כאשר מצב האקונומי פועל.

s_nadav
16-04-09, 08:13
רון מאיפה אתה בעכו?
ממש השקעת, 1 ל 19 נשמע הזוי אבל אם אתה אומר ...

Ron_Dadon
16-04-09, 08:22
הזוי, אבל אמיתי. מילאנו מיכל מלא בתחנת דלק אלון מול עין המפרץ, ומשם, נסיעה ישירה עד לאילת (עם עצירה קטנה של 15 דקות בכניסה לכביש הערבה להתרעננות) - שהגענו לאילת המחוג ירד קו אחד קטן מתחת לחצי :) כמו שחבר שלי אמר, הרכב נסע על אוויר :D סיימנו את המיכל הזה באילת, בנסיעות עירוניות עם מזגן כמובן (היה קיץ), כאשר הק"מ הראה על כ-700 ק"מ, ואם אני זוכר נכון נכנסו פחות מ-40 ליטר בתדלוק, משהו כמו 37-8, אז הצריכה יוצאת +- 19 ק"מ/לליטר.

ואני מאיזור השיכון.