PDA

View Full Version : עזרה בסקלה של פונטו

אלי_בוני
15-04-09, 20:05
חברה שאלה חשובה לי אליכם, יש לי פונטו ספייס דגם יאנג ובדגמים האלה הסקלה מגיע בלי סקלת טורים ובלי מד מים רק הקמ"ש, הדלק ושאר הנורות הרגילות שיש ואני יודע שבדגמים האחרים היותר מפוארים יש סקלה נורמלית אם טורים והכול כמו של הHGT (רק קמ"ש נמוך יותר כמובן), עכשיו השאלה שלי היא האם אני יכול להרכיב סקלה של פונטו רגילה על שלי?? ואני יודע שיש שמה עבודה וצריך למתוח קבל טורים וקבל מד מים וכו' ויש לי מאיפה להביא סקלה כזאת אז אם מישהו יודע אם היא תתאים לי לאוטו ויהיה אפשר למתוח חוטים מהמנוע אני שמח לדעת!
תודה למגיבים ולעוזרים .
ומראש אני אומר חברה כבר הציעו לי לקנות שעון טורים בנפרדולהדביק אותו ליד ההגה,אבל לא אהבתי את הרעיון כי אני חושב שזה יראה מטופש ולא מקצועי בכלל.
שמתי תמונות למי שלא הבין אותי כמו שצריך.

רפי לין
15-04-09, 20:25
בפיאט פונטו ספייס לוח השעונים הנו ממוחשב ומופעל ע"י מחשב מרכזי ברכב (BODY COMPUTER)
בתקשורת דיגיטלית, CUN BUS, כך שהחלפת לוח שעונים אחר שאינו מותאם לרכב הנו לא פשוט.
צריך לבדוק האפשרויות במוסך מורשה יבואן (ולא כולם ידעו התשובה לכך) או במחלקה הטכנית של היבואן.
בברכה - רפי לין :)

אלי_בוני
15-04-09, 20:31
הבנתי אותך גבר תיארתי לעצמי שזה לא כול כך פשוט לעשות את זה, אני רואה שאתה בעל מקצוע האם הייתה מציע לי להביא שעון טורים ושעון מד לחץ המים ? כי בעצם מד לחץ המים הוא מאוד חיוני וחשוב באוטו שחס וחלילה האוטו שלי לא ישפוך מנוע או ילך לי ראש מנוע אז אני רואה בזה סיכון לנסוע בלי לחץ מים.

רפי לין
15-04-09, 21:28
לא שעון לחץ מיים אלא שעון חום מנוע (מיים/נוזל קרור המנוע).
מהיכן אתה בארץ?.

saar
15-04-09, 21:46
שאלה לרפי,
היות וכבר נגעתם בקצה הנושא, אין טעם שאפתח שרשור חדש בשביל זה, רפי שאלה קצרה לי אליך.
האם אתה מכיר שיטה איך ניתן לזהות אם יש זיוף של קריאת הטמפרטורה בשעון?
חוץ מכמובן לנסות עם כמה שעוני חום.

אלי_בוני
16-04-09, 02:39
אה נכון אתה צודק רפי לחץ חום מנוע.
אני מבת-ים בארץ.

Caveman
16-04-09, 09:35
שום לחץ. רק חום מנוע, זהו. אין כאן שום לחץ מעורב.

רפי לין
16-04-09, 13:04
לאלי בוני, גש אל המקצוענים www.speedometer.co.il לפניאל או רפי ובדוק איתם האפשרויות.
לסער, במכוניות שבהן יש חיישן חום מנוע נפרד למע' ההזרקה וחיישן נפרד לשעון החום ניתן לבצע הצלבת הנתונים ע"י התחברות עם מחשב/סורק נהול מנוע והשוואת נתוני חום מחיישן נהול המנוע לעומת קריאת מד החום.
אפשרות אחרת הנה ע"י שימוש במד חום דיגיטלי, השולח קרן לייזר/אינפרא אדום למדידת חום הנקודות שונות ברכב והשוואתם למה שמראה השעון חום ברכב.

אלי_בוני
16-04-09, 16:55
הבנתי אותך רפי תודה רבה על העזרה אני יקפוץ לשמה ויפתור את הבעיה שלי.

lrl23
20-04-09, 11:36
רפי שלום!
רציתי לדעת איך אני יכול לדעת האם וכאשר רכשתי את רכבי שיחקו/ שינו את הקילומטרז?
רכשתי אותו ממגרש, במקור הרכב הוא פרטי הוא לא מהשכרה . 2 הבעלים הקודמים הם מרשל"צ והבעלים הקודמים עשה טרייד אין על רכב אחר.
יש לי פונטו ספייס ELX 2002
תודה מראש!

ארילו
20-04-09, 15:39
תפתח בבקשה שרשור חדש בנושא.

saar
20-04-09, 18:25
הבנתי רפי, אני מודה לך.

lrl23
21-04-09, 11:54
תפתח בבקשה שרשור חדש בנושא.
תודה