PDA

View Full Version : יעוץ ברכישת רכב עד 40K

Cor
15-04-09, 00:37
-תקציב לרכישה.35K
- ידני/אוטומט.ידני
-שנתון(מאיזה שנה הכלי) .לא משנה
-חדש/משומש.משומש
-מספר מקומות ישיבה.5
-דרישות של צריכת דלק.הכי נמוכה שאפשר
-מה הצרכים מהרכב.נסיעות בעיר בעיקר ופעמיים בשבוע מחוץ לעיר
שהצריכות דלק תהיה הכי נמוכה שאפשר,שהיה רכב אמין,לא כל יום ראשון וחמישי במסוך,שהביטוח יעלה הכי קצת שאפשר,שלא היה גדול מידי,לא משנה לי כמה דלתות ועוד דבר חשוב,אם אפשר להתשמש כמה שפחות בכל התקציב את שאר הכסף אני רוצה להשקיע במערכת,בטיפולים לאוטו,ביטוח,דלק.
אז הרכב הכי משתלם עד 35אלף,וגם שבדרך אם אפשר יראה יפה.
יש לי כמה רכבים שאני חושב עליהם.
פיאט פונטו
פולו
איביזה
כמובן שאתם יכולים להביא עוד שמות של רכבים,ולא משנה לי שהיה 3 דלתות.
הומלץ לי גם על פורד פוקוס אך זה נראה לי רכב יותר מידי מנהלי,ואני מחפש רכב שמתאים לצעיר(17)

השאלה מה הכי משתלם לרכב ראשון,בגלל שאני לא רוצה לבזבז את כל הסכום ולהשאיר חלק למערכת,ושישאר לי בצד,הנסיעות שלי זה בעיקר בעיר ו2-1 בשבוע מחוץ לעיר,חיפשתי בנושאים דומים והרוב חיפשו רכב אוטומט,או בצרכים שונים משלי.

באתי לפה כי אני הולך כנראה על פיאט פונטו או פיאט פונטו ספייס,אך מחיפוש בפורום שמעתי שהיא עושה 1ל-12 שזו היא תצטורכת דלק גבוה יחסית לאוטו ידני.
תודה מראש,מקווה לבחור את הבחירה הכי טובה.

Caveman
15-04-09, 01:46
מעניין איפה קראת על צריכת דלק של 1:12 ק"מ לליטר.
אני עם הELX הרציפה הקודמת שלי הייתי מקבל 1:13.5 ק"מ לליטר בנסיעה עירונית.

Cor
15-04-09, 01:47
אוקי אז לפני שנתדבר על דלק בוא נדבר על הדגם שהכי משתלם לי,האם יש לי הצעות פה למשו טוב שלא יאכזב אותי?

Caveman
15-04-09, 01:48
כן, להריץ חיפוש.
אם היית עושה את זה, היית מוצא בין הייתר שרשור ענף מאוד עם המון מידע שיכול לעזור לך. עוד היית מוצא מספר המלצות לא מבוטל לגבי אי אלו דגמים של הפונטו דור ראשון/שני כדאיים לרכישה.

Cor
15-04-09, 01:52
אך אני לא יודע מה הכי שווה,מה הכי משתלם בשביל הדרישות שלי.
א

Caveman
15-04-09, 01:56
באופן כללי, וזה תקף לכל רכב, אם תרצה לא להשתמש בכל התקציב, תצטרך לרדת בשנתון. תמיד מומלץ להשאיר קצת בצד עבור יישור הקו ועלות הביטוח הראשונית.

אמינות נקבעת לפי איך מתוחזק הרכב.

Cor
15-04-09, 02:02
אוקי תודה רבה,קודם כל קראתי וראיתי שדגם ה-הELX הוא החסכוני ביותר האם אני צודק?
רכב זה בגירסה הידנית,גיר רציף אמין?

Caveman
15-04-09, 02:44
רמת גימור ELX היא המומלצת. מגיעה עם אבזור עשיר יותר, ומנוע חזק יותר מעט.
שוב, הרכב יפגין אמינות טובה במידה וטופל כמו שצריך.

Cor
15-04-09, 02:47
האם אפשר לשאול מה המחיר של הרכב?משומש כמובן,וכמה עולה ביטוח,
התלבטות העיקרית היא בינו לביו פולו גולף.
כאשר ההתלבטות היחידה ביו הרכבים היא תצטורכת הדלק,ביטוח,אמינות,ולבוא כמה שפחות למוסך
ידוע לך מי הכי אמינה מביו הרכבים שציינתי?כולל הפונטו ספייס.
ובכמה אני יכול למצוא את דגם הELX ידנית?

עוד שאלה
כיצד אני יכול להבדיל ביו הדגמים?ביד 2 רק אומרים פיאו פונטו או פיאו פונטו ספייס ולא רושמים S,SX,ELX כיצד אפשר להבדיל?
איזה דור מומלץ לי וגם כיצד אפשר להבדיל ביו הדורות?מנוע של1.3 יספיק לי לנסיעות ביו עירוניות?ירושלים,חיפה וכאלה,פעם בשבוע וערים יותר קרובות עוד פעם בשבוע.

ראיתי ביד 2 שיש 2 דגמים ולא הבנתי
לדגם הראשון קוראים
Clube Spice
לשני
ELX SPICE
מה ההבדל ביניהם אם בכלל יש הבדל?
או שיותר שווה לי לקחת סיאט פונטו בדגמים ישנים יותר לא ספייס ?אם כן איזה והאם הצטרוכת דלק שלהם,ביטוח וכל מה שהסברתי יותר זול?
השמח אם תעשה הסבר קטן גם על דגמי הדור הראשון אם בכלל זה נחוץ לי,וממש תודה לך,או על דגמי הפייט הרגילים (לא ספייס)
או שפשוט תסביר לי מה הכי שווה לי לקנות

Caveman
15-04-09, 11:59
שוב, הרצת חיפוש בכלל?
רמז, תתחיל מהחתימה שלי.

Cor
15-04-09, 16:41
קראתי את הנושא בחתימה שלך
אבל אני לא יודע מה הכי טוב בשבילי
האם כדי לי יותר דור ראשון?
לא הסברתה האם יש הבדל ביו 2 אלה שראיתי ביד 2
Clube Spice שזה השם הנהוג בארץ
לשני
ELX SPICE
אותו דבר?

ניסיתי להריץ חיפוש פונטו דור ראשון ולא מצאתי כלום,למרות שנראה לי שיותר טוב לי דור ראשון

ארילו
15-04-09, 17:27
הפונטו דור ראשון נחותה משמעותית מהספייס. הן בבטיחות (4 כוכבים מול אחד וחצי) והן מבחינת איכות החומרים וההרכבה ועד לנוחות הנסיעה.
פונטו דור ראשון תהיה אבל זולה משמעותית.

Cor
15-04-09, 17:30
הפונטו דור ראשון נחותה משמעותית מהספייס. הן בבטיחות (4 כוכבים מול אחד וחצי) והן מבחינת איכות החומרים וההרכבה ועד לנוחות הנסיעה.
פונטו דור ראשון תהיה אבל זולה משמעותית.

אוקי והאם יש הבדל ביו 2 אלה?
Clube Spice

ELX SPICE

כי ביד 2 הם לא הופיעו ביחד.

Caveman
15-04-09, 17:55
בוא תעבור שוב על הדביק ותגיד לי מה ההבדלים בינהם.

בשביל למקד אותך:
ELX - (בשנת 2003 והלאה קיבל את הכינוי Club בארץ)
http://i5.photobucket.com/albums/y189/Cavush/Hosted/Fiatclub%20Punto%20Mk2%20Thread/ELX.jpg
מנוע: 1242 סמ"ק, 16 שסתומים. 4 לכל צילנדר קאמשפט כפול. 4 צילנדרים בטור.
הספק: 80 כ"ס ב5000 סל"ד.
מומנט: 11.6 קג"מ ב 4000 סל"ד.
תיבת הילוכים: ידנית 5 הילוכים. או רציפה בעלת אפשרות של מצב 6 יחסי העברה.
איבזור: הגרסה המפוארת ההמונית ששווקה כאן בארץ במספרים גדולים. ריפודים שונים, פגושים בצבע הרכב, 2 ח"ח, 2 כריות אויר. פסי מיגון בדלתות. מושב הנהג ניתן לכיוון לגובה. ABS בכל השנים.

יותר ברור מזה אני לא חושב שיש.

Cor
15-04-09, 17:59
הבנתי סליחה,היה לי ימים עמוסים בימים האחרונים ככה שסליחה.
אז כרגע התלבטות היחידה שלי
זה ELX,פולו,סיאט איביזה
שהעדיפות היא על ELX,מה אתם אומרים?

dodihob
15-04-09, 19:47
עם כל הכבוד ובלי שום כוונה לפגוע
אם אתה לא משקיע את המאמץ המינמלי בלחפש מידע על הרכב אז למה שאנחנו נשקיע בלענות.
תעשה חיפוש באתר יש הרבה חוות דעת על הרכב, ואני בטוח שחיפוש באתרים אחרים יניב מידע על הפולו.
אני רק יכול לתת חוות דעת על הפונטו.
-רכב אמין וזה בדגש וזאת רק אם טופל כמו שצריך
- רכב חסכוני מאוד הן בטיפולים וצריכת דלק
- הרכב יפה ומאובזר
- אישית אני נהנה מהנהיגה (elx ידנית / toyo t1r)
מה שאני מאוד אוהב ברכב זה שאפשר להאיץ ולא כל שנייה לחשוב על צריכת הדלק, מה שלא היה לי במאזדה 6.
ועוד פלוס זה שאתה מהמרכז! וזה אומר מוסך שמשון! יש לך מוסך איכותי לגשת אליו.

אז דבר אחרון, פונטו שמורה קשה למצוא וזאת כי הרבה מחפשים והיא נחטפת במהירות. תהיה סבלני! ועוד תמצא את האחת שלך!
בהצלחה!
ערן

Cor
15-04-09, 20:30
אוקי כרגע המעומדות המרכזית היא הפונטו אחריה הפולו ואז האיביזה.
ברגעים אלה אני מחפש ואחרי שהיו לי שאלות הכתוב פה
ומה זאת אומרת מוסך שמשון?מה טוב בו כל כך?
וכמה יעלה לי בערך ישור קוו אחרי הקניה?

dodihob
15-04-09, 20:41
תמחוק את האיביזה ותחליף אותה בסקודה פאביה.
לגבי מוסך שמשון, חח שוב חיפוש יענה לך על הכל. במקרה אני גם מגיע לשם מחר.

Cor
15-04-09, 20:48
איו מצב שבעולם אני יקנה סקודה,ואוקי אני יעשה חיפוש
האם יש פונטו ספייפס ELX 3 דלתות?
גם אני היה שם מחר,לצערי אני לומד עדייו ואני בתיכון פרטי,אנקורי אם אתה מכיר.
עריכה:
אני כרגע ביד 2 ויש בקושי מוכרים
האם יש עוד אתרים מומלצים לחיפוש?

Caveman
16-04-09, 01:29
לא תקנה סקודה? חבל. הפאביה זהה לפולו ולאיביזה (אותו רכב כמעט, פלטפורמה משותפת), אך זולה מהן.

לכל השאלות שלך יש תשובות בפורום. בפעם הרביעית, תריץ חיפוש לפני שאתה שואל.
יש מספיק דיונים על הפונטו, על מוסך שמשון ועל מה מומלץ ולא מומלץ.

Cor
16-04-09, 19:07
הבנתי,הדגם בחתימתך בסמל האישי זה הELX?
כרגע אני מתלבט ביו הרכב ELX לביו פולו,סיאט איביזיה,עשיתי חיפוש ולא מצאתי פה השוואות.
אני חושש שמנוע 1.3 לא יספק לי לנסיעות ארוכות כגון חיפה,הצפון,אילת וכד'ו.
וגם בגלל שהמורה נהיגה שלי (אני בשבלים האחרונים),אמר שפיאט זה לא אוטו טוב.

Ron_Dadon
16-04-09, 19:54
עצור. Pause. Stop...

קח נשימה עמוקה, ותתארגן על הדברים אצלך בראש לפני שאתה מריץ פה הודעות שפשוט חוזרות על עצמן.
רוצה להקשיב למורה שלך? בבקשה, אז אין לך מה לשאול פה יותר מידי.
רוצה ללמוד מהפורום?
הפנו אותך ל"מאמר" שלם על הפונטו דור שני (ספייס), שם מפורטים כל הדגמים והשמות שלהם לפני שנים, מה יש בכל דגם ועוד המון מידע על הרכב.
קח כמה דקות ותקרא ברצינות.
אם קצת, טיפ טיפה היית מתייחס למה שאתה רואה במסך, היית רואה שרשום מתחת לתמונה של Caveman את הדגם MK2 Punto HGT, ואז אם היית קורא את השרשור הגדול שהוא טרח לרשום וטורח עדין לעדכן כל פעם שיש משהו חדש - אז היית יודע שזה לא ELX.

תסגר על עצמך.
רוצה פולו? גש לפורום שמבין בVW.
איביזה? חפש גם לזה פורום שהתחום שלו הוא סיאט וחברותיה.
נסגרת על פונטו? קראת את השירשור המלא? עדין יש לך שאלות שהתשובות עליהן לא נמצאות שם? תחזור, תשאל, ותקבל תשובות בכיף.

ido
16-04-09, 19:59
אתה רוצה אוטו טוב? קנה מודל 2009 ויש לך גם בונוס של 3 שנים אחריות!

כל רכב אחר בשנתונים ובתקציב שלך זה אתה והמזל שלך, אם זה פיאט ועד סובארובישי קורולאנסר.

Caveman
16-04-09, 21:57
הבנתי,הדגם בחתימתך בסמל האישי זה הELX?
כרגע אני מתלבט ביו הרכב ELX לביו פולו,סיאט איביזיה,עשיתי חיפוש ולא מצאתי פה השוואות.
אני חושש שמנוע 1.3 לא יספק לי לנסיעות ארוכות כגון חיפה,הצפון,אילת וכד'ו.
וגם בגלל שהמורה נהיגה שלי (אני בשבלים האחרונים),אמר שפיאט זה לא אוטו טוב.
עוד לא עברת טסט אפילו?
קודם כל בוא נתחיל מזה שתעבור את הגשר הזה (המון בהצלחה !), אחרי זה, שתתאפס קצת, תקרא קצת, ותפנים קצת, תמקד את השאלות שלך ונוכל לעזור לך יותר טוב.

כמו שכבר צויין, אם הגעת לכאן, סימן שאתה מעוניין לקבל חוות דעת נוספת על הרכב, אל תנעל על מה שמורה הנהיגה שלך אומר לך, זה לא בהכרח נכון.

הרכב שלי הוא פונטו HGT Abarth Mk2 שנת 2003. הייתה לי ELX רציפה לפני למשך תקופה של כשנתיים וחצי.

Cor
16-04-09, 22:10
** אין צורך לצטט את ההודעה מעליך ***

משניהם הייתה מרוצה?
אני עדייו מתלבט ביו הHGT ל-ELX שפשוט אני חושש שמנוע 1.3 לא יספיק לי לנסיעות ארוכות (פעם-פעמיים בשבוע),אני באתי לפה לקבל חוות דעת על כאלה שיש להם את 2 סוגי הרכבים לעשות השוואות,אני פה כי אחרי שאני יקבל רישיון אני לא רוצה להיות אם הסחבת הזו

Caveman
17-04-09, 00:43
הHGT והELX אינן ברות השוואה.
למרות ששתיהן מכוניות בעלות בסיס זהה, האחת ספורטיבית, שזה אומר נוחות נסיעה פחות טובה, קשיחה, פחות פרקטית, יקרה יותר לאחזקה ולקניה (כמו כל רכב ספורטיבי אחר בהשוואה לאחד שהוא לא), ופחות חסכונית, השניה בדיוק ההפך.

אם אתה לא מחפש רכב ספורטיבי, אין לך סיבה לרכוש HGT.
אין שום סיבה בעולה שמנוע ה1.25 הרגיל לא יעשה את העבודה יופי.

הELX הקודמת שלי שירתה אותי נאמנה בתקופה שהיא הייתה בבעלותי. בשלב מסוים השתעממתי ורכשתי את הנוכחית. אני עדיין מרוצה ממנה ולכן היא נשארת אצלי.

Cor
17-04-09, 01:48
אוקי אז אני מוציא אותה מהרשימה וELX היא המטרה שלי,אז ככה כמה שאליו לגבי מי שיש לו את הרכב
שהרכב מגיע ל-110-100 קמ''ש בכביש מהיר,האם הרכב רועד?
האם ברכב זה הזינוק בעלייה אותו דבר?כי שמעתי שברכבים חלשים יותר זה שונה,והאם יש רכב אחר חוץ מפונטו אבל של פיאט שאתם ממליצים עליו אם מנוע יותר חזק?זה הדבר היחיד שאני חושש ממנו.

Ron_Dadon
17-04-09, 02:36
כל רכב שהגלגלים שלו לא מאוזנים או שהפרונט שלו לקוי (בהנחה שהצמיגים תקינים כמובן) ירעד במהירות כזו ולעיתים אף בפחות.
רכב תקין לא ירעד במהירות כזו, בין אם זה פיאט פונטו או כל רכב אחר.

לא הבנתי מה בדיוק הסבירו לך לגבי זינוק, אבל זינוק זה פשוט זינוק. אם תעשה אותו על קורולה ידנית שנת 2009 (איזה הזוי לרשום קורולה ידנית) או על פיאט אונו שנת 90 - זה עדין נשאר אותו הדבר.

Caveman
17-04-09, 09:35
למה שרכב (כל רכב) ירעד ב 110 קמ"ש? אלא אם ישנה בעיה כלשהי, לא יקרה כלום.

השאלה על הזינוק בעליה רק ממחישה שאתה קודם כל צריך לעבור טסט, להשתפשף קצת על הרכב של ההורים נניח, ואז, שתקבל מושג מה זה רכב, להתחיל לחשוב על רכב משלך.

shachar
17-04-09, 10:04
שהרכב מגיע ל-110-100 קמ''ש בכביש מהיר,האם הרכב רועד?
האם ברכב זה הזינוק בעלייה אותו דבר?.

1. ELX לא רועדת גם ב 120 או 130 או 140 ויש מצב שאף יותר (אל תנסה את זה בבית )
2. אתה מחפש ELX ידנית ?

Cor
17-04-09, 14:52
תודה לכולם!
עוד חודש הטסט,אחריו או או חצי חודש לפניו אני יתחיל לחפש ELX טובה ושמורה,בנתיים היה לי הזדמנות שמורה מאחד מחיפה אך נמכרה תוך יומים,תודה לכולם

Ron_Dadon
17-04-09, 15:29
שיהיה בהצלחה. אבל בחור, עם כל ההתלהבות שקיימת בך עכשיו - צעד צעד.
תעבור את הטסט (טסט ראשון, קח את זה בקלות, הם מכשילים היום על ימין ועל שמאל).
אחרי שעברת, יש לך בכל מקרה תקופה לא מבוטלת של נהיגה עם מלווה, כך שלא יהיה לך מה לעשות עם רכב משלך בתקופה הזו (ולא מומלץ להתחכם ולנסות את זה, כי כל שוטר אקראי עשוי לשלול לך את הרישיון ברגע עקב כך שאתה נהג חדש).

Cor
17-04-09, 16:29
נראה לך אחרי שחיכיתי 16 שנה אני ינהג במלווה ללא מלווה?
אני נהג טוב מאוד וגם המורה אומר לי כך שחבל שהמינימום זה גיל 17 ו28 שיעורים אחרך היה מגיש אותי מזמן,ולהורי איו אוטו,ואל תדאגו,בזמן הקנייה יש לי חבר טוב שמאוד מביו בכל זה ויעזור לי לרכוש אוטו,מקווה להנות מהפונטו.
תודה לכל מי שעזר!