התחבר

View Full Version : נורית כרית אויר

gimiuz
14-04-09, 16:19
דגם האוטו : punto sx 75 שנת 98'.

יש לי מספר בעיות ברכב " כל הבעיות באות בצרורות " :):

1) נורית כרית אויר דולקת קבוע בצבע אדום כבר איזה שבועיים .
2) היום בבוקר אני בא להניע את האוטו והאוטו פשוט מת יש אורות ,רדיו עובד וחלונות חשמל עובדים
לכאורה אין רעש של סטרטר בכלל. לאחר איזה שעתיים שנכנסתי לפורומים באתר הזה ונרשמתי (אני חדש פה ) אני חוזר לאוטו מנסה להניע ובום האוטו מניע מכה ראשונה .
יש לציין שדי הרבה זמן כשהייתי מניע את הרכב היה רעש של סטרטר כאילו מחליק קשה לי להסביר ואחרי כמה שניות זה מפסיק . זה קורה רק בשניות הראשונות של ההנעה .

תודה לעונים

Roi b.e
14-04-09, 16:41
אז ככה..
אני יכול לענות לך על חצי השאלות..
בקשר לכרית אויר..
יכול להיות כמה וכמה דברים אבל שמנורה דולקת זה אומר שישנה בעיה בכרית אויר..
בכול מקרה גש למוסך שיש לו מחשב למחיקת תקלות מהמחשב ברכב שלך ויראה היכן הבעיה..

gimiuz
14-04-09, 18:00
קודם כל תודה על התגובה. עכשיו עוד שאלה בקשר לנורית כרית אויר האם יש קשר בין רדיאטור פנימי נוזל לבין הנורית הזו שכן נעלמים לי מים מהמיכל עיבוי ומכונאי עשה בדיקת לחץ ואמר שאין שום נזילה וזה מתסכל כי מכונאי אחר הראה לי איזה צינור שהיה רקוב( נמצא על הפילטר שמן ) פחות או יותר ונראה לי מתחבר למשאבת מים . בכל אופן המים ממשיכים להעלם ואני כבר מיואש ,לא יודע איך פותרים כבר את כל הבעיות וחשבתי אולי נזילה מרדיאטור פנימי שגרמה לתקלה הזו של המנורה . אני לא מבין כל כך גדול אז אשמח לשמוע ממישהו שמבין .

רפי לין
14-04-09, 18:03
מיים/נוזל קרור שדולפים מרדיאטור חימום פנימי, בפונטו, עלולים לחדור אל מחשב כריות האויר ו/או למחבר החשמלי שלו ולפגום אותם וזאת כי מחשב כריות האויר נמצא מתחת למע' החימום הפנימית ברכב.
בברכה - רפי לין :)

gimiuz
14-04-09, 18:11
תודה רבה!!
מה אתה ממליץ לי לעשות כדי לפתור את הבעיה המורכבת הזו? איך אדע אם ישנה נזילה ברדיאטור הפנימי על מערכת המחשב והיא בעצם גורמת להיעלמות המים ויכול להיות שבהמשך גם גרמה לתקלה במחשב כריות האויר והדליקה את הנורית . ממה להתחיל ? ועל איזה נזק כספי מדובר ?

saar
14-04-09, 18:44
תרים את השטיח של היושב ליד הנהג, גע עם היד ותראה אם אתה מרגיש רטיבות.
הכנס את הראש שלך מתחת לתא הכפפות ובמבט כלפי מעלה תראה אם אתה מזהה נזילות.
כמו כן , זה לא משהו שאתה תוכל לטפל בזה, על כן אני ממליץ לך לפנות למוסך מורשה על מנת שזה יעשה את העבודה ויטפל בכל הבעיות.

ido
14-04-09, 19:19
תבדוק קטבים של מצבר, אם הם מחוברים כמו שצריך וגם לבדוק מצבר אצל חשמלאי.

yair068
14-04-09, 19:30
קודם כל אל תתיאש
קודם כל יש לך בעייה של בריחת מים עדכן אותנו(נראה לי שכן וכמה)
אחד הבעיות שיכולות לגרום לנזק יותר גדול זה בריחת מים ואר"כ התחממות.
מה שעליך לעשות זה להחליף את צינור הברזל המוביל למשאבת המים
שנית עליך לנעול את כניסת המים לרדיאטור הפנימי (ע"י קיצור הכניסה והיציאה של הצינורות)
טיפול כזה אינו יקר ועליך לעשותו מיידית.
כמו שאמר המומחה רפי לין שהמחשב של הכרית נמצא מתחת לרדיאטור הפנימי שגורם לקצר
מקווה שטיפתר .
על הדרך בדוק את מערכת הקירור רדיאטור.יוניט טרמוסטט.ומאורר.מי קירור של פראפלו.

gimiuz
14-04-09, 22:01
אני אבדוק את זה כבר אחרי החג .
תודה רבה לכל העוזרים וחג שמח לכולם!!

Amit-IL
15-04-09, 01:26
אם פירקת לוח שעונים או קונקטורים במערכת החשמל שקשורים לחיווט הכריות אויר
ולא ניתקת את המצבר לפני כן הנורית תדלק קבוע לתמיד או עד שתתחבר למחשב במוסך
והם יכבו אותה ע"י התוכנה.

אני פירקתי לוח שעונים והחלפתי את כל הנורות הפנימיות בדשבורד וכאמור ברח מזכרוני לנתק את אחד הקטבים של המצבר מאז אני נוסע עם נורית כריות אויר דלוקה קבוע.