View Full Version : תקלה משולבת ומוזרה
שלום ,
יש לי פיאט פונטו 2005 , דינמיק , 16V אוטומט , ישנה בעייה של נפילת טורים חדה בעצירות מה שגורם לרעידות (ללא מזגן) , ולהפסקת הקירור של המזגן (כאשר המזגן דולק) בעצירות . כאשר הרכב בנסיעה המזגן עובד ממצויין ,
נבדקה כמות הגז , כמו כן בוצע היקוי בית מצערת אך זה היה בחורף וחשבתי שזה פתר את הבעיה וזה לא , ובמוסך המורשה לא יודעים או לא רוצים לפתור לי את הבעיה .
האם למשיהו הייתה בעיה דומה והאם הצליח לפתור אותה ? אם כן אשמח לדעת פרטים
שלום ,
יש לי פיאט פונטו 2005 , דינמיק , 16V אוטומט , ישנה בעייה של נפילת טורים חדה בעצירות מה שגורם לרעידות (ללא מזגן) , ולהפסקת הקירור של המזגן (כאשר המזגן דולק) בעצירות . כאשר הרכב בנסיעה המזגן עובד ממצויין ,
נבדקה כמות הגז , כמו כן בוצע היקוי בית מצערת אך זה היה בחורף וחשבתי שזה פתר את הבעיה וזה לא , ובמוסך המורשה לא יודעים או לא רוצים לפתור לי את הבעיה .
האם למשיהו הייתה בעיה דומה והאם הצליח לפתור אותה ? אם כן אשמח לדעת פרטים
1. תחליף מוסך!!
2. מי המוסך הרשלן? האם הבהרת להם את חומרת הבעיה, האם הם כתבו זאת בכרטיס העבודה ?
3. יש לבדוק דרך המחשב שאין תקלות, שהאוטו עובד בסרק ועם מזגן דולק.
4. האם כל הטיפולים בוצעו בזמן?, לבדוק תקינות מצתים וחוטי הצתה - לפי התנגדות ושהכל יושב במקום. לבדוק שכל הצינורות שמחוברים לפיךלטר האוויר סגורים היטב עם בנדים ממתכת, ויושבים במקום היטב ולא משוחררים
5. תקינות מצבר, טעינה והארקות.
6. תקינות משאבת דלק!!! - בדיקת ספיקת הדלק על ידי מכשיר שנמצא במוסך.
אני מקווה שהאוטו באחריות מלאה עדיין - פחות משנתיים על הכביש ואז הם חייבים לפתור את הבעיה.
תכתוב מאיפה אתה ותקבל המלצות על מוסך!
האם יש עוד בעיות באוטו? האם כל הטיפולים בוצעו בזמן ולפי הספר?
הרכב עד כמה ידוע לי עבר טיפולים , קניתי אותו מהשכרה , אני עצמי העברתי אותו טיפול 40000.
אני מב"ש , ואני יודע בוודאות שהמוסך של פיאט (יבואן) לא משהו (ב.ט. שירותי רכב). יש לי עדיין אחריות על הרכב .
אם יש לך מוסך טוב ומקצועי , שגם יחסית קרוב אליי אשמח לדעת .
אני לא מכיר מוסכים באזור הדרום! המוסך הכי קרוב אלייך נראה שהוא ברחובות - מוסך ליליאן - לא יודע איך הוא
מוסך מומלץ מאוד הוא מוסך שמשון ביהוד.
האם הבעיות החלו רק אחרי טיפול 40K ק"מ שעשית ?
האם ניסית לחוזר למוסך ולדרוש תיקון הבעיה, ניסית לדבר עם יועץ השירות שם או מנהל המוסך?
מהניסיון שלי - מה שרשמתי זה מה שצריך לבדוק, בגדול מאוד!. במוסך אמורים לדעת את זה הרבה יותר טוב ממני - אלו בדיקות בסיסיות, פשוטות למדי יש לבצע במיקרה של בעיה כזו.
לא . הבעיות החלו לפני , פשוט במקביל עשיתי את הטיפול גם .
הבעיה היא שהם פשוט לא מספיק מקצועיים ובשביל בדיקת מחשב דורשים כסף למרות שהרכב באחריות , מה גם שהם טוענים שלא נראה שם כלום .
בקיצור , אני צריך איכשהו לגלות את התקלה לבוא ולדרוש שיחליפו את החלק המתאים,... נראה לי רק ככה אני אסדר את זה .
אני לא מבין מה קורה פה!!!
אם האוטו באחריות הם צריכים לטפל בבעיה! על חשבון החברה=היבואן.
שיבדקו מה שהם רוצים ואיך שהם רוצים אבל שיפתרו את הבעיה - האם הם ראו שיש בעיה או שהאוטו במוסך האוטו בריא?
לדעתי חייבים לבדוק את נושא אזור פילטר האוויר, מצתים וחוטי הצתה - למרות שהמצתים אמורים להחליף בטיפול 40K וגם לבדוק חוטי הצתה. וגם לבדוק את נושא משאבת הדלק.
האם שילמת אתה על ניקוי בית המצערת?
אם במוסך לא ירצו לפתור את הבעיה יש אפשרות לפנות ליבואן ולהתלונן ולדרוש טיפול אבל הכי טוב יהיה פשוט לקחת יום חופש וליסוע על הבוקר למוסך במרכז!
אני מגיע בדרך כלל בבוקר למוסך, וקשה להבחין בבוקר (קריר) בבעיה , וכבר נמאס לי לנסוע אליהם .
אולי באמת אני אסע למרכז , כי לא תהייה כנראה ברירה אחרת , רק אני רוצ הלקבל רצת המלצות על מוסכים שבאמת מקצועיים .
ולא , לא שלמתי על ניקוי ביתמצערת , זה היה על חשבון חברת ההשכרה .
נוסעים למוסך בבוקר ובדרך קצת "קורעים" את האוטו. מגיעים למוסך עם מנוע חם, לוקחים את הבוחן לנסיעה ומראים לו את הבעיה. אם אין את הבעיה אז מוצאים תנאים שבהם זה קורה.
מניסיון בדברים כאלה - ליסוע עם מזגן דולק ובפתאומיות לעזוב את הגז ולתת ברקס יחסית חזק, כדאי להיזהר ולעשות את זה לא בכביש עם רכבים אחרים - הטורים אמורים ליפול ללא יותר מ- 700 וכמעט מייד! להתייצב חזרה לאזור ה- 900-950 סל"ד.
אם לוקח זמן לאוטו להתייצב, אם האוטו רועד עד שמתייצב, אם הטורים לא מתייצבים עם מזגן על סביב ה- 900 (ועדיף יותר) וללא רעידות ואם הטורים משחקים (עולים ויורדים) אז יש ב ע י ה !
באזור המרכז הרבה ממליצים על מוסך שמשון ביהוד. תדאג שתוכל לבוא למוסך ולהראות להם שיש בעיה.
בן כמה האוטו? האם המצבר מקורי? האם יש לך איזה זללן חשמל גדול כמו מגבר או מערכת קטלנית?
שום זללן . הכל די רגיל. לא מגבר ולא נעליים . הרכב דגם 2005 .
או תתעקש עם המוסך שלך ותראה להם את הבעיה כמו שכתבתי
או שתיסע למרכז
בהצלחה ותעדכן מה נסגר
תודה . אני כנראה באמת אסע למרכז .
מוסך מורשה פיאט "שמשון יהוד" נמצא ברח' העצמאות 24 א.ת יהוד,
טל' 03-5360748 ודבר קודם טלפונית עם חיים ותאם איתו בואך כדי שיוכל להיות פנוי לטפל ולבדוק מכוניתך.
בברכה - רפי לין :)
Maximus, תעדכן מה קורה עם הבעיה שלך, כי נראה לי שיש לי את אותה הבעיה אצלי באוטו...
בהתחלה חשבתי שיש לי 2 בעיות שונות: אחת במייצב טורים (ווריאטור) ואחת במזגן שלא מקרר,
אבל אם אתה אומר שלך יש את אותו הדבר אז יש מצב שיש קשר ביניהן. 8O
מחכה לשמוע על התפתחויות...
אני לא מכיר מוסכים באזור הדרום! המוסך הכי קרוב אלייך נראה שהוא ברחובות - מוסך ליליאן ...
לא ממליץ עליו - בכלל.
יסכים איתי גדעון (Caveman).
Maximus, תעדכן מה קורה עם הבעיה שלך, כי נראה לי שיש לי את אותה הבעיה אצלי באוטו...
בהתחלה חשבתי שיש לי 2 בעיות שונות: אחת במייצב טורים (ווריאטור) ואחת במזגן שלא מקרר,
אבל אם אתה אומר שלך יש את אותו הדבר אז יש מצב שיש קשר ביניהן. 8O
מחכה לשמוע על התפתחויות...
אני עדיין מחפש מוסך אמין , שהוא מרושה יבואן , כי הרכב שלי עדיין באחריות. בנוסף שלאתי כמה מכונאי ם, שלא קשורים לפיאט , אומרים שצריך לבדוק חיישן אוויר , לא יודע אם יש כזה בפיאט , אבל אם אתה מכיר מוסך פיאט מורשה שיש להם אנשים פחות או יותר מצקצועיים... אשמח לדעת
לא ליליאן !
אתה לא רוצה להפקיר את הרכב שלך בידם, ממש במילים אלו.
אני לא אפרט יותר מידי, אבל יש לי הסטוריה גרועה מאוד עם המוסך הזה, מאוד לא ממליץ להגיע לשם, אלא אם זה מקרה חירום, כמו צינור קרוע או משהו...
בכל מקרה, גל.
האם זה קורה גם כאשר אתה עוצר בניוטרל ללא מצמד לחוץ?
הרכב הוא פונטו ספייס 2005 דינאמיק, 16V , אוטומטי ... ולא, אני הולך למוסך המכזי של פיאט בתל אביב .
בכל מקרה, גל.
האם זה קורה גם כאשר אתה עוצר בניוטרל ללא מצמד לחוץ?
הממ, שאלה מכשילה, אני צריך לבדוק את הסיטואציה הספציפית הזו, אבל נראה לי שכן...
אם אתה זוכר גדעון דיברנו על זה כשנפגשנו בר"ג, אני בטוח בכמעט 99% שיש לי בעיה בווריאטור, עכשיו השאלה היא אם בגלל זה גם המזגן שלי לא מקרר... :idea:
אם למישהו יש מושג אם שני הדברים קשורים זה לזה (מייצב טורים ליעילות מזגן) אז שיאיר את עיני...
בכל מקרה נראה לי שאני אחליף קודם את הווריאטור ונראה אם הכל מסתדר לי.
לא לליליאן (יכול ליהיות שבגלל תיקון רשלני שלהם הייתי צריך לפתוח ראש מנוע ולהחליף אטמים)
מוסך שמשון - מוסך טוב ( הם אמרו לי שהתיקון של ליליאן היה ראשלני ותיקנו אותו שוב - על הדרך)
עדכון : הייתי במוסך המרכזי , הם טוענים שעשו לי ניקוי וכיוון בית מצערת לא טוב, ועוש זאת שוב , בינתיים זה מחזיק , מה שכן אמרו לי שאם זה לא יעזור פעם הבאה יחליפ בית מצערת . אגב הם טוענים כי אין בעיה אחרת באוטו ושזה רק בית מצערת .
או ! סוף סוף הדבר הנכון. הם צודקים....
אצליף ניקוי בית מצערת פתר את הבעיה (עם החומר המוזר שעושה עשן לבן בכל מקום) בפונטו הקודמת.
מי היה הבוחן של הרכב של ד"א ? :)
ראוי לציין לטובה את החבר'ה במוסך המרכזי, הם עושים עבודה טובה.
ידידי, אני לא רוצה לבאס אותך או משו, אבל מניסיוננו, אל תצפה לנפלאות...
הייתה לנו בעיה דומה בפונטו 16 שסת' (דגם 85. דור ראשון. ואני חשבתי שפיאט נפתרו מאז שנת 00 מבעיות המצערת, אז אני באשליות, אה? :() וניקוי בית המצערת עזר בדיוק לשבוע ואח"כ הבעיה חזרה.
החליפו כמה פעמים מצערת וזה עזר לתקופה ארוכה יותר, ולאחר תקופות ממושכות יותר - הבעיה חזרה, ואז החבר'ה במוסך כבר התייאשו מהאוטו.
מקווה שאצלך זה אחרת! המון בהצלחה!
שבי זה הבחור שבד"כ בודק לי את הרכב, מת עליו :)
כמה שאני לא מציף אותו בשאלות, הוא תמיד שמח לענות לי.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.