View Full Version : חיישן חמצן?...שוב??...התייעצות
שלום לכולם.
לפני כארבעה חודשים בערך נדלקה לי נורת אזהרה המראה על תקלה באוטו ובמקביל ריח של פיח יצא מהרכב בנוסף לצריכת דלק גבוהה מן הרגיל.
ניגשתי למוסך פיאט מורשה,התחברו למחשב ואופ....חיישן חמצן מסר נשמתו לבורא,הכל הוחלף ותוקן(נזק לא קטן).
וואלה באמת ארבעה חודשים אני נוסע והכל מצויין...היום הנורה החליטה להתעורר משנת החורף ואיתה אותן תופעות שהיו אז,האם ייתכן שתוך 4 חודשיים יילך לו החיישן פעמיים?...אשמח לדעת אם מישהו נתקל בתופעהב דומה.
שבת שלום
לא נשמע סביר. החיישנים האלו מאוד אמינים, ובהנחה שהוחלף למקורי, אין סיבה שלא יחזיק לפחות 100K ק"מ. אבל -האם הקודם היה מקורי? האם אי פעם היתה בעיה אחרת שקשורה למערכת הזרקת הדלק/זיהום אויר ? האם החוטים של החיישן נוגעים בחלקי מתכת וייתכן שנפגעו?
האם לסבתא יש גלגלים ?
כאמור, רב הנסתר על הגלוי, וגם לא אמרת איזו פונטו בבעלותך.
פרט הדגם ונמק, שתף אותנו בעלויות (זה הרי לא ישנה לך בכיס) וננסה לסייע.
הפונוטו שלי היא שנת 02...sx.
הרכב אצלי נמצא כחצי שנה כך שלא ידוע לי על בעיות דומות בעבר
החיישן שהוחלף היה מקורי.
לגבי החוטים ,אין לי מושג אם הם נוגעים היכן שהוא,אבל טיפלתי במוסך מורשה ואמין כך שקשה לי להאמין שזו הבעייה.
לגבי סבתא,כן יש לה גלגלים,אחד מהם עם חתך נמוך.
אם שמת חלק מקורי במורשה יש לך אחריות שנה
כך שלא צריך לדאוג אם זה חזר
נורת תקלת מנוע שנדלקת גוררת אחריה בערך את אותם סימפטומים של בעיות (רעידות, אכילת דלק, ריח רע...) אבל הבעיה יכולה להיות אחרת. כמו שאמרו לך, יש לך אחריות שנה על החלק, גש לבדוק באותו מוסך מה הבעיה.
לIDO יש נקודה.
גש למוסך והסבר שהבעיה חזרה, ותן להם לבדוק אם מדובר במקריות חריגה, או שמשהו אחר בתהליך כושל. אני חושב שאם זה אכן 4 חודשים, הם לא יעשו לך בעיות ויבדקו מה קורה.
אני לא יודע באיזה מורשה היית אבל אל תתין להם לערבב אותך,
לא שאני אנטי ישר אך אני מציע שתבקש קודם להחליף את החלק התקול
באחד חדש ולראות אם הבעיה נפתרת במידי.
ולא שיתחילו בגילול של סיפורים ומעשיות,
מצד שני יכול להיות שתתבקש לשתות קפה בחדר המתנה כשתסיים אותו
הרכב יהיה מוכן וגם יתנו לך חיוך רחב וינופפו לך לשלום עם צאתך מהמוסך.
מאיפה הסקת את המסקנה הזו בדיוק?
המנורה שנדלקת לא נדלקת בגלל חיישן חמצן בלבד!
המנורה יכולה להידלק ממספר גורמים, או חיישנים (כידוע לך יש עוד חיישנים מלבד חיישן חמצן), או אי סנכרון מסויים. על מנת להצביע בדיוק מה דירבן את המנורה להידלק חייבים להתחבר למחשב האקזמינר, גש למוסך מורשה שיתחבר ויגידו לך בדיוק מה התקלה.
אם חיישן חמצן הוחלף אז כנראה חיישן אחר החזיר נשמתו לבורא.
למה אתה ישר מסיק מסקנות כי מדובר באותו החיישן?
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.