View Full Version : נשבר הבורג של תושבת הגיר בעת החלפת קלאץ'
שלום, החלפתי קלאץ' (עכשיו הוא כמו חמאה) ובעת ההחלפה המוסכניק שבר את הבורג של תושבת הגיר שמחברת בין הגיר לבין הגשר שמחזיק את הגלגלים.
חלק מהבורג נשאר בתוך הגשר והוא הצטרך לקדוח ולעשות חור חדש. כמובן שהבורג לא מגיע עד סוף הגשר אלא רק עד האמצע. כרגע יש טיקים שמעבר בין רוורס וראשון ומידי פעם בנסיעה עצמה.
זו אחריות המוסך? הוא אמר לי שהוא יכול לפרק את הגשר ולרתך מלמעלה..
המוסך שבר? המוסך אחראי. הוא יכול לספר סיפורים ולנסות לחסוך על הגב שלך, כי לרתך הכי קל.
אבל אתה אל תוותר, ודרוש שמה שנשבר יתוקן. "שברת? שילמת".
אם המוסכניק מתעקש לבצע קומבינה (שלא תאפשר לך בהמשך פירוק החלק בלי נזק למתכת) - פנה לאיגוד המוסכים או לעו"ד...
קודם כל רקובי צודק גם צודק
המוסך עשה נזק המוסך יחליף את החלק שניזוק.
קומבינות של ריתוכים אפשר לעשות בקלקיליה בחצי מחיר,
המוסך צריך וחייב לדעת לספוג נזקים שעלולים להתרחש בעת טיפול ברכב של לקוח.
מי שלא עובד לא טועה, אם זה אין ויכוח אבל צריך לדעת לקבל גם מרות.
לעניין אם תוכל להעלות תמונה של החלק הפגוע יהיה נחמד,
ולגבי הפונטו מדובר על דור 1 או על דור 2 ?
להלן התמונה של הבורג..
אין לי תמונה של התושבת או של הגשר (זה השם של החלק הגדול הזה? גשר? אין שם מקורי יותר?)
כמו"כ, אשמח לקבל תשובות לשאלות הבאות לפני שאני הולך למוסך מחר..
1- מה המחיר של גשר כזה חדש? ושל תושבת הגיר?
2- האם המוסכניק יכול פשוט לקדוח את כל הבורג שנשאר בתוך הגשר ואז כביכול החור יהיה פנוי כאילו אין שם בורג בכלל? במידה וכן, האם זה אפשרות או שלא להתעסק עם זה?
3- במידה והוא מתעקש ומוכן רק לרתך, מה לעשות??
תודה על כל התגובות חברים..
החלק המצולם הבורג נראה בבירור שהוא חלוד.
היה יכול לקרות לכל מוסך.
אני מתפלא שהוא רוצה לרתך את זה אל תסכים בשום אופן על זה אתה יכול לעמוד.
מה שאוליי אפשרי זה לקדוח את הבורג ויכול להיות שעם המקדחה החצי השני יסתובב ויפתח.
ולא מה שעושים בדרך כלל מגדילים את הקדח מבריזים הברגה חדשה ומכניסים בורג אחר.
זה שהוא חלוד זה נכון אבל כך כל הברגים האחרים שהוא הוציא (והוא הוציא המון ברגים..)
מה שתיארת זה מה שהוא עשה: אורך הבורג התקוע הוא כ-7 ס"מ(מדידה בעין), הוא קדח בערך 4 ס"מ, הבריז עם מברז ושם בורג חדש (כמובן שקצר יותר..).
העניין הוא שיש טיקים כאילו משהו עומד להתפרק וזה קורה בחילוף בין רוורס לראשון ומידי פעם בנסיעה עצמה, זה מפחיד.. במידה ויישבר במהלך נסיעה?
טוב שאתה מסביר יותר.
חד וחלק גש אליו תגיד לו שיוציא את הבורג הקצר שיוציא את השאריות שיבריז מהתחלה עד הסוף שיכניס בורג חדש וסע לשלום פה יש לך קייס.
האם זה יתפוס כמו שהיה לפני שזה נשבר?
ושוב, מז"א יש קייס?
הרגע שהוא יגדיל את הקדח עד הסוף יבריז וישים בורג חדש הכל יהיה תקין.
הקייס (תביעה) שלך לתיקון ברורה ולכן הסבר לו שעבודה חלקית לא תקינה ועליו לעשותה במלואה.
בשבוע האחרון פירקתי אצלי את הגיר יש לי פונטו דור 1,
אני מאמין שזה מאד דומה לספייס אבל עדיין לא ראיתי כדי לאמת זאת.
בכל מקרה לגיר יש שתי תושבות: 1.עליונה- מתחברת בחלק העליון של הגיר באיזור המצבר לשילדה.
2.תחתונה- מתחברת ממש ליד האיזור הגמיש בצינור הפליטה ( ממש צמוד)
עפ"י הטבעת שמסביב לבורג המצולם, אני מסיק שזו התושבת התחתונה והבורג מוברג לתוך גומי.
לדעתי אל תסכים לריתוך במקום זה, זה מאד פשוט ומקצר דרך למכונאי שלך, בטח אין לו כוח בחול המועד ואם בכלל להתחיל להתעסק בחילוץ ברגים שבורים כשהכי קל זה פשוט לרתך וזהו.
יש דרך פשוטה יעילה ומצליחה תמיד עם קצת סבלנות וכלים מתאימים, הנה מה שאני מציע בתנאי שאתה מצליח לראות את החלק של הבורג השבור והתקוע בעין:
תעמיד את הרכב על בוקים תיקניים ( הכי טוב על הליפט במוסך),
קח מקב לסמן במכה עם פטיש סימון למקדח (סימון מוביל),
תתחיל לקדוח את הבורג התקוע עם מקדח קטן, נגיד 3.5-4 מ"מ,
תגדיל את הקדח לגודל 5-6 מ"מ,
רסס שמן שיחרור ברגים,
כך שופין כמו בתמונה, תפרק את הידית ותכניס את החלק של השופין במכות פטיש חזקות,
תסובב את השופין בצורה ידנית ותראה שהבורג מבקש לצאת החוצה לנשום אויר, בהצלחה.
יש סט חולצים יעודי למטרה הזו,ובכול מוסך,ויש גם חולצים קונים עים הברגה הפוכה.אז תן להם לבצע את העבודה."זה לא עבודה לחובבנים"
מה שהוחלט זה דבר כזה: קידוח עמוק יותר בבורג התקוע, ריתוך אום לגשר ולא בורג כי במידה ואצטרך להחליף תושבת אז אוכל, הברגת בורג ארוך יותר שעובר דרך התושבת, דרך האום שרותך וישר לתוך הגשר היכן שנעשה הקידוח העמוק.
מיותר לציין שעמדתי תחת הרכב כל זמן ביצוע העבודה ווידאתי שהאום יושב כמו שצריך אחרי הריתוך והליטוש.
והעבודה בוצעה כיאות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.