התחבר

View Full Version : צלחות ורפידות לבראבו 1.4 ידני

avil84
03-04-09, 13:03
אז ככה מחפש משהו תחליפי מומלץ לא זבל סיני.

Lior_c
03-04-09, 14:33
לא הבנתי למה אתה מתכוון בדיוק?
רפידות ברקסים?
שאתה אומר צלחות אתה מתכוון לדיסקיות ברקסים? (בד"כ שולחים לחריטה?)

Amit-IL
03-04-09, 17:37
צלחות =דיסקים
רפידות =דיסקיות ככה אני מבין.
היום לא ממש משתלם לשלוח לחריטה, לחכות בתור לחרט ולהמתין עד שתסתיים עבודת החרט.
פעם אחרונה שעשיתי חריטה היה לפני כשנה וחצי, שילמתי על חריטת שתי צלחות 70 ש"ח.
מחירי הצלחות היום ממש זולים ולדעתי לא משתלם לחרוט.
אני הרכבתי לפונטו דור 1 לפני 3 שבועות צלחות ורפידות קדמיים בעלות של 160 ש"ח, זבל סיני.
אם יחזיקו שנה וחצי אני אהיה מבסוט, מבחינת עצירה פתאומית ובלימה רגילה הם בסדר גמור.

avil84
03-04-09, 19:27
לעשות חריטה אי אפשר כבר הם אכולים משני הצדדים בכמות כזו שאני לא חושב שכדאי בכלל לנסות. והעלות היא לא כזו גדולה עדיף ללכת כבר על סיני ולא לחרוט את אלה (גם מהסיבה שאיני יודע איזה דיסקיות ברקס הרכיבו לפני ).
אבל אשמח לעוד דעות לגביי מחירים וחברות...?

eliko1976
03-04-09, 22:49
brembo ,Ferodo, LUCAS טובים
יש עוד הרבה אחרים כמובן .

avil84
04-04-09, 02:37
שמות לא עוזרים לי סתם ככה .
זה כמו שאני ילך לחנות חלפים והוא יזרוק לי שמות .(אני עדיין לא יבין בחברות לרפידות ודיסקיות ברקס) .
אני צריך שם של חברה תחליפית זולה שתתן תמורה טובה לשקל .

Amit-IL
04-04-09, 05:28
brembo ,Ferodo, LUCAS טובים
יש עוד הרבה אחרים כמובן .

מה לא בסדר במה שהוצע לך, אל תיתן שיזרקו לך שמות בחנות, תזרוק אתה שמות ממה שהציעו לך פה
בקש מחיר לכל אחת מהחברות שהוצעו לך ותעשה אתה את השיקול שלך.

eliko1976
04-04-09, 09:26
צודק ...
ועוד טיפ , תברר כמה עולה מקורי וכמה עולה סיני\טורקי הכי זול - זה ייתן לך גבולות גזרה , ומול זה תחליט לבד לגבי התחליפי .

Lior_c
04-04-09, 12:37
פירוקיות לא בא בחשבון?

avil84
04-04-09, 13:07
בברקסים לא בא בחשבון כאשר המחיר לחדש סיני הוא 160 ש"ח מוכן להתפשר על סיני אבל לא על משהו מפירוקייה שאני לא יודע מה שמו שם בשביל לחסוך 50 100 שקל

Amit-IL
04-04-09, 15:22
ראיתי כבר אנשים שלוקחים מפירוקיות צלחות ומשולשים,
אני לא בעד, בפיאט החלקים ממש זולים שזה לא כדאי ועדיף לקנות חדש.

avil84
05-04-09, 03:36
אתה זוכר אולי את שם החברה של הצלחות והרפידות שקנית ב160 ש"ח ? ומאיפה?

saar
05-04-09, 11:55
לא הבנתי מה הבעיה, שאלת שאלה, ארילו נתן לך את התשובה. מה הבעיה לא הבנתי?
מבחינת מה שאתה מבקש סיני זבל אז לידיעתך, ניתן גם למצוא רפידות בעלות של 50 ש"ח בחוץ, אבל אחרי שתשמע שריקות כל נגיעה בברקס אתה מהר מאוד תתבאס ותרוץ להחליף למקורי. אז לשיקולך,
צלחת מפירמה זבל תגרום לרעידות של הגלגלים בלחיצה על הבלם, רפידה מפירמה זבל תגרום לשריקות ללא הפסקה. לשיקולך

Amit-IL
05-04-09, 12:32
שם החברה של הצלחות זה פוסטר או פרוסטר, מגיע בקרטון אדום.
את שם חברת הרפידות אני לא זוכר.

סער, מה שאתה כותב זה מניסיון אישי?
ברור שמקורי או תחליפי מחברה מוכרת זה עדיף,
אבל כל אחד שיעשה את השיקול שלו, אצלי בנתיים חודש
הסט "הזבל סיני" מורכב ושום בלונדינית ברחוב לא מסתובבת כשאני בולם.

eliko1976
05-04-09, 15:24
צלחת מפירמה זבל תגרום לרעידות של הגלגלים בלחיצה על הבלם, רפידה מפירמה זבל תגרום לשריקות ללא הפסקה.

לא בהכרח נכון , במיוחד לגבי הצלחות ....
רפידות גם לא תמיד שורקות , אבל אורך החיים שלהם קצר בהרבה מפירמות טובות .
TIGER - מאוד זולים למשל .
משומשים מפירוק לא לקנות בשום פנים ואופן !!!

saar
05-04-09, 16:49
תאמין לי שאם רק הבלונדיניות היו מסתובבות לא הייתה לי בעיה, הסיפור הוא שהמכוערות מסתובבות אליך, פה כבר הבעיה.

כן מניסיון אישי, חברת ROSS או COSS (רפידות) לא להתקרב בשום אופן, למרות שהן איטלקיות, הן הזבל של איטליה.

Amit-IL
06-04-09, 01:37
תאמין לי שאם רק הבלונדיניות היו מסתובבות לא הייתה לי בעיה, הסיפור הוא שהמכוערות מסתובבות אליך, פה כבר הבעיה.

כן מניסיון אישי, חברת ROSS או COSS (רפידות) לא להתקרב בשום אופן, למרות שהן איטלקיות, הן הזבל של איטליה.

מצטער אני מתרחק מריכוזי מכוערות, צריך לדעת גם איפה לנסוע, אם יש ברשותך משקפי שמש אופנתיים אתה מוזמן לסיבוב באיטלקית שלי.

אני לא ממליץ לאף אחד ולא לוקח אחריות בדיוק כמוך,
אני חווה את דעתי האישית מניסיון שלי ולא של אחרים,
ברור שאם חברות ידועות וטובות היו מוכרות באותו מחיר של "זבל סיני" הייתי יודע במה לבחור,
כל אחד והשיקול שלו.
אני לא בעל מקצוע ולא מכונאי רכב וזה גם לא רשום אצלי בחתימה.
בסה"כ אני לומד כמו כולם או בדרך הקצרה או בדרך הארוכה.

avil84
13-04-09, 01:23
עדכון...
היום הוחלפו רפידות וצלחות .
צלחות סיניות ורפידות איטלקיות סך הכל אחרי מיקוח 200 ש"ח במקום 230.
אני וחבר היום פירקנו והרכבנו את החדשים.
הרפידות הישנות היו במצב על הפנים אחת מהם הייתה פשוט עם חור באמצע שחוצה את הרפידה באמצע הרפידה לאורך ומרוב שהרפידה הייתה משופשפת התחיל פשוט להשבר הרפידה הייתה נראת כאילו היא עשוייה מ2 חלקים ולא 1 . יש לציין שזה היה רק באחת הרפידות ולא בכולם כל השאר נראו על הפנים אבל לא כמו ההיא המתוארת.
הצלחות היו משופשפות כ3 4 מילימטר בצד החיצוני ו2 3 מילימטר בפנימי.
כל התהליך הלך דיי מהר הבעיה שנתקענו על פרוייקט קטן שקצת התמשך ונקווה שהשבוע נסיים אותו ונעלה תמונות.
פרוייקט של החלפת הנורות ללדים .
בינתיים הוחלפו לדים ללחצנים של המזגן לחצנים של הפשרת אדים ומה שיש לידו לא זוכר כל כך לד למנורה של הלחצן מצוקה .
נשאר רק הלדים של הבורר מזגן והבורר חום קור בחום קור אני שם 2 לדים 1 כחול מצד אחד ו1 אדום מצד שני .
הבעיה היא בבוררים של המזגן שם יש פלסטיק ירוק מצד אחד ושחור מצד שני עם הסימונים של 0 1 2 3 וסימן של מאוורר בלבן .ועוד אחד שבורר לאיפה ילך האוויר של המזגן . הבעייה היא הצד הירוק שמונע מהאור לעבור ניסינו לגרד אותו אבל גם השחור יורד ואז זה לא יוצא יפה.
מחר חבר הולך לקנות דף שקוף ולהכין במדפסת לייזר את הצורה של הפלסטיק הזה עם הסימונים המתאימים בלבן והפלסטיק יהיה שחור אחרי זה נחתוך בדיוק בצורה של הפלסטיק הירוק ונחליף בינהם.
בינתיים יצא יפה אבל הכל אדום שוקל להחליף את הלחצן של המזגן ללד כחול במקום אדום ושיישאר השאר באדום.

stas
14-04-09, 02:43
עדכון...
היום הוחלפו רפידות וצלחות .
צלחות סיניות ורפידות איטלקיות סך הכל אחרי מיקוח 200 ש"ח במקום 230.
אני וחבר היום פירקנו והרכבנו את החדשים.
הרפידות הישנות היו במצב על הפנים אחת מהם הייתה פשוט עם חור באמצע שחוצה את הרפידה באמצע הרפידה לאורך ומרוב שהרפידה הייתה משופשפת התחיל פשוט להשבר הרפידה הייתה נראת כאילו היא עשוייה מ2 חלקים ולא 1 . יש לציין שזה היה רק באחת הרפידות ולא בכולם כל השאר נראו על הפנים אבל לא כמו ההיא המתוארת.
הצלחות היו משופשפות כ3 4 מילימטר בצד החיצוני ו2 3 מילימטר בפנימי.
כל התהליך הלך דיי מהר הבעיה שנתקענו על פרוייקט קטן שקצת התמשך ונקווה שהשבוע נסיים אותו ונעלה תמונות.
פרוייקט של החלפת הנורות ללדים .
בינתיים הוחלפו לדים ללחצנים של המזגן לחצנים של הפשרת אדים ומה שיש לידו לא זוכר כל כך לד למנורה של הלחצן מצוקה .
נשאר רק הלדים של הבורר מזגן והבורר חום קור בחום קור אני שם 2 לדים 1 כחול מצד אחד ו1 אדום מצד שני .
הבעיה היא בבוררים של המזגן שם יש פלסטיק ירוק מצד אחד ושחור מצד שני עם הסימונים של 0 1 2 3 וסימן של מאוורר בלבן .ועוד אחד שבורר לאיפה ילך האוויר של המזגן . הבעייה היא הצד הירוק שמונע מהאור לעבור ניסינו לגרד אותו אבל גם השחור יורד ואז זה לא יוצא יפה.
מחר חבר הולך לקנות דף שקוף ולהכין במדפסת לייזר את הצורה של הפלסטיק הזה עם הסימונים המתאימים בלבן והפלסטיק יהיה שחור אחרי זה נחתוך בדיוק בצורה של הפלסטיק הירוק ונחליף בינהם.
בינתיים יצא יפה אבל הכל אדום שוקל להחליף את הלחצן של המזגן ללד כחול במקום אדום ושיישאר השאר באדום.

אתה לא צריך לגרד את הפלסטיק או להחליף החלפתי אצלי בסקאלה{פיאט בראבו}
נורות לדים לכחול והייה פלסטיק ירוק בהתחלה חשבתי שעם אני יחליף אז לא תהייה
כל משעמות הסקאלה תהייה ירוקה אבל בסוף החלפתי והסקאלה לא הייתה ירוקה
אלה בצבע כחול כמו שציפיתי .

ובהקשר לצלחות והרפידות מהכין רכשתה אתם?! ועם אתה יכול להגיד תחברות אשמח.
יום נעים

avil84
14-04-09, 07:11
בחיפה ברחוב המגינים..
את שם החברות אני לא זוכר האמת אבל אני יברר כשאני יהיה אצלו . כרגע הברקסים לא שורקים ולא מוציאים רעש קטן. אני ינסה את מה שאמרת עם לד כחול פשוט עם אדום לא רואים כלום הירוק חוסם. ולא מדובר בסקאלה אלא על הבורר מזגן.

stas
16-04-09, 02:56
בחיפה ברחוב המגינים..
את שם החברות אני לא זוכר האמת אבל אני יברר כשאני יהיה אצלו . כרגע הברקסים לא שורקים ולא מוציאים רעש קטן. אני ינסה את מה שאמרת עם לד כחול פשוט עם אדום לא רואים כלום הירוק חוסם. ולא מדובר בסקאלה אלא על הבורר מזגן.

תראה נראה לי שזה אוטו סוג של פלסטיק בבורר מזגן ובסקאלה
לפי דעתי אן סיבה שהחברה תייצר 2 פלסטיקים שונים ,
אני מקווה שיצליח לך .

avil84
17-04-09, 02:37
היום ראיתי דגם SX ששם יש לוח שעונים עם מד טורים אם אני ישיג אחד כזה החיבורים יתאימו לשלי ?שלי דגם S בלי מד טורים בלוח שעונים...

avil84
19-04-09, 01:10
????

stas
20-04-09, 02:03
היום ראיתי דגם SX ששם יש לוח שעונים עם מד טורים אם אני ישיג אחד כזה החיבורים יתאימו לשלי ?שלי דגם S בלי מד טורים בלוח שעונים...

מה הכוונה לא הבנתי אותך<!

avil84
20-04-09, 03:33
בדגם SX יש מד טורים בS אין עכשיו אני יותר מובן?
והמד של הכמה ק"מ עברתי הוא דיגטלי ולא אנלוגי.
השאלה שלי אם אני יביא שעון של SX הקונקטורים יתחברו והוא יעבוד עם מד הטורים או שאני צריך עוד משהו להוסיף?

Lior_c
20-04-09, 21:27
בדגם SX יש מד טורים בS אין עכשיו אני יותר מובן?
והמד של הכמה ק"מ עברתי הוא דיגטלי ולא אנלוגי.
השאלה שלי אם אני יביא שעון של SX הקונקטורים יתחברו והוא יעבוד עם מד הטורים או שאני צריך עוד משהו להוסיף?

לא מחייב שהמד של הק"מ יהיה אנלוגי.
הלוח שעונים שיש ברשותי הוא של SX עם מד טורים, והקטע של הק"מ הוא "אנלוגי".

stas
21-04-09, 21:22
הדגם של הרכב שלי הוא SX ואצלי גם אנלוגי ,
האמת שאן לי תשובה מדויקת לתת לך כי לא יצא לי לראות את
היחבורים של הדיגיטלי,לא נראה לי שיהיה הבדל בניהם עם יש לך אפשרות
לבדוק קודם בלי לרכוש ,אז עדיף תבדוק