PDA

View Full Version : בעיה בהגה כוח בפיאט פונטו ספייס 2001

kleinimrod
30-03-09, 17:35
שלום לכולם.
ראיתי שלכמה אנשים כאן היתה את הבעיה החשמלית של ההגה כוח:

פעם בשבוע בערך נדלקת לו נורת תקלה של ההגה וההגה לא מגיב כרגיל. מכבים מנוע מדליקים וזה חוזר לעבוד תקין עוד תקופה.

אנשים שסידרו את הבעיה יכולים להגיב איך הם סידרו, כמה עלה ואיפה?

תודה לעוזרים

raanan_t
30-03-09, 18:09
הנושא מורכב ויכול לנבוע מכמה דברים.
בראש ובראשונה, בדוק את המצבר ברכבך. אני מדבר על בדיקה תחת עומס אצל חשמלאי. יש לי הרגשה שבמקרה שלך המצב גבולי. אצלי היתה תקלה שבאה והלכה במשך חצי שנה, לפני כחודשיים הבעיה הגיעה בתדירות גבוהה יותר עד שלפני חודש מת המצבר.
רכשתי מצבר חדש וכבר חודש יש שקט מההגה, מפתיע למדי. משיחה עם חבר פורום (אלקטרונאי) התברר שהדבר הגיוני מסיבות שונות הקשורות בזרם, מתח והיכולות של רכיבים לספוג אותם.
אגב, זה שהרכב מניע לא אומר שהמצבר תקין.

מעבר לזה, כמובן שתיתכן בעיה במערכת ההגה. בשנתונים של רכבך הבעיה בד"כ נובעת ממנוע הגה שמתקלקל. בצע חיפוש ותגלה מידע רב בנושא.

kleinimrod
31-03-09, 13:17
תודה.

יש לעוד משהו נסיון עם זה? איפה מתקנים, כמה עולה וכו'?

רפי לין
31-03-09, 15:35
למעלה יש באנר של עופר קצב, טלפן אליו ואני מקווה שהוא יוכל לסייע לך ובמחיר זול יחסית.
בברכה - רפי לין :)

iz2
08-07-09, 00:11
נו לבסוף תיקנתה את הבעיה במידה וכן האם אפשר לקבל עוד פרטים?

froyke
28-04-10, 12:55
אחרי שבמשך מס שנים התופעה היתה קוראת מפעם לפעם (ובד"כ כיבוי הרכב והנעה מחדש היו פותרות את הבעיה לעוד מס חודשים) כבר כמה ימים אני עם הגה סופר קשה ונורת תקלה דולקת קבוע.
הפונטו היא 2002 ואני נוסע קבוע על מצב סיטי (בעיר).
איך הבעיה נפתרה בסוף? אשמח לעצות ממביני עניין
רועי

רפי לין
28-04-10, 20:28
ברוב המקרים זאת תקלת מנוע ההגה כוח החשמלי.
מכיוון שאתה מת"א, אז כפי שכתבתי בעבר, פנה אל עופר קצב שפרטיו בבאנר למעלה.
נא עדכן ממצאים ותוצאות.
בברכה - רפי לין

froyke
03-05-10, 17:28
התקלה אכן היתה במנוע החשמלי של הגה הכח.
לקחתי את הרכב למוסך השחר בנתניה, חברו את הרכב למחשב וידאו שזו אכן התקלה, החליפו במנוע משופץ (הם המוסך מורשה פיאט היחידי שמתקן מנועים).

לסיכום, המספרים:
נזק כלכלי - 580 שח
אחריות 6 חודשים
זמן תיקון - 30 דקות בלבד
לקוח מרוצה: 10

ושוב תודה לבן שהמליץ ודאג למחירים טובים לחברי הפורום ולזאביק ממוסך השחר - שנתן שירות מקצועי ויחס טוב. אני מאמין שאמשיך להגיע אליהם לשאר הטיפולים (שלא יהיו רבים אינשאללה)

BentzZz
03-05-10, 21:53
אני שמח לשמוע =]

רפי לין
04-05-10, 02:11
ללא ספק, מחיר זול מאוד.
בברכה - רפי לין

rotemba
08-06-10, 10:23
שלום לכולם.
גם לי כבר כמה חודשים נידלקת הנורה האדומה של ההגה,וההגה נורא קשה. אני גרה בב"ש. מישהו יכול להמליץ לי על מוסך זול ושירות טוב באיזור לתיקון התקלה?

תודה מראש.

ארילו
08-06-10, 14:56
תנסי את עופר קצב מהבאנר למעלה.

BentzZz
09-06-10, 09:34
http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=8897&highlight=%EE%F0%E5%F2+%E4%E2%E4+%E7%F9%EE%EC%E9

שיפוץ מנוע ההגה החשמלי במוסך מורשה (ולא בגינה)
+ אחריות בין חצי שנה לשנה
+ שירות מעל ומעבר
+ בדיקת הבעיה, איפוס התקלה במחשב ורישום ההחלפה בהיסטוריית הטיפולים של הרכב
+ כוס קפה
אמנם רחוק קצת אבל שווה את הנסיעה (במיוחד בגלל המחיר)
500 ש"ח לא כולל מעמ (כולל את כל שאר הדברים המפורטים להעיל)
ושירות מהאח הגיבור שלנו - זאביק!
ולא לשכוח , בן שלח אותך.
בהצלחה

rotemba
09-06-10, 10:21
חברה תודה רבה לכם על העזרה.
אני אעדכן אתכם בהמשך...

YOSI-BR
09-06-10, 20:42
גם לי הנורה דלוקה כבר ארבעה ימים וההגה קשה לאחר שתקופה ארוכה נדלק-נכבה. גם אני מהדרום אם את רוצה להצטרף, אני מתכנן יום שישי לנסוע מוקדם לנתניה ולתקן ההגה אצל המוסך המומלץ. נראה לי שווה את המחיר לאור העובדה שהמחיר הכי זול שקיבלתי היה 800 ש"ח.

shlomip11
13-06-10, 09:54
שלום לכולכם!!
בראשותי פיאט פונטו ספייס SX60 2001 עם בעיית הגה שצצה לה לאחרונה.
מה שקורה הוא שלפעמים ההגה מאוד קשה ולעמים הכל בסדר..
מאחר שהבעיה קיימת לסרוגין חשבתי שזה המנוע החשמלי של ההגה ולכן ניסיתי לפרק אותו ולראות אם הבעיה עדיין קוראת גם כשהוא מפורק.

החשיבה שלי הייתה שאם הבעיה במנוע החשמלי אז כשהוא יהיה מנותק הוא "ישתחרר" מאחר ולא יהיה שדה חשמלי ש"ינעל" אותו.

אשמח לשמוע על בעיה דומה ודרכי פתרון..:confused::).
שלומי.

Lexxxa
13-06-10, 11:56
מנוע חשמלי הוא זה שעוזר לך לסובב את ההגה.

תוכל לבדוק אותו בעזרת חיבור למחשב הגה .

shlomip11
13-06-10, 12:57
תודה רבה לךךך, כנראה שאני אפנה לזאביק ממוסך השחר בנתניה, קראתי כאן המלצות טובות עליו!!
שיהיה המשך יום מעולה.
שלומי.

YOSI-BR
13-06-10, 19:12
חברים תודה גדולה לבן ולזאביק התותח והישר!
אז בהמשך למה שרשמתי כאן יום חמישי דיברתי עם זאביק בטלפון קבעתי ליום שישי בבוקר.
יציאה מהבית (דרך כביש 6) ב-7:15 הגעה למוסך בנתניה ב-8:45. סיום עבודה 9:15, המנוע הוחלף+ אחריות+ בדיקה במחשב. התוצאה הגה תקין, חזרתי לבית(אחרי עצירה בת"א לקפה) ב-11:30 ואני מתגורר בדרום.
שווה כל שקל עבודה מקצועית במוסך מורשה של פיאט אין מילים.

ilank
14-06-10, 13:18
הייתי אצל זאביק היום לאחר שההגה נהיה קשה חיבר לאקסמינר הופיע הודעה על בעיה\קצר במנוע הגה תוך חצי שעה הוחלף ההגה 500 + מע"מ = 581 בויזה 3 תשלומים ללא ריבית. שירות נפלא ויחס טוב ענה על כל שאלותיי והיו לי שאלות . אני בעלים גאה של ELX 2001 יד ראשונה שמורה בטרוף 180K ורק עכשיו הלך המנוע הגה .
בקיצור תודה רבה לפיאט קלאב מת עליכם .

תמיר פ
15-06-10, 10:11
חברים יקרים,
יש ברשותי פיאט דינ' 2004 ונורת ההגה דולקת אך ההגה לא עושה בעיות. אתמול עשיתי בדיקה ממוחשבת במוסך מורשה בראשון ונאמר לי שייתכן שיש בעיה וההגה יכול להפוך לקשה באמצע פנייה. הבנתי שבעיות במצבר,בחיבורים או במערכת מיחשוב לא רציניות יכולות לגרום לנורה לדלוק אבל אני באמת לא רוצה לקחת סיכונים, אז מה אתם מציעים?:confused:

רפי לין
15-06-10, 11:52
מה זה פיאט דינ' (דינמיק)?.
בדוק האפשרויות עם זאב כאן: http://www.musach.co.il/details.asp?id=222
אפילו ממרחק גדול כדאי להגיע אליהם.
בברכה - רפי לין

תמיר פ
15-06-10, 15:55
הכוונה אכן לדינמיק,
תודה על ההתייחסות אבל האם קיימת אפשרות שבאמת יתפס לי ההגה באמצע הנהיגה,
כי אם כן קצת מלחיץ לנסוע מראשון לנתניה... תוכל אולי להמליץ על מוסך קרוב יותר. :eek:

raanan_t
15-06-10, 16:24
ההגה לא ייתפס לך, אלא יהפוך לקשה מאוד. בעצם נעלם התגבור המכני של המנוע ואתה נוסע בלי הגה כח. לא קל לנהוג ככה, אך אפשרי. אני אישית מכיר מישהו (לא חבר פורום) שנסע ככה חצי שנה.

מנורה דולקת והגה תקין, כמו במקרה שלך, מעידה על מצב בו ההגה יתקשה מתישהו בזמן הקרוב. אצלי הנורה שחקה איתי במשך שנה וקצת עד שההגה התפגר. מה שאני בעצם אומר הוא שמצד אחד, אין לך מה למהר. מצד שני מדובר על תקלה שבטוח תבוא בעתיד ואם יש לך כוונות להחזיק את הרכב תקופה ארוכה, אז שווה לשקול החלפה יזומה בזמן הקרוב.

תמיר פ
15-06-10, 16:33
במוסך המורשה בראשון אמרו לי שלהחליף את כל היחידה יעלה כמה אלפי שקלים (בסביבות 3500). זנ נשמע לכם סביר? חוץ מזה אולי בכל זאת מדובר בתקלה בחיבורים למצבר או משהו במחשב כי זה יהיה ממש מבאס להחליף את ההגה ולגלות שהנורית ממשיכה לדלוק :(

Lexxxa
15-06-10, 18:35
תראה את ההמלצה של בנץ בשרשור זה! לא תמצא יותר זול. מדובר במוסך מורשה פיאט.

raanan_t
15-06-10, 20:05
אם באבחון זוהה "קצר פנימי במנוע" אז מדובר על תקלה במנוע ולא בחיבורים.

תמיר פ
15-06-10, 20:18
ומה עושים במקרה כזה? ניתן לתקן את התקלה או שיש צורך להחליף את המנוע?

raanan_t
15-06-10, 20:27
תיקון תקלה = שיפוץ מנוע הגה.

בכדי לחסוך זמן ובגלל שלא עושים את השיפוץ במקום בד"כ, מחזיקים המוסכים מנועים משופצים וכשאתה מגיע לתיקון פשוט מחליפים את שלך ביחידה משופצת ומשחררים אותך הביתה בזמן קצר. את המנוע שהוסר מרכבך שולחים לשיפוץ והוא משרת את הלקוח הבא שמגיע.

תמיר פ
15-06-10, 20:57
תודה לכולם,
לאחר עיון מעמיק במפרט בדיקות, ראיתי שבמקרה שלי ממליצים להחליף לא את המנוע אלא את עמוד ההגה. איך זה יכול להיות אם ההגה לא מתקשה? חוץ מזה כתוב פה גם שנמצאה תקלה בחיישני מיקום. אשמח לקבל קצת הסבר מה הקשר לחיישני מיקום ולמה להחליף את כל עמוד ההגה כי נראה לי תמוהה כל העסק.. :confused: