התחבר

View Full Version : האם אפשר לצבוע תטמבון בצבע הרכב?

kadosh1
29-03-09, 16:48
אני וחבר רוצים לצבוע את הטמבונים בפונטו דור 1 שלי.
הצבע של הפונטו הוא אדום,אם אפשר לצבוע תטמבון באותו צבע?
באיזה ספריי כדי להשתמש?
הבנתי גם שצריך למרוח איזשהו חומר על הטמבון אם יש לו פאקים קטנים, מה שם החומר ואיפה ניתן להשיג אותו?

תודה.אור

Roi b.e
29-03-09, 17:15
לא בדיוק אני עונה לך על השאלה אבל
ממה שראיתי פה בנושאים שאחרים כותבים זה מתקלף וכד'ו..
אני האיתי ממליץ לך לא לצבוע זה הרבה יותר יפה ככה!

ido
29-03-09, 18:05
בצביעה עצמית התוצאה הסופית תראה לא משהו בכלל. בכל מקרה צריך לקנות ספרי של חומר מגשר (מגשר בין הפלסטיק של הטמבון לבין הספריי של הצבע שמיועד לפח) וספריי צבע לפי קוד צבע של הרכב. לפי דעתי לא מומלץ כל כך.

kadosh1
29-03-09, 18:05
להתקלף יכול להיות אבל זה לא יתקלף אחרי יום או חודש,
לדעתי שהטמבונים צבועים בצבע הרכב ולשים פסי קישוט בשחור זה יפה.
אבל כל אחד והטעם שלו.
אם מישהו כן יודע ויכול לענות לי על השאלה יעזור לי מאוד.

dodihob
29-03-09, 19:53
תעביר חיפוש, המליצו פה על חנות בת"א אשר מתמחה במכירת צבעים וכן אני מניח כי יכולים להנחות אותך שם הכי טוב איזה חומרים לקנות.
אפשרי? אפשר, השאלה כיצד התוצאה תראה.
צריך פריימר לפלסטיק, צבע לפי קוד הרכב שלך (אם הרכב שלך דהוי יהיה לך אחלה של גוונים ;) )
וצריך לעבור בסוף עם לקה.
בפורומים של פונטו בחו"ל עשו פרוייקט זה רק על המראות צד, שכמובן זהו פלסטיק גם כן.
תברר מה עלות החומרים ותראה אם זה משתלם לעשות לבד או לתת לפחח לעשות את העבודה בעוד 100-200 ש"ח.
בכל זאת בהצלחה
ערן

liorwohl
29-03-09, 20:46
שים לב לפני שאתה צובע שכמעט בטוח שזה יתקלף לך.. כל יום אני רואה מלא מכוניות שהפגוש המקורי שלהם שחור אבל צבעו אותו (וסתם מכוניות קוראניות ששמה זה מתקלף בכל מקרה), ואף פעם זה לא נראה טוב. אחרי שיש קילוף זה נראה זוועה.
הפתרון הכי טוב זה לחפש בפירוקיה פגוש שהוא כבר צבוע מהמפעל ולהחליף אותו עם שלך, כאלה מחזיקים את הצבע בלי שום בעייה, רק שיהיה קצת קשה לך לפי דעתי למצוא בצבע אדום..

אם בכל זאת תצבע אז תשאיר את הפס מגן שחור- כמו במקורי, הכי יפה ככה ;)

yair068
17-04-09, 18:23
שלום
לי יש פונטו XTZ והטמבון קיבל כל מיני סריטות אז בדקתי את הנושא.
קוד הצבע נמצא על דלת אחורית .
עליך לשייף את הטמבונים טוב טוב ואפילו עדיף לפרק.
צריך קודם כל צבע יסוד
אחרי זה צבע מקשר שיקשר בין הפלסטיק והצבע
צבע לטמבונים אצלך אדום
ולבסוף לקה שיבריק
וטינר לעירבוב וניקוי
עלויות בדקתי בסלמה עלוי 270ש"ח.
אני כרגע בחיפוש מחירים יותר זולים וכמובן שיש לי פיסטולט ועדיף ביום חם ללא רוחות
מעוניין לצבוע את שני הפגושים +מראות .
תוספות והצעות יתקבלו ע"י המומחים

raanan_t
17-04-09, 20:19
יאיר, כמדומני אין צורך בלכה כל עוד עוד מדובר על צבע רגיל. צבעי הרכב הם בעלי ברק ישיר וזו גם הסיבה שאפשר לעשות להם פוליש. בצבע מטאלי, אכן יש שכבת לכה על הצבע.

yair068
17-04-09, 21:13
אצלי הצבע מיטלי.
נכון לצבע אדום לא צריך לכה

אלי_בוני
17-04-09, 22:57
עצה שלי [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR] על תיגע לבד בטמבונים כי אתה תהרוס את הצבע המקורי או שלא יצא טוב תילך למומחים של פחחות וצבע ותברר שמה עדיף מהכול .
ומראות את יכול לצבוע אבל תבחר צבע דומה מאוד ותפרק את המראה קודם מהמקום שלה, תמצא מקום שקט כמו מקלט ותצבע שמה.

kadosh1
17-04-09, 23:02
אלי. כבר עשתי תפרויקט אם אתה מעוניין לראות יש את זה במדרכים של פונטו דור 1.

yair068
17-04-09, 23:15
טוב נשלם 2000 ש"ח + מע"מ אלא העצות בד"כ של כולם בפורום על הדרך נתחבר לאקזימינר אוליי יצמאו עוד בעייה נוסיף עוד 500 שיצא בדיוק שליש מערך הרכב .
אני בשיטה שלא מאמין למוסכניקים כי הם חייבים לעשות עליך קופה ולא יעזור כלום.
קח דוגמה שאלו עלות טיפול 20K במורשה אמרתי 1000 ש"ח הייתה תגובה מה זה אמריקאית
שילמו לבסוף 1250 ש"ח.
זה לריענון אני אוהב ליצור ולעשות ונהנה מזה וישנם הרבה דברים שאני לא יודע ופה נכנס הפורום.
מטעויות לומדים זה בטוח ואם לא אצליח בפעם הראשונה אצליח בשניה זאת לא בעיית כסף אלא הנאה.

simon377
19-04-09, 05:12
אני לא מאמין שבשביל לצבוע טמבון צריך לחבר לאקזימינר:eek: