התחבר

View Full Version : האם אתם רוכשים מוצרים דרך EBAY?

צביקוש23
28-03-09, 14:36
מכיוון שלפני מספר חודשים גיליתי את העולם המופלא של EBAY וממש לאחרונה רכשתי 2 מוצרים (בתקווה שיגיעו תוך 14 יום.....:eek: ) רציתי להתעניין האם יש כאן עוד אנשים שרוכשים \ רכשו מוצרים דרך EBAY והאם הסחורה הגיעה בשלום.

liorwohl
28-03-09, 15:19
איביי זה פשוט מעולה, בארץ אין מבחר בכלום, אין חלקים שהם קצת מיוחדים, ומה שכבר יש עולה מלא, האינטרנט הציל אותנו.
אני קניתי משמה את הלוח שעונים של sxi
ועכשיו אני מתכנן להזמין נעילה מרכזית וחלונות חשמל (יוצא יותר זול מנעילה בארץ...)
אפילו חלק קטן למחשב שבארץ עולה 60 שקל הזמנתי מאיביי ועם המשלוח והכל יצא חצי מחיר :p
ואבא שלי קנה כמה דברים למכוניות שלו גם..

הפעם היחידה שהיה בעייה עם האיביי זה היה עם חלק אחד שאבא שלי הזמין, למוכרת לא היה paypal אז שלחנו את הכסף בדואר, והמוכרת אמרה שגנבו את הכסף מהמעטפה ולא שלחה כלום. (אבל גם היו בהתחלה כמה הצלחות עם תשלום בדואר, אבל מאז רק paypal)

צביקוש23
28-03-09, 15:27
האם הלוח שעונים הגיע בדואר? (דואר רשום)
כי הבנתי שיש מוצרים שלא ניתן לשלוח בדואר אלא רק באמצעות חברות בלדרות ועמילות מכס

אשמח לשמוע

איביי זה פשוט מעולה, בארץ אין מבחר בכלום, אין חלקים שהם קצת מיוחדים, ומה שכבר יש עולה מלא, האינטרנט הציל אותנו.
אני קניתי משמה את הלוח שעונים של sxi
ועכשיו אני מתכנן להזמין נעילה מרכזית וחלונות חשמל (יוצא יותר זול מנעילה בארץ...)
אפילו חלק קטן למחשב שבארץ עולה 60 שקל הזמנתי מאיביי ועם המשלוח והכל יצא חצי מחיר :p
ואבא שלי קנה כמה דברים למכוניות שלו גם..

הפעם היחידה שהיה בעייה עם האיביי זה היה עם חלק אחד שאבא שלי הזמין, למוכרת לא היה paypal אז שלחנו את הכסף בדואר, והמוכרת אמרה שגנבו את הכסף מהמעטפה ולא שלחה כלום. (אבל גם היו בהתחלה כמה הצלחות עם תשלום בדואר, אבל מאז רק paypal)

liorwohl
28-03-09, 15:41
לא, שלחנו למישהו שהיה בגרמניה באותו הזמן והוא הביא את הלוח.

בכל מקרה, הכל אפשר לשלוח ישירות לדלת שלך- המוכר דואג לזה, זה לא צריך לעניין אותך חוץ מהמחיר של המשלוח שמתווסף למחיר של מה שקנית.

eliko1976
28-03-09, 16:49
אני רכשתי מלא מוצרים דרך האתר .
לעולם לא הייתה לי שום בעיה .

Caveman
28-03-09, 17:11
רוכש משם בדרך קבע.
היו כמה מוצרים שלא הגיעו, בעיקר דברים קטנים. רובם הכמעט מוחלט של המוכרים מחזירים את הכסף, או שולחים מוצר נוסף. אנשים עובדים קשה בשביל המשובים החיוביים, זו הדרך שלנו בתור קונים לדעת על האמינות שלהם.

צביקוש23
28-03-09, 17:12
אני הזמנתי (וזכיתי כמובן) 2 מוצרים , (הזכיה הייתה בערך ביום שני)
מוצר אחד מראה"ב השני מאיטליה.
ברגע שיגיעו (אם יגיעו) אדווח לכם מה דעתי על הענין:)

Caveman
28-03-09, 18:27
לפי הניסיון שלי, משלוחים מאירופה מגיעים תוך שבוע עד שבועיים, ארה"ב בדר"כ תוך שבועיים +.
הנג-קונג ודומיהם, עד שבוע.

אני בדר"כ רוכש במכירות לא פומביות.

raanan_t
28-03-09, 19:15
גם אני כשנחשפתי ל-EBAY הופתעתי, אפילו ווקס לשיער מצאתי שם בפחות מחצי מחיר (כולל המשלוח) ממה שאני משלם כאן. כמו כן, את רוב חלקי המחשב שבניתי לרכב, רכשתי ממוכרים ב-EBAY. כמובן, ישנם דברים רבים שאינם משתלמים ולכן שווה לבדוק לעומק כל מוצר ומוצר.

BentzZz
28-03-09, 22:03
ואיך ואיפה המכס נכנס לתמונה?
מה היא המגבלת גודל\משקל?

צביקוש23
28-03-09, 22:25
זו בדיוק בעצם השאלה שלי

מכיוון שאני כרגע רוכש מה שנקרא מוצרים קטנים (קטנים מאד) שנשלחים בדואר אוויר רגיל ומגיעים בדואר רשום אז אין בעיה.
אבל מה בעצם קורה כשמישהו נגיד רוכש מוצר גדול (לצורך הדוגמא בלבד נגיד טלביזיה) איפה המכס נכנס לתמונה ואיך מקבלים את המוצר (זה בטח לא מגיע בדואר רשום...:D )

אשמח להסברים
איפה נכנס המכס לתמונה בעצם? מה קורה בעת רכישת מוצר "גדול"?
איך המוצר נשלח ומגיע לבית? האם עלי כרוכש לדאוג לסידורים השונים ? (עמילות מכס, בלדרות, חברת הובלות)

ואיך ואיפה המכס נכנס לתמונה?
מה היא המגבלת גודל\משקל?

student
28-03-09, 22:48
EBAY, אחלה דבר שבעולם.

קניתי וקיבלתי הרבה דברים משם בלי שום בעיה.

יש הרבה הגבלות מכס, כמו איסור להביא מוצרים אסורים כגון סמים, חומרי נפץ, בחורות ערומות וכאלה. ניתן לקרוא עליהן באתר המכס (http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm).

עוד הגבלה - עד 50$, פטור ממס ומעבר לזה יש מע"מ ואולי גם מיסים. אבל הרבה פעמים גם מעבר לזה יוותרו על המע"מ כי לא שווה בשביל כמה שקלים להתעסק בכל הטופסיידה.

כדאי לשים לב שהרבה מוצרים ב- EBAY עלולים להיות מזוייפים. יש מדריכים באינטרנט איך לזהות אותם. כיתבו את שם המוצר + FAKE ותיראו מה עולה לכם.

תמיד לשים לב אם מדובר במוצר חדש - NEW או BRAND NEW. ולא במוצר משומש - USED או במחודש - REFURBISHED ודומיו.

הנה דוגמא למשהו שקניתי לפני חודש:

פנס לד קטן למחזיק מפתחות photon II (http://www.photonlight.com/Photon-Micro-Light-II-Keychain-LED-Flashlights-p/p2-keychain-led-flashlight.htm), אור חזק ביותר ומעולה להמון מצבים. לא מצאתי בארץ בפחות מ- 100ש"ח (מקורי ולא חיקוי) ומ- EBAY זה יוצא 60 ש"ח (מתנה מעולה וזולה):
http://stores.shop.ebay.com/Gad-Zooks_Photon_W0QQ_fsubZ737170014QQ_sidZ19921634?_n kw=photon+II&submit=Search

כל מיני סוגי סוללות קטנות, סוללות נטענות של אנרגייזר (שאין בארץ והן מעולות!), סוללות CR1220 לשלט של האזעקה "המקורית" של הפונטו ספייס, וכל מיני דברים אחרים. הכל יותר בזול מאשר בארץ ועם מינימום מאמץ וטירחה.

אבל צריך לקרוא טוב טוב, להשוות מחירים לארץ כל ובעיקר לברר מי המוכר לפי התגובות עליו.

צביקוש23
28-03-09, 22:59
לאחר שקראתי באתר המכס

אני מבין שאסור לי לרכוש משהו ששוקל מעל 20 ק"ג????

מישהו יכול להסביר לי את הענין?
מה אני עושה אם בא לי לרכוש משהו מעל 20 ק"ג?..

אני ממש לא מבין

EBAY, אחלה דבר שבעולם.

קניתי וקיבלתי הרבה דברים משם בלי שום בעיה.

יש הרבה הגבלות מכס, כמו איסור להביא מוצרים אסורים כגון סמים, חומרי נפץ, בחורות ערומות וכאלה. ניתן לקרוא עליהן באתר המכס (http://ozar.mof.gov.il/customs/doar1.htm).

עוד הגבלה - עד 50$, פטור ממס ומעבר לזה יש מע"מ ואולי גם מיסים. אבל הרבה פעמים גם מעבר לזה יוותרו על המע"מ כי לא שווה בשביל כמה שקלים להתעסק בכל הטופסיידה.

כדאי לשים לב שהרבה מוצרים ב- EBAY עלולים להיות מזוייפים. יש מדריכים באינטרנט איך לזהות אותם. כיתבו את שם המוצר + FAKE ותיראו מה עולה לכם.

תמיד לשים לב אם מדובר במוצר חדש - NEW או BRAND NEW. ולא במוצר משומש - USED או במחודש - REFURBISHED ודומיו.

הנה דוגמא למשהו שקניתי לפני חודש:

פנס לד קטן למחזיק מפתחות photon II (http://www.photonlight.com/Photon-Micro-Light-II-Keychain-LED-Flashlights-p/p2-keychain-led-flashlight.htm), אור חזק ביותר ומעולה להמון מצבים. לא מצאתי בארץ בפחות מ- 100ש"ח (מקורי ולא חיקוי) ומ- EBAY זה יוצא 60 ש"ח (מתנה מעולה וזולה):
http://stores.shop.ebay.com/Gad-Zooks_Photon_W0QQ_fsubZ737170014QQ_sidZ19921634?_n kw=photon+II&submit=Search

כל מיני סוגי סוללות קטנות, סוללות נטענות של אנרגייזר (שאין בארץ והן מעולות!), סוללות CR1220 לשלט של האזעקה "המקורית" של הפונטו ספייס, וכל מיני דברים אחרים. הכל יותר בזול מאשר בארץ ועם מינימום מאמץ וטירחה.

אבל צריך לקרוא טוב טוב, להשוות מחירים לארץ כל ובעיקר לברר מי המוכר לפי התגובות עליו.

student
28-03-09, 23:02
על מה חשבת ששוקל יותר מ- 20 ק"ג ?

צביקוש23
28-03-09, 23:14
חסר על מה?
אנשים לא קונים באי בי מוצרי חשמל?
אנשים לא קונים באי בי חלקי חילוף?
אנשים לא רוכשים באי בי נעלים כבדות?
אנשים לא רוכשים באי ביי מוצרים ששוקלים יותר מ 20 ק"ג.?.

מן הסתם כן רוכשים

השאלה שלי היא בעצם מה קורה במקרה כזה?

על מה חשבת ששוקל יותר מ- 20 ק"ג ?

פיליפ
29-03-09, 00:17
מה עלות המשלוח נניח מאנגליה לישראל? חבילה ששוקלת נניח 1 ק"ג, או אחת של 5 ק"ג.
אשמח לפרטים מאנשים שהתנסו בדבר.
השנתי גם שלא ניתו לייבא חלקי רכב שקשורים לבטיחות כגון בלמים וכו'.

Caveman
29-03-09, 00:36
זה מאוד משתנה פיליפ, תלוי במוצר, במוכר, בסוג המשלוח, בחברת המשלוחים...

פיליפ
29-03-09, 08:19
סדר גודל? נניח משלוח של ידית הילוכים.

UNO TURBO 92
29-03-09, 11:07
נו אז חבר'ה
מי יכול לעזור לי להביא פנס אני משלם את הכול .
אני רואה שכולכם קונים מאי בי אי גם אני קניתי משם ועד היום זה לא הגיע לי . אני לא יודע עם מי לדבר ואני לא יודע מה לעשות . יש איזה שהיא דרך לאתר את זה . דרך מספר כרטיס אשראי אוו משהוא כזה.

ובאמת חבר'ה עם מישהו יכול לעזור לי להביא פנס ערפל אני יודה לו מאוד מאוד

raanan_t
29-03-09, 14:17
סדר גודל? נניח משלוח של ידית הילוכים.

פיליפ, אין קשר\הגיון למה שאתה רוכש.
אתה תמצא מוצרים בעלי גודל משקל זהים שנשלחים מאותו המקום בעלויות שונות של משלוח ובהפרשים גדולים. כל מוכר והראש שלו. רכשתי מוצרים שהמוכר גבה 20$ משלוח, אך בפועל על האריזה היה בול של 12$.
אתה צריך לעשות את השיקול שלך אם המחיר+משלוח+ המיסוי (על המחיר של שניהם יחד) שווה לך.

Caveman
29-03-09, 20:19
בדיוק.
יש המון גורמים שבהם תלוי מחיר המשלוח, כמו שכבר ציינתי.
בשורה התחתונה, אם המחיר מתאים לך, והחיסכון הוא כזה ששווה לחכות בשבילו עד שיגיע המוצר, לך לך זה.

פיליפ
30-03-09, 08:28
שאני למעשה אומר שאני רוצה לרכוש את המוצר ומדבר עם המוכר, הוא אומר לי את עלויות המשלוח (הרי הן לא כתובות בהתחלה) אני יכול לסגת מהעסקה במידה והן ניראות לי גבוהות מידי?

eliko1976
30-03-09, 12:50
בעייתי , רצוי לברר עליות משלוח לפני שמבצעים רכישה ולא אחרי .

raanan_t
30-03-09, 18:39
פיליפ, אליקו, תמיד כשרכשתי משהו מ-EBAY מחיר המשלוח היה מצויין עוד בדף העיסקה. מעולם לא יצרתי קשר עם המוכר לגבי מחיר השילוח אלא אם היה ריכוז מוצרים בגינם הייתי אמור לקבל מחיר מופחת.

Caveman
31-03-09, 02:28
אכן, מחיר המשלוח מצויין כמעט תמיד בגוף המודעה.
במקרה ולא, יצוין שניתן לבצע משלוח לWORLDWIDE רק יש ליצור קשר עם המוכר לפני לברר עלויות. הוא שולח לכך מה שנקרא TOTAL PRICE, וזה הסכום שאותו אתה מעביר אליו בסופו של דבר.

כאמור, זה בקושי קורה.

מעבר לזה, כל עוד לא אישרת פעמיים שאתה מעוניין לרכוש את המוצר, לא התחייבת עליו. גם אם כן התחייבת עליו, ישנם מוכרים שיסכימו לבטל את העיסקה. קרה לי פעם אחת.

פיליפ
31-03-09, 16:15
תודה חברים.
אני חייב לנוסת להזמין, צריך מישהו שמבין בזה לפעם הראשונה.

student
31-03-09, 19:42
אולי תיתן פה את הלינק לדבר שאתה רוצה להזמין ונוכל לעזור לך יותר ספציפית

האם יש לך כבר חשבון ב- paypal ?

צביקוש23
05-04-09, 22:16
חברה רכשתי ממש עכשיו כמה מדבקות מדהימות ביותר לרכב

אז החלטתי לשתף גם אותכם במדבקות של פיאט מדליקות חבל"ז שנמכרות באי ביי

http://shop.ebay.com/items/__fiat-sticker?LH_PrefLoc=2&LH_BIN=1&LH_IncludeSIF=1&_trkparms=72%253A1199%257C66%253A2%257C65%253A12%2 57C39%253A1&_dmpt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&_trksid=p3286.c0.m14&_pgn=1

אגב ממש היום הגיע אלי אחרי שבוע וחצי חולצת מירוצים של פיאט שהזמנתי באי ביי, ..את האמת חולצה יפיפיה מאד! אני מרוצה מאד!