View Full Version : צריכת דלק גבוהה
יש לי פונטו 96 1250 סמ"ק ואני שם נגיד 30 שקל שזה 6.2 ליטר . ואני יכול לנסוע גג 40 ק"מ
מה הבעיה מישהו יודע אולי???
מתיי אוחלפו פלגים ? חוטי אצתה ?
יש אבדל בנסיע ? שינתה את המסלול היומי שלך ?
בכול מיקרה זה לא טוב :o
זה תלוי באופי הנסיעה. אם כל היום אתה מזדחל בפקק בהילוך ראשון - אז זה לא נשמע לי כל כך נורא.
תבדוק צריכת דלק בנסיעה על 90 קמ"ש, בלי מזגן, ובלי חברים באוטו ותחזור לדווח.
זה לא שאני נוסע הילוך ראשון הרבה זה רגיל בעיר ..
ופלגים לא החלפתי מלא זמן וחוטי הצתה ואאלה אין לי מושג מתי החליפו באוטו גם אם כן כמה כול העסק הזה עולה"?
עוד דבר שמחולל פלאים,
בסקודה של חבר, חיישן הטמפרטורה של המנוע לא היה תקין, ובגלל זה המנוע תמיד חשב שהוא קר, והכניס תערובת יותר עשירה בדלק למנוע (= האוטו אכל דלק).
אחרי שהוא החליף אותו, התצרוכת השתפרה פלאים. שווה בדיקה.
באוטו שלי (HGT צמאה), בנסיעה יומית על פסי האטה (הילוך שני קבוע, גז-ברקס) אני אולי, בלחץ מגיע ל1 ל 8. אני ממש צריך להיות יצירתי (ויש לזה מקום ב HGT...) כדי לרדת ל 1 ל 6. נראה לי מוגזם שאצלך זה ככה בסטנדרט. אל תשלים עם זה.
אצל חבר שלך תמיד הראה המחוג של החום באפס?
כי המד חום שלי בנסיעה תמיד מראה 0 וברגע עצירה הוא מתחיל לעלות.. כאילו הוא מתקררר בזמן נסיעה..
מה אתם חושבים עוד יכול לשפר את צריכת הדלק? דיברנו על פלגים סלילי הצתה מד חום מנוע? יש עוד אופציות אולי?
אהההה ושכחתי להגיד שהטורים שלי דיי גבוהים הם תמיד ב 1000 אולי צריך להוריד ואם כן איך?
מה זה HGT ? אני חייב להבין ??
נדב - עכשיו אתה מתחיל לדבר ;)
כשאתה בנסיעה מד החום שלך מראה תמיד על 0? אם כן - זה הזמן להחליף טרמוסטט. ברור שהרכב שלך ישרוף הרבה יותר דלק, הוא בכלל לא מגיע לטמפרטורת עבודה.
אי אפשר בפונטו להוריד את סל"ד הסרק, אלא אם הכבל של המצערת מתוח אצלך יותר מדי. אם הוא לא מתוח מדי, אז כנראה שהמחשב חושב שהמנוע שלך קר מדי. עם אגזמינר יהיה אפשר לדעת איזה טמפרטורה המחשב חושב שיש.
תתחיל מאלה, ונראה איך אנחנו מתקדמים הלאה.
מה זה אגזמינר ?
וחבר שלי אמר לי שככה זה צריך להיות כאילו בנסיעה החום מנוע יורד ל 0 ואז הוא עולה לאחר שאני עוצר. יכול להיוץ שהוא טועה ואתה צודק..
כמה עולה טרמוסטט? או מה שזה יהיה ואיפה זה נמצא במנוע אולי אני יחליף לבד?
ronesbones
20-03-09, 01:53
מה זה אגזמינר ?
וחבר שלי אמר לי שככה זה צריך להיות כאילו בנסיעה החום מנוע יורד ל 0 ואז הוא עולה לאחר שאני עוצר. יכול להיוץ שהוא טועה ואתה צודק..
כמה עולה טרמוסטט? או מה שזה יהיה ואיפה זה נמצא במנוע אולי אני יחליף לבד?
חבר שלך טועה.
המנוע צריך להגיע לטמפרטורת עבודה ולהשאר בה כל הזמן.
טרמוסטט אחראי על סגירה ופתיחה של זרימת נוזל קירור למנוע. כך מתבצע הוויסות של החום.
אם הוא לא תקין אז יש זרימה תמידית של נוזל קירור במנוע, ולכן הרכב מתקרר בנסיעה.
החלפת טרמוסטט זה לא עסק לחובבנים, למרות שזה גם לא יקר. גש למוסך פיאט.
לדעתי זה יעלה באזור ה-200 שקלים. תקנו אותי אם אני טועה.
מה זה HGT ? אני חייב להבין ??
קרא כאן (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=38229#post38229)
הערה: בד"כ הכוונה לפונטו ספייס HGT אך ישנם עוד דגמי פיאט עם הסיומת הזו.
אקזמינר - מחשב המתחבר אל מחשב ניהול המנוע ומאפשר לראות איזה נתונים מתקבלים מהחיישנים השונים, כמו כן קריאת קודי תקלות ומחיקתן.
תרמוסטט חדש עולה סביב ה-70 ש"ח אם אני זוכר נכון. הוא נמצא מתחת לסלילי ההצתה ברכב שלך.
אם אתה לא יודע מה זה, אז או שתעבוד עם ספרות טכנית צמודה, או שתלך למוסך.
אני דווקא משער שבכלל שאין לו טרמוסטט ברכב...
בטח "מכונאי" החליט שהוא לא נחוץ כי "אולי הרכב יתחמם בקיץ" (לא תופעה חדשה כידוע לכם...)
שמתי לב שאתה מעכו, אם כך לפי דעתי - אופציה ראשונה ועדיפה (אך יקרה יותר) היא מוסך פטין, מורשה פיאט (באיזור תעשיה ליד שטראוס).
אופציה שניה - רכוש לבד טרמוסטט מקורי (אם אתה מעדיף חליפי זו החלטה שלך) וגש למוסך "טורינו", שבו הייתי מטפל בזמנה בפיאט אונו שלי והבחור אמין, הגון ומכונאי מעולה, ואני מאמין שיצא לך קצת יותר זול (למרות שכל העסק לא אמור להיות יקר במיוחד).
איפה זה מוסך "טורינו"?
ומה זה חיישן למדה ?המוסכניק שלי אמר לי בטלפון שיש להרבה סוגים של פיאט בעיה וחיישן למדה או משהו כזה.. יש לכם מושג למה הוא התכוון?
מוסך טורינו נמצא באותו איזור תעשיה, אם תרצה אסביר לך בפרטי בדיוק איך להגיע.
האמת ממש לא זוכר כרגע אם גם לפונטו דור 1 יש נורת תקלה במערכת ההזרקה (אבל אני משער שיש) - ואם היא לא דולקת אז אני משער שלא אמורה להיות בעיה בחיישן למדה, שכן חיישן משדר אות למחשב, ואם האות לא תקין, המחשב יתריע על תקלה במערכת ע"י הדלקת הנורה.
לי אישית זה נשמע כמו מקרה קלאסי של מחסור בטרמוסטט, או לחלופין טרמוסטט תקול ותפוס במצב פתוח.
יש לי שאלה ... אם אני עוצר לכמה דקות החום מנוע עולה לשליש כמו שצריך להיות... אבל אם אני מתחיל לנסוע הוא מתחיל לרדת ... לפי דעתי החום יורד בגלל הנסיעה , הרי יש רוח שמקררת תמנוע. האם אני טועה? מישהו מוכן להסביר לי?
אם השעון חום עומד על חצי אז זו הטמפרטורת עבודה תקינה של המנוע ולא בשליש כמו שכתבת (אולי בפונטו דור ראשון זה אחרת, תקנו אותי אם אני טועה). אם הטמפרטורה בחוץ לא קיצונית וממש ממש קר ברמות שכמעט ולא קיימות בארץ אז לא משנה כמה רוח תהיה במהלך הנסיעה השעון חום אמור להגיע לחצי והמנוע לטמפרטורת עבודה. אני גם הייתי מהמר על זה שצריך להחליף תרמוסטט.
בפנוטו דור ראשון המדד של החום צריך להיות ב שליש . בחצי זה כאשר אתה מרביץ כול הדרך והמנוע מתחמם מממש...
עם הטרמוסטט לא טוב זה לא אומר שהמאווור ברדיאטור יעבוד ללא הפסקה?
באונו ובפונטו דור ראשון מד חום המנוע צריך להראות בעת עמידה על החצי (90°, טמפ' עבודה), ובעת נסיעה מהירה לרדת לאיזור הרבע.
בפונטו דור שני (ספייס) מד חום המנוע מעוגל ע"י המחשב אז זה לא קשור לנושא.
במידה וחום המנוע יורד מתחת לרבע בעת נסיעה מהירה- החלף תרמוסטט מנוע שתפוס במצב פתוח או הוסר לחלוטין.
באונו ובפונטו דור ראשון מד חום המנוע צריך להראות בעת עמידה על החצי (90°, טמפ' עבודה), ובעת נסיעה מהירה לרדת לאיזור הרבע.
בפונטו דור שני (ספייס) מד חום המנוע מעוגל ע"י המחשב אז זה לא קשור לנושא.
במידה וחום המנוע יורד מתחת לרבע בעת נסיעה מהירה- החלף תרמוסטט מנוע שתפוס במצב פתוח או הוסר לחלוטין.
כן אני מבין אותך.. אבל לא ממש אם כמו שאתה אומר המאוורר לא צריך לעבוד נון סטופ ללא הגבלה...
?????
נדב, בוא נעשה קצת סדר בבלאגן.
קודם כל - אתה צריך להבין שלא מה שכל חבר/מכר אומר לך, הוא בהכרח נכון. המון אנשים מפחדים שהמנוע יתחמם להם, אז הם לא מייחסים חשיבות לכך שהמנוע קר מידי, וגם זה לא מצב תקין. ברגע שמערכת קירור המנוע שלך תקינה ואתה משתמש בנוזל קירור איכותי - אין שום סיבה שהמנוע שלך יתחמם.
מנוע אמור להיות בטמפ' עבודה על מנת לעבוד בצורה אופטימלית. טמפ' זו היא בסביבות ה-90 מעלות.
ברוב הרכבים, שעון החום (שזה בעצם טמפ' נוזל הקירור של הרכב), מראה על ערכים בין 60-140 מעלות צלזיוס לערך, ולכן, במצב של טמפ' עבודה הוא אמור להיות באמצע או ממש קרוב לאמצע(ברכבים חדשים יותר בדיוק באמצע לרוב).
בעת נסיעה מהירה, בכביש פתוח, בעונת החורף, יתכן מצב שאולי המחוג יזוז קו אחד למטה, במיוחד אם השעון חום לא נשלט ע"י מחשב ומעגל את התוצאה אלא מציג את החום מנוע ישירות.
אם המחוג מצביע על האמצע, אין זה אומר שהמאוורר יעבוד ללא הפסקה, לשם כך יש את היוניט של המאוורר, שע"פ חום נוזל הקירור מפעילה או מכבה את פעולת המאוורר. יוניט סטנדרטית במצב תקין תדאג להפעיל את המאוורר ברגע שהטמפ' היא בסביבות ה85-90 מעלות צלזיוס, וברגע שהטמפ' יורדת טיפה מתחת לזה, היוניט מכבה את המאוורר, וכך המנוע שומר על טמפ' עבודה ממוצעת של 90 מעלות +-.
המצב שאתה מתאר לא תקין. במצב תקין, בנסיעה עירונית, המנוע מגיע לטמפ' עבודה תוך 2-4 דקות נסיעה - ונשאר שם. במצב זה, אם תעמוד מחוץ לרכב, תשמע את המאוורר של הרכב עובד/לא עובד לסירוגין כל דקה לערך.
עצם העובדה שאתה אומר שהסל"ד שלך בסרק הוא כ-1000 (הוא אמור להיות בין 700-800), ומחוג החום נע לכיוון השליש רק בעמידה, זהו תיאור קלאסי של טרמוסטט לא תקין/לא קיים, מכיוון שהמחשב מזהה שהטמפ' של המנוע לא אופטימלית, ובהתאם לכך מעשיר את התערובת בדלק, בכדי לזרז את חימום המנוע, מה שגורם לצריכת דלק גבוהה.
תגידו תוך כמה זמן מרגה הנעת הרכב והתחלת תנועה צריך להגיע הרכב למצב עבודה,ואים משפיעה ימים קרים שבחוץ 10 מעלות?...
תגידו תוך כמה זמן מרגה הנעת הרכב והתחלת תנועה צריך להגיע הרכב למצב עבודה,ואים משפיעה ימים קרים שבחוץ 10 מעלות?...
זה באמת תלוי בטמפרטורה החיצונית
בימים חמים - 2-3 דקות. בימים קרים במיוחד 5 דקות.
אני נוסעה בבוקר מחולון ללוד ביום קר עד שאני מגיע ליעד שלי בלוד המנוע בין הרבע לחצי זה תקין?.....
רון תודה רבה לך הבנתי סוףף סוףף על מה מדברים פה....
אני ילך מחר ביום ראשון למוסך ואני יגיד לך מה הם אמרו לי ...
הייתי במסוך אמרו לי שזה היוניט של המאוור ברדיאטור.
אמרו לי שיש לי יוניט חילופי ובגלל זה החום היוניט לא נותן למנוע להגיע לטמפרטורה גבוהה.
יוניט מקורי אמרו לי שלא כדאי לי לשים כי הוא יחמם לי תמנוע . והסיבה ששמו לי יוניט חילופי זה כי היה לי בעיה במנוע והוא היה מתחמם. לכן שמו יוניט חילופי..
לאחר מכן פניתי למוסך מורשה והם אמרו לי שזה בסדר גמור עדיף שיהיה קר ולא חם.. לכן לא החלפתי גם ככה חם עכשיו והטמפרטורה מגיעה לי לרבע.. אז ישאר שם :)
דרך אגב עכשיו קניתי 4 פלגים חברת NGK זה טוב ?
גם אני סובל מבעייתך. אבל אני חושב שמנוע צריך לעבוד בחום מנוע תקין ולא ב10 מעלות פחות בגלל שזה יותר בטוח (לדברי המוסכניקים שהייתי אצלהם ציטוט " עדיף שיהיה קר יותר מאשר חם יותר) . כרגע אני בבעיות תקציב אז מחכה קצת בינתיים החלפתי חיישן חום מנוע דפוק שהיה (העדיפות שלו קדמה ליוניט שבינתיים אפשר לנסוע איתה). והולך עכשיו להחליף את הטרמוסטט האוניברסלי שמותקן 82-87 שתי יציאות .ברגיל 3 יציאות שמתאים לאוטו שלי ויתן את המעלות האופטימליות למנוע( 87-92 93-97 )כדי שיעבוד כמה שיותר חלק ויצרוך כמה שפחות דלק
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.