התחבר

View Full Version : רעש בעת ההתנעה מרצועה במנוע

שגיא ישראל
15-03-09, 21:36
שלום לכולם.
יש לי רעש של חריקה מאחת הרצועות במנוע (כנראה מצד שמאל למנוע, לא ממש מתמחה בתחום ולכן לא מכיר את הרצועה, אבל זו לא הטיימינג שצמודה למנוע אלה זאת שנמצאת בין הכנף למנוע מצד שמאל למעלה), והחריקה נמשכת כמה שניות מרגע ההתנעה ובמהלך תחילת הנסיעה נפסקת החריקה.
בהתחלה חשבתי שזה מרטיבות אבל זה חוזר על עצמו בכל התנעה.
האוטו עבר שבוע שעבר טיפול גדול שבין היתר אם אינני טועה הוחלף גם המותחן של אותה רצועה בדיוק, אני לא בטוח אם הוחלפה גם הרצועה עצמה.
האם יש סיכוי שזה נובע מכך שהרצועה באמת חדשה ועד שהיא לא תשתפשף קצת זה לא יפסק?
האם שימון קל עם WD40 עשוי למנוע זאת? (למרות שאני מפחד שזה יגרום להחלקת הרצועה החוצה ממקומה).
אשמח לעצות והצעות למה יכולה להיות הבעיה והאם אני יכול לטפל בה בעצמי מבלי להיכנס שוב למוסך.

ronald27
15-03-09, 21:47
אל תידעג לסים תספריי אבל בכללי החריקה אמורה ליות שהמייסב של המותחן עייף!
אני חושב שעבדו עלך או שזה משהו אחר חורק ועם אתה כבר שם ספריי זה יכול לעזור לנו לעזור לך.

ברגע שאתה סם את הספריי תרסס למכום אחד !! ככה אתה תדה מאיפה החריקה בימדיויק !

ולא החגורה לא אמורה לישתפשף :o

ואני לא חושב שאתה יכול לטפל לבד. יש לך ידע במכונאות ?

ido
15-03-09, 21:48
אל תשמן עם WD. צריכים כנראה רק למתוח את הרצועה עוד קצת, גש למוסך שטיפל לך ברכב, הם אמורים לעשות לך את זה ב-5 דקות ללא תשלום.

שגיא ישראל
15-03-09, 21:49
אין לי ידע כמו שציינתי, רק בעניין של לשים קצת ספריי, לא מעבר.
ואיך אפשר להסביר את זה שהרעש נפסק ממש כמה שניות אחריי שהאוטו מונע ונוסע? ולא חוזר יותר כמובן עד להנעה הבאה.
המותחן הרעיש לפני בודאות והוחלף בחדש בודאות.

שגיא ישראל
15-03-09, 21:50
אל תשמן עם WD. צריכים כנראה רק למתוח את הרצועה עוד קצת, גש למוסך שטיפל לך ברכב, הם אמורים לעשות לך את זה ב-5 דקות ללא תשלום.

אם לא תהיה אופציה אחרת אני יגש אליהם שוב שיסדרו את זה.

ido
15-03-09, 21:50
הרצועה פשוט מתחממת ותופסת את המקום שלה. גש למתיחה של הרצועה.

שגיא ישראל
15-03-09, 21:51
הרצועה פשוט מתחממת ותופסת את המקום שלה. גש למתיחה של הרצועה.

אוקי, תודה.

ronald27
15-03-09, 21:52
למה לא לשמן עם wd? אני תמיד משמן בישביל לדעת מאיפה החריקה וזה ביכלל לא מזיק או כול דבר דומה! אני מכונאי ואני יודע מה אני אומר

ארילו
15-03-09, 23:13
זה טוב בשביל למצוא מה חורק - אבל לא בתור פתרון. השמן יתייבש בסופו של דבר והחריקה תחזור.

הרצועה שלך יבשה או לא מתוחה כמו שצריך.