PDA

View Full Version : מבקש מידע על מנעול הגה- כיצד הוא מונע גניבה?

stio
13-03-09, 20:20
שלום רב

מבקש מידע על הנ"ל.
ראיתי בחנויות מנעולים כאלו, השאלה היא איך מלבישים את המנעול על ההגה? לפי המחשבה שלי ניתן לסובב את ההגה יחד עם המוט הזה, לא?
האם הוא תופס משהו, מה הרעיון? ראיתי אוקטביה עם מנעול הגה עם מוט קרש על הדשבורד מעל לוח השעונים. מה זה אמור להיות, חלק מהמנעול?

תודה מראש.

ido
13-03-09, 20:50
מנעול הגה נתפס על ההגה עם וו בצד אחד ובקצה השני על אחת הדוושות. רובם נשברים בקלות ע"י ספריי קרח ופטיש קטן, או שעם זוג מספריי גננים חותכים את גלגל ההגה באמצע ומשחררים את הוו.

Caveman
13-03-09, 21:35
קשקוש במיץ.
פשוט מאוד לעקוף את זה. במקרה הכי טוב זה יעלה לגנב בעוד מספר שניות.

ronald27
13-03-09, 21:42
איזה שטויות יש היום בשוק:D
לא עוזר בכלום ואני זוכר שליפני שנה היה את זה לחברה שלי באוטו (באוטו שלי מאזדה)
אז אני וחבר שלי גנבו לה בצחוק את האוטו ולא אפריע לי הדבר אזה בנאיגה עפילו היה יותר כיף לסובב את האגה:D

stio
13-03-09, 21:43
אוקיי, תודה. אז אני אחזור לרעיון המקורי שלי ואתקין אזעקת ביפר.

ronald27
13-03-09, 21:46
הכי טוב והכי אמין!
את האגה סיבבתי עם הדבר המכואר אזה בלי בעייה

הכי טוב היום גם קודנית עם החסימת דלק לאזרקה

תגיד באוטו שלך יש את הקוד על המפתח כמו בהאודי ?

ido
13-03-09, 21:46
ממליץ לך על MVP של רב בריח. יש לי אותה ואני מרוצה.

stio
13-03-09, 21:51
הבעיה שלי היא עם ההתקנה. אני לא מצליח למצוא בצפון מתקין נורמלי וכבר חיפשתי הרבה, אני שובר את הראש ולא מצליח למצוא, רק כאלה בלי המלצות.

התקנת המערכת זה מסובך? מה צריך לעשות בעיקרון? יש לי כבר מרים חלונות ונעילה מרכזית, רק לחבר אותם.

יש לי גם קודנית (לא על המפתח), ניסיתי להניע בלי הקוד ולא הלך... רק הבהבה נורה בלוח שעונים של מפתח.

ido
13-03-09, 22:38
יש לך ניתוק של אימובלייזר מקורי.

אל תנסה להתקין לבד! זה לא מסובך אבל גם לא פשוט ויש לך רכב חדש. גש לסוכנות סקודה או למוסך המטפל שלך, להם יש מתקינים מורשים מטעמם, הם יפנו אותך אליהם ושם תתקין את הביפר.

פיליפ
14-03-09, 00:14
אם שמים את המנעול הגה נכון לא ניתן לסובב את ההגה בלי לשבור את החלון הקידמי ואת הקורה, אלה עם חותכים את ההגה שגם זה משימה לא הכי קלה כי מבפנים הוא הרי עשוי ממתכת.

Caveman
14-03-09, 00:36
אני אישית שברתי אחד כזה (מנעול הגה), עבור חבר שאיבד את המפתח, עם צינור מתכת שמצאנו ברחוב. מאז הוא לא משתמש בהם יותר :|
שנית, לחתוך הגה זה פשוט מאוד מפני שהוא רך, ומתוכנן לקרוס בעת תאונה למשל. לא ניסיתי מעולם, אבל ראיתי סרטונים בנושא.

stio
14-03-09, 00:46
כל דבר הגנבים האלו מצליחים לנטרל, זה פשוט משגע אותי.
אם הם שוברים את זה בקלות אז חבל על הכסף, אני פשוט ראיתי ששכנים שלי שמים את זה.

שלחתי אימייל למתקין שלי (מתקין פרטי איכותי) פה בצפון, שהתקין לי בעבר את הרדיו דיסק באונו. נראה מה הוא יגיד.
למתקין של סקודה אני לא חוזר בחיים (רדיו מילאנו), הספיקה לי השריטה על המכסה של הכרית אוויר.

בכל מקרה אני ממש לא גר בקומה 5, ברגע שאני אשמע את הביפר אני תוך 5 שניות גג כבר ליד הרכב ואז הגנבים יצטערו...

Caveman
14-03-09, 00:54
שאלה גיא, בלי לפגוע, מדוע אתה רוצה להשקיע במערכת אזעקה יקרה כזו?
זהו לא בדיוק רכב יחיד במינו.
במקרה הכי גרוע, עם כמה שזה כואב ולא נעים, מקבלים מחירון מהביטוח.
בחלק מהמקרים זה עדיף, מאשר רכב עם חלונות שבורים, ועוד דברים שבורים עקב עצבים של הפורצים.

stio
14-03-09, 01:12
זה לא רכב מיוחד בכלל, אבל אני רוצה את האזעקה בעיקר בגלל שקט נפשי.
למשל שאני יושב ליד המחשב שהביפר יהיה לידי, וכל עוד הוא לא מצפצף אני יודע שלא נוגעים לי ברכב. כנ"ל בלילה.

חוץ מזה אזעקת הביפר יעילה גם כדי לתפוס גנבי ג'אנטים או כאלה שדופקים את הרכב ובורחים (חיישני תזוזה).
יש לי גם ביטוח שמשות (באים עד לבית ומחליפים חלון למקורי חדש). קרה לדודה שלי עם 307 חדשה, שברו חלון אחורי, גנבו מכל הבא ליד כולל כרטיס אשראי ואף אחד לא הרגיש (לא היתה אזעקה בכלל), וחברת הביטוח הגיעה אליה הביתה עם חלון מקורי חדש והתקינו לה במקום (יש על החלון סמל פיג'ו כמו בכל החלונות האחרים), וגם הביאו שואב אבק, חיברו למצית וניקו לה את כל הרכב מהזכוכיות שהיו בכל מקום.

פיליפ
14-03-09, 18:07
גדעון, ההגה רך מבחוץ, מבפנים הוא ממתכת אז זה מצריך כמה דקות של חיתוך.

ארילו
14-03-09, 20:09
פיליפ, פחות מ-30 שניות עם מסורית לברזל.

saar
14-03-09, 20:47
אכן, אזעקת ביפר של חברת רב בריח, היא אזעקה מצויינת. לא בגלל המנגנון המשוכלל שלה, אלא רק בגלל שהיא אזעקה דו כיוונית בעלת טווח קליטה מרשים במיוחד. יש אופציה באזעקה הזו לעשות ניתוקים, אך רוב המתקינים ככולם לא משתמשים באופציה הזו, מפני שמבחינת ניתוקים היו לה לא מספר בעיות. וכך לקוחות היו חוזרים, לפיכך משתמשים באזעקה זו כאזעקה בלבד, ולא כאימובילייזר.
לרק בשביל ליידע אותך, יש לי חבר שהרחיק לכת, לא רק שהוא שם אזעקת ביפר, הוא אפילו קנה סנדל לגלגל, והיה מרכיב אותו כל ערב סנדל פלדה, שאין מצב להזיז את הרכב מלימטר ועל מנת לשבור אותו, צריך להביא דיסק או איזה ברנר ולהתחיל עבודה של איזה שעה טובה.
בכל אופן, הגנבים לא התאמצו הרבה, הם פשוט באו עם גרר ותוך 3 שניות הרכב שלו היה על גרר ופוף, נעלם משם.
אז ... רק לידיעתך.

stio
14-03-09, 21:00
סער, אם הרכב היה חשוב לו הוא היה צריך לקשור אותו עם שרשראות ומנעולי פלדה לעמוד של תאורת רחוב ובקצה השני ללולאת הגרירה שמחוברת לשלדה. אפילו עם טנק לא היו מצליחים להזיז את הרכב מהמקום.

idango
14-03-09, 21:03
בכל מקרה אני ממש לא גר בקומה 5, ברגע שאני אשמע את הביפר אני תוך 5 שניות גג כבר ליד הרכב ואז הגנבים יצטערו...

עדיף לך לא להיות בסביבה ... אתה בחור די צנום למיטב זיכרוני :-):-):-)

NaorSub
15-03-09, 08:54
עדיף לך לא להיות בסביבה ... אתה בחור די צנום למיטב זיכרוני :-):-):-)

[COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]:D
היה טוב :)

לגבי כל המנעולים ושיטות ההגנה . . .
אם גנב באמת ירצה לקחת לך ת'אוטו הוא יקח , השאלה כמה זמן יקח לו .
בלי שום קשר מה שנראה לי הכי טוב , זה קודנית עם ניתוק זרימת דלק . . .
יש לך ביטוח מקיף ?

נאור .

stio
15-03-09, 14:00
אל תדאגו, אני לא הולך להתנפל עליהם, בשביל זה יש נשק...

יש מקיף, יש קודן ועלוקה עם ניתוק דלק, ועוד השבוע יהיה גם ביפר- העיניין בשלבים סופיים. :)

תודה לכולם.

פיליפ
15-03-09, 17:09
פיליפ, פחות מ-30 שניות עם מסורית לברזל.

גם 30 שניות זה טוב. ואם הגנב לא רוצה את האוטו שלי ספציפי אלה מחפש פונטו הוא יעבור בתקווה לאוטו הבא.