View Full Version : נורה של כרית אוויר
הי
נידלקה לי הנורית אזהרה בלוח שעונים של הכרית אויר(היא דולקת קבוע)ובנוסף, דולקת נורה מהבהבת של כסא תינוק.
מה בדיוק הבעיה...?
תודה רבה
שרה
זה אומר שיש תקלה במערכת כריות האוויר והחגורות ברכב. רק בדיקה של מחשב קורא תקלות במוסך יכול לעזור לך בעניין הזה.
רק נחדד, נורת "כיסא התינוק" היא הנורה שנדלקת כאשר מבטלים את כרית האויר של הנוסע (ימין).
קודם כל תבדקי מה קורה עם המתג של כרית האוויר, יכול להיות שביטלתם אותה, אם אני לא טועה היא צריכה להיות ממוקמת בתא הכפפות.
אם מבטלים את כרית האויר של הנוסע, הנורה הצהובה נדלקת.
אם הנורה האדומה נדלקת, יש בעיה.
לי הייתה בעיה מאד דומה לפני מס' חודשים, בסופו של דבר הבעיה הייתה במתג ביטול כרית האוויר. מקורי חדש כולל "פירוק והרכבה" - 350 ש"ח במורשה של פיאט (כולל הבדיקה במחשב).
אצלי נדלקה הנורה האדומה באמצע הנסיעה, עם סידרת היבהובים של הנורית ביטול כרית אוויר (הנורית הכתומה), ולאחר מכן הנורית ניתוק כרית אוויר כבתה, אבל עדין נשמע לי סיפור דיי דומה.
בשורה התחתונה - רק חיבור למחשב במוסך יתן את ההסבר לתקלה.
קודם כל תבדקי מה קורה עם המתג של כרית האוויר, יכול להיות שביטלתם אותה, אם אני לא טועה היא צריכה להיות ממוקמת בתא הכפפות.
לא היו לי אורות אחוריים מבדיקה נמצא כי יש נורה אחת שרופה,אבל שיחקנו קצת עם תיבת הפיוזים וסביר להניח כי יש קשר... לא ידעתי בכלל על קיומו של המתג הזה. אבדוק את זה. תודה רבה.
לי הייתה בעיה מאד דומה לפני מס' חודשים, בסופו של דבר הבעיה הייתה במתג ביטול כרית האוויר. מקורי חדש כולל "פירוק והרכבה" - 350 ש"ח במורשה של פיאט (כולל הבדיקה במחשב).
אצלי נדלקה הנורה האדומה באמצע הנסיעה, עם סידרת היבהובים של הנורית ביטול כרית אוויר (הנורית הכתומה), ולאחר מכן הנורית ניתוק כרית אוויר כבתה, אבל עדין נשמע לי סיפור דיי דומה.
בשורה התחתונה - רק חיבור למחשב במוסך יתן את ההסבר לתקלה.
מוסך מורשה בלבד יכול לבדוק בעיות במחשב? בדר"כ הם הרבה יותר יקרים...
לא היו לי אורות אחוריים מבדיקה נמצא כי יש נורה אחת שרופה,אבל שיחקנו קצת עם תיבת הפיוזים וסביר להניח כי יש קשר... לא ידעתי בכלל על קיומו של המתג הזה. אבדוק את זה. תודה רבה.
שיחקת עם הפיוזים כאשר המפתח בסוויץ' והסוויץ' היה פתוח=במצב ON או אולי בכלל עם מנוע פועל ?
אז אולי כל הבעיה היא שנרשמה תקלה במחשב כריות האוויר וכל מה שצריך זה איפוס מחשב ולא באמת יש תקלה אמיתית במערכת כריות האוויר.
אם את מאיזור המרכז אז מומלץ לקפוץ למוסך שמשון ביהוד.
היום בבוקר ביקרתי במוסך פיאט ב"ש. יש לי את אותו בעיה בדיוק כמוך, לאחר שהרכב היה בהתנעה ועם המפתח השני אישתי סובבה את מתג הביטול של כרית האוויר וכתוצאה מכך נדלקה המנורה האדומה באופן קבוע.
עלות תיקון במוסך-במידה וזה רק איפוס(כמו אצלי) 140 ש"ח.
במידה וזה החלפת המתג זה 340 ש"ח.
בהצלחה.
אני מניע לגשת לבדיקה במוסף גם אם הבעיה נעלמת, או נפתרת ע"י ניתוק מצבר למשל. כריות האויר יכולות להציל חיים בעת תאונה, לא כדאי לחפף בנושא.
שיחקת עם הפיוזים כאשר המפתח בסוויץ' והסוויץ' היה פתוח=במצב ON או אולי בכלל עם מנוע פועל ?
אז אולי כל הבעיה היא שנרשמה תקלה במחשב כריות האוויר וכל מה שצריך זה איפוס מחשב ולא באמת יש תקלה אמיתית במערכת כריות האוויר.
אם את מאיזור המרכז אז מומלץ לקפוץ למוסך שמשון ביהוד.
יש מצב שזו הבעיה.... האוטו לא היה מונע אך המפתח להערכתי אכן היה בסוויץ'.... הכל נראה תקין ורק נורית כרית האוויר דולקת קבוע ונורית כסא התינוק מהבהבת ללא הפסקה. אני גרה כרגע בחולון ככה שיהוד רלוונטי. תודה רבה. :)
היום בבוקר ביקרתי במוסך פיאט ב"ש. יש לי את אותו בעיה בדיוק כמוך, לאחר שהרכב היה בהתנעה ועם המפתח השני אישתי סובבה את מתג הביטול של כרית האוויר וכתוצאה מכך נדלקה המנורה האדומה באופן קבוע.
עלות תיקון במוסך-במידה וזה רק איפוס(כמו אצלי) 140 ש"ח.
במידה וזה החלפת המתג זה 340 ש"ח.
בהצלחה.
הי
המפתח אכן היה בסוויץ אבל לא מונע. ולא נגעתי במתג הביטול אך אני וחבר שלי התעסקנו עם תיבת הפיוזים וכנראה שמכאן הבעיה. אני אקפוץ למוסך ואבדוק -סביר להניח שאכן מדובר באיפוס. תודה רבה
אסור אסור אסור להתעסק עם הפיוזים כשהמפתח בסוויץ'.
באופן כללי אסור לעשות עבודות חשמל ברכב כשהמפתח בסוויץ'.
הי
המפתח אכן היה בסוויץ אבל לא מונע. ולא נגעתי במתג הביטול אך אני וחבר שלי התעסקנו עם תיבת הפיוזים וכנראה שמכאן הבעיה. אני אקפוץ למוסך ואבדוק -סביר להניח שאכן מדובר באיפוס. תודה רבה
מה נסגר בסוף שרה לי יש את אותו בעיה שהתחילה מהיום שקבוע התחיל נורת הקרית האויר לדלוק?לבסוף ניגשת למוסך ביהוד?
אסור אסור אסור להתעסק עם הפיוזים כשהמפתח בסוויץ'.
באופן כללי אסור לעשות עבודות חשמל ברכב כשהמפתח בסוויץ'.
לדעתי כדאי להחמיר יותר ולנתק את כבל המינוס מהמצבר, פעולה כל כך פשוטה לפרק בורג אחד
עם גישה ונוחות מירבית יכולה לחסוך המון.
שוב אני מזכיר אני נוסע כבר חודש עם נורת כרית אויר דולקת מפני ששכחתי לנתק כבל מינוס מהמצבר לפני שפירקתי את לוח השעונים לשם החלפת נורות.
למיטב ידיעתי אין שום דרך לכיבוי הנורה להוציא חיבור למחשב במוסך.
מה נסגר בסוף שרה לי יש את אותו בעיה שהתחילה מהיום שקבוע התחיל נורת הקרית האויר לדלוק?לבסוף ניגשת למוסך ביהוד?
האם אצלך הבעיה צצה פתאום או החלה כתוצאה מהתעסקות עם משהו ברכב?
ברצוני להדגיש, כשנורת כרית האויר דולקת המע' אינה פעילה וחס וחליליה בזמן תאונה כרית האויר לא תפעל גם כשהיא אמורה לפעול.
לכן רצוי מאוד לגשת ולמחוק את התקלה.
בברכה - רפי לין :)
האם אצלך הבעיה צצה פתאום או החלה כתוצאה מהתעסקות עם משהו ברכב?
הבעיה צצה לי באופן פיתומי לפני יומים כאשר הדלקתי את הרכב.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.