התחבר

View Full Version : צריך הסבר קטן בנושא אודיו

עידןSX
03-03-09, 18:54
שלום לכולם:)
רציתי לדעת מהההבדל בין חיבור 2 אוהם לבין חיבור 4 אוהם, איך אני מחבר ב-2 אוהם?
לדוגמא יש לי סאב של קיקר CVR12 שעובד ב-4 אוהם ויכול 2 אוהם והמגבר גם הוא עובד ב-4 אוהם אבל יכול לעבוד ב-2 אוהם(הוא לא מונובלוק אבל עדיין אני רוצה לשמוע ולראות מה ישתנה)
תודה לעוזרים;)

ido
03-03-09, 19:17
אוהם = התנגדות. לפי דעתי אתה צריך כבל יותר עבה ויותר קצר מחומר יותר איכותי ומוליך כדי להקטין התנגדות (אוהם) ולהגדיל הספק. אני אני טועה אני ישמח לתיקון.

raanan_t
03-03-09, 20:38
לפני הכבל, יש חשיבות לכמה דברים:
1. אני מניח שלסאב יש שני סלילים כאשר כל אחד מהם 4 אוהם.
2. האם המגבר יציב ב-2 אוהם? אם אתה מחבר את הסאב בגישור שים לב שיש צורך לוודא כי המגבר מוגדר כיציב גם בהתנדות 2 אוהם בגישור.

צורך החיבור היא כזו: חיבור במקביל של שני הסלילים אל המגבר.

בסאב ישנם שני סלילים כאשר לכל אחד מהם פלוס ומינוס.
יש לחבר את שני המינוסים יחד בעזרת אותו הכבל שישמש אותך לחיבור לגבר.
יש לחבר את שני הפלוסים יחד כנ"ל.
עכשיו יש להוציא מהפלוס ומהמינוס ה"משותף" כבלים אל החיבורים הרלוונטיים במגבר.

עידןSX
03-03-09, 21:33
עכשיו מובן, נכון, לפני שקדחנו תסאב לתיבה ראיתי שם שיש לו שני חוטים עם פלוס ומינוס כל אחד, אבל כבר חיברנו אותו אז לא נורא [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]ח
תודה על ההסבר

raanan_t
03-03-09, 21:43
איך חיברתם?

עידןSX
03-03-09, 22:09
האמת היא שאני לא בטוח כי כמו פראייר שילמתי בחנות על ההתקנה ולא התקנתי לבד אחרי שראיתי עד כמה זה פשוט אבל שהבחור התקין ראיתי שהוא קיצר שם משהו אז יש מצב שהסאב כרגע עובד על 2 אוהם...אבל אפשר לבדוק רק ע"י פתיחת התיבה אז ככה שאני אוותר ואתייחס כאילו הוא מחובר בהתנגדות 4 אוהם כי זה יותר חלש(לפי נתונים של סאבים ומגברים בחיבור 2 אוהם הם מוציאים יותר) שלא יצא מצב שאני ישרוף אותו בטעות :p
ד"א על הדרך יש למישהו המלצה למונובלוק? (שוב: הסאב המדובר הוא קיקר CVR12 400RMS)
אני מרגיש שהמגבר מתקשה איתו ועם הקומפ'
שוב תודה על העזרה

ido
03-03-09, 23:41
קיקר חייב מונובלוק או לפחות מגבר בודד בשבילו. יש לך אחלה סאב.

raanan_t
03-03-09, 23:49
אתה צריך לבדוק איזה דגם בדיוק יש לך.
ישנו דגם עם שני סלילים של 2 אוהם כל אחד, משמע אתה יכול לעבוד בחיבור טורי (4 אוהם) או חיבור במקביל (1 אוהם). הדגם השני הוא בעל שני סלילים של 4 אוהם כל אחד, משמע כי אפשר לעבוד בחיבור טורי (8 אוהם) או מקבילי (2 אוהם).

כדאי שתבדוק איזה מהדגמים יש לך ותעבוד איתו בהתאם. ייתכן והוא גם מחובר למגבר בהתנגדות בעייתית שהמגבר לא יכול לעמוד בה בכבוד.

אגב, איזה מגבר יש לך?

עידןSX
04-03-09, 00:14
אין צורך לצטט הודעה אחרונה בשרשור. השתמש להבא בכפתור "Post Reply".

מק אודיו 1200W והאמת שהוא לא משהו עם הסאב למרות שעם רמקולים הוא פצצה ויש סיכוי שזאת הסיבה שאתה הסברת עכשיו
ואם אתה יכול לתת לי בבקשה דגם למונובלוק (גם עידו :))

raanan_t
04-03-09, 02:37
לצערי, אין לי המלצות על מונו בלוקים היות ואינני בקיא בתחום הזה, ככה שהמלצה שלי לא שווה הרבה.
המק אודיו הזה, יש לך לינק למפרט ספציפי שלו?
כמה וואט RMS לערוץ? כמה בגישור? התנגדויות עבודה בכל ערוץ בנפרד ובגישור?

עידןSX
04-03-09, 14:27
כן יש לי:
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid=ZX4000&Cat2Cat1ID=61&Cat2ID=398&aff=Zap&lang=HE

ד"א הקומפ' של מורל מדגם טמפו (120RMS)

raanan_t
04-03-09, 17:43
אלה נתוני המגבר.

Max. power output* into 4 Ω 4x200 / 2x600 Watt
RMS power output** into 4 Ω 4x95 / 2x250 Watt
Max. power output* into 2 Ω 4 x 225 Watt
RMS power output** into 2 Ω 4x110 Watt
Frequency response 5 Hz-50 kHz (-3 dB)
THD < 0,05 % (1 kHz)
Signal-to-noise ratio > 100 dB
Input sensitivity 0,4 V &ETH; 5 V
Dimensions (W x L x D) 356 x 55 x 290 mm
Input impedance 12 V minus an Masse
Power impedance 20 kOhm
Weight 4,1 Kg

המגבר שלך לא תומך בגישור ב-2 אוהם.
ובכלל הוא נראה לי חלש מדי בכדי לסחוב את הסאב שלך. בגישור המגבר יודע להוציא 250W וזה חלש מדי לסאב של 400W.

עידןSX
05-03-09, 02:03
אז מה הדגשת באדום?זה 2 אוהם לא?

raanan_t
05-03-09, 02:31
נכון 2 אוהם, אבל שים לב שבהתנגדות הזו הוא בנוי להוציא 4*110.
RMS power output** into 2 Ω 4x110 Watt
כלומר, לעבוד על ארבעה ערוצים כאשר כל אחד 110WRMS.
אם היה אפשר לגשר בשני אוהם היה צריך להיות כתוב ככה:
RMS power output** into 2 Ω 4x110 / 2x250 Watt
רואה את ההבדל?

גישור משמעו לחבר שני ערוצים שיתפקדו כערוץ אחד. שים לב לכך שבשורות הראשונות יש נתון שאומר:
RMS power output** into 4 Ω 4x95 / 2x250 Watt
כלומר המגבר יכול לספק 95WRMS לארבעה ערוצים או בגישור (כל שני ערוצים מתפקדים כאחד) 250WRMS לשני ערוצים.

בכדי לעבוד בגישור יש לחבר את האלמנט (סאב במקרה שלך) למגבר ככה:
במגבר יש 4 יציאות לרמקולים כאשר כל אחת מכילה פלוס אחד ומינוס אחד.
יש לבחור זוג יציאות (שני פלוסים ושני מינוסים) ולחבר את הפלוס הקיצוני ביותר אל כבל הפלוס שמגיע מהאלמנט, את המינוס הקיצוני ביותר אל כבל המינוס מהאלמנט. מה שקורה הוא ששני חיבורים (פלוס אחד ומינוס אחד) נותרו ריקים וזה בסדר גמור.

אגב, מהתנהלות הדברים נראה כי הסאב שלך בעל שני סלילים של 2 אוהם כל אחד שמחוברים בטור ומתפקדים כסליל יחיד של 4 אוהם. אם אתה מחפש מונובלוק חפש אחד שיודע לעבוד גם ב-1 אוהם ואז תוכל לשנות חיווט בסאב ולחבר את שני הסלילים במקביל.
אני הייתי מחפש מגבר חזק יותר מהסאב (500WRMS לערך) ועובד איתו בעדינות ככה תובטח לך שליטה טובה יותר בסאב ופחות עיוותים.

עידןSX
05-03-09, 13:36
עכשיו יחסית הבנתי [COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR][COLOR="Red"]*[/COLOR]
תודה רבה על העזרה
אם מישהו יוכל להמליץ על מונובלוק זה יעזור :)

עידןSX
09-03-09, 00:21
http://www.lecar.co.il/index.php?action=product&productid=841

איך המונובלוק הזה?
אני מעדיף לקנות מחנות כמה שיותר קרובה לאיזור ראשון(קל"ב) וכבר התקנתי אצלם תמערכת אז אני מעדיף לקנות מהם :)

raanan_t
09-03-09, 01:21
החנות בסדר גמור מהיכרות קצרה ושטחית מאוד איתם.

נסיון עם המגבר הספציפי הזה ויכולותיו, אין לי אך המגבר הוא מסדרה שנחשבת לטובה והסבירות כי תתאכזב ממנו היא נמוכה. אצלי ברכב מנגן מגבר 4 ערוצים מהסדרה הזו וברכב אחר מכוחותינו מגבר ה-6 ערוצים. כולם מנגנים ללא דופי וללא בעיות של התחממות, שנתיים ואולי אף יותר.

המחיר הוא הכי זול שקיים בזאפ וזה עוד כולל קיט התקנה ואחריות של ניופאן שנותנים שירות טוב.

כל שנותר לך הוא לראות איזה סאב אתה הולך להגביר איתו. אם אתה הולך להשאר עם הסאב הנוכחי, נראה לי שהמגבר הזה סבבה. בכל מקרה, אמליץ לך לשמוע עוד דעות טרם הרכישה.

עידןSX
09-03-09, 18:36
:)תודה רבה

עידןSX
13-03-09, 12:05
יש חדש תחת השמש
הציעו לי את המונובלוק הבא:
http://www.autos-sound.net/Product.asp?ProID=71
במחיר מוזל ממה שמצויין, חדש מהחנות, יש אחריות והכל, גם שמעתי על החברה הזאת, אולי לעוד מישהו היה ניסיון עם מגבר שכזה ויכול להביא לי דעה עליו?

עידןSX
16-04-09, 23:19
הקפצה:
התחדשתי במונו שבהודעה הקודמת :) והוא פשוט מעולה, מרגישים שהוא מנצל את הסאב, על הדרך גם פירקתי את הסאב כדי להשלים את הסאונד (הוא ישב בתיבה שלא לפי הוראות היצרן), ואכן ראיתי שרשום לי מאחורה על המגנט 4 אוהם משמע כל סליל הוא 4 אוהם, החיבור שבו הסאב היה מחובר היה: פלוס של סליל ראשון עם מינוס של סליל שני, והפלוס והמינוס האחרים יצאו אל המגבר, אני עדיין מתוסבך מהחיבורים הללו, אבל לפחות השכלתי ואומר שאני יכול לחבר את הסאב בהתנגדות 8 אוהם או 2 אוהם,כמובן שאני מעדיף 2 אוהם כי אז ינוצל יותר לכן אשאל כיצד עליי לגשר ולחבר את הסלילים של הסאב על מנת להגיע להתנגדות הזאת

צירפתי תמונה כדי לעזור אולי קצת יותר, דרך אגב החיבור שהיה היה 2 הקטבים הימניים בגישור, ומהשתיים השמאליים יצא פלוס ומינוס למגבר

תודה לעוזרים!!:)

raanan_t
17-04-09, 00:26
קח כבל קצר יחסית וחבר את שני האדומים יחד.
כנ"ל לגבי שני השחורים.

כעת, קח כבל שישמש אותך מהסאב ועד המגבר. מאחד האדומים (לא משנה איזה) חבר לפלוס במגבר ומאחד השחורים למינוס. ככה תקבל גישור לשני אוהם.

בהצלחה.

עידןSX
17-04-09, 00:29
תודה רבה רענן, אעשה זאת בהקדם