התחבר

View Full Version : כמה שאלות על פיאט קופה

Fiat_coupe
01-03-09, 22:23
שלום, יש לי כמה שאלות לגבי הקופה,
השאלה הראשונה שלי היא איך אפשר לשפר את התאורה של הרכב, לא רואים טוב את הפנסים הקדמיים, הדבר היחיד שמשפר את התאורה זה האורות ערפל, ועליהם אפשר לקבל דו"ח אם מדליקים אותם כשאין ערפל.
דבר שני, לא מצאנו חברה שתבטח לנו את האוטו, אנחנו רוצים למצוא את ההצעה הכי טובה לביטוח מקיף לנהג צעיר (מעל שנתיים רשיון) ונהג מבוגר (30 שנה רישיון) אף אחד מאיתנו ללא עבר תאונות, מישהו יכול לכוון אותי להצעת ביטוח טובה?

vRS
01-03-09, 22:38
יוני, לגבי התאורה - האם הפנסים במצב טוב או שהם עכורים?

במידה והם אינם עכורים, נסה להחליף את הנורות הסטנדרטיות לנורות בהירות יותר - Philips Diamond Vision 5000K, למשל.

:)

Fiat_coupe
01-03-09, 22:42
הפנסים עצמם במצב טוב מאוד, פשוט הנורות לא ממש מאירות.
הנורות האלה שהצאת הן לא מסנוורות?

vRS
01-03-09, 23:03
ממש לא - הן הלוגן, לא קסנון. חוקיות (למרות שיש טסטרים שיעשו לך צרות בטסט השנתי).

ממליץ בחום - איתן מעל שנה וחצי (באיביזה ועכשיו בפביה) והשיפור מורגש :)

שחרון
01-03-09, 23:27
וזה גם ידוע שיש בעיות תאורה בקופה.

KoF-sHeLeG
01-03-09, 23:29
אפשר לומר הרבה דברים על הפיליפס דיאמונד וויז'ן, אבל שהאור שהן מפיקות יותר חזק מנורות הלוגן רגילות - זה ממש לא נכון.

vRS
02-03-09, 07:05
גל, אתה מדבר מניסיון?

חד וחלק - יש שיפור בתאורה - מנסיוני באיביזה (רפלקטורים רגילים) ובפביה (פרוז'קטורים).

KoF-sHeLeG
02-03-09, 10:53
כן, אני מדבר מניסיון. גם לי יש את הנורות האלה.

חד וחלק - אין שיפור בתאורה. מספיק לחיות באשליות.

חבל שפותח השרשור יוציא 300 ש"ח על הנורות האלה ויתאכזב מהעוצמה שלהן. הן לא נועדו לשפר עוצמת אור, הן נועדו להחליף את גוון האור לגוון יותר בהיר ויפה.

vRS
02-03-09, 18:29
גל, חבל לנו על הויכוח - באיביזה ובפביה קיים שיפור, בעיקר בתחום ההארה לשוליים.

מתחיל להימאס הקטע שאתה חושב שאתה יודע יותר ויכול לספר לי אם אצלי יש או אין שיפור.
תירגע.

stio
02-03-09, 19:59
לפותח השרשור- בדוק את תקינות הפנסים שלך.
האם הם עכורים? האם הם בכלל מכוונים? גש לכיוון אורות אצל חשמלאי תמורת סכום סמלי.
אצלי באונו גם נתקלתי בבעיות תאורה- פשוט החלפתי את 2 הפנסים, התברר שמנגנון הכיוון נשבר.

גל- הצדק עמך. חבר הרכיב ברכב שלו את הנורות האלו- אין שום שיפור בעוצמת התאורה, אך יש שיפור בגוון- הוא הרבה יותר יפה מהצהוב הרגיל והמשעמם. לטעמי רכישת הנורות מיותרת, אני משאיר (ותמיד השארתי) את הכל מקורי, עד הפרט האחרון ורק שמרתי על הרכבים.
בנוסף נתקלתי בדיווחים בפורמים שבוחני משרד התחבורה מורידים מהכביש רכבים עם הנורות האלו (או שהנהג מחליף במקום), וכן זה לא עובר טסט בכלל. אני מאמין שאחרי המפגש בסופ"ש הקרוב בנתניה נהיה יותר חכמים- רכבים שם הולכים לרדת מהכביש בגלל שטויות על ימין ועל שמאל.

מגיע לך בכל אופן ציון לשבח על הכנות! :)

KoF-sHeLeG
02-03-09, 21:44
גל, חבל לנו על הויכוח - באיביזה ובפביה קיים שיפור, בעיקר בתחום ההארה לשוליים.

מתחיל להימאס הקטע שאתה חושב שאתה יודע יותר ויכול לספר לי אם אצלי יש או אין שיפור.
תירגע.

מה קשור הארה לשוליים? :shock:

אוקיי, בוא נסכים שעל הרכב שלך הנורות האלה עושות פלאים, ועל הרכב שלי לא.

אם אתה מבסוט מתיפקודן על הרכב שלך אז זה סבבה לגמרי, ואתה מוזמן לשבח ולהמליץ עליהן לכל מי שבא לך. אבל במקרה הזה אני חושב שאתה מטעה בן אדם, שיש לו בעיה מסוימת שהחלפה לנורות האלה של פיליפס לא תפתור אותה.

נ.ב.

אני רגוע.
מתחיל להימאס עליך? שתה קצת מים, אולי זה יעבור.

ניר בן טובים
02-03-09, 22:48
ניתן היה לנעול את השרשור אחרי שאוראל ניפק את התשובות היחידות שנוגעות לעניין: או שמדובר באלומות עכורות, או שהנורות עצמן חלשות, או שזה שילוב של שני הדברים ביחד ואז בכלל מדובר בהוצאה לא קטנה - אלומה אחת (כמיטב זכרוני), עולה קרוב ל 1500 שקלים.

לגביי הביטוח: לא צריכה להיות בעיה ספציפית עם הקופה שאין בכלי-רכב אחרים. ורק בכדי לחדד את העלויות, מדובר בסכומים די נמוכים ואף פחותים מהרבה מכוניות משפחתיות בנאליות.

stio
02-03-09, 23:53
אוסיף רק לגבי הביטוח:
את הפאביה אני ביטחתי בחברת "9 מיליון" (מקיף בלבד) והגעתי אליהם דרך הקישור פה למעלה (שהיה פעם- עכשיו הוחלף לחברה אחרת). יש להם מנגנון של קבלת הצעת מחיר אונליין, הכנסתי את הפרטים והם חזרו אליי.

הצעת המחיר שלהם היתה הכי זולה- גם מהצעת הסוכן ביטוח הקבוע שלנו, שאנחנו מבטחים אצלו מאז שנת 84'. מומלץ בחום- יחס אדיב וסבלני.

simon377
03-03-09, 03:42
בנוסף, ממליץ לפנות ל"סוכן סוכנים".
אני פניתי לחברת "פסיפס" (הם מבאר שבע, אני באמת לא יודע אם יש להם עוד סניפים) והם חזרו אלי עם 3 ההצעות הזולות ביותר ואני בחרתי מבניהם. (מקיף בחברה אחת וחובה בחברה אחרת).
בהשוואה שנערכה לאחר מכן דרך "מחשבון ביטוח (http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/insurance/car.asp)" התוצאות נתגלו כזולות ביותר.
(למען ההגינות אציין כי אני מכיר את הסוכנת היכרות רבת שנים ללא קשר לביטוח, אמה ואנחנו מנהלים שנים יחסי שכנות מצויינים וגם אבא שלי מבטח שנים דרכה.)

coupe20vt
06-03-09, 20:32
שלא יספרו לך סיפורים,התאורה בקופה חלשה נקודה,לא יעזרו שום נורות ושם דאווין,תאמין ניסיתי הכל----זה מה יש ואם זה ננצח

dabab
27-03-09, 20:57
קסנון יפתור את בעיית התאורה בצורה מוחלטת.
אצלי למרות הפנסים העכורים (גם אחרי מספר טיפולים) התאורה מעולה.
הבעיה היחידה היא החוקיות כמובן.

לגבי ביטוח, אני אקשר אותך לסוכן שלי,הוא ידאג לך מא'-ת' ותקבל את ההצעה הכי זולה שקיימת בשוק,באחריות.