View Full Version : נורת מצבר דולקת - פונטו 2000 לא ספייס
שלום
ברשותי פונטו 2000 לא ספייס.
בימים האחרונים שמתי לב לתופעה כזאת,
ברגע שאני לא מניע את האוטו יום אחד או יותר, אז מתי שאני בא להניע כדי לנסוע נדלקת לי נורת המצבר בתחילת הנסיעה לדקה/שתיים ונכבת ולא נדלקת יותר במשך הנסיעה ולא יום אחרי אם אני נוסע שוב יום אחרי. זה קורה רק אם אני לא מניע יום אחד.
מה יכולה להיות הבעיה?
המצבר חדש, חודש וחצי., החיבורים מחוברים טוב למצבר וחזק.
אשמח לעזרתם.
אם המצבר חדש כפי שאתה מציין, ובנתינת סטרטר אתה שומע סטרטר נקי וחזק, בדוק את האלטרנטור. מצב הטעינה שלו, רצועה שלו, וחיבורים שלו.
מנורת המצבר מודיעה לך בעצם, שהמצבר לא מקבל טעינה מספקת, אם אכן תמצא כי האלטרנטור תקין, והטעינה שלו טובה והרצועה שלו מתוחה. אתה רשאי להתעלם מהמנורה שהריי כובת לאחר זמן קצר כפי שאתה מציין.
כמו כן- הרשה לי להזכיר לך שלפי הבנתי, היא לא דולקת כל פעם שאתה מניע, אלא רק בפעם הראשונה לאחר יום שבו הרכב לא זז ולא נמצא בשימוש. כך שתוסיף לבדיקה גם מצב חומצה במצבר. אך אם מדובר במצבר חדש כפי שאתה מציין לא צריכה להיות בעיה אצלך.
הייתי הבוקר במוסך פיאט פטין בעכו, הייתי בסביבה אז נכנסתי בשביל לקבל הצעת מחיר לתיקון רדיאטור חימום פנימי, המחיר 1500 כולל הנחה.
900 שקלים ללא מע"מ רק על עבודה.
ובקשר לנורת מצבר, ניגשתי לחשמלאי רכב שלהם וסיפרתי לו על הבעיה, הוא אומר שכנראה בגלל שזה בימים גשומים יש סיכוי שנכנס טיפה מים באיזור האלטרנטור כי הוא במקום תחתון ברכב ואין צורך להתרגש מהנורה כל עוד היא נכבת אחרי דקה/שתיים.
אני אוהב את החשמלאים האלה, אבל בגלל שרענן הזהיר אותי לא לקלל, אני אחרוג ממנהגי ואבלום את פי. הרי שהסברת לו כפי שכתבת, שהמנורה נדלקת לך ברגע שאתה מניע, ונכבת לאחר מספר רגעים, נמצא שאתה בכלל לא התחלת לנסוע , כך שאיך בדיוק ישפריצו מים לאלטרנטור??!!
מה גם שהרכב עומד אין סיכוי שמים יכנסו לאלטרנטור, בשביל זה יש תעלות ניקוז מים, ולמים אין כלל גישה עם מכסה מנוע סגור שיגיעו לאלטרנטור ברכב שלך.
מה דעתו על בדיקה ? מדוע לא בדק? מה הבעיה לבדוק טעינה? למתוח את המותחן שתיי דקות של הרצועה?
לגבי ימים קרים, הוא צודק אבל לא בגלל המים, אלא בגלל הפחמים שנמצאים באלטרנטור , בדרך כלל בימים קרים לוקח קצת זמן לאלטרנטור להגיע לתקופה של 100% , אבל לדבר באוויר מבלי לחבר מכשיר דקה וחצי לבדוק ולהרגיע בוודאות את הבן אדם זה חבל.
לגבי עלות עבודה של רדיאטור חימום, אכן אלו המחירים, רדיאטור פנימי חימום חדש עולה גרושים, אך העבודה שם היא סיוט, יהיה עליהם לפרק את כל הדשבורד מקדימה, עם כל השקעים, וכל החוטים וכל הקליפסים הפלסטיים המעצבנים על מנת שתיהיה גישה אליו. עשיתי את זה מספר פעמים במספר רכבים, וזו עבודה לא קלה פיזית. כמו כן, שים לב לאחר ביצוע העבודה שלהם, שאין חירכושים של פלסטיקה בנסיעה, תבדוק טוב שהוחזר הכל למקום, כי בורג אחד שחסר, או קליפס אחד שלא שמו לב, ואתה בנסיעה תשמע פלסטיקה רועדת וזה מחרפן.
לגבי הרדיאטור חימום, אחסוך כסף ואולי אתקן לקראת החורף הבא. עכשיו מתחיל הקיץ ואני לא רואה שיש סיבה לתקן.
בכל אופן תודה :-)
בעניין רדיאטור החימום:
לא ברור אם יש אצלך נזילה שנעקפה או שעדיין הוא דולף. בכל מקרה אני ממליץ לתקן את הבעיה עכשיו או לחילופין לבצע מעקף לרדיאטור. רדיאטור חימום דולף משמע:
1. חוסר הולך וגדל בנוזל קירור עד למצב בו הרכב יתחמם.
2. בדגמי הפונטו דור ראשון, מחשב כריות האוויר נמצא מתחת לרדיאטור החימום. מים שינזלו עליו עלולים לפגום אותו ואז אתה נכנס להוצאה לא נעימה.
בקיצור, החלט מה מתאים לך אבל בכל מקרה עצור את הנזילה (אם יש כזו).
אין נזילה, הרדיאטור חימום מנותק (ורואים שהוא מנותק) ככה שאין נזילה וזה נעקף.
עכשיו זה רק להחליף ולחבר את זה (דבר שעולה הרבה כסף)
בשביל זה אני אחכה לתחילת החורף ואחליט מה לעשות...
בנושא הנורת מצבר, אחכה לראות איך מתפתח ואחזור למוסך לאבחון במידה ויהיו בעיות.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.