View Full Version : המגב של צד הנהג הפסיק לעבוד.
ברשותי פאיט פונטו ספייס שנת 2002 והיום נסעתי והפעלתי את המגבים ולפתע המגב צד שמאל של מושב הנהג הפסיק לעבוד חשבתי תחילה שמדובר אולי הבורג החליק ולאחר בדיקה זה לא הברוג במה מדובר לדעתכם והאם זה אמור לעלות יקר התיקון?נכון להחשב המגב שליד המושב של הנהג עובד והמגב שבצד של הנהג אינו עובד?
ממה שכתבת לא ברור איזה צד לא פועל, צד הנהג (שמאל) או צד הנוסע (ימין)?.
אם אום זרוע המגב מחוזק היטב, אז הרם את מכסה המנוע וקל לראות את מע' מנוע המגבים עם מוטות ההפעלה וראה אם לא השתחרר משהוא או נשבר.
בברכה - רפי לין :)
מדובר בצד נהג השתחרר לא השתחרר דבר בדקתי השאלה מה זה יכול להיום ומה עלות התיקון?
תסתכל בדף הפרוייקטים בשרשור שלי לגבי תיקון בעיית המגבים הקופצים, בעזרת ההסברים שם תוכל להגיע אל איזור מנוע המגבים ולנסות לראות מה קורה שם.
אני יודע שבאנגליה יש סיפור שחוזר מספר רב של פעמים בפורומים לגבי מגב אחד בלבד שמפסיק. התקלה היא שאחת מזרועות המגבים מתנתקת מהמיסב שמחובר בתורו לזרוע של המנוע עצמו. למרות שיש פתרונות/אילתורים (לדוגמה (http://www.diynot.com/forums//viewtopic.php?t=68329&postdays=0&postorder=asc&start=0)) לתיקון הבעיה הם כנראה לא יעילים והפיתרון של חלק מהאנשים היה לרכוש מנוע חדש כולל הזרועות שבאות יחד איתו.
אבל, באנגליה יש חברה בשם Wipex (http://www.wipex.co.uk/punto2%20info.htm)שפיתחה מנגנון זרועות משודרג שמתחבר למנוע המקורי. זה בעלות הרבה יותר קטנה מאשר מנוע חדש או אפילו מפירוקים. למיטב הבנתי השידרוג לא מתאים לישראל בגלל ההבדל של ימין שמאל בין אנגליה לבין ישראל.
הערכה שלי - נשברה אצלך זרוע=התנתקה מהמיסב, כמו הסיפור האנגלי. מכיוון שאילתורים לא עובדים אז תאלץ לקנות מנוע מגבים חדש או מפירוקים. מנוע חדש ומקורי עולה כ- 1270 ש"ח (כולל מע"מ) (אולי נקנה ביחד (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?goto=newpost&t=5681)ויתנו לנו הנחה...)
.
.
זה פשוט לא יאמין נסעתי לתומי אם מגבים עובדים ולפטע מגב שלצד הנהג הפסיק לעבוד פשוט עצר בעוד המגב השני המשיך לעבוד?אתה בתוך בדברים שאתה אומר שהלך לי המנוע החשמלי?איזה מבאס דפקה בצד של הנהג למה לא בצד השני ממש בסא.
למה נקנה ביחד גם לך יש את אותו בעיה?
יכול להיום אולי הזרועה התנקתה?
למה שלא תיגש רגע לרכב לבדוק?
איך נוכל לדעת אם הזרוע שלך התנתקה דרך מסך המחשב?
אני מכוון לזרוע שמחוברת מתחת לפלסטיקה שמחברת בין המנוע לזרוע המגב על פניו חיצונית זה נראה ששום דבר לא התנתק.
יש רק מנוע אחד שמפעיל את שני המגבים. אם מגב אחד פועל ואחד לא - אז התנתקה לך הזרוע.
חברים יקירם לבסוף הצצתי מתחת למחסה המנוע והבחנתי שזרוע שמחוברת מהמנוע שמניע את המגבים יש מין זרוע שמחולקת לשני קטעים ובין שני הקטעים נוצר נתק שגרם להפסקת בישר צד שמאל לעבוד חיברתי את הנתק בצורה חזקה והבישר התחיל לעבוד.כדי שדבר כזה לא התנתק שנית החפש איזה קובינה שתחזיק את שני הזרועות משולבים.
יש לי בעיה מדי פעם הזרועות של המנגנון,החיבור כפי שמצורף בתמונה בסימון האדום מתנתק מדי פעם ובכך הוא משבית את המגב של צד הנהג למישהו אולי היה גם מקרה כזה ובמידה והיה למי כדי לפנות אם יש למי לפנות,ואם לא איזה קומבינה אני יכול לעשות שהזרועות היו מחוברות כול הזמן.
כבר פתחת שרשור בנושא, ואפילו ציינת שהצלחת לפתור את הבעיה. מדוע לפתוח שרשור חדש אם אותה הבעיה חוזרת?
אני יודע שבאנגליה יש סיפור שחוזר מספר רב של פעמים בפורומים לגבי מגב אחד בלבד שמפסיק. התקלה היא שאחת מזרועות המגבים מתנתקת מהמיסב שמחובר בתורו לזרוע של המנוע עצמו. למרות שיש פתרונות/אילתורים (לדוגמה (http://www.diynot.com/forums//viewtopic.php?t=68329&postdays=0&postorder=asc&start=0), לחץ לקישור) לתיקון הבעיה הם כנראה לא יעילים והפיתרון של חלק מהאנשים היה לרכוש מנוע חדש כולל הזרועות שבאות יחד איתו.
כפי שכבר כתבתי לפני מספר ימים.
איזה דבר זה לקנות זרועות כולל מנוע במחיר גבוהה ואפילו משופץ מיפרוק עולה 350 שקל פשוט טרוף אני מאמין שיש איזה אילטור שיאפשר ששתי הזרעות היו משולבות כפי שרואים בתמונה שאוספתי.דבר נוסף אני לא חזק באנגלית אם יש מצב שאתה מפרש לי מה האילטור שיאפשר ששתי הזרועות ישארו משולבות?
אילתור כנראה לא יחזיק, כמו שכבר נוכחת בעצמך.
סטודנט קישר לחברה המציעה מנוע וזרועות משופרים. צריך לברר אם הם מתאימים לעבודה ברכבים בעלי הגה שמאלי כמו אצלנו.
עדכון:
שלחתי מייל לחברת WIPEX שהוזכרה כאן ע"י סטודנט. שאלתי האם ערכת המוטות (הם לא מוכרים מנוע) יתאימו לרכב בעל הגה שמאלי.
ממש עכשיו (מהר מאוד יש לציין) קיבלתי תשובה חיובית.
הערכה מתאימה לרכבים שלנו.
המחיר עבורה הוא 27.40 GBP
משלוח לארץ יעלה 3.50 GBP
סה"כ 31.40 GBP שזה, לפי השער הנוכחי 185 ש"ח.
אני שוקל להזמין לי סט.
ומבחינת חיבור למנוע החשמלי זה סיפור?הוא שהחלפת המוטות זה די פשוט.?
לפי האתר שלהם משך ההתקנה הוא 30 דקות עד שעה.
פירוק המגבים, פירוק הזרועות, הרכבה. המדריך שפרסם סטודנט לגבי ניקוי המנוע מראה איך להגיע לזרועות.
בחבילה מגיעה גם דיאגרמה המסבירה את העניין.
הכל כתוב באתר שאליו קישר סטודנט.
החוברת בעברית,אתה מזמין"?
אני שוקל להזמין.
החוברת באנגלית כמובן, זו חברה אנגלית, אין להם קשר לעברית.
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.