התחבר

View Full Version : רוצה הסטוריית טיפולים של האוטו. ("חברים" זה לא כותרת לגיטימית)

BentzZz
19-02-09, 14:20
אני מעוניין להוציא תדפיס של ההיסטוריה של הHGT שלי של כל הטיפולים שנעשו במוסך המרכזי במהלך השנים 2001-2009 אמרו לי ששולחים בקשה לפיאט או משהו כזה, לא בדיוק הבנתי.
יש מישהו שיוכל להסביר לי איך אני עושה אתזה?
או יותר טוב! יש כאן מישהו שעובד בפיאט ויוכל לקצר לי תהליכים?
תודה המשך יום נעים

saar
19-02-09, 14:48
אם הרכב היה בבעלותך שלך כל השנים הללו, הריי שלא יבלבלו לך את המוח, גש למוסך מורשה בו אתה מבצע את הטיפולים ובקש ממנו הדפסה, בכל מוסך מורשה ניתן לראות טיפולים ועבודות שבוצעו גם במוסכים מורשים אחרים ברכב שלך לפי מספר רכב.

אם הרכב לא היה בבעולתך בשנים הללו או בחלקם, כאן קיימת בעיה, משום שקיים נוהל מסודר בפיאט, שאין למסור לאדם אחר פרטים על הרכב בשנים בהם לא הייתה לו בעלות עליו, וזאת מצנעת הפרט.
למשל, חל איסור מוחלט לתת לך את הקילומטראז' שהיה ברכב.
כן אפשרי לומר לך עבודות שבוצעו, אך זאת גם, אם יש לך ידידות עם אותו מוסך מורשה.

Ron_Dadon
19-02-09, 14:56
לא הבנתי את הקטע של "אסור לתת"...
כל הנקודה בטיפול במורשה זה שיש לרכב היסטוריה מסודרת, כך שלבעלים הנוכחיים ולרוכש עתידי תהיה האפשרות לראות בדיוק מה בוצע, מתי בוצע, ובאיזה קילומטר בוצע - שכן זה המדד הכי טוב לאמינות (רכב שבוצע לו טיימינג ב 180K ועכשיו ב"קסם" הוא עומד על 100K נשמע דיי מסריח לא?).

צנעת הפרט זה שטויות. אבא שלי שרכש לפני מספר שנים את הקורולה שלו, פשוט נגש למוסך, הראה את הטופס העברת בעלות כהוכחה שהוא בעל הרכב הנוכחי, והוציא תדפיס מסודר של כל ההיסטוריה של הרכב.

BentzZz
19-02-09, 15:24
השאלה אם אני אוכל פשוט להגיע למוסך מרכזי של פיאט (לא זה שבוצעו בו הטיפולים) ולקבל את התדפיס הנ"ל
ולשאלתך סער לא הרכב לא היה בבעלותי ויותר מזה הוא היה אצל 3 ידיים שקדמו לי אבל כולם טיפלו במוסך מרכזי! וכשקניתי את הרכב גם הסוכנות של פיאט ליד המקום שבו קניתי את הרכב אישרה שאני יכול לקבל את התדפיס הזה כשהרכב יהיה על שמי וזאת פרוצדורה ממש קצרה.
הרי כל המיוחדות של לטפל במוסך מרכזי היא שלאחר מכן יש את כל הרצף הזה של הטיפולים והוצאה של הדפס ההסטוריה יהיה קל יותר (שלא כמו מוסך מורשה שלפעמים ואולי ברוב המקרים לא מחובר לאותו מחשב מרכזי ששומר את כל המיידע הזה)

KoF-sHeLeG
19-02-09, 15:48
אוקיי, אז ככה:
תדפיס אתה לא תוכל לקבל, גם אם תעמוד על הראש. אלא אם אתה מביא לשם את כל הבעלים הקודמים של הרכב, הם לא יוציאו לך תדפיס. ככה זה לפחות במוסך המרכזי.

מה שכן אתה תוכל לשאול שאלות ספציפיות לגבי הרכב ולגבי טיפולים שנעשו / לא נעשו לו, והפקידה יכולה לענות לך. למשל: שאל מתי בוצע טיפול טיימינג בפעם האחרונה ובאיזה ק"מ, והחלפת וריאטור מתי הייתה...

BentzZz
19-02-09, 16:04
:-Dאם יש כאן מישהו שיכול לעשות אתזה
294955711 icq
b_gindi@yahoo.com
או הודעה פרטית

תודה מראש

saar
19-02-09, 17:08
חמודי, קודם כל, אני לא אוהב שאומרים לי שאני מדבר שטויות, כך שאם יש לך בעיה עם משהו שאני אומר, אתה יכול לומר שזה לא מתקבל לך על הדעת. אך אל נא תגיד שטויות.

לגבי ה"שטויות" שאני אומר, תבדוק זאת בעצמך.

חל איסור מפורש לתת לו ידע על קילומטרים, בגלל שיש מצב שתקום סתירה בין הקילומטר שהיה רשום דאז אצל הבעלים הקודמים לעכשיו.
זאת אומרת, סתם לדוגמא שמישהו איפס או "סידר" את הקילומטראז' שלו ברכב, ובמקום 250 אלף קילומטר, הוא הוריד ל 100 אלף קילומטר, ומכר את האוטו. וכעת בא הבעלים החדשים למוסך ודורש היסטוריה, אסור למוסך להראות את הקילומטר דאז, מפני שאז קמה לו עילת תביעה, שהמוסך יהיה ערב לה, זה צנעת הפרט, משמע שתקום לנתבע האפשרות לבצע תביעת צד ג' ולתבוע חזרה את המוסך.

אם הבנת, הבנת, אם לא אז לא. אבל תגיד שטויות, בטח שלא מניסיון אישי, תרימו טלפון לחיים משמשון, ותשאלו אם מותר לו לתת קילומטר בעבר שהיה בעלים אחרים ותראו מה הוא יענה לכם.

היחידי שדיבר כאן בהיגיון הוא משתמש בשם KoF-sHeLeG שעם כל מילה שלו, אני מסכים.

לגבי שאלתך האחרונה פותח השרשור, מכובדי, עניתי, כל מוסך מורשה בפיאט, רואה את מה שנעשה עם הרכב בכל המוסכים המורשים פיאט בארץ, דהיינו מוסך פיאט אילת, יכול לדעת מה עשו לך מוסך שמשון ביהוד, הוא גם רואה כמה כסף עלה לך, הוא גם רואה את הקבלה, ואת כל הפירוט, מתי איפה מי מה מו.

אמת דיברת שאמרת שכל הקטע במורשה זה שיש לך היסטוריית טיפולים מסודרת, אך באחריותך לשמור עליה, אם איבדת אותה. יוכלו לומר לך מה בוצע מבחינת טיפולים באופן נקודתי. אך לא את הקילומטר. לפני שאתה אומר שוב שטויות, לך תבדוק במוסך פיאט.
אני לא יודע איזה פקידה הייתה שם במוסך טויוטה שחשבה שצריך לומר את הכל, אבל אם היא הייתה אומרת לאבא שלך שב 80 אלף הרכב עבר רצועת תזמון וזה היה לפני חודש, והוא היה מביט ורואה שעכשיו הרכב מראה לו 70 אלף, אז הוא היה יכול לתבוע את המוכר שמכר לו את הרכב על סמך מה שאמרה טויוטה, ולטויוטה אין זמן לבוא ולהעיד בבתי משפט בשביל כל אחד.

BentzZz
19-02-09, 17:12
תודה רבה
ואני חושב שהוא התכוון לשצנעת הפרט בעניין הזה זה שטויות לא למה שאתה אמרת, בכל מקרה שוב תודה.

Ron_Dadon
19-02-09, 18:14
קודם כל, אני לא חמודי, אני רון (אומנם אני גר בעכו, אבל לא בחלק הזה של עכו)

אני לא מבין איפה רשמתי שמה שרשמת זה שטויות? לא זכור לי שיש לי נטיה לזלזל בדבריהם של אחרים.

רשמתי את דעתי שכל הקטע של הכיסוי תחת שלהם של "צנעת הפרט" זה שטויות.
הרי קניתי רכב, שוב, סתם לדוגמא אני רוצה לדעת מתי הבעלים הקודמים עשו טיימינג כדי לדעת אם אני צריך לעשות - איך אני אדע את זה בלי לדעת קילומטר?!
ולראיה, אביא דוגמא מעצמי - גם לי לא היו מוכנים להוציא תדפיס (אמרו לי שצריך לשלוח בקשה מפורשת בכתב למרכזי, לשלם עמלה מסויימת ואז אפשר לקבל את התדפיס הביתה...), אבל למרות שלא היו מוכנים להוציא תדפיס, ענו לכל שאלותיי הקריטיות כולל באיזה ק"מ נעשה הטיפול האחרון, ובאיזה ק"מ נעשה הטיימינג האחרון ואם הרכב טופל עד היום במוסך מורשה או שיש קפיצה איפשהו וכו'.

לכן, זה פשוט אידיוטי וכיסוי תחת ותו לא.

לא יודע למה הפקידה בטיוטה מטומטמת, אולי הפקידים בפיאט מטומטמים (לא יפליא אותי האמת...אוהב את הרכב, אבל כמו שנאמר פה מספר פעמים רב מאד - שירות לא משהו בארץ).
אבי, אביה של חברתי לשעבר ו-2 גיסים שלי, כולם פה אחד לא הבינו למה לא מוכנים להוציא לי תדפיס, כי להם כן הוציאו (בטויוטה, VW ושברולט)

stio
19-02-09, 19:15
תפסיקו להתווכח, אני אפתור לכם את הבעיה:

היתה ברשותי פיאט אונו מודל 1993, שרכשתי אותה בשנת 2001, אני הייתי יד רביעית.
לפני שנה שלחתי לסמל"ת הודעה דרך האתר שלהם, ובו שאלה האם אני יכול לקבל את ההיסטוריה של הרכב משנת 1993 ועד שנת 2008.
הם בתגובה התקשרו אליי לפלאפון מאיזור חיוג 03, וביקשו שאני אשלח את הרישיון הרכב הנוכחי בתוקף לפקס שהם נתנו לי.
שלחתי, אחרי יום אחד הם שוב מתקשרים ואומרים לי שזה לא אפשרי כלל (כנראה אחרי שראו את סעיף "בעלים קודמים" שהיה רשום 03.

בקיצור- רק דרך קומבינות תשיג תדפיס שכזה, ולא בצינורות המקובלים.

BentzZz
19-02-09, 19:24
STIO - זה מה רציתי לשאול כן אם יש פה איזה מישהו שמכיר מישהו או משהו בסגנון

ולראיה, אביא דוגמא מעצמי - גם לי לא היו מוכנים להוציא תדפיס (אמרו לי שצריך לשלוח בקשה מפורשת בכתב למרכזי, לשלם עמלה מסויימת ואז אפשר לקבל את התדפיס הביתה...), אבל למרות שלא היו מוכנים להוציא תדפיס, ענו לכל שאלותיי הקריטיות כולל באיזה ק"מ נעשה הטיפול האחרון, ובאיזה ק"מ נעשה הטיימינג האחרון ואם הרכב טופל עד היום במוסך מורשה או שיש קפיצה איפשהו וכו'.

איזו בקשה בדיוק? איך כמה למה ולאיפה? אם אתה זוכר....

Caveman
19-02-09, 20:29
אני חושב שיש לזה אפילו עיגון בחוק על איסור הוצאת התדפיס הזה.
אם אתה מכיר אנשים עם גישה למחשבי החברה, אולי תוכל לקבלו. מעבר לזה אני חושב שרק אם תגיע עם כל הבעלים הקודמים של הרכב, אין אפשרות לקבל את ההיסטוריה בכתב.

ido
19-02-09, 22:21
לHGT שלי הלכתי למוסך מורשה פיאט באזור "הילוך שישי", שם הם פתחו לי את המסך מחשב עם הנתונים על הרכב שלי, הסבירו לי איך מדפדפים, ונתנו לי לשחק עד שנמאס לי. ולא הוציאו לי תדפיס. הרכב בבעלותי 8 חודשים.

orenhazan
20-02-09, 05:50
אני חושב שיש לזה אפילו עיגון בחוק על איסור הוצאת התדפיס הזה.
אם אתה מכיר אנשים עם גישה למחשבי החברה, אולי תוכל לקבלו. מעבר לזה אני חושב שרק אם תגיע עם כל הבעלים הקודמים של הרכב, אין אפשרות לקבל את ההיסטוריה בכתב.

גדעון אכן כך אסור לתת פירוט לגבי רכב שלא היה ברשותך באותו זמן זה נגד החוק ויש אפשרות לבעל הרכב לתבוע את אותו מוסך שנתן פרטים. זה קרה כבר בעבר.

saar
20-02-09, 11:32
אורן אתה אומר משהו שממש נשמע לי מוכר, מעניין מי אמר את זה במהלך השרשרור

orenhazan
20-02-09, 18:44
אורן אתה אומר משהו שממש נשמע לי מוכר, מעניין מי אמר את זה במהלך השרשרור

לא הבנתי מה הקשר אני בסך הכל אמרתי את דעתי מהצד השני. של המוסך אני מתכוון.

BentzZz תפנה אליי בפרטי אני יוכל לעזור לך.